Berdych se může utkat se Štěpánkem. Verdasco se nestihl aklimatizovat a končí

17. 2. 2010, 08:51
Aktuality 1
ATP MEMPHIS - Český tenista Tomáš Berdych vstoupil do turnaje v Memphisu snadným vítězstvím. Pátý nasazený hráč v prvním kole porazil domácího Ryana Sweetinga a o čtvrtfinále si zahraje s dalším Američanem Russellem. Naopak už dohrál vítěz ze San Jose Verdasco.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych potvrdil roli favorita a Ryana Sweetinga smetl 6-2 6-1. Čtyřiadvacetiletý český tenista si se 159. hráčem světa poradil za 57 minut, během kterých ztratil jen šest fiftýnů po svém podání. 

Amerického soupeře bude mít pátý nasazený tenista i ve druhém kole, kde se utká s vítězem duelu mezi s Michaelem Russellem. Tomu sice nejprve zazpíval 'kanár', duel s krajanem  Waynem Odesnikem ale dokázal otočit.

Pokud Berdych nezaváhá a po týdnu postoupí znovu do čtvrtfinále, může se setkat se svým reprezentačním parťákem Radkem Štěpánkem. Ten si ve druhém kole zahraje s Lotyšem Gulbisem, se kterým ale loni na podzim ve dvou setech prohrál. V Memphisu měl navíc problémy už v prvním duelu s Andersonem.

Verdasco nečekaně dohrál, nestihl se aklimatizovat
Na čerstvý titul ze San Jose nenaváže Fernando Verdasco. Favorizovaný Španěl v Memphisu nezvládl už úvodní kolo, v němž po setech 6-7 3-6 nestačil na Francouze Jeremyho Chardyho.

"Mezi zápasy jsem jen jeden den volno. Tady jsou jiné podmínky a bez možnosti předzápasového tréninku v této hale to bylo obtížné," posteskl si druhý nasazený Verdasco. V Memphisu totiž hrají současně i ženy a prostor pro aklimatizaci španělský tenista nedostal. 

"Ale on (Chardy) hrál výborně, opravdu famózně podával," upozorňoval na výkon třiadvacetiletého Francouze, jenž po svém prvním servisu získal 88 procent bodů a nečelil jedinému brejkbolu.

Jednačtyřicátý hráč světa Chardy přitom od loňského podzimu neuhrál v šesti zápasech v řadě ani set, sebevědomí mu dodal až vítězný tie-break proti Verdaskovi. "Bylo to pro něj složité, protože sem přiletěl jako vítěz posledního turnaje a nemohl si na kurtu zatrénovat. Byl jsem si toho vědom a tak jsem hrál agresivně," vysvětloval Chardy, kterého teď čeká Slovák Lukáš Lacko.

32 esy si k postupu výrazně pomohl Ivo Karlovič. Chorvatský obr se sice nedokázal prosadit při podání soupeře, sám ale jediný brejkbol odvrátil a Němce Benjamina Beckera zdolal 7-6 7-6.

- ATP 500 MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 1.100.000 dolarů) -
úterní výsledky (16. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (5-ČR) - Sweeting (USA) 6-2 6-1
Chardy (Fr.) - Verdasco (2-Šp.) 7-6(4) 6-3
Koroljov (Kaz.) - Kohlschreiber (7-Něm.) 7-5 7-5
Lacko (SR) - Reynolds (USA) 2-6 7-6(6) 6-4
Gulbis (Lot.) - Kendrick (USA) 6-4 6-4
Nieminen (Fin.) - Sela (Izr.) 6-2 7-5
Karlovič (Chorv.) - Becker (Něm.) 7-6(4) 7-6(6)
Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Ginepri (USA) 4-6 6-4 6-4
Russell - Odesnik (oba USA) 0-6 7-5 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Huss/Levinský (Austr./ČR) - Blake/Reynolds (USA) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
fernando to prostě odevzdal, houby nějaká aklimatizace, to jsou jenom kecy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist