Berdych: Raději jeden titul z velkého turnaje než čtyři čtvrtfinále

9. 7. 2017, 08:05
Aktuality 10
Loni Tomáš Berdych po šesti letech vypadl z elitní desítky a aktuálně je světovou patnáctkou. Rád by se na dřívější pozice vrátil a nejraději za pomoci zisku titulu z většího turnaje.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Nestresuju se, že musím zpátky do desítky. Samozřejmě je to cíl, ale pokud bych vyhrál velký turnaj, tak bych to ocenil víc. Vrátil bych se v tom případě do desítky a těšilo by mě to víc, než hrát třeba čtyřikrát čtvrtfinále," řekl Berdych.

Ve Wimbledonu nyní obhajuje body za loňském semifinále a hrozilo mu, že opustí i druhou desítku. Postupem do osmifinále nejspíše pozici v Top 20 udrží.

"Musím se soustředit na turnaje. Na sebe. Na výkon. A když budu hrát dobře, tak body přijdou a žebříček se zase zlepší," měl jasno Berdych po třísetové výhře ve třetím kole na trávě v All Engalnd Clubu nad Španělem Davidem Ferrerem.

Nabrat body a znovu se dotáhnout na špičku může v druhé půlce sezony. Loni od Cincinnati léčil zánět slepého střeva a vynechal US Open. Pak sice vyhrál v Szenzhenu ale jinak moc bodů neposbíral. "Loni jsem neměl půl sezony, to je pak těžké. Promítne se to až za čas. S tím se ale musím umět naučit žít," řekl bývalý čtvrtý hráč světa.

Umístění v žebříčku vnímá v jednatřiceti letech jinak než dříve. "Dokážu to brát s rozumným nadhledem. Maximum, co můžu udělat, je odvést to dané na kurtu. Dvacetiletý řeší každý týden, co, kde, kdy, jak a proč. Tohle už mám dávno za sebou a v mém případě je to jenom číslo, které beru, jak to je," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
FulnekUltras
Tak si to hlavně Berďo moc nepřipouštěj, že bez trenéra jsi vlastně těžce v pohodě, a ještě týden jeď, co to dá...
Reagovat
slacker
radeji 4 velek tituly nez 2 semifinale
Reagovat
fialka
Tom už nemá veľa času a šancí pramálo. Dopredu sa hrnú aj mladší a súčasná top 10 len tak nepoľaví. Ja by som mu dopriala, ale príležitostí veľa nie je.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme všichni výkonem nateseni a věříme že tom prorazí.bylo by to fajn ale takových turnajů bylo několik že šlo vše jak na drátkách a jak to dopadlo.moc nevěřím že by to bylo jiné.treba mu pomůže že není v roli favorita kdoví ale faktem je že hraje uvolněně a taky mi přijde že šance nějaká existuje.dle mého názoru má servis nej v kariéře takže Goran trochu pomoch.uz by byl gól kdyby sundal thiema a djoka a v semifinále konec to bych považoval za myly slam.:-)Tome pojď pojď
Reagovat
Torn
Ta hra mi přijde taky méně křečovitá, možná ho pradoxně znervoznoval Goran, který tam byl a on chtěl podat lepší výkon.
Reagovat
Bee
Tome, držím palce! Včera to byla fakt velká paráda, tak doufám, že i zítra (a nejen zítra) se zadaří!
Reagovat
Mayo
Pripomína mi to 2010, kde to vychádzalo tiež od QF po F na Djokoviča, Federera(medzi týmito dvomi to bolo ale opačne) a Nadala.
Reagovat
Frick
ale obávám se, že je v situaci, že když a) když to půjde méně, vypadne v OF, b) když to půjde více, vypadne v ČF c) Djoko se vyseká na trávě
Reagovat
Torn
Co kdyby Novaka někdo zamknul v šatně?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dát Novakovi masku Andersona jak už jsem někde četl:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist