Berdych se do semifinále přes Nadala nedostal

22. 8. 2009, 09:13
Aktuality 57
ATP CINCINNATI - Do semifinále podniku Masters 1000 v Cincinnati se prodrali všichni čtyři nejlepší hráči světa. Dominantnost favoritů nenarušil ani Tomáš Berdych, který po vyrovnaném průběhu zápasu nestačil na Rafaela Nadala. Španěla nyní čeká Srb Djokovič.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych ve čtvrtfinále nestačil na bývalou světovou jedničku Rafaela Nadala a prohrál po vyrovnaném průběhu 4-6 5-7.

Nadal porazil Berdycha počtvrté za sebou a upravil vzájemnou bilanci na 5-3. Berdych si vybral slabší chvilku hned při úvodním gamu, ve kterém ztratil podání, a to už pak španělskému soupeři stačilo k zisku prvního setu. Ve vyrovnané bitvě si pak oba hráči drželi podání až do závěru druhé sady. Berdych v jedenácté hře nevyužil šanci na brejkbol a Nadal mu vzápětí vzal servis.

Pátek v Cincinnati:
Federer porazil Hewitta a stojí před výzvou: Andym Murraym

"Myslím, že se zlepšuji každým dnem," pochvaloval si Nadal, který hraje svůj druhý turnaj po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kolen. Na zdejším tvrdém povrchu přitom před zápasem favorizoval spíše Berdycha. "Porazit Tomáše na tomhle povrchu pro mě znamená velmi cenné vítězství. Semifinálová účast mi před US Open hodně pomůže. Když jsem sem přiletěl, rozhodně jsem v takový výsledek nevěřil," dodal.

Nadal může před US Open stále myslet na návrat na druhou příčku světového žebříčku. V Ohiu by ale musel získat titul, a Murray dnes prohrát v semifinále s Federerem.

Třiadvacetiletého rodáka z Mallorky v boji o finále čeká Novak Djokovič. Srbský tenista po podobném průběhu a totožném výsledku postoupil přes Francouze Gillesa Simona.

Djokovič výrazně zlepšil svůj výkon z předchozího zápasu a viditelně si věřil. Simon se ale pomalu vrací do formy a byl vyrovnaným soupeřem, jenže v druhé sadě náskok jednoho brejku neudržel a vinou nezvládnutých klíčových momentů prohrál. S Djokovičem potřetí ve čtvrtém vzájemném střetnutí, poprvé ale nezískal ani set.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (21. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Hewitt (Austr.) 6-3 6-4
Murray (2-Brit.) - Benneteau (Fr.) 4-6 6-3 6-1
Nadal (3-Šp.) - Berdych (ČR) 6-4 7-5
Djokovič (4-Srb.) - Simon (9-Fr.) 6-4 7-5

Semifinálové dvojice: Nadal - Djokovič, Federer - Murray.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Federer-Murray otazne je ako moc bude Roger sa snazit ak bude hrat ako na GS tak to vidim 50-50 ak Roger zas bude hrat profesorsky tak Murray ho da 2:0. Dalej Novak ak poda dobry vykon moze dat Nadala, ktory momentalne fakt nema formu a zdaleka nebeha za kazdou loptickou ako kedysi ako keby sa setril mi pripada. Dva velmi vyrovnane zapasy. Skoda ze v tenise sa nehra na medaile lebo rad by som videl suboj aj o bronz potom s porazenymi kedze tieto semifinale budu naozaj lahodky
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále, jak má být, budou to rozhodně těžké zápasy... Ale přesto bych rád viděl ve finále dvojici Murray - Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já přesně opačnou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Čiže dneska to budú dve veľmi atraktívne zápasy: Federer-Murray, tam by som to priala Fedexovi.Včera Murray ukázal, že je tiež len človek, prehral 1.set a urobil 6 dvojchýb, čo je uňho dosť nezvyčajné!... môže sa stať čokoľvek. A potom Djokovič-Nadal tam by som tipovala Noleho, včera ukázal, že mu právom patrí 4. miesto, hral sebavedomo a Nadal sa dosť podceňuje.. tie jeho reči pred zápasom.. že vraj Berdych bude favoritom...no neviem, neviem bude to ťažké, ale verím, že ho Djoker dá ! tak good luck Nole, Fedex!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, souhlasím, Federer by byl případně pro Noleho lehčí než Murray, se kterým neumí hrát
Reagovat
smazaný uživatel
BTW o jednej?! tak to ma prešla radost... nenávidím ty časy!
Reagovat
smazaný uživatel
Já je zbožňuju :D jsem rád, že dneska hrajou pozdě, protože kdyby hráli v osm tak to nestihnu, mamka má narozky tak jdem slavit :D tak snad mi potom Djoker nepkazí náladu, snad bude hrát aspoň tak jak včera
Reagovat
smazaný uživatel
Nebojte sa Nole dneska vyhrá ! Tam nebude o čom... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by to tak bylo, těším se na ten zápas jak malý Jarda :D ale kdyby prohrál s Rafou, tak mi to nevadí, jako kdyby prohrál s Murraym nebo Fedexem
Reagovat
smazaný uživatel
On na Fedexa vie zahrať, na Máryho nie ! Nole si to proste musí zrovňať v hlave..neže to bude tak jak v Madride 3 matchbally a nič, vtedy bol pékne na*sratý:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol proste lepší v tých dôležitých okamihoch !
Reagovat
smazaný uživatel
V Madride sem to kukala 4 hodiny, sem myslela že už to nikdy neskončí, ale ajtak nic. Inak Madrid je moje najoblúbenejšie mesto ;-) Som bola vytočená jak sviňa! :) Prečo ja nemôžem fandiť Federerovi alebo Nadalovi, proč to nie je také jednoduché? Nevadí, sympatie vyhrajú keď nie teraz tak raz ano!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas to bolo proste na ústav..choré.. šialené :D No ale ak sa budú na konci roka vyberať najlepšie zápasy, tak ten by som rozhodne medzi ne zaradila. A aj ten, čo odohrali v Monte Carle, hralo sa 3 hodiny ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, krásné zápasy to byly, jen se špatným koncem, ale zítra se to změní, pokdu vyhraje tak bude hrát dva zápasy v jeden den :D jako u nás, v americe až druhý den
Reagovat
smazaný uživatel
inak Demi a ty odkiaľ si? :) Ja zo záhoria a musím sa tak držat aby som nepísala čiste po záhoácky :) a brácho, Tomi, mamke všetko najlepšie a uži si to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za přání sestřičko, snad nám to dneska Djoker zvládne a potěší naše srdíčka :D
Reagovat
smazaný uživatel
naše srdíčka toužící po titulu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak a pak hurá na Us Open :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja sa teším jak blázen :D
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem blázen :D
Reagovat
smazaný uživatel
ako to myslíš? ;-o
Reagovat
smazaný uživatel
nicy, no ja som z východu ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
nicy, no ja som z východu ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, v jistém slova smyslu možná jsem blázen :D hodně lidí mi to říká, ale těším se taky jak blázen
Reagovat
smazaný uživatel
Demi až tak zdaleka? :) Tomi, dneska sem blázen obzvlášť aj já, došli sme z nákupu pokúpli pif jak na sto rokú, dala sem si 5 štamprl fernetu aby sem to vydržala až do tej jednej :D
Reagovat
smazaný uživatel
no čo sa týka toho US dali to dosť neskoro..ale ta čo už.. boli ste niekto na Davis cupe minulého roku v Ba?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, ja som v BA nebola ale Noletka bola, už som ju tu ale dlho nevidela :(
Reagovat
smazaný uživatel
Citace:
"dala sem si 5 štamprl fernetu aby sem to vydržala až do tej jednej" :)))

Holka drahá, vzhledem k tomu, že jsou teprve 4, nič sa neboj, kdyby si náhodou to druhé semi už nestihla, my ti to tady pak popíšeme. :))

PS. asi si půjdu taky něco koupit, dobrej nápad, akorát nesnesu být tak hrr a tolik naráz :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ja som tiež nebola, ale strašne som chcela, dodnes to ľutujem..už taká príležitosť asi nebude:( Na fed cupe som bola v Košiciach, to sme hrali proti Srbsku, mala sem prísť aj Ivanovič, ale nakoniec bola iba JJ.. hm a kto je tá Noletka?
Reagovat
smazaný uživatel
No ja radšej nestihnem to prvé akoby som si nechala ujít to druhé :) mne to pomáha ale káva mňa zase uspáva ponevač ju pijem každý deň ;-) žeby profesionálna deformácia? :)
Kup si niečo dobré, nech to tu potom v noci pekne okomentuješ ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Demi ty si videla naživo Džej Džej??
Reagovat
smazaný uživatel
hej no jasne:D fotky nemám:( nemôžem dokázať ! ja som bola hlavne sklamaná z Any, že neprišla !
Reagovat
smazaný uživatel
No mne by stačila aj Jella... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a ty odkedy sleduješ tenis? ja som začala od Wimbledonu 2007! zápas Djoker-Lleyton
Reagovat
smazaný uživatel
Ja od Cincinnati minulého roku ako tenis úplne od Bolelli vs Djokovic... a to hral aj Bolli dobre ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
1986 - tehdejší Pohár Federace - ČSSR - USA na Štvanici, poprvé M.Navrátilová, Chris Evert, Mandlíková, Suková, přímo na Štvanici v 9-ti letech s tátou...(mělo mě to povzbudit do tréninku a do turnajů :))). Jéé to je dáávno...
Reagovat
smazaný uživatel
Z čoho mi vyplíva že máš 33? ;-) Inak pekný začiatok, z teba asi chceli mať tenistu. Jaktože si teda nebol?
Reagovat
smazaný uživatel
32, upřímně řečeno hlavně zdraví, bohužel. Ruka by byla i tzv. "zlatá", ale i když pominu zdrav. trable, tak stejně bych si představoval lepší pohyb, u potencionálního adepta :). A ten si myslim, že je daný. Spíš lyžování (sjezdový - MOŽNÁ) by asi bylo lepší, ale stejně, nikdy by pro mne nebyl sport hlavní životní náplní, i když ho mám moc rád, zajímá mě spousta jiných věcí. Prostě jsem se proto nenarodil :), ale nijak mě to zvlášť nemrzí, minimálně si to super užívám při sledování! :)).

Tak asi takhle.
Reagovat
smazaný uživatel
"Chtěli mít tenistu", my jsme tenisová rodina, no. U nás to jako bylo dost normální. Třeba se to někdy podaří. I když, nejsem si jist, že bych fakt chtěl, aby moje dítě muselo soupeřit s fanatiky jako Nadal, Fedex nebo ranaři - jako sestry Williams, to snad raději na golf... Víš co, my jsme vyrůstali na Becker, Edberg, Agassi, Steffi Graf, Navrátilová... atd, to bylo jiný....
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné ja rozumiem, s tým sa musí človek narodiť. Na jednu stranu si stále na očiach, máš obrovskú zodpovednosť, ľudia ťa milujú ale aj nenávidia.. stále cestovať by sa ale nechcelo nikomu, žiadne súkromie.... ale na tú druhú si mediálne známy, máš penez ako šlupek, sledujú ťa milióny ľudí, ktorí chcú byť ako ty... no je to ťažké. Napríklad taký Nadal tiež povedal, že tenis nie je jeho prvoradou prioritou, že rád robí kopu ďalších činností... a keď príde na kurt tak sa zdá ako keby mal pred sebou otázku života a smrti... ale sakra keby som mohla tak do toho idem a skusím to. Nič ma tak nebaví jak hento.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se na to taky jinak díváš, když jseš dospělá :). Už jseš mentálně vyzrálá a dokážeš to brát jako hru, znáš se! Je to strašná dřina, ale i to, že je to fyzická dřina není ten hlavní problém (na to jseš zvyklá už od malinka, to ti nepřijde divný), spíš je taky na zvážení, zda to tvoje dítko na to bude mít psychiku a povahu (viz. Safin nebyl jsem hráč), pak je to strašný trápení, protože to dítě je fakt dost pod tlakem. Určitě by to měl být extrovert. Mimochodem, rodič je taky dost pod tlakem, protože tu celou šou několik let platí sám a to je drahý jako blázen ... rodinka se taky přizpůsobuje, víkendy (mistráky), když je to malý, tak i každé všední odpoledne (trénink), léto (turnaje) nemůže jet v létě na 14 dní k moři, pokud to myslí vážně. A toho by se našlo ...

Prostě není to vůbec jednoduchý.

PS. Před 20-ti lety, obhájce Wimbledonu Edberg (světová 1.-3. v té době) jezdil na Wimbledon metrem, aby se vyhnul zácpám. Myslíš, že by bylo možný dnes, aby Fedex nebo Nadal nasedli do metra, to by je ty fans v Londýně ušlapali. Tedy byly to hvězdy, ale né takového formátu jako dnes, to z nic udělala až média a fanatismus je vůbec otázkou posledních max. deseti let. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano, súhlasím :) ja taktiež nie som žiadny fanatik, ale keď dav ťa strhne ani nevieš :)
Fakt ďakujem za veľmi úprimnú debatu :)
Chcela by som k tomu napísať viac, ale fakt sa mi nechce nad tým rozmýšlat, mám nejakésik zatemnené :D
Reagovat
smazaný uživatel
Áááá už fernetík působí :)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D povodná dávka dopôsobila asi tak za hodinu, toto je asi tým počasím, poprchá, je dusno, je mi horko, v telke nic, to je pech :)) a ty sis šiel niečo kúpiť? :) ešte tam mám pol flaše :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já na alkáč moc nejsem, tak spíš jenom jídlo, ale máme doma slivovičku a i 2 pivka v lednici, tak když bude nejhůř ... o první pomoc je postaráno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to mám po tatkovi, on si vždycky trošku dá, úplne za mnala už sme spolu cucali pivo, víno... :) ale už som nato doplatila, tak sa krotím...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já už jsem tež popil, oslavil mamčine narozky a teď musím čekat do jedné :D stihl jsem aspoň tie-break fedexe s guffym
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si vcelku stihl to nejlepší z celého zápasu ...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, aspoň jsem oslavil mamčiné narozky :D a teď čekat ještě dvě hoďky skoro
Reagovat
smazaný uživatel
No ale nevidím to ružovo, nejaký mám divný pocit... toto asi nedopadne dobre..
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám dneska skělú náladu, takže to dopadne doře, neboj má milá setrička, nejako to dopadne, pusť si jako já Ine Kafé a nemůžeš myslet negativně, tohle mě vždycky nakopne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem sice čech, ale někdy mám velké nutkání psát slovensky, ani nevím proč, asi to je taťkova krev, narodil se v žiline a asi od 3 roků bydlí tu v Havířově.Například neposlouchám české kapely, jenom slovenské, nevím proč, nemám u nás jedinou oblíbenou kapelu.a mimochodem nechces mi dat icq, at tady nevypisujem neco co neni k tematu? :D zbyva jeste hodina do zapasu a ja se nudim a nemam si s kym psat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Soráč já som si dala šlofíka :))) icq až zajtra, jo? :)) are you ready? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já kdybych si dal šlofíka, tak už se nevzbudím
Reagovat
smazaný uživatel
A to neexistujú budíky? Keď ťa to zobudí tak si najprv zanadávaš ale potom ťa sila vôle nakopne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já spím hodně tvrdě, takže budík buď neslyším nebo ho vypnu a spím dál :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist