Berdych přešel přes Kohlschreibera a ve finále vyzve Federera

28. 2. 2014, 16:26
Aktuality 144
Tomáš Berdych si na druhém turnaji v řadě zahraje o titul. Po Rotterdamu se český tenista probojoval do finále i v Dubaji, kde dnes postoupil po výhře 7-5 7-5 nad Němcem Kohlschreiberem. Finále si česká jednička zahraje s Rogerem Federerem, jenž porazil obhájce titulu Novaka Djokoviče 3-6 6-3 6-2.
Tomáš Berdych (© Dubai Duty Free Tennis)

Tomáš Berdych v Dubaji potvrzuje nejen aktuální formu, ale také to, že se mu ve Spojených arabských emirátech daří. Před rokem se v Dubaji probojoval do finále a díky dnešnímu vítězství nad Philippem Kohlschreiberem své loňské umístění obhájil.

Český tenista, který od vyřazení v semifinále Australian Open s pozdějším vítězem Stanislasem Wawrinkou vyhrál do dnešního dne deset zápasů v řadě, tentokrát nevstoupil do zápasu dobře. Kohlschreiber už v první hře dobře returnoval jeho servis a díky rychlému brejku šel hned do vedení. Od té chvíle ale Berdych znovu předváděl svou nátlakovou a zároveň přesnou hru, a i když si jeho soupeř několik gamů hlídal bez problémů svůj servis, důležité chvíle zvládl lépe Berdych.

Ta první přišla za stavu 5-4 pro Kohlschreibera, který nedokázal dopodávat úvodní set a poprvé přišel o servis. Berdych pak udeřil před tie-breakem ještě jednou a sadu vyhrál 7-5. "Ze začátku jsem to rozhodně nebyl já, vstup do zápasu byl příšerný. Ale povedlo se mi zkoncentrovat a nerozhodilo mě to. Počkal jsem si na šanci, která přišla," prohlásil Berdych.

Na další důležitý moment si diváci počkali ve druhé sadě až do jejího závěru. V něm se opět schylovalo ke zkrácené hře, ovšem ještě před ní stihl český tenista rozhodnout. Ve dvanáctém gamu si vypracoval vítězným forhendem po čáře dva mečboly a ten druhý díky Kohlschreiberově chybě využil. "Ve druhé sadě Philipp výborně podával a nedal mi při svém servisu moc šancí. V posledním gamu se mi šance naskytla a využil jsem ji," okomentoval Berdych.

"Hrát druhé finále za sebou, když je tady v pavouku tolik skvělých hráčů, je pro mě skvělý výsledek. Jsem moc rád, že tak dobře a čistě trefuju míče," pochvalovala si česká jednička, která v desátém vzájemném duelu porazila Němce už podeváté. "Musím se jen soustředit na sebe, zítra budu muset vyrukovat s nejlepším tenisem," dodal.

Ve druhém semifinále Roger Federer v souboji bývalých světových jedniček zdolal nejvýše nasazeného Novaka Djokoviče 3-6 6-3 6-2. Srbský tenista tak neobhájí loňský titul, který získal po finálové výhře nad Berdychem.

Dvaatřicetiletý Švýcar v semifinále s Djokovičem podal výborný výkon a čtyřnásobného šampiona dubajského turnaje se mu povedlo porazit poprvé po roce a půl. Federer Srba porazil po třech porážkách v řadě a vylepšil si s ním bilanci na 17-15. Ve finále bude Federer usilovat o 78. singlový titul v kariéře, jímž by se odpoutal od Američana Johna McEnroa, s nímž se dělí o třetí místo v historickém pořadí takzvané open éry.

Zítra se Berdych s Federerem utká poosmnácté v kariéře, zatím ho porazil šestkrát včetně posledních dvou vzájemných zápasů. Naposledy se utkali loni právě v Dubaji v semifinále a český daviscupový šampion zvítězil ve třech setech.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.359.935 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Berdych (3-ČR) - Kohlschreiber (7-Něm.) 7-5 7-5
Federer (4-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 3-6 6-3 6-2
Čtyřhra - semifinále:
Bopanna, Kúreší (2-Indie/Pák.) - Bednarek, Dlouhý (Pol./ČR) 6-2 6-0
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Jakub Robenek

Komentáře

144
Přidat komentář
Denis92
Q. I wanted to ask about the same thing of Berdych. You have been coming here for more than ten years and you have a home base. Have you picked up on the Arabic language?
ROGER FEDERER: What do you think? (Laughter).

Q. Not yet?
ROGER FEDERER: Not yet. No, unfortunately not. Same with the Slovak. My wife was born there, but I don't speak a word. I don't know why it is. I'm very much focused on my Swiss?German, German, English, and French.
The rest just seems difficult. But I do like to hear it and listen to it, and when I switch channels, I always stay on the channels and listen to it because I just think it's a nice and interesting language.

Tak aspon par slov by sa Roger po slovensky mohol naucit :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ona přece Mirka jako správná Slovenka ve chvílích nejvyšší rozkoše musí říkat "joj", jak nás učí klasik. Tak alespoň to by mohl Roger pochytit. Ostatně proto asi začal koukat na tu slovenskou televizi, protože mu vrtalo hlavou, proč vlastně Mirka při vyvrcholení křičí název slovenské televizní stanice. Snad si to Roger nevyložil špatně a nekřičí při tom RTL nebo ZDF...
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDD
Reagovat
a.magerova
Kéž bys měl pravdu !!!!! :-))))

"ty poslední dvě věty jako důvod k fandění Federerovi nedávají moc smysl vzhledem k tomu, že Tomáš má jen 9 titulů zatímco Federer už jich má 78 ... :)"
Reagovat
Stan_Borowitz
Že by flashforward? Doufejme...
Reagovat
a.magerova
Jestli tohle tommrovi vyjde, tak mu pošlem virtuální pusu ;-)
Reagovat
tommr
jde o obyčejnej překlep, nebylo to zamýšleno jako předpověd i když si myslím, že pravděpodobnost, že k tomu nakonec dojde je hodně vysoká (podle mě dneska tak na 80% vyhraje Federer). Doufám, že jsem to Tomášovi nějak nezakřik. Federerovi tuhle metu docela přeju, ale samozřejmě že ne na úkor Tomáše ... :)
Reagovat
a.magerova
Je to milý překlep a budu si přát, aby Ti vyšel ;-)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po odehraných semifinále v Acapulcu a Dubaji. Nejsou v něm ještě započítaný výsledky semifinále z turnaje v Sao Paulu, ale ty už nepřinesou žádný podstatný změny.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč se dostal v Acapulcu nebo v Dubaji do finále a může ještě získat dalších 200 bodů:

1. Nadal 14085 (+9195)
2. Djokovic 10260 (+5370)
3. Wawrinka 5560 (+670)
4. Ferrer 5160 (+270)
----------------------------------
5. Berdych 4890 *
----------------------------------
6. Murray 4880 (-10)
7. Del Potro 4870 (-20)
8. Federer 4425 (-465) *
9. Gasquet 2950 (-1940)
10. Tsonga 2785 (-2105)
11. Raonic 2485 (-2405)
12. Haas 2435 (-2455)
13. Isner 2320 (-2570)
14. Fognini 2230 (-2660)
15. Youzhny 2145 (-2745)
16. Robredo 2005 (-2885)
17. Anderson 1940 (-2950) *
18. Dimitrov 1930 (-2960) *
19. Almagro 1840 (-3050)
20. Janowicz 1750 (-3140)
...

Tomáš Berdych obhájil lonský finále a má už jistotu, že po Dubaji bude na pátým místě což je jeho nejlepší umístění v kariéře. Pokud by se mu podařilo vyhrát i ve finále stáhne ztrátu na čtvrtýho Ferrera na pouhých 70 bodů ...

Bodový rozestupy na 4. až 8.místě jsou ovšem minimální a dá se proto čekat, že se v Indian Wells a Miami pořadí ještě pořádně promíchá ...

Odstup zbytku světa (od devátýho místa níž) se naopak i nadále zvětšuje ...

Turnaj v Sao Paulu je o kolo zpožděnej, ale na pořadí v první desítce nebude mít žádnej vliv. Haas se v případě postupu do finále posune na 11.místo před Raonice ...
Reagovat
kada.tom
Tak trochu jsem si myslel, že vyhraje Grigor, ale přál jsem to oběma :-) Každopádně díky Grigorovi, neboť tím pádem bude Tomáš od pondělí znovu světová pětka a čtyřka nebude daleko :-))
Reagovat
Fandina
výborně, dva sety vyhrál v TB i když ve třetím mohl dopodávat. Ale výborná hra a mám radost. Super. A jen tak dál. Ve finále držím palce. Go Gríšo go go!!!
Reagovat
Sonja
Come on RF.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Tys to udělala schválně. Tím, jak jsi po ČF AO s Rogerem psala, že tě Murray zaujal a budeš ho trošku víc sledovat, si na něho uvalila kletbu. Čarodějnice jedna, já si říkal, že to nebylo jen tak :D
Reagovat
Sonja
Neudělala:-(...ale proč jsem se ho rozhodla sledovat teď, když je po operaci zad a těžší zápasy není schopen zvládnout, toť otázka:-D
Každopádně kamarádi Nole s Andym si můžou podat ruce, od obou famózní start do sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, musí se opičit po sobě chlapci. Hrůza. Zajímalo by mě, kdyby ted hráli spolu, kdo by jako první chtěl tragédit, asi by to byl tenis úrovně challengerů s takovou :D
Reagovat
Sonja
No jo, ale Můra se aspoň může omluvit operací, dlouhou pauzou...
Djokomurárna ve čtvrtfinále IW, uvidíš:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker se může vymluvit na Borise :D

Bylo by to prdel no, docela paradox, takže to očekávám :D
Reagovat
Bloody13
Dneska bych to asi přál Berdychovi, ale stejně tušim, že vyhraje Fedex. Po tom včerejším výkonu ukázal, že do starýho železa ještě rozhodně nepatří. Super zápas a Nola tim pěkně zdeptal...
Reagovat
Nola
dnes som sklamaná z hráčov, ktorí mali potvrdiť, že patria na vrchol rebríčka, ako Novak, tak aj Andy, prehrali výborne rozbehnutý zápas, obaja by mali čo najskôr navštíviť psychologa, takéto výkony ich zrážajú dole, jediný, kto má dnes hlavu v poriadku bude asi Nadal, netrúfam si tipnúť víťaza ani v jednom finále, Nole a Andy dnešný výkon bol na úrovni hráčov druhej desiatky, po vyhranom prvom sete sa zložia proti favoritovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray a Djokovic totalne mimo, to sa dejuuu veci...
Reagovat
VlS
Tak dopodává to Grigor, nebo to nedopodává?
Reagovat
VlS
Nedopodával. Pinkat si s Andym není dobrej nápad.
Reagovat
PetaM
Kriste Ježiši ... Teď mě ale fakt naštval ten chlap :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, nedal to ale tenis to je paradni od poloviny druheho setu. Grigor se vazne od poloviny lonske sezony zveda. Jeste trochu vylepsit fyzicku a psychiku a uz muze utocit na velke turnaje...
Reagovat
PetaM
No, možná ještě trošičku vylepšit ten backhand ... To mi přijde jako celkem velká slabina na jeho hře ... Ale tak, to časem :) :)
Reagovat
VlS
jj, dobrej. tenis, i když já mám radši drobet razantnější. Pěkná přetahovaná o gam č.11
Reagovat
VlS
Grigor prohraje, v hlavě už prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ale udery celkem zvlada na urovni ale ty veci, ktere jsem predtim vyjmenoval byly jeste zacatkem lonskeho roku uplne priserny...
Reagovat
VlS
A tak ještě možná ne. Ruleta začíná
Reagovat
PetaM
Aha aha, tak to jo :) :) No, fyzička určitě problém nebude, nejhorší je stejně psychická stránka ... Když to někdo prostě v sobě nemá, tak se to musí těžce učit ... :) :)
Reagovat
VlS
Tak to Grigor vyhrál. Fakt je, že mě už ty cross BH výměny s čekaním kdo to zkazí nebavily.
Tak gratulace Grigorovi a Andy, nepochopím, ale radši snad ani nic, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Sarapovec nakonec vyhral. Dneska ale nebyl Mura nejaky neporazitelny titan. Kazdopadne vitezstvi nad Top hracem se pocita a finale take... Good Job.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje Federer Rogerek ,ten matloň na něho nemá.Berdych je absolutně nejneoblíbenější chlap na okruhu a jeho štěstíčko dneškem končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje Federer Rogerek ,ten matloň na něho nemá.Berdych je absolutně nejneoblíbenější chlap na okruhu a jeho štěstíčko dneškem končí.
Je hrozně neoblíbenej no, všichni by ho nejradši zabili jenom když ho viděj!
Jeď už radši do tý Kanady a tam trochu popřemejšlej než něco napíšeš...
Reagovat
smazaný uživatel
Kopčit jsi se už naučil ,ale jinak jsi obyčejný vůl.....
Reagovat
Jiri
Pro me velice prijemny zacatek sezony. Jsem zvedav, jak Stan navaze na slibny zacatek sezony. Moc se mi libi Fedexovo znovuzrozeni. Pokud se mu podari odstranit komplex Rafa, mohla by pro nej byt sezona hodne zajimava. A nakonec vykony Toma, to samozrejme zahreje, kdyz se tak dari nasemu hraci. Uvital bych, kdyby slozeni jednotlivych finale nejlepsich turnaju obsadila nova jmena. Jen GO! sezono 2014!
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace Fedexovi. Nečekal jsem, že zahraje tak dobře. Ve 2 a 3 setu Novaka opravdu smetl. Turnaj pravděpodobně nevyhraje, protože Berdych je ve velké formě a bude si na Rogera věřit, ale i tak je to pro jeho sebevědomí velké plus. Rogerovi o5 stačí se jen vyhnout Nadalovi a ani ted v jeho blížící se 33 letech není nikdo koho by se musel obávat. Je to prostě král tenisových kurtů.

Novak minulý rok prohlásil, že ho ještě ty nejlepší roky na okruhu čekají, ale opak je pravdou. Samozřejmě do budoucna nikdo nevidí, ale pokud sledujeme tendenci jeho formy a zápasů, tak se Novak od roku 2011 jenom zhoršuje. Smeč se snad nikdy nenaučí, chodí naprosto hloupě na síť a servis ho v důležitých momentech nepodrží, spíše naopak. Najmout Borise nebyl moudrý krok, spíše nepochopitelný. Chci ho po letošní sezoně vidět, až nevyhraje žádný grand slam, co pak bude vymýšlet...
Být jím, tak BB pošlu k šípku a neopouštím základní čáru.
Reagovat
dorons
Roger nema na Berdycha?!? Ty jsi si neco slehnul,vid? Berdych ani v ty nejlepsi forme nema na RF hrajiciho jako vcera. Takze dneska Roger ve dvou setech.
Reagovat
a.magerova
Hlavně nezakřiknout!!!!
Reagovat
Bob
Doufám, že Tomáš vyhraje. Ten loser, co vypadává ve druhém kole GS si to nezaslouží. Jeho nejlepší časy už skončily. Loser!
Reagovat
Bob
A do mě! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A ten co každý rok vypadáva od roku 2007 na GS v kole prvním si to zaslouží?
Úžasná logika :-DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pochvala pro tebe za to, že ses naučil, jak se píše slovo "loser".
Dobře ty!! ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
chudacik bob, do teba ani netreba ist, ty si sa odrovnal prihluplym komentarom sam :)
Reagovat
smazaný uživatel
uz na zaciatku som nerozumel preco Becker?,ved k Novakovi sa vobec nehodi,zatial iba dve zakopnutia,ale to druhe mi nahana strach,lebo Novak odisiel psychicky,na druhej strane Edberg-super volba,dufam ze to Roger udrzi co najdlhsie
Reagovat
smazaný uživatel
Taky už mám obavu, co se to s Djokem děje.
Co se týče volby Beckera, Djoker chtěl zlepšit hru na síti, ale důsledek jeho rozhodnutí se (zatím) jeví tak, že jeho hra je rozhozená (už druhá prohra na turnaji, kde Djoker kraluje a vyhrál 1. set)
Reagovat
steve79
Djokovic vcera nehral spatne, roger hóproste znicil. Je pravda, ze spoluprace s beckerem zatim prinasi negative nez pozitiba. Ted prichszeji dva masters a to bude pro jejich dalsi spolupraci klicove.
Reagovat
Sonja
Novak nechtěl primárně zlepšit hru na síti, spíš od Borise čekal, že mu pomůže zvládat klíčové okamžiky v důležitých zápasech. Paradoxně v obou případech, kdy Nole letos prohrál, to nezvládl právě "v hlavě". To se mu stávalo i před Borisem, ale bylo to aspoň v posledních fázích turnajů. Co se děje teď, je pro mě a ostatní Noleho fans horor.
No jo, změny s sebou prostě nesou riziko:-(
Reagovat
VlS
je v dalším finále, gratulace, Karličku porazila sice ve třech, ale celkem jasně. Zakončení symbolicky esem, moc hezký Klárko ( a usměj se)
Reagovat
Sonja
To by byla pěkná satisfakce za loňský rok bez titulu, kdyby dokázal vyhrát hned dvě pětistovky zkraje nové sezony. Osobně bych mu titul přála, ale myslím si, že to spíš neklapne. Kor jestli si Federer do finále přenese psychickou pohodu a hodně kvalitní hru z dnešního zápasu.
Šance každopádně je, budu držet palce.
Reagovat
VlS
Tak budem klapat, aby to klaplo.
Reagovat
UnrealTom
zrovna s Rogerem, já sem fanoušek Rogera, ale jsem Čech takže přeju samozřejmě všem našim je to těžký no, Tomáš by si zasloužil prodloužit tu šňůru a vyhrát další titul, ale Rogerovi ho taky přeju protože už dlouho nevyhrál turnaj takže asi tak no u mě 50/50 :)
Reagovat
Roger_Federer
Federer mirnym favorytem, je potreba vzit v uvahu i Berdychovu snuru zapasu behem poslednich 14 dnu..Pokud poda vykon jako dnes vyhraje.
Reagovat
spaniel
Pro me je mírným favoritem Berdych. Na Rogera si věří a ma formu. I kdyz ho porazel hlavne v posledni dobe, kdy hral Roger tužku. Zalezi jaky Federer se objevi. Bojím se aby nebyl prilis unešený z dnešní výhry...porazit Novaka je pro nej ted mozna důležitější nez získat titul z 500ky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Rogera bude nesmírně důležitý vstup do zápasu. Proti Štěpánkovi, Rosolovi i Djokovičovi vždycky na úvod zápasu ztratil svůj servis ale ve finále by se mu to mohlo vymstít.
Bude to mít velmi těžké, protože Tom porazil loni na tomhle turnaji Rogera právě z mečbolu. Takže si na něj hodně věří.
Na druhou stranu, Roger proti Novakovi dokázal vytáhnout své největší zbraně ve vhodný okamžik, tak proč ne i ve finále?
Reagovat
kada.tom
tak tedy zítra Federer-Berdych - no, bude to mít Tomáš docela těžký, ale zase má proti Federerovi větší šanci, než proti Djokovičovi a taky na Federera Tomáš poměrně umí a myslím, že to Federer i Tomáš vědí :-) takže zítra, Tome, bez respektu, s 1. podáním a dobrou hrou jako dneska a pojď si pro titul, neboť body a i cena v podobě loďky by se byly skvělé :-))
Reagovat
steve79
Vitezstvi rogera jsem teda necekal, hral fenomenalne a snad zitra vyhraje
Reagovat
Sonja
Všechno nejlepší k dnešním 29.narozeninám. Škoda, že se nedokážu ani usmát, natož něco nakreslit...
Aspoň fotka:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1620790_736044343087536_587491129_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně mě ukamenujte, ale já fandím ve finále Rogerovi.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra.. Proč je to 2x?
Reagovat
Roger_Federer
Si normalni? Jak muzes jako Cech..fandit Svycarovi..To si vlastenec?
Reagovat
dorons
Ze by proto,ze Berdych je arogantni hovado? I kdyz se to trochu uz vylepsilo...
Reagovat
smazaný uživatel
To není ani kvůli tomu. Prostě mi není sympatický a ani jeho hra se mi nelíbí. Prostě pravý opak Rogera.. :)
Reagovat
Sonja
Proč by tě kdo kamenoval, s Federerem seš tady ve většině.
Reagovat
a.magerova
Já budu fandit taky Rogerovi, a né kvůli Berdychovi, ale proto, že mám Rogera ráda a přeji mu VŽDY a proti KOMUKOLI ;-)
Reagovat
Fandina
Já budu fandit Berďovi a když vyhraje Roger, tak budu také ráda. Miluji ho i jeho hru, ale Berďu mám radši. Nicméně, jsem Štastná, jejich finále si vždycky přeji. Roger hraje úžasný tenis a Berďa také umí. Takže já už jsem s finále obou moc spokojená. Rogere go! Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám nejraději Delpa, ale ten je teď bohužel zraněný.. :/
Reagovat
Bob
No vidíš, mě zase není sympatický Fedex a budu fandit Tomášovi. Každý jsme jinej, tady bych to neřešil.
Reagovat
Fandina
PetraFans ... DelPo hraje také super. A určitě to ještě roztočí.
Reagovat
steve79
Pokud vim, tak berdych hraje za sebe e ne za cesko! Ja taky budu fandit fedexovi. Fandim mu vzdy a nebudu lhat, kdyz reknu, ze me vitezstvi Federera potesi stokrat vice nez Berdychovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, toto není Česko proti Švícarsku, ale Berdych proti Federerovi. Tady není vůbec na místě někoho kamenovat za fandení určitému jedinci :) Taky přeju Federerovi, po skalpu Novaka by bylo mrzuté prohrát s Berdychem :P A navíc, Berdych titul už má, to mu musí stačit. Teď je na řadě Federer :)
Reagovat
tommr
ty poslední dvě věty jako důvod k fandění Federerovi nedávají moc smysl vzhledem k tomu, že Tomáš má jen 9 titulů zatímco Federer už jich má 78 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, když to teď čtu tak to vyznívá jako pěkná hovadina :D Ale myšleno to bylo na tuto sezonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Čechách a na Morave mám plno priatelov, takže vo finálovom zápase nemožem nefandiť českej jednotke..Tome, pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně mě ukamenujte, ale já fandím ve finále Rogerovi.. :-)
Reagovat
VlS
Fandit může každej komu chce, jen aby sis to pamatovala, když bude někdo fandit proti Petře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Znovu se ukázalo, jak je v tenise psychika důležitá. A pro Rogera to platí snad nejvíc ze všech.
V 1. setu Roger ustráchaný a bojácný, posílal krátké údery a byl pasivní. Naopak Djokovič mohl rozdělovat údery od základní a dělat si s Rogerem, co se mu zalíbilo. Ale pak se Roger otočil o 180 stupňů a předváděl asi nejlepší tenis, jaký jsem od něj za poslední měsíce viděl. Vůbec jsem ani nedoufal, že bych ještě někdy uviděl Rogera se tak výborně pohybovat, jako tomu bylo ve 2. a 3. setu. Běhal s lehkostí, jako zamlada. Klíčovým úderem zápasu byl bekhend ve 2. setu, který zahrál Roger, když odvrátil brejkbol. Od té chvíle Roger hral fenomenální zápas!!!!! Novak měl velmi překvapivě vyšší počet nevynucených chyb (dokonce i v setu, který vyhrál). Na vystupňovaný Rogerův výkon nedokázal najít odpověď.

Pokud Roger zítra zahraje tak, jako ve 2. a 3. setu, tak věřím, že trofej získá.
Přeju hodně štěstí.
Reagovat
dappe
Je hrozně dobře, že se Federer rozhodnul pro změnu rakety, dost mu pomáhá. Jeho backhand je o hodně lepší a agresivnější, mnohem lépe hraje i z obrany. Dnes to byl výborný tenis.
Reagovat
Stan_Borowitz
Backhand je jednoznačně lepší a pomalu se začíná lepšit i forehand, který zpočátku za tim "starým" zaostával.
Reagovat
dappe
Souhlas, trochu mu ještě dělají problémy křížné přestřelky z fh a občas druhej úder po servisu není úplně ideální, ale jinak dobrý. Ještě bych zmínil return, který je také výrazně lepší.
Reagovat
Sonja
Teď jsem četla (nechce se mi to kontrolovat), že z 16 předchozích zápasů, které RF nad Novakem vyhrál, vyhrál 1.set. Až dnes, v 32 letech dokázal proti Nolemu otočit zápas...
Reagovat
Denis92
Ano,je to tak. Konecne sa mu podarilo otocit zapas aj proti Novakovi.
Reagovat
Sonja
Proti Stanovi prohrál taky po vyhraném 1.setu...tohle je fakt peklo:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte jak probíhal zápas Rogera a Novaka?
Reagovat
Fandina
První dva sety byly vyrovnané, ve třetím byl lepší Roger. Hrál útočně a hra měla spád, grády. Rychlé výměny. Byl to pěkný zápas.
Reagovat
Mayo
finále...Berdych má šancu veľkú nakoľko to na RF vie...ale dúfam, že Roger vyhrá
Reagovat
dorons
Nejlepsi zapas,co jsem videl. Lituju,ze jsem si nekoupil vstupenku na dnesek..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevi nekdo v kolik hodin by se melo hrat zitrejsi finale?
Reagovat
dorons
Stejne jako dnes druhe sf...19:00 dubajskeho casu (16:00 evropsky).
Reagovat
tommr
po prvním setu to vypadalo na jasnou záležitost pro Djokovice, ale pak se Federer nečekaně vzchopil a Djokovic naopak postupně uvadal. Po špatnejch výkonech proti Štěpánkovi a Rosolovi Federer překvapil hodně kvalitním výkonem ... :)
Pro Tomáše je to dobrá i špatně zpráva zároven. Dobrá zpráva je to, že ve finále bude mít proti Federerovi o něco větší šanci než by měl proti Djokovicovi. Loni tady ostatně Federera v semifinále porazil, aby pak ve finále poměrně jasně prohrál s Djokovicem ... :)
Špatná zpráva je naopak to, že Federer o něco stáhnul Tomášův náskok v žebříčku a pokud by nad Tomášem vyhrál i zítra tak by se Tomášovi už dost nebezpečně přiblížil. V tomhle ohledu by pro Tomáše určitě bylo lepší kdyby dneska vyhrál Djokovic ... :(
Reagovat
Fandina
Podle mě je to pro Tomáše jedno, který vyhrál. Aby se posunul na žebříčku, tak stejně potřebuje pořád vyhrávat sám. Nikdo ho na žebříčku sám neposune. Na zítřejší zápas se těším, jsem zvědavá, jak bude probíhat. A vyhraje ten lepší.
Reagovat
LukasH
Já naopak Rogerovi moc přeju, aby se zase posunul nahoru za ten fenomenální tenis, co předvádí....
Reagovat
Mayo
Federer vyhral wow...pozeral som iba stav prvého setu reku hotovka 6-3 a potom o dve hodiny kuknem a že 1-2 na sety...hral RF tak dobre ?
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je frajer:) jeste to zmaknout zejtra :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tome to dáš!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov mi ráno udělal radost proti Gulbovi a teď naprosto nejlepší zápas co jsem viděla za dlouhou dobu, jasně na Australian Open byly skvělý zápasy hlavně s Wawrinkou a dvakrát tam Fedex předvedl koncert proti Žovilíkovi a Můře, ale toto byl parádní comeback a daleko dramatičtější, než bych čekala, takže BRAVO ROGER keep the magic going :)))
Reagovat
gigin
v noci porazí BabyFed Můru a bude to komplet, tvl :((((( To mám za to rouhání!!
Reagovat
gigin
A je to. Pička kompletna.. :(((
Reagovat
Stan_Borowitz
Velmi důležité vítězství pro psychiku Rogera, kterou asi dost nahlodal Rafa v Austrálii...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo spíš nakopl... Uvidíme zítra.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo tak :-)
Reagovat
VlS
nejhezči. letošní zápas, Roger zahrál jak už dlouho ne. Gratulace Rogerovi a Nole, je to s Borisem dobrej krok?
Reagovat
Sonja
Nole je úplně v háji...nejhorší start do sezony ještě od roku 2007, kdy byl devatenáctileté ucho. Sice jsem se tohohle zápasu bála, ale i tak jsem šokovaná...
Pokud chce ještě Nole něco vyhrát a držet se ve špičce, musí začít zas makat, jinak to prostě nepůjde:-( Ať se vykašle na všechny ty kraviny mimo kurt a prostě pořádně zabere. Pokud má teda vůbec chuť:-(((
Jinak letošní sezona bude asi vážně dost zajímavá- Rafa laboruje se zraněním, Nole v háji, Můra jako vždycky nahoru-dolů...možná nezůstane Stan jediným překvapivým GS vítězem.

http://sketchtoy.com/59343208
Reagovat
spaniel
A neni to o forme, tenis hrat nezapomel. V prvnim setu hral skoro perfektně. To ty jeho vypadky, z ničeho nic kazi, zadna razance a divny pohyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas, jeho timing je snad najhorsi z hracov big 4.
Reagovat
Sonja
Tenis hrát nezapomněl, ale všechno ostatní, co potřebuje pro to, aby byl mezi nejlepšími, je v háji. Fyzicky dnes odešel dřív než o 6 let starší Federer, o psychice ani nemluvě. Letos už prohrál druhý zápas, ve kterém měl výhodu získaného 1.setu...
Já mu budu vždycky fandit a stát za ním, ale letošní sezonu vidím hodně bledě:-((
Prostě pokud má ještě chuť vítězit a být nejlepší, musí tomu znova všechno podřídit. Nemůže čekat, že se proti němu konkurence sesype proto, že je Djokovič. Mně nezbývá než doufat, že tu chuť a touhu má:-(
Reagovat
spaniel
Je nejaky bez náboje. Po jedne dlouhe výměně, kdy Roger útočil a zahrál stop volley, ho anole doběhl a zahrál bekhendem krizny winner, jsem cekal ze se našponuje, zařve jak tur a bude zpet v zapase...a ono nic. Nemyslim ze odešel fyzicky, ale neco je zjevne v nepořádku s psychikou.
Reagovat
Sonja
No, to mi taky dělá starosti, jak je "zakřiknutý":-( Mám pocit, že toho hodně dusí v sobě a nedělá to dobrotu...však ať klidně rozmlátí raketu nebo si zanadává. Co na tom, pokud mu to pomůže?
S tou psychikou souhlasím, ale právě si myslím, že to jde (ve velký míře) ruku v ruce s fyzickou připraveností. O který se mimochodem mluví už dýl, nejde o dnešní zápas.
Reagovat
spaniel
http://i1069.photobucket.com/albums/u480/spaniel77/09743ea4d564c981a047b999e3da7dd1_zps4fb4ecb0.jpg
Reagovat
babolat.cz
nevím jestli Nolemu pomáhá to zrzavé vypasené prase
Reagovat
spaniel
No, jestli ano, tak to zatim nejde videt.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Je nás víc :) Naprosto perfektní tenis. Kvůli těmto okamžikům se vyplatí vydržet a fandit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, moje řeč, tohle si musel užívat každej, Roger pořád umí a dneska to chvílema vypadalo jako flashback z dávných časů, je to mistr a zaslouží si vyhrávat a ne aby si na něm každej honil ego, Berďa má super formu, takže zítra to jednoznačně nevidím, ale stejně to víc přeju Rogerovi, zaslouží si to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
spaniel
Skvěle Fedex! At uz to dopadne zitra jakkoliv, je moc příjemné videt ho hrat dobre.
Reagovat
Denis92
Gratulujem Roger! To bol skvely vykon,kt. sa od zaciatku stale zlepsoval a na konci z toho bolo zasluzene vitazstvo. Skvele mu siel FH aj BH (najma po ciare) a robil menej UE ako Djokovic co bolo prekvapive a rozhodujuce. V 3.sete Roger totalne dominoval a naopak Djokovic sklamal svojou hrou.. bude sa muset zamysliet nad spolupracou s Beckerom, pretoze po 3mesiacoch spoluprace tam nevidim ziadny posun k lepsiemu.
Celkovo to bol krasny zapas, kt. ponukol mnozstvo krasnych vymen a musel sa pacit kazdemu tenisovemu fanusikovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravissimo, aspoň tu hrůzu s Juanem letos vynahrazují trošku Švýcaři, dnes ve velkém stylu!
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Fedexovi! :-) A dobre, Berdo! :-)
Reagovat
Fandina
nádhera a znovu věřím, že GS ještě budou. Úžasná hra, super zápas. Roger je super!!!

http://sketchtoy.com/59326328
Reagovat
Fandina
gratulace velká oboum a mám radost. Moje vysněné finále je tu. Super.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě očička a nosy domalovat. A taky úúúúsměv ;-)
Reagovat
Jan
Toho Rogera jsi trefila dobře :) Je mu podobný, úplně ho vidím i když nemá oči, nos a ústa. Zato Tom si podobný není :) A ještě se mu ohla raketa :)
Reagovat
gigin
Krásné momenty na obou stranách. Gratulace RF a jeho fans...
Reagovat
Vojtiik
presne, djoko dneska nebyl tak presny, byl trochu rozhozeny, dost kazil, mel vypadky, ale castecne to taky bylo zpusobeno velmi dobrou rogiho hrou. Tak jeste jedno vitezstvi pro dědka, slava vitezum, cest porazenym:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak musím sa priznať, že po prvom sete som nečakal takýto záver. Najviac ma však prekvapilo, že to väčšie herné výpadky v zápase ukázal Djokovic, bol to práve on, kto si v týchto súbojoch držal väčšiu konzistentnosť, Federer práve naopak vôbec nekazil, čo nie je úplne jeho zvykom. Aj v časoch najväčšej slávy zvykol mať dosť UE..

Výsledok a tenis teda zaujímavý, pre Rafu len dobrý..Uvidíme, ako bude pokračovať Djokovic a Becker ďalej, hlavne v koži Borisa by som nechcel byť..Alebo?..Keď sa zamyslím nad jeho príjmami, tak vlastne aj chcel byť :)
Reagovat
Vojtiik
nekřič, ještě není konec, známe frauderera :/ :D ale snad to dohraje
Reagovat
Vojtiik
tak už je, trochu jsemmel strach kdyz jsem videl ty dva BB...
Reagovat
MarcelPersch
Berda ted fandi urcite taky Rogerovi. Vamos Roger :)
Reagovat
Bob
To je jasný, protože jeho porazí, Djokovice by nejspíš neporazil, ale uvidíme zítra.
Reagovat
Fandina
Berďa vloni na dva vítězné Noleho porazil.
Reagovat
Fandina
Berďa ho porazil ne tady v Dubaji, ale v Římě na antuce.
Reagovat
Roger_Federer
Kde je ten Djokovic...
Reagovat
spaniel
Pekne Roger. I kdyz Nole tomu jde naproti, chyby co dela se jen tak nevidí. A hlavne hraje jak klaun ve třetím setu. Tyto výpadky ho stali par GS.
Reagovat
babolat.cz
kdyby No1e používal mozek jako Fedex,bylo by po zápase.
Reagovat
tommr
Tomáš se ale dneska na vítězství hodně nadřel. Kohlschreiber byl trochu překvapivě pro Tomáše těžší soupeř než Tsonga a Tomáš ho udolal jen díky většímu přehledu v koncovkách obou setů ... :)
Postupem do finále si Tomáš už zajistil, že po Dubaji nebude horší než šestej. Pokud dneska v noci/zítra ráno Murray neporazí Dimitrova tak bude Tomáš po Dubaji dokonce pátej ... :)
Dnešní vítězství taky znovu potvrdilo vynikající Tomášův vstup do začátku sezóny. Jeho dosavadní letošní zápasová bilance je už 16:2 (pro srovnání loni touhle dobou byla 14:3) ... :)
Reagovat
spaniel
Ty jo...kdyz nebude prvni, tak je uplne jedno, jestli bude patej nebo sestej.
Reagovat
EllNino
To je zase uvaha jako prase, co teda mají dšlat takoví Hájek, Gojowczyk a další "pěšáci"...takže tenisté nemusí ani hrát, protože to je stejně jedno. Když nejsou první, je uplně jedno jestli jsou 5. nebo 500. :D ...fakt se tu některým úvahám můžu jenom smát...
Reagovat
tommr
takhle uvažovat může maximálně Federer a možná ještě Djokovic nebo Nadal. Pro ty ostatní je každej posun směrem nahoru v první desítce obrovskej úspěch. Pro Tomáše by pátý místo znamenalo vyrovnání nejlepšího umístění v kariéře ... :)
Reagovat
spaniel
To neříkám. Rozumíš psanému textu nebo jsi rodina s Fandinou? Samozrejme je rozdíl byt 50ty a 5ty. Ale dělat tady rozbor po každém fiftynu, a jak bude mit o 3 body vic nez Ferrer, kdyz se Murray zapomene vysprchovat, je trosku moc. Samozřejmě Tomáš ma skvělou sezónu zatim, ale jeste me nepřesvědčil ze ma na Top.
Reagovat
Fandina
spaniel ... určitě rozumí psanému textu, dobře ti to napsal!
Reagovat
spaniel
Ptal jsem se te na neco mimonu? Myslim ze ne. Takze pápá
Reagovat
Fandina
spaniel ... nejmenuj nikdo se tě na to neptal. Jsi trapný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist