Berdych si sebevědomí nezvedl ani na exhibici v Macau

27. 9. 2010, 23:50
Aktuality 17
EXHIBICE MACAU - Předkrmem asijského turné podniků ATP byla o víkendu exhibice v čínském Macau. Přípravu si zde okořenili čtyři elitní hráči včetně Tomáše Berdycha. Český hráč však potvrdil pokles formy, když prohrál oba své zápasy a skončil na čtvrtém místě.
Tomáš Berdych

Na čínském poloostrově Macau, který je oblastí s nejhustším zalidněním populace na světě, se k exhibičnímu miniturnaji sešli pátý hráč světa Robin Söderling, světová šestka Nikolaj Davyděnko, sedmička Tomáš Berdych a 12. tenista žebříčku David Ferrer. Zápasy v halovém prostředí se hráli na jeden vítězný set.

Pokles formy nedokázal přibrzdit Tomáš Berdych. Nejprve v zápase o postup do finále podlehl 2-6 Davyděnkovi, přestože už vedl 2-0. Pětadvacetiletý český tenista pak prohrál i utkání o 3. místo, když v tie-breaku proti Ferrerovi neudržel minibrejk.

Berdych tak od srpna prohrál již šestý zápas v řadě. V Cincinnati nestačil na Baghdatise, na US Open vypadl v prvním kole s Llodrou a v Davis Cupu pak nedokázal posunout svůj tým do finále, neboť podlehl s Tipsarevičem a Djokovičem. V Číně si částečně spravil chuť až v závěrečné čtyřhře, ve které společně s Ferrerem porazili duo Davyděnko/Söderling 7-5. 

Vyhrál Söderling
Čtvrtý ročník exhibice Venetian Macau Tennis Showdown ovládl Robin Söderling. Švédský finalista posledních dvou ročníků French Open nejprve vyhrál 6-4 nad Španělem Ferrerem a ve finále pak proti Davyděnkovi za stavu 5-6 odvrátil mečbol a nakonec ve zkrácené hře rozhodl o svém triumfu.

Všichni čtyři aktéři exhibice se okamžitě přesunuli na turnaj do Kuala Lumpuru, kde patří mezi hlavní favority. Berdych může na svého posledního přemožitele Ferrera narazit už ve čtvrtfinále.

V Macau se hrálo poprvé v roce 2007. Tehdy uzavřeli své třídílné turné Federer se Samprasem a legendární Američan v Číně dokázal nad Švýcarem vyhrát. Před dvěma lety se v Macau sešli Federer, Blake, Borg a McEnroe. Loni vyhrál Sampras nad Agassim.

- EXHIBICE MACAU (Čína, tv. povrch / hala) -
kompletní výsledky (25. - 26. 09. 2010)

semifinále:
Davyděnko (Rus.) - Berdych (ČR) 6-2
Söderling (Švéd.) - Ferrer (Šp.) 6-4

zápas o 3. místo:
Ferrer - Berdych 7-6

finále:
Söderling - Davyděnko 7-6(6)

Čtyřhra:
Berdych/Ferrer - Davyděnko/Söderling 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takze nejdriv k Del Potrovi:Po pauze me prekvapil, jeho pohyb po dvorci byl vice nez dobry, taky mu dnes do kurtu hodne padal prvni servis se kterym si vyrazne pomohl v krizovych chvilich. Jeho drtivy forehand jej opet nezklamal, nicmene i z backhandu dnes dokazal sazek micky k lajnam. Ovsem nic mu to nebylo platne. Proti nemu stal skvele hrajici Rochus, od prvni hry srsel sebevedomim a touhou Del Potra porazit. Nakonec se mu to povedlo.

Ted neco o kvalite utkani:Duel si po celou dobu sveho trvani drzel vysokou uroven. K videni byly famozni vymeny a dramaticke okamziky, ktere dodaly zapasu na zajimavosti. Cela tato nadherna podivana trvala temer hodinu a trictvrte a vitezne z ni vysel zaslouzene Belgican Rochus.

Skoda pro Del Potra, v prvnim setu mel setbol a ve druhem rozhodl jediny break, byl to nesmirne vyrovnany zapas, rozhodly malickosti.
Reagovat
dabelsobul
Rozhodně nechci Tomáše nijak omlouvat, ale první zápas po finále Wimbledonu prohrál ve Washingtonu s Malissem, kdy hrál dva zápasy krátce po sobě. Sám to pak těžce nesl http://www.tenisportal.cz/zpravy/berdych-ve-washingtonu-zavahal-a-sopti-ale-bude-svetovou-sedmickou-6383/

Pak již vzpomínaný duel s Federerem, kdy ztratil téměř jistý postup, a začal se trápit...

S Baghdatisem prohrál i kvůli Marcosově skvělé hře, Llodra na úvod US Open těžký soupeř, kterému hra servis-volej vycházela... V Davis Cupu se už Tomáš trápil a problém bude znovu v hlavě...

Chtělo by to nějaké šťastné vítězství, získat zpět ztracené sebevědomí. Na tom totiž leží velká část úspěchů...
Reagovat
smazaný uživatel
teď už půjde v žebříčku pouze směrem dolů. čekám že za rok bude kolem 30 místa
Reagovat
smazaný uživatel
Do dnes jsem mu nezapomnel ten davis cup. Tak jsem tam s dcerkou chtel jet (francie) a on nedal ani bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Proste od turnaju na americkych betonech je to ten Berdych, jak ho zname z let minulych...
Reagovat
smazaný uživatel
Finale Soderling - Davydenko hmm! Tradicni souboje lonskeho roku! Skoda, ze ani jeden nema optimalni formu! Meli bychom se na co tesit.
Reagovat
smazaný uživatel
šance že by se dostal na turnaj mistrů je totální utopie
Reagovat
weak
..."totální utopie" je, že tě tady někdo začne brát vážně :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
berdych neporazizí ani Istomina. vsadíš se?
Reagovat
smazaný uživatel
utopie? Do konca roku obhajuje asi 315 bodu presne...
Do turnaju pujde jako nasazeny, takze bude met v prvnim kole volny los...Takze mu staciju tri vyhry a ma obhajene...Podivaj sa na Davydenka, obhajuje titul z Masters a vsadim si, ze neobhaji, takze je sanca, ze propusti 6. misto Berdychovi...Jediny, kdo ho moze preskocit je asi Youzhny a ten obhajuje dokopy asi 900 bodu, takze spis spadne..
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny, kdo ho muze preskocit je Youzhny? Nesmysl! Zapominas na Verdasca a Roddicka!
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny, kdo ho muze preskocit je Youzhny? Nesmysl! Zapominas na Verdasca a Roddicka!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co má obhajoba z loňska společného s účasti na TM, započítavají se body z letošního roku.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych patří výkonnostně do TOP 40 výš ne.
Reagovat
smazaný uživatel
hra o jednom setu nevypovídá o ničem... zrovna tak mohl druhý set vyhrát on....
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale opravdu co s tim Tomem je. Zkousi trenovat nebo si da delsi pausu a porad forma neprichazi. Jak to ctu o to horsi, ze ma lepe rozjete zapasy a konec nezvladne. Bohuzel jak to bylo pravidlem jeste vloni. Ze by se zase horsila hlava. No musi to zkusit, ten Londyn by byla skoda. Ale zase kdyby dopadl jako vloni Rafa, bez zisku setu byla by to poradna sprcha. No jeste je zapasu hodne, ale take hodne jiz tech neuspechu. Nechame se prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vubec by me neprekvapilo, kdyby se Berdych do Londyna nakonec vubec nekvalifikoval. Jeho vysledky za posledni dva mesice svedci o vyraznem poklesu jeho formy. Od Wimbledonu startoval na ctyrech turnajich + Davis cup, ani na jednom me nepresvedcil o tom, ze patri do Top 10.

Ano, mezi Wimbledonem a Washingtonem mel pauzu, to jej ale moc neomlouva, hrace jako Malisse ci Golubev by mel ale porazet pravidelne a za jakychkoli okolnosti. Nicmene mi tam prisel takovy bez nalady, zvlast ve ctvrtfinale vypadal, ze ho to snad ani nebavi.

V Torontu se cekal ten pravy comeback i se skalpem nejakeho hrace z Top 5. Opet mel problemy s hraci jako Stakhovsky, nebo Dolgopolov. Nechci rikat, ze hral primo otresne, ale pripada mi, ze se v koncovkach zapasu porazili Berdychovi souperi sami. V zapase s Federerem mohl litovat sve nevyrovnanosti na servisu, neudrzel vedeni 5:2, ale je treba poznamenat, ze Roger i za tohoto hruzneho stavu nic nevzdaval, naopak, bojoval a to se mu vyplatilo. Z pohledu Tomase to nebyl nikterak spatny vykon, proste mu chybela davka stesti, ktera je v tenise nekdy moc dulezita.

Dalsi tyden v Cincinnati se vsak situace jeste zhorsila. Skoncil na rakete Baghdatise, proti kteremu hral naprosto laksne a nevyrovnane a Kypran toho vyuzil. Velka ocekavani na US Open series tedy nenaplnil.

Vse vyvrcholilo na samotnem US Open, kde konci uz v prvnim kole. Vsichni si kladou otazku, jak na tom bude Berdych v Davis cupu, odpoved prisla o necele tri tydny pozdeji v Belehradu. Berdych znovu podprumerny, doslova zavinil prohru Ceska v semifinale teto tymove souteze. Proti Tipsarevicovi krome tretiho setu nepredvedl nic, proti Djokovicovi si pocinal jeste hur.

Nevim, kde hledat nejake klady, kazdopadne jestli to takhle pujde dal, muze si Berdych o Turnaji mistru nechat jen zdat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist