Berdych proti Djokovičovi semifinále nevybojoval, v Londýně dohrál

9. 11. 2012, 17:11
Aktuality 140
Tomáš Berdych v souboji se světovou jedničkou Novakem Djokovičem potřeboval vyhrát, nebo pro alespoň udržení naděje uhrát set, žádný ze tří setbolů ale neproměnil, prohrál 0-2 a s Turnajem mistrů se loučí.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v Londýně odehrál dvě třísetová utkání, v nichž nejprve podlehl Murraymu a ve středu pak zdolal Tsongu. Před závěrečným duelem s Novakem Djokovičem, s nímž měl bilanci jedné výhry a deseti porážek, tak měl stále šanci na postup do semifinále. To by si zajistil výhrou 2-0, v případě třísetového zápasu by musel doufat v pomoc Tsongy ve večrním utkání proti Murraymu. Český tenista ale žádný ze tří potřebných výsledků neuhrál, prohrál 0-2 a zůstal bez šance na postup ze skupiny. 

Djokovič, který pro jistotu semifinále i zajištění si prvního místa ve skupině potřeboval uhrát set, totiž začal výborně a úvodní sadu získal poměrem 6-2. Ve druhém dějství pak ale nepotvrdil brejk na 2-1 a Berdych měl v tie-breaku nakročeno k zisku setu naděje, jenže vedení 5-1 neudržel, za stavu 6-3 neproměnil žádný ze tří setbolů, prohrál pět fiftýnů v řadě a po hodině a 39 minutách hry padl 2-6 6-7.

Berdych vstoupil do utkání ziskem podání, ale pak už společně s diváky "sledoval" koncert svého soupeře. Srb prakticky nechyboval, výborně podával, z returnu dostával Berdycha do úzkých a sám dokázal z obrany přejít úspěšně do útoku. Berdych neměl odpověď, prohrál pět her v řadě a rychle i první set. 

Ve druhém setu Berdych ztratil podání na 1-2, ale zvedl se. Hrát aktivněji, přitvrdil a ziskem Djokovičova podání se vrátil do hry. Začal si víc věřit, vyrovnal hru v dlouhých výměnách, méně chyboval a dotáhl druhou sadu do tie-breaku. Ve zkrácené hře Berdych po sérii skvělých míčů vedl 6-3 a měl tři setboly. Djokovič ovšem dvakrát skvěle zaservíroval a při třetím trefil brilantní return a Berdych dal síť. Po dalších dvou ztracených výměnách přišel Berdych o set i o zápas.

"Nemyslel jsem na to, že už jsem si zajistil postup. Chtěl jsem vyhrát ve dvou setech. Nikdy se nevzdávám, proto jsem bojoval," řekl v rozhovoru na kurtu Djokovič, který před rokem porazil Berdycha ve skupině dokonce z mečbolu. S Djokovičem prohrál Berdych již pojedenácté v kariéře a z toho podesáté na tvrdém povrchu. Porazit Srba dokázal jen předloni ve Wimbledonu.

"Druhý set byl vyrovnaný. V tie-breaku jsem měl velkou šanci a kdybych ji využil a dostal to do třetí sady, možná by přišla další, ale to jsou jen kdyby. To se nestalo. Nebyl to nejlepší zápas, který jsem s Novakem odehrál," řekl Berdych.

Z britské metropole se sedmadvacetiletý Berdych nyní přesune do Prahy, kde se příští týden pokusí s českým týmem ve finále Davisova poháru získat proti Španělům slavnou "salátovou mísu". Finále Davisova poháru se hraje v pražské O2 areně 16. až 18. listopadu. Berdych je s Radkem Štěpánkem hlavní zbraní českého týmu. Štěpánek rovněž hraje Turnaj mistrů a spolu s Indem Leanderem Paesem postoupili do semifinále čtyřhry. 

"Příští týden mě čeká jiná akce, velká výzva a já se teď budu snažit, abych byl připraven. Pevně věřím, že to nejlepší teprve přijde," řekl Berdych.

Pětadvacetiletý Djokovič postoupuje z prvního místa do semifinále, ve kterém se utká buď s Rogerem Federerem, Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, nebo Davidem Ferrerem.

Druhé místo ve skupině A si pohlídal domácí Andy Murray. Britský tenista, který už letos v Londýně vyhrál Wimbledon a olympiádu, si ve večerním zápase poradil 6-2 7-6 s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Ve skupině B deblistů je rozhodnuto i o druhých semifinalistech. Těmi se stali Indové Mahésh Bhúpathí s Rohanem Bopannou, kteří dnes v dramatické bitvě udolali 7-6 6-7 10-5 světové dvojky Bělorusa Maxe Mirného s Kanaďanem Danielem Nestorem. Indický tandem se v nedělním semifinále utká s česko-indickou dvojku Radek Štěpánek a Leander Paes.

- TURNAJ MISTRŮ -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5,5 milionu liber)
páteční výsledky (09. 11. 2012)

Dvouhra - skupina A:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (5-ČR) 6-2 7-6(6) 
Murray (3-Brit.) - Tsonga (7-Fr.) 6-2 7-6(3)

Tabulka:

1. Djokovič 3 3 0 6:1 3
2. Murray 3 2 1 5:3 2
3. Berdych 3 1 2 3:5 1
4. Tsonga 3 0 3 1:6 0

Čtyřhra - skupina B:
Bhúpathí/Bopanna (5-Indie) - Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) 7-6(5) 6-7(5) 10-5 
Lindstedt/Tecau (4-Švéd./Rum.) - Marray/Nielsen (8-Brit./Dán.) 6-3 7-5

Konečná tabulka:

1. Bhúpathí, Bopanna 3 2 1 5:4 2
2. Marray, Nielsen 3 2 1 4:4 2
3. Lindstedt, Tecau 3 1 2 4:4 1
4. Mirnyj, Nestor 3 1 2 4:5 1

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

140
Přidat komentář
steve79
No Rogerovi výkony na turnaji mistů nic moc. Myslím si, že je jedno jestli nastoupí proti djokovičovi nebo Murraymu, bude to mít obrovsky těžké. Roger určitě favoritem nebude. Hlavně na backhandu je zranitelnej, nedokáže udržet míček ve vyměně a často chybuje. Snad se na zítřek pořádně vyspí a ukáže jim to.
Reagovat
Nola
skôr nedokáže zreturnovať podanie, Nole a Andy sú najsilnejší hráči na okruhu v týchto štatistikách
Reagovat
smazaný uživatel
Noo Roger je nervozny somho neviel este takeho:(((
Reagovat
Heather_Fedex
dalsi krasna sobota
Reagovat
smazaný uživatel
Naj vyhra TM kto chce najkrajsiu ženu ma Novak:)))
aj ked on asi skonci s Mashou:)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ani omylem. tsongova, berďova, delpotrova i tipsova jsou hezčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovu umelu hmotu my ani nepripominaj , ked ona je krajsia jak Djokova tak neviem potom
Reagovat
smazaný uživatel
Divné, ke konci sezony vždycky Roger nejlepší forma, nejvíce sil a letos vypadá vyšťaveně, byla to dlouhá sezona, možná chybí síly, možná jenom forma. Každopádně s tímhle na oba postupující z druhé skupiny nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdyy nehovor nikdy
Reagovat
Roger_Federer
Proboha tomu chlapovi je 31 v top 3 je 9 let v kuse, vyhral letos nekolik turnaju,wimbledon, olym.střibro, ma rodinu a svoje veci..Letos mel vynikajici prvni pulku roku, možna nema sily, nebo proste je vyštaveny nebo nema motivaci...
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš, jak kdybych se mu za to smál. Spíše se podivuju, že tohle je většinou jeho pasáž sezony, kdy hraje svůj nejlepší tenis. Ale asi se fakt ten věk začíná projevovat a je víc unavený.
Reagovat
smazaný uživatel
ja nechapem sak hraje celkom slusne a hra dobry tenis ho neodpisujte
Reagovat
smazaný uživatel
První set to byla neskutečná mizérie a teď hraje taky slušný průměr. Celkově jsem z obou stran čekal lepší výkony. Ale jenom dobře pro Andyho.
Reagovat
Roger_Federer
ono to nebylo miřene na tebe osobne, spiše všeobecne..On proste bude prohravat čindal časteji a třeba už nezmakne takovou porci turnaju..Težko odhadovat, ale jednou proste zkonči a snad to nebude ješte 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
chce hrat na OH 2016 tak asi zo srandy to nehovoril
Reagovat
Heather_Fedex
no ted se roger poradne nasrdil....
Reagovat
Heather_Fedex
no to je teda utrpeni......backhand uplne v prdeli, neschopnost returnovat 2. servis, spackany tie-break.....zadne pozitivni zpravy
Reagovat
Sonja
Možná to dělá schválně, protože se bojí Andyho v SF...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Federer uz vela krat dokazal ze pred najdolezitejsimi zapasmi sa dal dokopy a vyhral aj ked mu nikto neveril.
napr Wimbledon 2012
Reagovat
Sonja
Ale z 1.setu jsem viděla jen kus TB, takže nevím, hádám:-D
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, to myslis vazne, nebo ironicky?
Reagovat
J.M.
Nejhorší je, že takhle zoufale Roger hraje už několik měsíců. Opravdu by mě zajímalo, co s ním je. V rozhovorech už skoro nic neřekne (kromě obligátního "hrálo se mi dobře" i po mizerném výkonu). Komentátorka mluvila o tom, jak ztrhaně Roger vypadal po příjezdu do Londýna, jak ho ranily ty kritiky v Basileji, ale tohle trápení už trvá mnohem déle.
Reagovat
smazaný uživatel
joj ale sak nemoze hrat celu sezonu perfektne.
Ved vsetci maju vypadky aj djoko aj Nadal
Reagovat
Sonja
Myslím to vážně:-O...SF má už jistý, může si vybrat semifinalistu.
Ale zas nechci dělat z Delpa někoho, s kým by si mohl hrát, jak chce...
Reagovat
Heather_Fedex
mne zajimalo, jestli si myslis, ze roger by predci jen radci hral s djokem a nebo si uprimne myslis, ze roger chce tenhle zapas vyhrat, ale nejde to, protoze skutecne hraje velmi spatne a ani v semifinale se to nezmeni?
Reagovat
Sonja
Já si myslím, že by radši hrál s hráčem, kterého v posledních vzájemných zápasech porazil než s hráčem, se kterým v posledních vzájemných zápasech prohrál. To je vše, co jsem chtěla říct, Heather. Na zápas nekoukám, takže nevidím, jestli hraje dobře či špatně...
Reagovat
Heather_Fedex
jinak v tomhle zapase budou lajnovi rozhodci skalni fanousci rogera
Reagovat
Heather_Fedex
jinak v tomhle zapase budou lajnovi rozhodci skalni fanousci rogera
Reagovat
Nola
stále nie je isté s kým si to rozdajú hráči v semi, prestávam tomu rozumieť, komentátor tvrdil, že David nemá šancu postúpiť aj keď vyhrá 2:0 na sety, a v tom prípade hrá Roger s Andym, neviem či sa mám tešiť, po dnešnom zápase sa mi zdá ľahšie poraziteľný ako DelPo
Reagovat
tommr
tak špatně jako v závěru prvního setu jsem ho už dlouho neviděl hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
tiez si myslim Finale Djokovic a Murray
Reagovat
smazaný uživatel
to si nemyslim federer v poslednej dobe nehrá moc dobre v sučasnej dobe nemá na muray a djokoviča hoci mu fandim,ale tak to vidim,treba vedieť byt aj objektivny...
Reagovat
smazaný uživatel
dnes tipujem zasa delpa a potom je to už jasne vitaz djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani bych se nezlobila ,alespoň by se vyhnul Andymu v semifinále. Ale pak už jasný vítěz Fedex.
Reagovat
Roger_Federer
Nevim, proč me neustale posilaš na Palavu, nejsem alkoholik, abych popijel od 12 hodin odpoledne..
Nic mene v teto veci mam pravdu, neustale si gratulovat při každe vyhře sve ikony mi proste přijde jako by to bylo až voaerstvi(nevim jak se to přesne piše)..A určite by se to dalo rozebrat do kořenu problemu z doktorem.. Ale bojim se, že by si te tam nechali na delši pozorovani :):).
Reagovat
Sonja
Blá blá blá...přestaň řešit kraviny:-)
Reagovat
Sonja
Ale to tvé "voaerství" mě teda dostalo:-D...tady, abys věděl, co to vůbec je, ty voajére:-D

http://cs.wikipedia.org/wiki/Voyeurismus
Reagovat
Bob
Taky mě dost zarazilo o čem to tady Rožírek mluví :D
Reagovat
Roger_Federer
Přijde ti to jako kravina..?nebo ses zamyslela nad myšlenkou?? Nechat si gratulovat za viteztvi Djokoviče jako by to bylo tvoje dite, nebo blizky přibuzny je trošku mimo.
Reagovat
Sonja
Kravina mi přijde to tvoje "voaerstvi"...pěkně si se ztrapnil, Dominičku, tak už raději nepokračuj:-D
+ je hodně směšný, jak tě to žere...třeba je to nelogický, ale jedinej, kdo kvůli tomu tady dělá kravál jak malý dítě, seš ty:-D Já ti taky gratuluju k postupu Rogera- NA!!
A zbogom!
Reagovat
Roger_Federer
Dekuju jsem rad za Rogera..
Zbožnuju když se mi podaři te vytočit...přitom to ani neni nijak namahave. :) :)
Reagovat
Sonja
Nevytáčíš, rozesmíváš...přitom to ani není tím, že bys měl dobrý smysl pro humor:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj mistrů trvá až do pondělí? Vždy přece končil v neděli ne? To je nějaká novinka?
Reagovat
a.magerova
Pokud začínal v neděli tak i končil v neděli, ale letos začínal v pondělí tak i v pondělí bude končit... :-))
Reagovat
Sonja
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/599010_473000032752853_1736268209_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to má takového vypelíchance? Izzy má teda lepšího pejska.
Reagovat
Sonja
Já teda nevidím, že by byl "vypelíchaný":-O
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni pudli jsou. Nelíbí se mi takoví psi. Já jsem zastánce větších psů.
Reagovat
a.magerova
K Nolemu by se hodil lépe tento:
http://www.forbook.cz/samolepky-na-notebook/samolepka-na-notebook/psi-oci-234.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, ten je roztomilý, takový fajný kukuč má. Toho si pořídíme do společné haciendy? :-) :D
Reagovat
Heather_Fedex
podobneho mam doma ;)
Reagovat
rubens
Ten by se hodil spíče k Tsongovi. :)
Reagovat
rubens
spíše
Reagovat
a.magerova
U Tsongy bych to viděla na:
http://images04.olx.cz/ui/13/66/64/1349460510_444106264_1-Obrazky--Francouzsky-buldocek-s-PP.jpg
A třeba k Rogerovi by mi pasoval tento:
http://www.discoveringgoldenretrievers.com/images/golden-retriever.jpg
Reagovat
rubens
Krásní pesáni, dokážu si představit Jo Wilfrieda, jak se s ním prochází pod Eifelovkou... :)
Reagovat
tommr
v programu to nikde nevidím. Zápas s Bryanama by přitom moh bejt velice zajímavej ... :)
Reagovat
a.magerova
Nova sport jede všechny tenisy kromě Radka (MotoGP) live...
Reagovat
tommr
tak to je smůla, že zrovna ten z mýho pohledu nejzajímavější zápas dneska neuvidíme. Ze záznamu to už není ono - chybí tam ten element napětí. V každým případě ale díky za info ... .)
Reagovat
smazaný uživatel
Sky Sports 1
Reagovat
smazaný uživatel
to mě může čert vzít. nejzajímavější zápas pro českýho fanouška a oni tam daj pitomou kvalifikaci na moto :-(
Reagovat
a.magerova
http://www.frombar.tv/v-4/6/146/v-474657.html
Reagovat
Sonja
V zápase proti Murraymu byl Nole na síti cca 27x ;-) (možná i víckrát, nevím, kdy přesně v zápase jsem tu statistiku viděla)...
Reagovat
Sonja
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/11/45/London-Finale-Wednesday-Djokovic-Murray.aspx

"Djokovic, committed 40 unforced errors - four fewer than Murray - but won 22 of his 30 points at the net in an aggressive and high-quality clash"
Reagovat
gigin
Dnes poprvé v životě tlačím Rogera. Nechci ho v semi :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se ti nedivím, já jsem poměrně v klidu, já právě Andymu na Rogera věřím, ale rád bych, aby Roger odstranil Novaka a ve finále to nechal Andymu. Přeci jenom si možná bude Federer věřit více na Djokoviče, se kterým poslední 2 zápasy vyhrál, než na Murray, se kterým 2x v řadě jasně prohrál.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Roger_Federer
Citim strach a nejistotu...
Reagovat
tommr
taky budu dneska přát Federerovi i když z trochu jinýho důvodu než ty. Federer má totiž v rukou konečný postavení Tomáše na konci sezony. Když dneska porazí Del Potra tak Tomáš skončí už téměř jistě na šestým místě ... :)
Reagovat
Nola
dnešné dva zápasy ako cez kopírák, v prvom sete nadvláda favoritov, ten druhý vyrovnaný... a ten výsledok 2 x 6:2 7:6, Andy zvládol bez zaváhania matchball, gratulujem
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem vám vlastně nepopřál, takže gratulace, zvládli jsme to nakonec oba v suchém triku.
Reagovat
Sonja
Gratulace i vám...doufám ve společné finále:-P
Reagovat
gigin
Jj, díky moc. Vám taky, to je jas.
Reagovat
Fandina
tak pořád přemýšlím, a samozřejmě gratulace vítězům, ale proč fanouškům? gratuluji tomu, kdo se o to zasloužil, fanoušek gratuluje přeje, ale proč gratulovat jemu?
Reagovat
Sonja
Protože jsme chtěli, aby ses k nám připojila, Fandino!:-) úúúúúúsměv!
Reagovat
Fandina
Sonja ... ale to se netýká jen dneška, to je pořád a pořád je to nelogické ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád víc logické než 90% tvých příspěvků...úsměv
Reagovat
Sonja
Ano, je to nelogické...co s tím naděláš:-))))
Reagovat
Fandina
Sonja ... já s tím nepotřebuji nic dělat ... logicky gratuluji vítězům ... s druhými nic nenadělám ... úsměv
Reagovat
Sonja
My si tímhle děláme takovou malou nelogickou radost...tak nám to přej, můžeš? Vždyť to je přece hlavní, mít radost...a úsměv. Co?:-)
Reagovat
Fandina
Jasně, že mít radost je super. Já mám taky radost a nepotřebuji k tomu aby ten a ten vyhrál. Mám radost, že se mi to a to dobře podařilo udělat a samozřejmě mám radost i když vidím, že mají druzí radost, jako třeba teď fandové a mám radost, když nepomlouvají, nezávidí a nejsou škodolibí to je jasné ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Taky vám gratuluju.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, me to přijde až uchylne, gratulovat si k vyhram svych favoritu,oblibencu ktere vživote nevydeli na vlastni oči, na jejich uspechu nemaji žadnou zasluhu, nepatři ani k jeho tymu či znamim..Velmi často to tady v diskuzich vypada, že nekteři jsou současti tymu svych oblibenych hraču..Myslim, že by to doktor,psichyatr popsal lepe..
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, me to přijde až uchylne, gratulovat si k vyhram svych favoritu,oblibencu ktere vživote nevydeli na vlastni oči, na jejich uspechu nemaji žadnou zasluhu, nepatři ani k jeho tymu či znamim..Velmi často to tady v diskuzich vypada, že nekteři jsou současti tymu svych oblibenych hraču..Myslim, že by to doktor,psichyatr popsal lepe..
Reagovat
Sonja
Mně přijde víc úchylné tolik to řešit:-D...jdi se napít Pálavy, Dominiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, uf, třetí set by byl zbytečný, ztratil by síly. Tsonga ale na to, jak hrál katastrofálně, zaslouží obdiv za to, jak se zvedl. Andy stačil lepší průměr nakonec, v závěru trošku přidal na forhendu a hned to bylo znát. Ale pohoda, dvousetová výhra, ke konci jsem se i bavil, Tsonga je sympaťák a zábavný hráč ke sledování, chybí mu ale větší konzistentnost a hlavně zlepšit bekhend, ten je fakt špatný, hlavně pdo tlakem.
Reagovat
Heather_Fedex
tak jo to jeste zdramatizoval....sympaticke, ze se o to jeste rval. zaver macu pekny.
take gratulace patri fanouskum skota
Reagovat
Sonja
Nole připojil k podpisu do kamery "idemooo" a Murray koukám smajlíčka:-)))...Gratulace k postupu do semi, kluci!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je moj hlavny favorit na titul z TM
aj ked by som to radsej prial Federerovi, djokovi alebo Del potrovi
Ale citim ze Andy vyhra
Reagovat
Heather_Fedex
vsem nole-fans k postupu do semi. timhle take pozdravuju diskutera jmenem chrenda, podle kt. je novak pinkalista a v zapasech s tomasem se vzdycky nadrel ;)))
Reagovat
Sonja
Díky, Heather:-)
Reagovat
gigin
ďakujeme velmi pekne ;)
Reagovat
Heather_Fedex
nema na cemu ;))
Reagovat
Chrenda
Musím uznat, že včera se na to nenadřel. Nic jiného mi nezbývá, ale jinak vše při starém, nudný pinkálista, a příští rok bude z 1 sesazen, vyhoří hned na AO!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi už nemá cenu to pitvat. 3. turnaj mistrů za sebou a pokaždé dobré výkony. Favority potrápil (ikdyž mohl daleko víc), to co měl uhrát tak uhrál. Na top 5 třeba ještě malinko chybí ale věřím že i to přijde časem. Vždyť kde byl Berdych před dvěma lety?

Já mu určitě věřím na jeden GrandSlam. Mějte mě třeba za blázna.
Reagovat
Sonja
Souhlas s prvním odstavcem. Podle mě se Tomáš nemá vůbec za co stydět, dostal ve skupině 2 ze 3 současně nejlepších hráčů, bylo by velké překvapení, kdyby se do semi probohoval, ač jsem mu to přála.
Nevím, jestli má na GS...ale nějakou tu tisícovku by třeba vyhrát mohl. Mě osobně dost zamrzelo, že to minulej tejden v Paříži nedotáhl dál, když ze hry vypadly největší hrozby...určitě na to měl.
Reagovat
Sonja
*probojoval
Reagovat
smazaný uživatel
mne by se moc libilo, kdyby se tam probohoval, hezke slovo.. :-)

Heather: a co je Djokovic? :-)
Reagovat
Heather_Fedex
vzhledem k tomu, ze djokovic nastrilel 30 winneru a tomik 18, tak pinkalista je nekdo jiny ;)
Reagovat
smazaný uživatel
aha.. :-) O pinkalistovi ale mluvil Chrenda, ja se ptala, co je Djokovic, myslela jsem treba charakteristiku jeho hry.... ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
pro me je novak celodvorcovy komlexni hrac s absolutne stabilni hrou od zakladni cary, s nejlepsim returnem na svete a mozna i nejlepsi obranou na svete. jeho nejvetsi slabinou jsou voleje, no i na tech slusne zapracoval. je to tedy hrac zlate stredni cesty, protoze ma vyvazenou obranu i utok. hernim stylem je to muj 2. nejoblibenejsi hrac ;)
Reagovat
dadaft
já teda viděl jenom druhý set a nedá se popřít, že to Djokovič umí trefit................
.......... ale že by něco tvořil, to jsem si nevšiml. byla tam taková bekhendová výměna křížem - kdyby Tomáš nezměnil rytmus, tak tam pinkají ještě teď............
možná to měl Djokovič celé pod kontrolou, ale ve druhém setu hrál Berdych lepší tenis, bych řekl. ovšem závěr jak se říká na ... .
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft: samozrejme! :-)

Heather: ja proste trochu rozlisuju trefu do prazdneho hriste, ze ktereho jsem soupere po hodine vyhnala a trefu do prazdneho mista na hristi, ktere jsem si po par uderech odvazne nasla. Dokud bude srandovni na siti, nemuzes prece rict, ze je komplexnim hracem.. :-) Ale nijak samozrejme nezpochybnuju Djokovicovy kvality, defenzivu ma uzasnou. A konec koncu, na komplexnost si rada pockam. Jen se mu do ty doby muze stat, ze bude obcas nekym oznaceny za pinkalistu, nooo... ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych teda nerekla ze novak dokaze zahrat winner az po hodine pinkani. vzdyt kolikrat vytahne djoko z rukavu nechytatelny cisty winner z returnu, tim se lisi dokonce i od rogera, kt. je povazovan za hard-hittera ;)
Reagovat
Sonja
Tak, Nole k tomu nepotřebuje hodinu pinkání...nechápu, co se to tu dnes po prohře Toma spiklo:-O...
S tím, že by měl zapracovat na hře na síti každopádně souhlasím. Vždycky, když k ní běží, zadržím dech...:-D Ne, vlastně si nemyslím, že je to TAK hrozné, ale prostor na zlepšování je tam značný, o tom nic.
Reagovat
gigin
Ferrer je daleko větší pinkálista a na toho nedáš dopustit ;))
Reagovat
smazaný uživatel
"Skromnosti clovek obratne naznacuje, ze ma jeste mnohem vic prednosti, nez se o nem rika." Rochefoucauld.. :-)
Reagovat
gigin
Jo, takhle.
Reagovat
a.magerova
sojka: tak jsem si díky Tobě našla i toto a mluví mi TO z duše :-))
"Člověk se v životě dostává do takových situací, že musí, aby nevypadal jako blázen, si jako blázen počínat."
Reagovat
Denis92
Tsonga postupi len ak porazi Murrayho 2-0 ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vyhra 2:0
Reagovat
Fandina
Nole nastoupil ve velkém stylu a Tomáš dost chyboval. Škoda. Myslela jsem, že bude hrát lépe. Jinak gratulace Nolemu. Byl lepší a první set rozhodl.
Reagovat
VlS
V 1. setu hrál Tomáš jednoduše špatně a zakřiknutě, v rozhodujících chvílích kazil i jednoduché míče. Druhej set vypadal už jinak, i když bych řekl, že Nole byl pořád ten nahoře až do TB. Tomáš bohužel nevyužil nabídnutou šanci série setbalů a zase v závěru začal hrát opatrně, Nole ho pak snadno vyšachoval a taky zkazil pár míčů, který by normálně musel dát. Kritizovat je jednoduché, proto si to odpustím, málo kdo z nás si dovede představit sílu okamžiku, ve které tam kluci hrají. Pěknej zápas, alespoň v druhém setu.
¨Zítra budu fandit Davidovi a Rogerovi, myslím si, že Roger nebude stát o to, aby Delpo postoupil a aby se s ním případně setkal ve finále.
Reagovat
Nola
štatistika winnerov a UE
Nole 30:23, Tom 18:25 , pre expertov na pinkanie....
Reagovat
gigin
Tys dobrá tisková mluvčí GGG. Velmi dobrá!! ;))
Reagovat
smazaný uživatel
ze zapasu jsem videla v PP jen par micu v zacatku druheho setu a zdalo se mi, ze je Berda zpatky... boze, jak jsem ho mohla opustit? Ale no co uz! Gratulace... ;-)
Reagovat
Sonja
:-)...my víme. Ať si hateři říkaj, co chcou:-P
Reagovat
gigin
díky moc!! Mi už to bylo po prvním setu celkem volné. Novak hrál dobře jen v prvním setu. Tomík moc chyb. Móóóc!! A jakoby se bál. Nevím, já tomu moc nerozumím, však víš. Vedle v diskuzi máš mudrců mrak, tak se tam jukni. Budeš koukat ;)
Reagovat
Sonja
No, ale Nole dělal taky hodně chyb...podle těch statistik, co sem hodila Nola, udělal jen o 2 UE míň než Berďa ;-)
Reagovat
Chrenda
Když už tady operuješ s těmi statistikami, zapomněla jsi tu uvést, že Nole byla za celý zápas jen 2 krát na síti a z toho to dal jen jednou! Prostě pinkálista od zadní čáry, nudný patron!
Reagovat
Nola
načo by tam prosím ťa liezol? Nemal to zapotreby. Tomáš pristúpil na jeho hru a bolo vymaľované. Neočakávaj od každého zápasu dych berúce výmeny, tie uvidíš pri zápasoch TOP 4. Nole hral čo potreboval.
Reagovat
Mayo
je to pinkač ten srb neni o čom
Reagovat
tommr
ale jinak může bejt spokojenej aspon s tou jednou výhrou nad Tsongou. Zatím na TM vždycky vyhrál aspon jeden zápas ... :)
Jeho další osud ted má v rukou hlavně Federer. Del Potro už nesmí vyhrát žádnej zápas jinak hrozí, že Tomáše odsune až na sedmý místo ...
Reagovat
smazaný uživatel
a Del potro zajtra musi dat Federera najlepsie 2:0 aby postupil
Reagovat
tommr
jestli se nepletu tak Del Potrovi stačí k postupu i výhra 2:1 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ked Ferrer da tipsa 2:0 tak budu natom rovnako a vzajomny zapas vyhral Ferrer ale neviem jak to tam je co je dolezitejsie jake kriteria
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu staci 2:1
Reagovat
gigin
Singles Group B qualification scenarios after the completion of the 2nd round of the event's group stage:

1) Regardless of score, if R. FEDERER defeats J. DEL POTRO and D. FERRER defeats J. TIPSAREVIC, then R. FEDERER wins the group and D. FERRER qualifies 2nd.
2) Regardless of score, if R. FEDERER defeats J. DEL POTRO and J. TIPSAREVIC defeats D. FERRER, then R. FEDERER wins the group and J. DEL POTRO qualifies 2nd.
3) Regardless of score, if J. DEL POTRO defeats R. FEDERER and J. TIPSAREVIC defeats D. FERRER, then J. DEL POTRO wins the group and R. FEDERER qualifies 2nd.
4) If J. DEL POTRO defeats R. FEDERER in 2 sets and D. FERRER defeats J. TIPSAREVIC in 2 sets, then J. DEL POTRO wins the group and R. FEDERER qualifies 2nd.
5) If J. DEL POTRO defeats R. FEDERER in 2 sets and D. FERRER defeats J. TIPSAREVIC in 3 sets, then J. DEL POTRO wins the group and R. FEDERER qualifies 2nd.
6) If J. DEL POTRO defeats R. FEDERER in 3 sets and D. FERRER defeats J. TIPSAREVIC in 2 sets, then R. FEDERER wins the group and J. DEL POTRO qualifies 2nd.
7) If J. DEL POTRO defeats R. FEDERER in 3 sets and D. FERRER defeats J. TIPSAREVIC in 3 sets, then R. FEDERER wins the group and J. DEL POTRO qualifies 2nd.
Reagovat
Chrenda
Ano taky mám takový pocit počítá se to:

1. Celkový počet vyhraných zápasů
2. Počet vyhraných setů
3. Vzájemný zápas
4. Počet vyhraných/prohraných gemů

Aspoň myslím tedy!?!
Reagovat
Roger_Federer
Nadal,Djokovič, Federer a asi ted i Murray by nikdy nedovolili, aby jim uteklo vedení 5:1..
Berdych ukazal opet to co je mu vytykano celou karieru a to on nikdy už nezmeni.. V duležitych momentech mu selhava hlava..Proto nikdy nebude svetova jednička, ikdyž se ví, že potencial a talent mel.
Reagovat
steve79
Berdych hrál ve druhém setu výborně. Jenže totálně zkazil tie break. Dokud Tomáš nezačně lépe zvládat koncovky setů, tak se nikdy nemůže vyrovat Djokovičovi a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že místní diskutující experti všichni popadali z višní, když je ten podzim. Tomáš hrál ve druhém setu skvělý tenis, ale Novak předváděl výkony jak z jiné planety (jak má ostatně ve zvyku). Co všechno dokázal doběhnout a vrátit ... nechápu. A že při agresivní hře na hraně rizika udělal nevynucené chyby? To je snad pochopitelné, ne? Prostě vůbec žádná ostuda to nebyla a jestli bude předvádět takový tenis i příští týden při Davis Cupu, tak budu jako divák nadšený (bez ohledu na výsledek).
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý komentář. Vidím to stejně jako ty. Na druhou stranu je ovšem potřeba zmínit i první set, ve kterém Tomáš byl opravdu špatný, pasivní, chybující.
Reagovat
gigin
Ale Djokovič hrál taky dva odlišné sety.
Reagovat
Nola
ja Tomáša nepodceňujem, Tom patrí do svetovej desiatky, vydal zo seba maximum, momentálne na Noleho nemá, včera sa tu zišlo kopec expertov, čo tu podsúvali svoje názory ako je Novak slabý....
Reagovat
tommr
v druhým setu Tomáš nehrál špatně, ale v tom prvním podal výkon nedůstojnej TM. Takže pokud chce uspět proti Španělům bude muset hrát celej zápas jako dneska v tom druhým setu ... :)
Mám taky trochu obavy, aby Toma ten neštastnej závěr dnešního zápasu moc psychicky nesrazil ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v prvom rade gratulujem Berdychovi k tomu, ako sa zosral...ale zasa ma Nole potešil...ten tenis, ktorý začne hrať, keď mu ide o všetko, je neprekonateľný...neskutočné jak sa dokáže vzchopiť a otočiť všetko :) To je proste NOVAK n.1 !!!!! radosť pozerať :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja se teda nejradeji divam na jeho voleje, ten BH pod siti v predklonu s uzasnym vyskokem na zaver..... inu Nole, nejlepsi hrac planety.. ;-)
Reagovat
gigin
:DDD Jen jsem čekal, odkud to (ty) přiletí!!
Hele, ale koukat jak to RF pere rámama do hlediště a jiných míst, je taky pokoukáníčko. Ale zase na druhou stranu - je u toho elegantní ;)
Reagovat
smazaný uživatel
pro me je to predevsim dukaz, ze ac stary pan uz zpomaluje, svih ma porad jeste paradni! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist