Berdych prohrál pětisetovou bitvu s Federerem

25. 1. 2009, 09:03
Aktuality 29
Blízko senzační výhře nad Rogerem Federerem a postupu do čtvrtfinále byl dnes český tenista Tomáš Berdych. V souboji se Švýcarem vyhrál první dva sety, vedení ale neudržel a prohrál 6-4 7-6 4-6 4-6 2-6. Ve dvouhrách tak Češi na úvodním grandslamu sezony skončili.
Tomáš Berdych

Berdych vstoupil do zápasu s třináctinásobným grandslamovým šampionem ve velkém stylu a rychle vedl 4-1. O jeden ze dvou brejků přišel, ale také díky pouhým třem nevynuceným chybám dotáhl úvodní set k vítězství. V úvodu druhé sady si dvacátý nasazený prohrál servis, ale hned si ho vzal zpět a set se rozhodoval až v tie-breaku. V něm měl znovu navrch český tenista, který vítězným forhendem proměnil setbol a vyhrál 7:4.

Od třetího setu ovšem začal dosud prakticky neomylný Berdych o něco více chybovat, na což doplatil především v sedmém gamu. Tam po několika zaváhání při nahraných míčích na síti ztratil podání a následně i set.

Druhý hráč světa výrazně zvýšil úspěšnost prvního servisu, takže mu jediný brejk hned z úvodu čtvrté sady stačil na vyrovnání skóre. V pátém setu už Federer prakticky přestal chybovat, rozhodoval pro sebe vyrovnané výměny a rychle odskočil na 4-0. Český tenista za stavu 2-5 při Federerově servisu odvrátil dva mečboly a vypracoval si i brejkbol, při třetím mečbolu ale zahrál Švýcar jubilejní dvacáté eso a postoupil do čtvrtfinále.

Del Potro otočil zápas s Čiličem
V něm bude jeho soupeřem dvacetiletý Argentinec Juan-Martin del Potro. Osmý nasazený hráč postoupil mezi nejlepších osm jako vůbec první po svém vítězství nad Chorvatem Marinem Čiličem, kterého porazil 5-7 6-4 6-4 6-2.

"První tři sety byly náročné pro oba," řekl po utkání Del Potro. "Myslím, že byl unavený, nebo nevím, co se s ním pak stalo ve čtvrtém setu." Příčinu toho, že začal postupně odpadat, neznal ani jeho soupeř. "V prvním setu jsem se cítil silný, potom už ale ne. Nevím, jestli to bylo tím vedrem, na kurtu bylo pořádné horko, nebo něčím jiným," krčil rameny Čilič.

Mnohem snazší cestu do čtvrtfinále než Federer i Del Potro měl dnes Američan Andy Roddick. Ten mezi dospělými se Španělem Tommym Robredem ještě neprohrál a v Melbourne si po třech setech vylepšil bilanci na 10-0.

Obhájce Djokovič zdolal Baghdatise

Jeho dalším soupeřem bude obhájce titulu Novak Djokovič. V osmifinále proti finalistovi z roku 2006 Marcosi Baghdatisovi vyhrál 6-1 7-6 6-7 6-2. Početné skupiny fanoušků obou tenistů vytvořily během zápasu z centrálního dvorce takřka fotbalový kotel a vydržely fandit až do půl třetí ráno tamního času, kdy zápas skončil.

Baghdatis byl blízko vyrovnání už ve druhém setu, stav 4-1 však neudržel a tie-break byl v jasné režii jednadvacetiletého Srba.
Kypřan ve druhém setu promarnil několik setbolů, ale ten čtvrtý zaslouženě proměnil. Ve čtvrté sadě však Djokovič už jasně dominoval a poslal soupeře domů.

Australian Open - nedělní výsledky mužů:
Dvouhra - 4. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Berdych (20-ČR) 4:6, 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Baghdatis (Kypr) 6:1, 7:6(1), 6:7(5), 6:2, Roddick (7-USA) - Robredo (21-Šp.) 7:5, 6:1, 6:3, Del Potro (8-Arg.) - Čilič (19-Chorv.) 5:7, 6:4, 6:4, 6:2.

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
I když jsem ten zápas neviděla,ve 4 ráno se mě opravdu vstávat nechtělo,tak jsem říkala že Fedex vyhraje..Nechápu jak tady někdo mohl tvrdit,že Berdych vyhraje...achjo..Roger je pstě the best!?
Reagovat
smazaný uživatel
však se ho taky snažil psycicky rozhodit,tím že začal simulovat tím ošetřováním,jestli si všimnete tak kdo tohle kromě Berdycha a Djokovice dělá.Hráči takového formátu jako je Federer to nemájí za potřebí
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, jak jsi napsal. Nikdo z hráčů skutečné špičky, tedy kromě falešnýho Djokera, to nedělá. Taky o tom mluvil komentátor na Eurosportu. Je obecně známo, že Berdych není mezi ostatními vůbec oblíben. Sice dnes hrál hezky, ale je to ubožák. GO ROGER, GO
Reagovat
no1
fedex nejak zaspal začátek %)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, lidi,
nevíte někdo emailovou adresu na komentátory Eurosportu? Ráda bych zaslala dotaz přímo, bohužel nemohu zjistit, kam.
Reagovat
radimd
myslim ze eurosport@seznam.cz
Reagovat
smazaný uživatel
::-)))
Reagovat
carolyn
zkus to najít na jejich webovkách: www.eurosport.yahoo.de
Reagovat
carolyn
Ale pochybuju :-D
Reagovat
carolyn
:-D prej na komentátory :-D to je vtipnýýý
Reagovat
no1
?? a co je na tom vtipný oni maj mail takže neví čemu se směješ :)
Reagovat
Tenista
Minulou sezonu se na US OPEN Federer taky zachraňoval v 5-ti setech s Andreevem v zápase, kde byl horší...nakonec to celý vyhrál...tím neřikám, že Fed by to tady měl vyhrát, od toho tu jsou asi jiní...pravda je taková, že Berdychův výkon musel překvapit asi každého...zpřesnil forhend, zlepšil a přitvrdil backhand, výměna trenéra mu prospívá(tak jak jsem psal asi 4 měsíce zpátky, že výměna je jediný východisko, pro mě Navrátil není trenér hodný hráče Top 10, Krupa přivedl nové prvky, daleko pestřejší hru, uvidíme, jak na to bude Tomášova hra reagovat)...Co se týče Rogera, Del Potra porazí, o tom jsem přesvědčen...dál už to je vabank, i podle toho, jak se Fedexovi bude chtít...ale přes čtvrfinále ještě projde...
Reagovat
Mercury
ta paralela se zapasem proti Andreevovi me taky napadlo...tehdy jsem si taky v noci vytrpel petisetak a nakonec me Roger potesil a dokracel si az pro titul, kez by se tento scenar opakoval...Berdych dnes hral velmi dobry tenis, opravdu klobouk dolu, dlouho jsem ho nevidel hrat tak dobre...zlomove dle meho bylo, ze se Fedex postupne zacal trefovat do prvniho servisu, z base line to z jeho strany totiz rozhodne nebyl idealni zapas...
Reagovat
smazaný uživatel
Už předtím jsem tu psal, že Berdych by měl šanci jen pokud by Fedex zopakoval matný výkon proti Seppimu a to se v první půlce zápasu stalo. Ale velké hráče dělá i to, že dokážou zápas otočit a urvat vítězství i když se herně nedaří. Federera tahle bitva spíš posílí..doufám.. Sám říkal, že k úspěchu na loňském USO ho nakopl vítězný pětiseťák proti Andrejevovi..chci věřit, že by to letos na AO mohlo být podobné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo, pro mě to je velký překvapení.. průběh zápasu a už vůbec ten výsledek... Po stavu 2:0 na sety jsem vypínala televizi s vellkym zklamáním .. už jsem skoro ani nedoufala, že by se něco mohl změnit a nechtěla jsem se na konci dívat na vyčerpaného Fedexe.. a ráno na internetu takový šok!!
Každopádně ty první dva sety hrál Fedex strašně... asi si nemohl zvyknout na Berdychův styl hry, ale nepřeháním, když řeknu, že se to dá srovnávat s jeho neúspěšnou minulou sezonou... Nechápu, jak se mohl tak sebrat a tak radikálně utkání otočit.. Nicméně peRFect! GO ROGER !
Reagovat
smazaný uživatel
jj, tak se odstěhuj do švýcerska :-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim Aleesi
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli můžu doporučit, jděte si číst sport.cz, tam je pomatených CECHREP vlastenců mnohem víc. Každý fanda špičkového tenisu chce mít tyhle velikány na GS co nejdál, to je pak podívaná!
Reagovat
smazaný uživatel
Co si budem nalhávat Roger hrál dnes tušku poslední dva sety z eho strny byli lepší,ale na ty top by to nestačilo.Berdych rozhodně měl tento zápas vyhrát.Rozhodla ovšem 7 hra ve třetím setu,to co tam předváděl Berdych na síti bylo do nebes volající.Tahle hra by do dalších kol nestačila,ovšem známe Rogera a podle mě podruhé takto špatně nezahraje,navíc tahle výhra mu dodá seběvědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze v prvnich dvou setech hral Tomas vyborne ale vykon Federera nebyl nic moc....prisel mi pomalý a uplne bez zajmu a taky to potvrzováni brejku v tom tretim setu..to byla taky docela krize!?Roger se pak dal nastesti od poradku a zacal predvadet lepsi tenis!sem rada ze to votocil
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tomasinho.Pokud chtěl Berdych vyhrát neměl si Federera nechat v 5. setu tak utéct.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, chyba byla už ve 3. setu, tam ještě měl Berdych dost sil a skoro nekazil, Rogera mohl snadno zlomit, pak už ne. Féďa to nakonec měl úplně pod kontrolou, hrál co bylo potřeba k dotáhnutí setu do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych totálně super výkon,hlavně v tech prvních dvou setech.Práce s novým trenérem mu výrazně prospívá,ale zpět k Federerovi.Jestli tak jak hrál v prvních dvou setech bude hrát dál,tak nemá šanci vyhrát AO.Co mu pomůže 20 es,když ho někdo přehraje hrou od základní čáry.
Reagovat
smazaný uživatel
no to by byl goool kdyby nakonec vyhrál
Reagovat
smazaný uživatel
prohral si to sam, mel to rozehrane dobre, jde videt, ze mu ve vypjatych chvilich proti top hracum jeste neco chybi no
Reagovat
smazaný uživatel
jestli to nevíš tak Berdych neni bojovník.... Štěpánka nemam rád ale narozdíl od berdycha umí zabojovat
Reagovat
smazaný uživatel
ak je del potro dobre fyzicky pripraveny a nedojdu mu sily ako na konci sezony tak federer ide domov ,s takymto vykonom tam neni vela sanci ani na finale
Reagovat
smazaný uživatel
berdych je bojovnik !přeba to poslední podání federera měl brejkbol
Reagovat
smazaný uživatel
neni bojovník by zahrál celej zápas uplně jinak...... ne pořád stejně... rozložil by ho psychicky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist