Berdych si pochvaloval dobrý den, nadšená byla i Šafářová

5. 7. 2017, 07:51
Aktuality 22
Tomáš Berdych a Lucie Šafářová dohráli zápasy prvního kola na trávě ve Wimbledonu vpodvečer a oba byli se svými výkony spokojení. Loňský semifinalista turnaje musel více bojovat, ale nepříjemného Francouze Jeremyho Chardyho nakonec udolal ve čtyřech setech. Šafářová se naopak s Francouzkou Oceane Dodinovou na kurtu nezdržela ani hodinu.
Tomáš Berdych

"Chardy rozhodně nebyl jednoduchý soupeř na prvního kolo. O to větší radost mám z výkonu i z postupu. Byl to docela dobrý den," řekl Berdych po výhře 6-3 3-6 7-6 6-4. "Super utkání, skvělý vstup do Wimbledonu," radovala se Šafářová, semifinalistka Wimbledonu z roku 2014, která porazila dvakrát 6-2 Francouzku Dodinovou.

Berdych i Šafářová vstoupili do Wimbledonu vítězně shodně poté, co se po minulém grandslamu rozešli s trenéry. Berdych ukončil po French Open spolupráci s Chorvatem Goranem Ivaniševičem a připravuje se s Martinem Štěpánkem. Šafářová zase v Paříži oznámila Františku Čermákovi, že dál jeho služby nevyužije.

"Tenis se nehraje na krásu a na dobrý pocit. Je celý o tom, jak se odehrávají výsledky. To je jasně daný, ty nebyly a to je celý," řekl Berdych. Stejný důvod uvedla Šafářová. "Výsledky nebyly takové, jaké bych si představovala," konstatovala. Na trávě se jí od rozchodu s Čermákem docela daří. "Byl to nový impulz. A zatím to vypadá, že ten tah byl krokem k lepšímu. Teď nemám žádného trenéra, jsem tu s přítelem a kámoškou," řekla Šafářová s odkazem na stolní tenistku Ivetu Vacenovskou.

Jednatřicetiletý Berdych zlomil zápas s Chardym ve třetím setu, v kterém zvládl zkrácenou hru. "Je fajn vést 2-1 na sety s člověkem, který je rozjetý, výborně servíruje a celkově hraje uvolněně," řekl český hráč. Poslední těžkou chvilku ustál v závěru čtvrté sady, kdy čelil brejkbolu. "Mohl se lehce chytit, ale odvrátil jsem ho, zahrál jsem dobrou výměnu a pak už jsem si to pohlídal," doplnil patnáctý hráč světa.

Před Wimbledonem odehrál exhibici se Španělem Rafaelem Nadalem. Vítěze French Open porazil v Hurlinghamu ve dvou setech. "Bylo vidět, že si chce zahrát, protože za poslední roky na trávě moc zápasů nenahrál. Takže k vidění nebyly nějaké srandičky, ale jinak to byl docela kvalitní zápas. Dva sety, které stály za to," řekl Berdych.

Šafářová i ve Wimbledonu potvrzuje, že se jí v poslední době na trávě daří. V Nottinghamu a Birminghamu došla do semifinále a ve Wimbledonu byla loni i předloni v osmifinále, v roce 2014 hrála v All England Clubu dokonce semifinále. "Našla jsem na trávu recept," smála se. "Dobře servíruju, na trávu levácká rotace platí dobře. Hraju rychle. Cítím se tu dobře. Nemůžu si stěžovat."

Na turnaji v Birminghamu skrečovala semifinále s Petrou Kvitovou kvůli bolavé noze. Měla lehce nataženou zadní stranu stehenního svalu. "Ve svalu byla tekutina, takže mi nedoporučili s tím hrát. Teď už noha ale drží, musím to zaklepat," řekla.

Dvouhra je prioritou Šafářové, ale letos možná bude na stejné úrovni čtyřhra. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou mohou získat tzv. "Bucie Slam", vyhrát čtvrtý grandslamový turnaj ve čtyřhře v řadě. "Je poslední, který nám chybí, takže to je ohromná motivace a cíl. Zároveň se nám tu nikdy moc nedařilo, nejdál jsme tady byly ve čtvrtfinále. Půjdeme krok po kroku a uvidíme, kam dojdeme. Bylo by to ale úžasné, kdyby se nám to podařilo."

Komentáře

22
Přidat komentář
Frick
Super, že první kolo bylo konečně bez nervů. Nyní by byla opravdu škoda, kdyby se vyplnilo nasazení a Lucka třeba vypadla ve třetím kole, tj. o zápas dříve než loni, kdy to Lucce skřípalo. Žel zatím je Wimbl na překvapení skoupý, tak snad se trend nepotvrdí - dojde-li v R32 na očekávaný souboj.
Reagovat
Frick
Včera jsem neviděl z Wimblu ani vteřinku (no a ten fotbal ke všemu stál za prd...) ano ale tedy spokojenost. 6/8 co se týče holek, je slušné. Pochopitelně, mohlo to být ještě lepší - Markéta postoupit mohla a Katka rozhodně měla, ale člověk nesmí být nenažrán.
Reagovat
Marduch
Tomáš o povrchu:
Ve Wimbledonu se rojí hlasy, že je tráva pomalejší než dřív. Souhlasíte?
Když jsem ve čtvrtek poprvé v areálu trénoval s Rogerem (Federerem), tak jsem se taky docela divil. Mezi zápasovými a tréninkovými kurty je větší rozdíl než jindy. Ty tréninkové na Aorangi jsou vždycky víc opotřebované, takže na nich míče míň skáčou, přičemž rychlost je podobná. Teď jsou zápasové dvorce hodně tvrdé, moc nezapršelo, může za to asi sucho. Takže se hodněkrát balon v podstatě zastaví. Tráva je taková až drsná.
Reagovat
Mayo
Súhlasím, podľa toho, čo som videl je to nechutne pomalé, antukove výmeny. Chudák Roger
Reagovat
Pe3k
Mu to vyhovuje, jen je na pováženou, že AO je rychlejší než Wimbledon.
Reagovat
Marduch
Voda na mlýn Rafovi.
Reagovat
Mayo
Skôr ND, podľa mna jasný víťaz W (navyše môže získať trón späť).
Reagovat
Marduch
Když to říkáš ty...
Reagovat
Pe3k
Je to voda na mlýn celé big 4, která se IMHO střetne v semifinále.
Reagovat
Marduch
Vsak to se nevylučuje. Jedna věc je imho jasna. Fedex odehraje 7 špílů.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bude hrát o bronz?
Reagovat
Pe3k
Začíná m mít strach z Nol3ho, Srb se pomalu rozjíždí, raději bych v semifinále viděl Můru, kterého by Roger na tuty porazil. Uvidíme, třeba Nás čeká Můra ve finále. Každý z big 4 má v cestě někoho, kdo ho může zastavit. Btw.rad předbíhám přitom hrajeme teprve druhé kolo...
Reagovat
Marduch
Pravda je, ze jit ted Srbovič na Fedexe, nebudu mu vůbec věřit. Pokud by ale nejak zvladnul trojblok Delpo/Feli/Berdych, coz vidim tak 45/55, mohlo by ho to posadit na vlnu. Ale i tak by byl Rog vcelku jasným favoritem. Na trave se citi jako doma a delá spoustu rychlých bodů ze servisu i ze hry, na rozdíl od Djovaka.
Reagovat
Pe3k
Del/Feli/Bird možná vypadá těžce, ale nevěří m že někdo z těch 3 uhraje s Djokem více než set a porazit no na 3 vítězné? Uvidíme.
Reagovat
Kozoroh
Feli včera skrečoval, pánové...
Základ je zvládnout DelPa, pak potíže na postup do SF mít nebude.
Reagovat
Pe3k
To to mi úplně uniklo, škoda :( Feli by udělal pěkný mač...
Gulba ho(ND) sejme (Gigin v slzách :D)
Reagovat
gigin
V suchým.
Reagovat
Pe3k
Bulharsko v suchým, ty z toho v mokrým ;)
Reagovat
Pe3k
Gulba v suchým!
Ty auto opravy sou k po sra ni.
Reagovat
gigin
Rozumím:D
Reagovat
Mayo
Češi na Wimby opäť raz skvelí. Najmä Péťa a Kaja môžu ísť veľmi ďaleko. Kedy bude mat aj Slovensko take tenistky a tenistov.
Reagovat
Jiri
Vy zas mate lepsi fotbalisty :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist