Berdych si poprvé vyzkouší moskevskou antuku

7. 4. 2008, 10:39
Aktuality 5
Až dnes se český tenista Tomáš Berdych dostane do Moskvy, kde ho čeká čtvrtfinále Davisova poháru proti Rusku. Semifinalista z Miami odletěl ráno z pražské Ruzyně a na čtvrtou hodinu odpolední už má naplánovaný první trénink na moskevské antuce.
Tomáš Berdych

Zvládnout přechod z rychlého povrchu na měkkou antuku, která je v hale v Lužnikách, bude hlavním úkolem následujících dní. "Nebude to asi nic jednoduchého. Ale ani oni neměli moc času, takže to bude pro všechny stejné," řekl Berdych, který v Miami vypadl až s druhým hráčem světa Nadalem.

Na cestě do semifinále porazil i Dmitrije Tursunova s Igorem Andrejevem, kteří figurují ve výběru Šamila Tarpiščeva pro víkendový duel. Před čtvrtfinálovým utkáním ho to povzbudilo. "Když člověk hraje se stejnými hráči týden před takovým zápasem, tak to může hrát roli," uvedl devátý hráč světa.

Výhoda? V Moskvě nás nečeká peklo
Ruští tenisté v týmové soutěži na domácí půdě prohráli naposledy v roce 1995. "Každá série jednou musí skončit a právě teď by na to byl ten správný čas. Myslím, že to není nereálné," komentoval bilanci Rusů svěřenec Jaroslava Navrátila.

Jeho kouč je zároveň nehrajícím kapitánem českého daviscupového týmu a do Moskvy odletěl společně s Berdychem, zatímco první část výpravy v ruské metropoli pobývá od neděle. Navrátil si uvědomuje, že Češi v nadcházejícím zápase nebudou favoritem. "Je to ve všech směrech silný soupeř. Nesmíme podceňovat ani Andrejeva, na antuce nebude Tomáš moci míče tak zabíjet, bude to jiný zápas. Navíc může kapitán nasadit i Južného. Ale optimismus je tam určitě," řekl Navrátil, kterému by se líbilo udržet v pátečních dvouhrách vyrovnaný stav a pak vyhrát čtyřhru.

Hvězdou domácího výběru je Nikolaj Davyděnko, který prestižní podnik v Miami v neděli vyhrál. Berdych ho navíc ani v jednom ze šesti vzájemných zápasů nedokázal porazit. "Výborně se pohybuje, takže ukončit mu balón je strašně těžký. Má strojovou hru, dělá málo chyb. Hraje strašně blízko základní čáře a dostává soupeře pod tlak," uvedl český tenista.

Navrátil považuje za výhodu, že jeho svěřence nečeká v Moskvě žádné peklo. "Divácká kulisa tam bývá komornější, diváci nejsou tak impulzivní jako například Srbové," řekl kapitán.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrajem jak prd. Budou to dávat v telce?
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že budou...
Reagovat
smazaný uživatel
v telce to davaji, uz se tesim jako malá holka! muzete si to najit i pod hlavickou davis cupu na tyhle web strance. Tak fandime vsichni!!!
Czech Republic : CT2
Day 1 :Friday 11th April 10:55-17:00 LOCAL LIVE
Day 2 :Saturday 12th April 11:55-15:00 LOCAL LIVE
Day 3 :Sunday 13th April 10:55-12:00 LOCAL LIVE
Reagovat
smazaný uživatel
jj vysilat to budou....taky doufam ze vyhrajem sice maji Rusove strasne silny tym ale ze Stepankem a Berdychem nejzme bez sance...Navic Tomas porazil dav Rusy na turnaji v Miami a to an to taky muze mit vliv...vsichni fandite :)...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist