Berdych se Štěpánkem mají v deblu v DC pověst obávaného páru

7. 4. 2012, 19:35
Aktuality 0
Partnerství Berdycha se Štěpánkem ve čtyřhře v Davisově poháru začalo před pěti lety. V pražské O2 areně, kde se hraje i zápas se Srby, v roce 2007 porazili Švýcary Rogera Federera a Yvese Allegra, i když už prohrávali 0:2 na sety. Od té doby je zdolali jen Španělé Feliciano López a Fernando Verdasco ve finále v roce 2009.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

"Máme zvláštní dar," usmál se Berdych a na mysli měl fakt, že kapitáni často posílali proti české dvojici nečekané páry. Právě Srbové postavili k Zimonjičovi překvapivě Bozoljace místo Janka Tipsareviče. "Nevím, jestli kapitány postihne amok, když vidím, s čím na nás vyrukují, ale asi to zveličuji. Určitě jsme odehráli hodně dobrých deblů, daří se nám dělat body, a to je dobré," dodal.

Důvodem, proč občas kapitáni soupeřů vymýšlejí složité varianty čtyřhry a nenasadí nejlepší možnou variantu, je, že mají z Berdycha a Štěpánka obavy. Češi mají jednoduše respekt. "Asi jo, to je jediné možné vysvětlení a pro nás nejlepší vizitka. To nám dodá sebevědomí a pro nás to je jenom dobře," řekl Berdych.

Štěpánek s Berdychem se na kurtu dobře doplňují, což oba hráči vyzdvihují. "Víme o sobě, aniž bychom museli mluvit, a to je hrozně důležité," řekl Štěpánek, od ledna grandslamový vítěz čtyřhry na Australian Open, kde triumfoval z jedním z nejlepších deblistů světa Indem Leanderem Paesem. "S tím hrajeme jiný styl, ale Tomáše bych zařadil hned za něj a je čest s ním hrát," řekl Štěpánek.

Berdych během těch pěti daviscupových let vedle Štěpánka, který byl většinou lídrem páru, deblově vyrostl. Ukázalo se to proti Srbům. Berdych tradičně výborně podával a returnoval, ale až na pár výjimek byl skvělý i na síti a při smečích.

"Tom udělal za těch pět let velký skok v singlu kupředu a přenesl si to i do čtyřhry, v které se zlepšil na síti a hraje dobře. A jeho servis, returny a hra zezadu jsou pro deblové specialisty tak těžké, že je skoro nemožné, aby to ustáli," vysekl Štěpánek poklonu Berdychovi.

"Pořád doufám, že ještě může být líp, ale důležité je vítězství. Jsme pár a ve čtyřhře se nehraje na individuální výkon," doplnil Berdych.

Berdych se Štěpánkem se letos pokusí v národních barvách uspět ve čtyřhře i mimo Davisův pohár. Nastoupí spolu na wimbledonské trávě v londýnském olympijském turnaji. Do All England Clubu pojedou s medailovými ambicemi. "Daří se nám a do turnaje určitě půjdeme, že medaili můžeme získat," řekl Štěpánek.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist