Berdych přehrál wimbledonského vítěze Murrayho! O finále se utká s Nadalem

16. 8. 2013, 22:44
Aktuality 279
ATP CINCINNATI - Tomáš Berdych si v Cincinnati připsal skalp vítěze nedávného Wimbledonu Andyho Murrayho a potvrdil, že si na současnou světovou dvojku věří. Český tenista v jubilejním 10. vzájemném střetnutí ani jednou nepřišel o podání a už počtvrté v sezoně postoupil do semifinále turnaje Masters. O finále se utká s naopak neoblíbeným Rafaelem Nadalem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych sice s Andym Murraym prohrál loni v semifinále US Open i na Turnaji mistrů, po letošní výhře na antuce v Madridu se však ve vzájemné bilanci ujal znovu vedení. A že se mu na britského soupeře daří, potvrdil i dnes v Cincinnati. Proti druhému hráči světa, jenž loni vyhrál US Open a minulý měsíc triumfoval ve Wimbledonu, odvrátil všechny čtyři brejkboly a po velmi slušném výkonu zvítězil 6-3 6-4. 

V první sadě se český tenista dostal ke třem brejkbolům a využití posledního z nich mu stačilo k jejímu zisku. Rodák z Valašského Meziříčí se totiž dostal do vedení 5-3, které čistou hrou potvrdil.

V další sadě zvládl český hráč klíčový okamžik v druhém gamu, kdy pustil Murrayho do vedení 40-0, ale pak všechny soupeřovy brejkboly odvrátil a vyrovnal na 1-1. Hned v další hře naopak napotřetí zužitkoval svou výhodu a díky kvalitnímu servisu mu jediný brejk znovu stačil k zisku sady, kterou díky Murrayho celkově 28. nevynucené chybě zakončil hned při prvním mečbolu. Duel trval 94 minut. 

Šestý hráč světa Berdych upravil vzájemnou bilanci zápasů se svěřencem trenéra Ivana Lendla na 6-4, když v dnešním zápase udělal o devět nevynucených chyb méně. Vítězných úderů zahrál 16, Murray 17.

Berdych, který se v pondělí může teoreticky stát poprvé v kariéře světovou pětkou, tak letos postoupil už počtvrté do semifinále turnaje Masters 1000 a v Cincinnati vyrovnal své maximum z roku 2011.

V Ohiu se český hráč může dostat celkově počtvrté do finále podniku Masters, na kterých získal titul pouze v Paříži už v roce 2005. Loni v Madridu nestačil na Federera, před třemi lety v Miami prohrál s Roddickem. 

Federer klesne na 7. místo, pátý může být Berdych
V sobotním semifinále se Berdych utká s neoblíbeným Rafaelem Nadalem, kterého porazil pouze třikrát a navíc naposledy před sedmi lety. Od té doby prohrál 13 soubojů v řadě a vyhrál v nich jen dva sety. Španělský suverén letošní sezony ve čtvrtfinále otočil vývoj utkání se svým velkým rivalem Rogerem Federerem, jehož v pohledném utkání zdolal 5-7 6-4 6-3.

Dvaatřicetiletý Federer předvedl nejlepší výkon za posledních několik týdnů a měl blízko vítězství. Ve druhém setu za stavu 4-4 hrál dvakrát o brejkbol, Nadal ho k němu ale nepustil a naopak sám hned v následné hře zaznamenal první brejk zápasu. A když na přelomu druhé a třetí sady získal pět gamů v řadě, udělal rozhodující krok k vítězství. V dramatickém závěru sice proměnil až pátý mečbol, výhru si už ale vzít nenechal.

Nadal tak porazil švýcarského soka i ve třetím vzájemném utkání v sezoně a celkově vede už 21-10. Pomýšlet může stále na zisk devátého titulu v sezoně a v Cincinnati navíc může vyrovnat dvouletý Djokovičův rekord, neboť útočí už na pátý letošní titul z turnaje Masters 1000.

Naopak majitel rekordních 17 grandslamových triumfů Federer po prohře klesne v pořadí ATP na sedmou příčku, což bude jeho nejhorší umístění za jedenáct let. 

"Mohl jsem vyhrát a měl jsem vyhrát. Nakonec ale rozhodlo Rafovo sebevědomí a momentální forma," řekl Federer. "Já jsem si dneska přesto dokázal, že jsem na správné cestě, takže jsem spokojený," přidal dvaatřicetiletý Švýcar.

Světovou pětkou místo Federera může být poprvé v kariéře Tomáš Berdych. V Cincinnati české jedničce 'stačí' postoupit do finále, nebo Juan Martín Del Potro, který se v druhém semifinále utká s Isnerem, nesmí získat titul.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohio, tv. povrch, 3.729.155 dolarů)
páteční výsledky (16. 08. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Murray (2-Brit.) 6-3 6-4
Isner (USA) - Djokovič (1-Srb.) 7-6(5) 3-6 7-5
Nadal (4-Šp.) - Federer (5-Švýc.) 5-7 6-4 6-3
Del Potro (7-Arg.) - Tursunov (Rus.) 6-4 3-6 6-1

Semifinálové dvojice: Berdych - Nadal, Del Potro - Isner.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bopanna/Roger-Vasselin (8-Indie/Fr.) - Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) 6-3 6-7(3) 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

279
Přidat komentář
Reti64
Nemá smysl rozebírat, proč Nole a Del Potro prohráli, neměli totiž nejmenší šanci! Pozorní diváci si jistě všimli, v letmých záběrech to bylo vidět. V lóži seděl (stejně jako včera) lehce se usmívající David Copperfield a na rameni mu seděla sojka:-)
Reagovat
gigin
Tak to se pleteš. Sojka sedne na rameno maximálně tomu přerostlému zjevu, který právě vyřadil Djokárnu a Delpotárnu. Možná a to opakuji možná, byla ochotná zvednout zadek, zamávat křídly a shodit pírko na servis lajnu LA arény při letošním finále Můra x Djokovič. To byl klíčový moment celého mače. Ale za Kaprfíldem.. to ti určo nepoleze, na to vem jed...
Reagovat
gigin
RL arény, šuldo
Reagovat
smazaný uživatel
zadna magie, prikladna zivotosprava! :-) V giginkove oblibenem (pres plakaty!) :-)) casaku kdysi vysel rozhovor s Johnem - tez jak si primichava do napoje "obycejnou" sul... byvalo tu veselo, zabehnuty uzivatel PES jiste odkaz promine:
http://setrpes.rajce.idnes.cz/nastenka/#isnersojka.jpg
... pry Copperfield ;-)
Reagovat
gigin
Tak uživatel pes měl vždycky luxusní obrázky. Moc mi tu chybí. No připomeňme si ještě jeden snímek, už tu koloval, ale tak.. :)))

http://setrpes.rajce.idnes.cz/Obrazky/#parabola-broz.jpg
Reagovat
Reti64
Gratulace Johnovi, vyhrál naprosto zaslouženě:-) Po loňském Indian Wells (s Federerem 6:7 3:6) nás tedy zítra čeká druhé velké Johnovo finále. V aktuálním žebříčku je John již na 14.místě, pokud letošní Cincinnati vyhraje, bude 11.
W/UE: John 63/49 - Juan Martín 39/27.
Reagovat
smazaný uživatel
a teraz este Vamos Rafa a Come on Vicka
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo si to posral ve 2. setu sám, fuj, jsem sprostá, ale jinak to nejde vyjádřit. Ať tu slacker zase něco napíše o ženské psychice u podávání na vítězství, mu to připomenu. Juane, hrůza.
Reagovat
Nola
zlyhal si, servisman ťa dostal, plačem už druhý deň... moji dvaja obľúbaní hráči skončili na rakete hráča, ktorý mi svojou hrou neimponuje, bum, bum tenis neznášam
Reagovat
smazaný uživatel
Bum bum tenis právě prohrál, tak nefňukej. Neskutečný trapas po každém zápase Isnera tady banda trotlů fňuká, jak je to nefér, jaký je to antitensi a bla bla bla.
Reagovat
Nola
tvoje príspevky rada čítam, ale dnes je tento tvoj práve mimo... ty nadávaš, keď Andy prehrá, je to riešim po svojom, jedna malá otázočka bez urážky ...nemáš nejaké zakázané látky v tele ? :D bum bum tenis prehral?
Reagovat
J.M.
Juan Martin má od bum bum tenisu hodně daleko, dál než John, jeho rejstřík je velice široký, včetně technických věcí, což i v poslední době mnohokrát ukázal. Na druhou stranu John se v posledních týdnech hodně zlepšil a kdyby hrál jenom bum bum tenis, ve finále by nebyl, protože to dnes na nejlepší hráče nestačí, na jakémkoli povrchu. Hodně zlepšil mezihru, obranu, hru na síti, v Cincinnati toho předvedl dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsme to rozebírali se Sojkou, že prostě Isner má větší cit pro míč, Del Potro nmá potenciál, ale nedokáže ho využít, nevariuje forhend, měl by hrát občas pod většími úhly, on svou hru přizpůsobil po zranění, monstrózní forhend je fuč a je tu "jen" výborný forhend, jinak prostě pro mě nuda, sám od sebe si ho nezapnu, pokud nehraje nějaký důležitý turnaj nebo s oblíbeným hráčem, prostě nic navíc neuvidíš, vššchny údery hrané skoro stejně, žádná změna rytmu, absolutně nic.

Nola: Nenadávám vždy, ale neskutečně mě vytáčí to věčné fňukání, po každé výhře nad lepším hráčem si tu lidi stěžují jak malé děcka, že kdyby neměl servis a kdyby neměl dva metry a všechny tyhle žvásty o antitenise. A ani si neuvědomujete, že ona ta výška je pro něj daleko spíše překážkou.

A ne, žádné látky v sobě nemám.
Reagovat
J.M.
No, Johnovi to přeju, americkým fanouškům taky (je pěkné vidět, že americkému publiku, které není tak nacionálně založené, pořád není osud domácího hráče lhostejný), ale doufám, že John zítra zahraje líp a hlavně že nebude příliš unavený.
Reagovat
smazaný uživatel
IZZYYYYYYYYYYY!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Yeeeeees!!!! :-)))
Reagovat
Nancy_z
Super!!!
Reagovat
gigin
Jestli se má ubírat tenis tímto směrem, potěš klobás... Zlatý Ernie...
Reagovat
smazaný uživatel
i za tenisem (nebo prave za nim?) je treba videt predevsim cloveka.. ;-))
Reagovat
gigin
No dyť říkám.. Zlatý Gulbis..
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka psala o člověku :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Isner vyhrál a berďa jde na páté místo...
Reagovat
smazaný uživatel
nic len eso eso eso
ale to Nieje zakazane tak

gratulujem Isnerovi
Reagovat
Mayo
tak Izzydor je tam, otočil to ako pánes...tak a teraz..vamos Rafa !
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa Izzy dostane do finále bude atakovať TOP 16..Takýto hráč by rozhodne v nsadenej šestnástke chýbať nemal..John je tenistom, ktorého nejde nemať rád..
Reagovat
Heather_Fedex
hmm.... a koho jde nemit rad? ;)
Reagovat
Nola
ha, ha, čo asi svojim vyhlásením sleduješ, priznaj sa, Isner je schodnejší súper vo finále ako Delpo
Reagovat
gigin
Já ho přímo nenávidím. A ani nechápu, jak ho někdo může mít rád. Za co? Za to, že je vysoký a tak se snaží? Za to, že naopak kvůli své výšce má luxusní serv? To má fakt tak vytříbenou techniku?? Sojka mne zabije...
Reagovat
smazaný uživatel
schůdnější, jde hlavně o pěkný tenis a to Isner prostě v životě nabídnout nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Však je to největší sympaťák na okruhu snad, strašně rozumný a pohodvý chlápek, který není obyčejná guma, která jenom umí bouchat do míčku a jinak umí ho.no. Dokázal vystudovat univerzitu a i tak v pokročilém věku se dostat na tour a kdyby jenom to. Z hráče, který byl všem pro smích a hrával dobře jen doam a uměl jen servis, se stal hráč top 10, který zaznamenal výkonostní skok jako nikdo jiný prostě, překonává své možnosti. A to proto, že usilovně dřel a makal. Náhodou je to krásný příběh.

Jaký to rozdíl oproti talentovaným líným mrdkám, kterým je jejich talent u prdele a mrhají s ním, protože nemají tu vůli makat. Tohle oceňuju daleko spíš. Ano, výška ho předurčuje k servisu takovýchhle rozměrů, ale s tím servisem se nenarodil, musel si ho taky vydřít. Podívej se třeba na Andersona, ten je z velikánů nejlépe na tom pohybově, ale servis má prostě jen nadpůměrný a špičkový ho mít nikdy nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
slava tve klavesnici... nevymachane!! :-))
Reagovat
gigin
Víš ho*no.... Není to tak, jak říkáš. Gulbis musí taky bojovat. Taky má svůj handicap. A možná ještě větší, než Isner...
Reagovat
smazaný uživatel
Má akorát handicap, že je to rozežraný spratek, který měl v životě všechno a nemusel ani hnout prstem a mohl si ltéat helikoptérou.

Kdyby Gulbis s tím talentem co má, měl alespoň polovinu té bojovnosti a odhodlanosti, jakou má Isner, tak je dávno členem top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme tu nie si tak dlho, aby si nepostrehla moje sympatie k Isnerovi. Dlhodobo ho sledujem, nikdy mu nebudem fandiť v zápase s Rafou, no vždy hocikedy inokedy.

Dnes to bolo vyslovene o sympatiách a nie o kalkule, hoci tiež si myslím, že Izzy bude zajtra vyžmýkaný. Ale to by bol aj Del Potro..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel někdy člověk pro ty nevymáchané slovíčka musí sáhnout :-))
Reagovat
gigin
A to je právě ono... klidně by se mohl na všechno vys*at... Ale to je jedno, každý si myslíme svý a tady se evidentně rozcházíme.. ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by se vysrat, když z toho nic nemá. Kdyby vážně chtěl, tak do toho prostě dává více, nevěřím, že prostě maká tak, jak může.

A nejde jen o to, co si kdo myslí, mně je Gulbis docela volný, nemyslel jsem to konkrétně jen na něj původně, těchhle hráčů je více.
Reagovat
Heather_Fedex
tady je opet v alejich nablito....SURPRISE!
napadla mne takova myslenka, ze kdyby se tenhle portal prejmenoval z tenisportal na trollportal,
jeste vic by ten nazev vystihoval to, co se na tomhle webu odohrava.
nebo haterportal... jak chcete ;)
Reagovat
Mayo
Ahoj Heather (:
Reagovat
Heather_Fedex
ajoooooj
Reagovat
Mayo
pre boha...DelPo zaber
Reagovat
kada.tom
Fandím Johnovi i proto, že chci, aby byl Tomáš od pondělí světovou 5kou :-) Navíc ... kdyby se Tomášovi povedl zázrak a porazil Rafu, tak by byl i John schůdnějším soupeřem ... stejně tak pro Rafu by byl John schůdnější protivník :-))
Reagovat
Mayo
neviem neviem či schúdnejší...Rafa si asi neškrtne na returne
Reagovat
Mayo
ak postúpi samozrejme
Reagovat
MarcelPersch
uvidime, jak bude returnovat dneska
Reagovat
smazaný uživatel
to bude teď zvykem, že se do finále vždy dostane domácí tenista, ač absolutní antitenista??? kvůli takovému kyklopovi, posunují Toma...
Reagovat
smazaný uživatel
Isner jooooo

jak Del potro teraz vybuchol
Reagovat
Fandina
Držím palce do třetího. Dej to!
Reagovat
carolyn
tak ted! a nebo nevím pak kdy :-/ prostě musíš!
Reagovat
smazaný uživatel
docela u toho trpím teda.. Juan to totálně zazdil ve 2. setu.
Reagovat
spaniel
To snad ne, dalsi set te nudy s přerostlym antitenistou :(
Reagovat
smazaný uživatel
Isner rozhodne nie je antitenista..Ak by sa mal vacsí cit pre hru, musel by si si vsimnút o aký vagón zlepšil hru od základnej čiary, aj vcerajsí mu nevyhral servis..
Reagovat
Heather_Fedex
a kdo je antitenista?
Reagovat
Alexandria
Ahoj!J.M.Del Potro ach,ach,.....fandim mu,ale neviem neviem,bolo to nadejne v jeho prospech!Len nech hra svoju hru v 3.sete!
Reagovat
smazaný uživatel
Isner noo este jeden a finale je tvoje
ale neviem no zatial proti vcerajsku vo vymenach nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
DelPo teda ve druhém setu podléhá atmosféře...
Reagovat
smazaný uživatel
je už v telce na Novasport. Bože, ať není 3. set, Juane zvedni se..
Reagovat
Reti64
Těžký zápas pro Juana Martína, nad centrem v Cincinnati lítá sojka a čaruje:-))
Reagovat
smazaný uživatel
snad mi kouzla a Johnovi sily ve tretim nedojdou.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti, ale doufám, že dojdou :))) Juan to Isnerovi daroval, tak snad se z toho poučí a já už chci konečně Tomáše :)))
Reagovat
smazaný uživatel
nedoslo!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Příště ti svážu křídla, abys tady nepoletovala :)))))))))
Reagovat
Nola
DelPo nedokázal doservírovať zápas :D, syndrom Djokera a Nadala, DelPo prosím ukonči to, dôstojné finále môže byť jedine z tvojou účasťou
Reagovat
smazaný uživatel
zajimava myslenka, presto bych se osobne neodvazovala upirat dustojnost zadnemu hraci, ktery do finale dokracel.. :-)
Reagovat
Nola
ospravedlňujem sa, nechcem urážať žiadneho hráča, ale moje myšlienky sa uberajú týmto smerom
Reagovat
smazaný uživatel
take omluva, nemusela jsem vyjizdet... a muj nesouhlas vubec neznamena, ze nechapu.. Je to ovsem napjate, ze? ;-)
Reagovat
Nola
jedno je isté, zajtra budeme vidieť veľmi unaveného hráča vo finále, ja nemôžem za to, že nemám rada servismanov, DelPovi odišiel prvý servis prehral set, Nole ho včera ani nenašiel, i ked musím podotnúť, že včera Isner zvládal aj medzihru
Reagovat
smazaný uživatel
pres nelasku k servismanum si vsak priznejme zatracenou dulezitost servisu... :-) Jinak pripoustim, ze John je dnes prilis (az nepohledne) rozevlaty a DelPo mel velmi solidni momenty. Cekam ale spis na jeho chyby - srdci neporucis... :-)

A brejk!!!
Reagovat
Mayo
od Juanča očakávam na US Open veľký výsledok
Reagovat
smazaný uživatel
kromě očekávání mu to zároveň hodně přeji.
Reagovat
MarcelPersch
treba finale nebo SF s Rafou na US :)
Reagovat
Mayo
môj názor...ten, kto dostane Del Potra tak toho ľutujem
Reagovat
smazaný uživatel
od zacatku premotivovany... skoda setu, to sako v zaveru TB bylo uplne zbytecne...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím zápas isnera s delpem asi o ničem oba si drží podání jak oko v hlavě no nic už jdu pomalu ladit ČT sport na Viktorku s nepoucitelnyma :-)
Reagovat
Mayo
Nova sport vysiela radšej ten pseudošport , fakt úžasné :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Juane, držím ti všechno, co mám :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevysílá nějaká stanice na satelitu zápas Isner vs DelPotro? Díky za info.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně doufám, že až skončí na Novasport děsně zajímavý Moto GP, což by mělo v 19.30, tak tam dají tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to mi uniklo, že skončí už v 19,30. Docela potěšující zpráva :).
Reagovat
Mayo
brzdite...ešte 28 minút to bude minimálne
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Moto skončí bohužel až ve 21h. To ať jdou někam.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Moto skončí bohužel až ve 21h. To ať jdou někam.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tě nepotěším, dali tam nový čas, že to má trvat do 20:55, fakt paka. Takže ti musí poradit někdo fundovanější .))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Koukala jsem, že to vysílá ještě stanice PolsatSport.Ale to bude zajisté kódovaný kanál.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, napínavý až do samýho konce, ale set je doma:-) Tak a ještě jeden prosím
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky jsem se hnala k TV a zase prdlajs, zpátky ke kompu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším na Toma, doufám, že to bude zajímavější zápas než tento :) Aspoň že dal Juan vypocený set :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Toma jsem zvědavá moc, a docela si myslím, že by to i mohlo vyjít, někdy ta blbá bilance skončit musí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, jestli Tom nenastoupí s psychickým blokem, doufám, že ne. Zdá se mi to, že Juan má v úderech menší razanci?
Reagovat
smazaný uživatel
Juane, co vyvádíš? A pak že jen ženský neumí dopodávat na vítězství..
Reagovat
Mayo
Isner vs DelPo ... nech vyhrá kto chce...ale dúfam, že Rafa vyhrá
Reagovat
Denis92
Po dlhej dobe bola opat radost pozerat na Rogerovu hru..to ze nevyhral je velka skoda,pretoze nato mal.Keby mal kusok stastia na konci sa mu mohol podarit break nakolko ten winner FH paska vystrelila do autu a premeneny MB Nadala bol out,ale nevzal si hawe-eye..
Boli tam vsak este chyby na ktroych treba popracovat..jedna velka zbytocna bol ten drive volley na BB na zaciatku 3.setu..
Avsak treba hlavne pochvalit servis a FH,ktory pracoval naozaj paradne aj ked obcas sa ustrelil a to poriadne..
Tuto sezonu to bol najlepsi vykon,k idealu tomu vsak este dost chybalo..Snad pred US Open doladi formu a este svojich fanusikov potesi.
Reagovat
Amputace
"ďaleko, ďaleko od optima"
- Tak to ani omylem :) Pokud tedy nemyslíš optimem léta 04-07 :) Výborně servíroval, trefoval FH i BH, dobře se pohyboval, až na několik zbytečných chyb (často v klíčových momentech) hrál téměř strojově. Takže bych řekl, že ono rčení jde použít spíše na tebe :)
Reagovat
Amputace
To patřilo níže.
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi pre mňa :) No je pravda, že som na Rogera asi príliš kritický - ale včerajší výkon nebol podľa mňa až tak dobrý, obrovské kvantum chýb z bekhendu (čo je ale klasika v zápasoch proti Nadalovi) a zbytočné výlety na sieť v 3.sete, ľahko sa nechal brejknúť a nedokázal vyprodukovať tlak na returne. Ak sa však ešte zlepší, bude to len dobre :) Včerajšok ukázal aj pozitíva a to je dobré. Prehra ma pravdupovediac vôbec nemrzí, včera som si tak uvedomil, že útočný Nadal je len pre dobro tenisu to pravé - treba povedať, že hrá momentálne krásny tenis :)

Jediné, čo mi momentálne vadí na Nadalovi sú jeho fanúšikovia - ale bezvýznamní jedinci snažiaci sa o provokácie sú klasikou tiež.
Reagovat
Amputace
Třetí set už byl ze strany Federera nepříliš dobrý. Ale v prvních dvou hrál - řekl bych - výborně. Poté, co Nadal vyrovnal, už to ale nebylo ono, s tím souhlasím. Spíše jsem měl na mysli ty první dva sety.
Reagovat
J.M.
Včerejší výkon Federera byl takový poloviční - bylo vidět, že je ve fázi, kdy mu údery zase začínají trochu fungovat, kdy si jakoby rozvzpomíná, jak je kdysi hrával, ale ještě v nich není ta vyhranost a jistota, takže některé se povedou, jiné ne. Bylo vidět, že třeba ty bekhendy hraje hodně opatrně, není tam ten plný švih s prodlouženým zakončením, jen takové lehké naťuknutí. Ten výkon byl spíš povzbudivý než výborný, k Rogerovu nejlepšímu tenisu (jaký předváděl třeba loni v Cincinnati) to mělo pořád hodně daleko, ale pozitivní bylo, že se zvedl po posledních týdnech, kdy to vypadalo už hodně beznadějně.
Reagovat
Hook2424
Roger by měl odteď šetřit záda a soustředit se jen na velké turnaje! Jde vidět, že jen 100% příprava a pořádný odpočinek přináší ovoce! Jak Andymu se to vyplatilo při Wimbledonu, tak i Rafa je po dlouhé přestávce daleko šťavnatější, než ostatní!
Reagovat
smazaný uživatel
existuje english web s obsahem jak tenisportal.cz?
neumim 100% cesky.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennisexplorer.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že sa ukázalo, že vek až tak velkú rolu v Rogerovom prípade nehrá, naoko neprestrielné alibi dostalo výraznú trhlinu..Dnes hral za posledný rok snáď najlepší zápas a napriek tomu prehral..Na svojom obľúbenom turnaji..Vcelku lichotivé fakty pre "antukára" Nadala..
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo .. ako sa hovorí, "prianie otcom myšlienky".

Za posledný rok to veru najlepší zápas nebol, a výkon Rogera bol na to že má 32 oukej, ale ďaleko, ďaleko od optima.
Reagovat
Roger_Federer
Dle meho nazoru jsi opravdu nejvetšim, ignorantem a troubou, lečicim si svoje komplexi neuspešnosti na zdejšim diskuznim foru :)..
Nikdo nečekal(doufali snad), že by "tento" Roger, mohl "tohoto" vice než v pohode hrajiciho Nadala porazit...No od senzace nebylo až tak daleko..
Ale k tomu podstatnejšimu..Roger ma opravdu hodne špatny rok, nejhorši za poslednich 10 let, myslim že to vidi upl všichni., jen to maš potřebu pořad rozmazavat..Ano ja si tež nemyslim, že je to "jen" jeho vekem a že by se na to dali zhazovat jeho letošni prohry z daleko horšimi hrači, než je a ješte 10 let bude...nevim čim to je.. Ale rozhodne to neni tim, že se z Rafy Nadala stal zničeho nic superman a Federer zapomel hrat tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik, mňa tvoj bezvýznamný názor vobec nezaujíma..Si človek, ktorého tu ludia berú s rezervou, dotváraš skor humorný kolorit tejto stránky..
Reagovat
spaniel
Jestli on dotváří humorni kolorit teto stránky, tak ty nejen ze dotvaris, ale jsi přímo tvůrce hlupackeho koloritu.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že si s Dominikom rozumiete, ste si v mnohom podobní..
Reagovat
J.M.
Tohle rozhodně ani zdaleka nebyl Rogerův nejlepší výkon za poslední rok, ani za poslední čtvrtrok. Byl to jeho nejlepší výkon za posledních několik týdnů, to ano.

Věk v tom samozřejmě hraje roli velkou, jeho pohyb už zdaleka není co býval, spoustu míčků už vypouští, celkově je ztuhlejší, dělá strašné množství chyb, které dřív nedělal. Všechno to včera bylo jasně vidět.

Jinak viz mí tři předřečníci, kteří to vystihli.
Reagovat
smazaný uživatel
J.M, ty si pozoruhodný úkaz, popravde na tvoje demagógie už nereagujem, za to ty na mňa len keď máš v pozadí FFF trolov..Holt, plytká duša..
Reagovat
spaniel
Chudacek nedokaze rozdychat, ze mu nevyšla prognóza o hladkem vitezstvi a ze i 10% Roger se s Nadalem v zivotni sezóně přetahoval ve třech setech.
Reagovat
J.M.
Forehande, ty jsi opravdu jeden z nejspodnějších diskutérů, kteří se tu kdy vyskytli. To je názor, který jsem měl možnost si vytříbit za celou tu dobu, co tě tady čtu, a tvůj poslední komentář to jenom potvrzuje.

Věta "na tvoje demagógie už nereagujem" je typickým diskusním. logickým i lidským debaklem, jaké tu předvádíš odjakživa, ale snad by dnes stálo za to se na ni podívat podrobněji:

1. Tím, že na jednu stranu říkáš "nereaguji", a přitom reaguješ, se stáváš vědomým lhářem. Typičtí diskusní manipulátoři chtějí, aby se vlk nažral, a koza zůstala celá. Ušpinit se, ale tvářit se čistě. Říkají "nekomentuji", a zároveň okomentují. Je to opravdu klasická taktika pokleslých diskutérů, pokleslých lidí. Politici to dělají často.

2. Slovem "už" naznačuješ, že jsi snad někdy předtím skutečně, fakticky reagoval. Přitom celý rok od tebe jenom čtu, že píšu "demagogie", ale vysvětlení, v čem konkrétně a proč - ARGUMENT, jeden jediný, jsem od tebe nikdy nečetl. Ani jednou. To samo o sobě je pro mě silnou indikací toho, že nemáš pravdu, a dost možná to sám víš, ale prostě tvůj fanatismus nesnese to, že mám jiného favorita, tak se prostě do mě snažíš kopat, v naději, že třeba někoho hloupějšího tou svojí myšlenkovou bramboračkou oblbneš.

3. Slovo "demagogie" je vůbec tvoje oblíbené, přitom celý rok, co tě čtu, je jasné, že (stále) vůbec nevíš, co to slovo znamená (ačkoli jsi na to byl nejednou upozorňován, nejen ode mě), používáě ho naprosto nesmyslně. Což je zajímavé i k vzhledem k tomu, že demagogie je tvým denním chlebem, řekl bych, že větší demagog než ty se tu nikdy nevyskytl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa musíš veľmi rád čítať. Popravde píšeš veľmi veľa, ale tak strašne málo k veci. Áno, povedal som, že na tvoje tenisové demagógie reagovať nebudem a ani nereagujem, reagoval som na tvoj strohý komentár, kde ani tak nešlo o tenisovú tému ako skôr o narýchle pridruženie k FFF trols príspevkom s nenápadne nápadným dodatkom. Bez nich by si nereagoval a to kritizujem, ukázal si svoju malosť.

Áno, považujem ťa za demagóga svojim spôsobom veľmi nebezpečného. Dlhé mesiace Federerove prehry ospravedlňuješ jeho neschopnosťou už hrať špičkový tenis, niekoľkokrát si ho poslal do tenisovej hrobky a včera ukázal, že je špičkový tenis opäť hrať. Ak by včera nebolo Nadala, turnaj by bez problémov vyhral. Je to veľký alibizmus vytvárať mu neustále vekové krovie obhajujúce jeho slabé výkony.

Ďalším znakom toho, že tenis podrobne sleduješ, no unikajú ti základné tenisové súvislosti je kľúčový fakt, ktorým hodnotíš Rafove výhry. Vraj sa jeho súper na konci setov "vždy podělá" a viac menej to Nadalovi daruje. Klasický znak tendenčného a averziou podnieteného myslenia.

Neviem, mne to príde úplne prirodzené, ale človek, ktorý sleduje tenis a vidí do toho predsa dávno vie, že rozhoduje hlava. To že podobným spôsobom dlhé roky vyhrával Federer, že jeho súperi sa v rozhodujúcich loptičkách vždy zľakli a Rogerovi to uľahčili si nikdy nespomenul. Samozrejme nebolo to vždy o tom, bolo to aj výbornou úrovňou jeho hry, ale to isté platí aj v prípade Nadala. Ty však jeho tenisové kvality zámerne prehliadaš a vyzdvihuješ len psychickú slabú odolnosť jeho súperov. Si proste zaujatý, hráš to na inžiniera, no s týmto uspeješ nanajvýš v miestnych krčmách..

Proste s tebou na tenisovú tému, škoda reči. Myslím, že v dolnom vlákne to už chápe aj Amputace, vykazuje však ešte veľkú dávku trpezlivosti..
Reagovat
spaniel
Tentokrat porážka ani nemrzí, jsem hlavne rad, ze Rogeruv vykon se přiblížil tomu, co zname. Doufam, ze je to znameni veci, ktere přijdou a jeste si s nim uzijeme trochu radosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerova hra splnala po dlhej dobe svetove parametre...rozhodne ho este netreba odpisovat, na top 4 ma v pohode, ovsem pri plnom zdravi...buduci rok toho obhajuje menej, takze mu to pomoze :) ...navzdy s tebou Roger :)
Reagovat
Nola
som nesledovala, Rafa má veľkú výhodu, hrá bez tlaku, nemá čo stratiť, môže iba získať, pripomína mi Djokera z roku 2011, vezie sa na víťaznej vlne, ak mu to vydrží, bude náležite odmenený, a to zaslúžene, Novak nezvláda tlak, včera to dokázal v poslednej hre, kde zo stavu 40:15 prehral vlastnými chybami zápas, Andy klasicky, hlavou niekde na oslavách po Wimby, túži byť NO1, tlak britských médii nezvláda,a po turnaji môže kľudne spadnúť na 3. miesto, Roger, obhajca víťazstva, narazí na Rafu a je vymaľované... je jasné, že v pondelok sa bude prepisovať rebríček..
Tom dnes skús prekonať svoje prekliatie s Rafom, proti Nolemu sa ti to tento rok už podarilo, zatvor oči a predstav si, že proti tebe stojí Anderson :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta analogie s Djokerem v roce 2011 mi přijde mimo. Tehdy byla top čtyřka hráčů na úplně jiné úrovni než dnes. Djokovič je jenom stínem světové jedničky, poslední vyhraný turnaj v dubnu svědčí za vše. Murray se soustředí jenom na GS (na 1000 turnaji letos jenom jednou dál než v QF) a o Féďovi se snad nemusíme bavit. Rafa to má vymetené jak nikdy, což ale neznamená, že nehraje skvěle. To Djoker v roce 2011 měl proti sobě rozjetého Rafu, Roger hrál skvěle (jeho SF FO 2011 bylo možná nejlepší představení na antuce) a Murray ještě vyhrával i na turnajích 1000.
Reagovat
Nola
Djoker hral v roku 2011 bez tlaku na svoju osobu, bol hráčom č.3 a nemusel nikomu nič dokazovať, Rafa má podobnú má v súčastnosti podobnú výhodu, nehrá pod tlakom, preto to porovnanie, inak súhlas, Novak to mal v roku 2011 oveľa ťažšie, a neverím, že Andy sa sústredí iba na GS, ak chce byť hráčom NO1,po čom on túži, veď kto nie, vyhrávať iba GS mu nestačí.....
Reagovat
Amputace
Tohle téma už jsem tady řešil a dost možná právě s tebou. Nechápu ty názory na Djokoviče. Jistě, s Isnery a Hassy v roce 2011 neprohrával. Nejednou však vyhrál zápas, v němž nebyl lepší (semifinále US Open), měl punc neporazitelnosti, který mu v klíčových momentech propůjčoval zásadní výhodu a to dokonce i proti Rafovi, který je na tyto momenty expert. Rozhodně bych neřekl, že šel herně dolů, pokud nastoupí v turnaji, stále je prvotní hrozbou pro každého na okruhu, rozdíl oproti roku 2011 vidím v tom, že už není natolik psychicky nezničitelný, i na něj konečně doléhá nervozita, tlak, jako na každého normálního člověka. Je silně neobjektivní poměřovat každý Novákův výkon se sezónou 2011 - zaprvé ta sezóna byla natolik výjimečná, že přece jen málokdo mohl očekávat, že by podobné výkony předváděl třeba celé tři roky, to není v lidských silách, historie to nezažila a nepředpokládám, že kdy zažije. Jinak Nadal v tom roce byl sice rozjetý, ale rovněž byl jen stínem Rafy z roku 2010. Máš pravdu v tom, že Murray je na 1000 marný, to je letos a byl i v roce 2011, ano, vyhrával, ale nezapomínej, že letos už také tisícovku vyhrál. Na druhou stranu je to už úplně jiný hráč na GS, tam je o dvě třídy výš, takže na US se uvidí. Federer samozřejmě zažívá výrazný úpadek, v tom s tebou souhlasím. Ale na druhou stranu: Copak v posledním zápase s Rafou připomínal někoho nekonkurenceschopného? Byla to typická bitva těch dvou, skvělý tenis. Nebo letošní semifinále RG a Montrealu s Djokovičem. To ti připadá jako ušlapaná cestička? Skutečně?
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
dappe
Zase tolik ta sezona 2011 výjimečná nebyla a v letech 2004 - 2007 byl hráč, kterej měl ještě výjimečnější sezony, navíc 4 roky po sobě.
Reagovat
Amputace
Nebudeme se však bavit o konkurenci z těch let, že ne?
Reagovat
spaniel
Myslis tu slabunkou konkurenci, pres kterou se Nadal nedokazal prosadit na hardu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
A nutno dodat, že takhle dominantni byla jen sezona 2006
Reagovat
dappe
Nevím, o tom jaká kdy byla konkurence moc přehled nemám. Ono to tak je ve všech sportech, když někdo hodně dominuje, tak to vypadá, že nemá konkurenci. Jen vím, že Federer několik let za sebou hrál fantastickej tenis, kdy odehrál 80 - 90 zápasů za sezonu s minimem proher + finále Masters na tři vítězné sety (únava), v každém zápase byl jasný favorit, musel se s tím vypořádat a zvládat několik let tlak na svou osobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne, že sa nepresadil mimo svoj oblubený povrch, Federer sa v jeho veku nepresadzoval ani na svojom oblubenom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Občas mi přijde, že tu píšu jenom do dubu. Já se bavím o konkurenci na Masters a sám sem napsal, že se Andy soustředí na GS a tam podle mě bude žhavý favorit, to já nepopírám, tak reaguj na to na co píšu, ne si to upravovat podle toho, jak se ti to hodí. Bavíme se o Masters proto, že drtivou většinu zápasu Nadal hrál právě na Masters, na Grand slamu ještě nemáme příliš relevantní zkušenosti.
Ano, uznávám, že Djoko a Fedex byli relevantní soupeři, ale přesto je ta konkurence slabší. V roce 2011 musel Djoko prakticky na všech turnajích porazit dva špičkové hráče TOP 4 po sobě. O tom se teď může Rafovi jenom zdát.
Ty Djokovičovy porážky s Haasem a Isnerem nebo Dimitrovem nebyli způsobeny žádným tlakem, ne tím, že by si nevěřil, ale úderovou nejistotou, to mi nepovídej. Jistě je tam i faktor hlava, to nepopírám, ale zásadní rozdíl je také v úderové (ne)jistotě. Takovou v roce 2011 měl jen na konci, kdy už byl viditelně unavený.
Reagovat
Amputace
Srovnáváme-li Djokovičovu konkurenci z let 2011 a Nadalovu z letoška, je Murray na Masters v roce 2011 a Murray na Masters letos prašť jak uhoď. Takže se tady nesnaž tvrdit, že v roce 11 "alespoň na masters vyhrával" :D Do této chvíle má z Masters stejný počet titulů jako v roce 2011, tedy jeden. Takže nechápu, co se snažíš dokázat - že v roce 2011 byl Murray na Masters větší konkurencí? Toliko k Murraymu.

Psal to už Nola; Djokovič z roku 2011 neměl co ztratit, hrál bez nervů (chvílemi skutečně až doslova, nic podobného jsem do té doby neviděl), což samozřejmě souviselo s úderovou jistotou, padalo mu tam zkrátka naprosto vše, což se dnes neděje, protože na Novaka doléhá tlak ze všech stran. Ano, jeho konkurence byla větší než má letos Nadal, už proto, že dnes "chybí" Federer, ale letošní Djokovič ROZHODNĚ není slabší než byl Nadal z roku 2011, stejně tak Murray. Celé je to tedy o Federerovi. Proto bych neříkal, že to má Nadal "vymeteno".
Reagovat
Hook2424
Roger by měl odteď šetřit záda a soustředit se jen na velké turnaje! Jde vidět, že jen 100% příprava a pořádný odpočinek přináší ovoce! Jak Andymu se to vyplatilo při Wimbledonu, tak i Rafa je po dlouhé přestávce daleko šťavnatější, než ostatní!
Reagovat
Roger_Federer
Konkurence 2004-2008 byla na Hardu 2x vetši než na antuce..včetne samotneho Nadala.. Nekomu konkurovat se nerovna na neho nestačit..už si to najdi ve slovniku.
Reagovat
Roger_Federer
Nevim, jestli vubec viš o čem mluviš, nebo je papouškuješ nazor Forehenda:)
Viš co, najdi si tenisty(jnena slace ery) z te doby, mrkni na najake zapasy, videa, nakonec i mezi Nadalem - Federerem..
Reagovat
Amputace
Konkurence z let 04-07 nebyla větší, než konkurence z let 10 11 12. A s významy slov zde máš obvykle problém ty - když jsme u toho: víš ty vůbec, co je to slovník, když mě na něj odkazuješ? O slově "konkurence" ani nemluvě...
Reagovat
Amputace
A stále jsi mi neodpověděl na tisíckrát položenou otázku: V jaké době by se musel Nadal narodit, aby měl na antuce konkurenci a aby byl někým PORÁŽEN, nikoli jen výjimečně poražen? U Federera je v případě trávy a hardu taková otázka více než prostinká.
Reagovat
Roger_Federer
furt dokola, ale dobra.

Konkurenci si jsou a byly všichni hrači na okruhu na všech površich na kterych se hraje tenis..je jedno v ktere dobe..
Pokud se chceš bavit o vyjimečnosti hraču jako Nadal a Federer to je jina vec..a to že je ostatni hrači(kteři hrali )v letech 04-07 nebyly schopni poražet a zbyrat tituli je vec druha.. Ale to svedči jen o jejich vymečnosti ne o slabe konkurenci.. Nebo snad v roce 2004-2008 nehrali žadni jini hrači a Federer ty tituli dostaval automaticky??

Je uplne jedno, kdyby se Nadal narodil z tvoji logiky(ač ja jsem to nikdy netrdil, ani o tom do roku 2012 z ust nekterych zde, neslyšel) je patrne že Nadal nemel stejne jako Federer na hardu a trave , žadnou konkureci, protože dominoval od roku 2005 a poražel všechny včetne konkurence schopneho Federera
Reagovat
Amputace
Sice furt dokola, ale opět jsi na nic neodpověděl. Nebo možná odpověděl, ale zformuloval jsi to tak, že by tomu žádný česky mluvící člověk nemohl porozumět. "Je uplne jedno, kdyby se Nadal narodil z tvoji logiky(ač ja jsem to nikdy netrdil, ani o tom do roku 2012 z ust nekterych zde, neslyšel) je patrne že Nadal nemel stejne jako Federer na hardu a trave , žadnou konkureci..." ... přiznám se, nerozumím... Já jsem se ptal (vzhledem k častým tvrzením, že konkurence na antuce byla a je slabá, vždycky byla větší konkurence na hardu atd...), kdy byla v minulosti konkurence na antuce silná a v jaké éře by se tedy musel Nadal narodit, aby tomuto povrchu nedominoval. U Federera stačilo, aby zažil top éru Samprase a 7GS z Wimbledonu nikdy nemohl vyhrát, to je každému jasné, ale já se ptám, kdy se měl narodit Nadal. Napadá mě snad jedině Borg a tahle éra... A jen pro úplnost: já neodepisuji hráče jako Roddick, Safin, Nalbandian atd., jsou to výborní hráči a všechna čest patří Federerovi za to, že je dokázal tři roky v řadě porážet, přesto ale považuji konkurenci z let 10-12 (resp. 13) za silnější. V té éře 04-07 nebyl žádný Djokovič a žádný komplexní Nadal (byl tam dvacetiletý kluk, jehož dominantou byla antuka), což je v mých očích klíčové. Chyběl tam hráč, který by dokázal Federerovi dlouhodobě konkurovat na trávě a na hardu (a jak sám píšeš, někomu konkurovat se nerovná na někoho nestačit). Neexistovala žádná big four, která by si vzájemně ukrádala tituly, na druhou stranu uznávám, že zbytek první desítky byl daleko vyrovnanější a kvalitnější, než je dnes. Ale chyběl zkrátka rozdílový hráč, chyběla (mimo Federera) osobnost jako před ním byl Sampras a Agassi a po něm Nadal a Djokovič. A předpokládám, že snad nemíníš Nadala z let 04-07 považovat pro Federera za silnou konkurenci na hardu a trávě..
Reagovat
smazaný uživatel
Amputace, amputacee, ještě pár hádek s tebou a asi si amputuju monitor. "Ale letošní Djokovič ROZHODNĚ není slabší než byl Nadal z roku 2011, stejně tak Murray. Celé je to tedy o Federerovi. Proto bych neříkal, že to má Nadal "vymeteno"." To je s prominutím nesmysl. Stačí se podívat na Murrayho, letos hraje na turnajích Masters hůř než kdykkoliv dřív, porovnávat jeho účinkování na GS nemá cenu, protože se s Rafou zatím vždy minuli. V roce 2011 byl kromě dobrých výkonů na hardu velice konkurenceschopný na antuce, vzpomeňme jeho skvělé výkony z Monte Carla kde trápil Rafu a v Římě, kde skoro přerušil výtečnou sérii Noleho, letos například bylo jeho účinkování na antuce špatný vtip. Takže tvoje teze, že Murray je stejným soupeřem jako z před dvou roků je nesmysl.
Jinak, copak nebyl Nole v tom roce 2011 pod tlakem? Co třeba Wimbledon a US Open, kdy po něm každý čekal zázraky a stejně zahrál skvěle. A pod jakým tlakem byl letos v Indian Wells (měl po vítězství na AO), v Madridu apod? Uznal bych, že byl pod tlakem na French Open, míň už na Wimbledonu a teď v Cincinnati, ale to je tak všechno. Nadal v roce 2011 došel do pěti finále Masters v řadě a prožil nejlepší sérii v kariéře. Zase tvá teze poněkud pokulhává. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho konkurencia v roku 2011, resp. Rafova v roku 2013..Bože to je téma, to už čoho sa ľudia chytajú..

Konkurencia je samozrejme rovnaká, keďze sa obaja stretávajú s tými istými hráčmi, to že Murray niekoho potrápil, no aj tak prehral nemože byt relevantný argument..V roku 2011 mal Federer slabú sezónu, okrem jedného podareného zápasu RG, ktorý mu vyhral servis nijak nevynikal...Rafa hral v tej dobe ďaleko od súčasnej formy a prakticky bez servisu..Druhá vlna špičky prakticky neexistovala..Skor by sme sa mali zamysliet, aká bola konkurencia na Wimby2012, kedze turnaj stratil zraneného Nadala, Djokovič bol vtedy úplne mimo a Andy bol v tom čase ešte nulanásobný GS šampión..
Reagovat
smazaný uživatel
človeče, tebe ten Roger teda musí ležet v žaludku, zkus zajít do lékarny nebo k psychologovi, třeba se tam najde pro tebe cesta ze začarovaného kruhu. :) Kdyby byla realita podobná tvým komentářům tak Féďa je vlastně nula, co vyhrál rekordní počet grand slamů jen díky tomu, že tenis hráli kromě něj samí křováci co se neuměli trefit do míčku nebo všichni byli v krizi, zato Rafa je vlastně převtělený bůh, který prohrává jen když je zraněný. UFF.
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, ja proti Federerovi vskutku nič nemám, je to krstný otec Rafových úspech, prakticky taký talizman..To FFF vrátane teba majú dovod na averziu voči Nadalovi, Rafa Rogerovi toho vela zobral a aj preto znevažuješ jeho úspechy pseudotémami v kontexte konkurencií 2011 vs. 2013, hoci to obdobie hrajú tí istí hráči..
Reagovat
J.M.
Ano, Rafael Nadal v roce 2004 byl taky ten samý hráč - byl to přece Rafael Nadal, i na trávě a hardu, stejně tak Andy a Nole v roce 2006 byli Andy a Nole. Čili konkurence to byla stejná, jakápak slabá éra. Hráči jsou přece hráči, v průběhu let se jejich síla nemění.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerám, že si to znova zobral zo svojej strany :)

Nadal, Djokovič i Murray sú rovesníci. Takže porovnávať medzi nimi konkurenciu v roku 2011 a 2013 je nezmysel (navyše v tak krátkom časovom období). Ako bolo načrtnuté vyššie, rozdielom medzi konkurenciou pri Noleho, či v súčasnosti Rafovej dominancii môže byť Federer, ale ten mal slabé obe sezóny, takže ten rozdiel je tak minimálny, že sa na túto tému vôbec neoplatí diskutovať. Navyše to je celé veľmi relatívne.

Rozdiel v konkurencii TOP 10 v r. 2004-2007 a 2008-2013 je však značný a dá sa to doložiť viacerými faktami.
Reagovat
Heather_Fedex
forehand, vazne proti nemu nic nemas? takze se od tebe celkem urcite nedoctu zavistlivych komentaru o tom, jake mel velke stesti oproti ostatnim, ze se umel narodit a ze jeho tituly nic neznamenaj, kvuli slaboucke konkurenci, je tak?
a to ani nemluvim o posmeskach po kazde prohre a provokacnich gloskach....
to se tebe netyka, ze?
Reagovat
Amputace
Ty stále opakuješ, že v roce 2011 byl Murray na Masters lepší než je letos, podsouváš mi to coby ověřený argument, čísla však přitom říkají něco docela jiného. Ty píšeš, že byl na Masters nebezpečnějším hráčem, než letos - a opíráš to o co? O dvě semifinále na antuce a o to, že vzal Nadalovi a Djokovičovi set? IW - druhé kolo (letos čtvrtfinále); Miami - druhé kolo (letos titul); MC - semifinále (letos třetí kolo); Madrid - třetí kolo (letos čtvrtfinále); Řím - semifinále (letos druhé kolo); Montreal - druhé kolo (letos třetí); Cincinnati - titul (letos čtvrtfinále). Ty na základě dvou povedených zápasů na antuce hned děláš z Murrayho nebezpečnějšího hráče na Masters. Ok, jeho formu na GS nepovažujme za směrodatnou, protože se tam s Rafou nepotkali, nepotkali se sice ani na Masters, ale to už vem čert. Přece nemůžeš myslet vážně, že byl tehdy Murray na Masters nebezpečnější, je pořád stejně marný, vypadává ve druhých kolech, občas něco vyhraje, když náhodou nenarazí na Noleho nebo Rafu nemá šanci, a jen proto, že uhrál solidní výsledek na antuce, z něj přece nedělá nebezpečnějšího hráče. Hned v následujícím Montrealu vypadl v druhém kole, no. Tohle jsou stébla, kterých se chytáš, ve snaze degradovat současnou konkurenci Nadala. Chápu toho Djokoviče a Federera, ale snažit se o to i Murrayho, už je přímo komické. Právě u Murrayho, který na Masters vždycky byl, je a bude marný. A jeden dva zápasy na tom nic nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
Final match
Isner - Rafa
Reagovat
J.M.
Isner by nebyl bez šance... Hraje daleko líp než hrál Raonic.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes mu verim viac ako Del potrovi

je domaci a dal Djoka a vcera hral vyborne co Del potro sa trapil uz aj s Lopezom takze u mna Isner dnes
Reagovat
J.M.
Del Potro má zase zraněné zápěstí. A Isner říká, že se cítí svěžejší než ve Washingtonu, kde s Del Potrem prohrál. Ale zase Del Potro umí vyhrávat i zraněný...

Každopádně Isner na Rafu umí zahrát, to by mohlo být zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, odkud má to info o zase zraněném zápěstí? Včera právě až na výjimky šlo parádně podání(oproti Montrealu a Washingtonu) a nastřílel i plno es,tak mi to moc nejde dohromady, to by byl teda zase super pech. Jinak mi ale teda taky připadá, že do těch zápasů nedává všechno...
Reagovat
J.M.
Po výhře nad Tursunovem řekl, že ho bolí levé zápěstí, ale prý to není nic hrozného.
Reagovat
a.magerova
Gratulace Rafovi.
Roger mi svou hrou udělal radost :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex nehral zle

vysledky pridu a navrat do top 4 by mal prist
ale problem je ze na tych nay bude narazat uz vo 4 finale
snad mu bude los priat a na US Open bude vo 4 finale s Ferrerom
Reagovat
smazaný uživatel
roger zahrál dobře, koukatelný zápas. ale připadá mi, že plno příspěvků je tady celkově spíš od "sázkařů" než od "tenistů". a polach?????? wtf???? tohle jelito už působilo na všech diskusních forech, všude za otloukánka:-D podle příspěvků se ten člověk už regulérně pomátl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem ani ň ze čtvrtfinále, ale kromě Izzyho mi to radost moc neudělalo teda. Ale však co, jebat na to, loni vyletěl Andy s tragédem Chardym a stejně US Open vyhrál. Prostě na to hází bobek, na co se unavovat. Však v New Yorku si přivoláme vítr a bude :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz to tentokrate nebude proti Tomasovi tak mi to vadit nebude :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký tipujete průběh zápasů rafy s Tomem dle mého názoru stejný jako všechny předchozí zápasy rafa 1 nebo 2 brejky v setu a je vymalovano ve 2 pro rafu jako obvykle když se divam na pavouk před nějakým turnajem a ma ve své čtvrtině ve CF rafu nebo djoka vždycky říkám předem no tak max udělá CF a konečná protože na ně dlouhodobě nemá a asi nikdy mít nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Nadala tak i Djokovic jsou jenom lidi a uz hodnekrat to dokazali...mozna ze je nebude porazet ale nevidim duvod proc by je obcas nemohl porazit. Navic je na Tomasovi videt ze se lepsi v hodne aspektach hry a az to zapadne do sebe tak verim, ze proti nim bude mit velkou sanci. Uz snima letos hral hodne vyrovnany zapasy a vzdycky rozhodovalo jen par dulezitych micku. To zlepsi a vsechno pujde :-)
Reagovat
PetaM
Podle mě hodně rozhoduje Tomovo první podání. Pokud mu jde, je silné a dobře umístěné, nemá problém diktovat výměny. Ale pokud musí chodit přes druhé podání, tak prostě proti Nadalovi a Novakovi šanci nemá. Uhraje si pár gamů, ale rozhodně nevyhraje zápas. Bude důležité, jak bude dnes servírovat. Od toho se budou odvíjet jeho šance .. :) :)
Reagovat
J.M.
Dlouhodobě ne. Ale krátkodobě, na jedno utkání, to někdy vyjít může. Kdo čekal, že se to Tomášovi podaří proti Novakovi v Římě? Rafa je ještě těžší oříšek, ale:

1. Cincinnati mu pořád dělá problémy. Proti Dimitrovovi hrál hrozně, i proti Rogerovi měl pořád až do třetího setu problém s rychlostí kurtu a odskoky. Není na to zvyklý, timing v úderech ani pohyb zdaleka není optimální, když mu soupeř returnuje míč rychle a s dostatečnou délkou, těžko se s tím vypořádává.

2. Může být po předchozích dvou třísetových zápasech unavený. Tomáš měl snazší cestu.

Čili nějaká šance tam je. Největší problém je hlava, takže možná když se nebude s Rafou tahat moc natěsno ve skóre (to by těžko psychicky ustál), ale prostě ho musí rozstřílet s dostatečným náskokem, jako Andyho.

(Tipovat radši nebudu, abych Tomášovi zbytečným pesimismem nepřinesl smůlu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM: To samozrejme po druhem podani take dokaze vyhravat dulezite vzmenz s tezkymi souperi. Kazdemu to jde po prbnim podani samozrejme mnohem lepe.

JM:
To ano ale hru nato urcite ma abz je dokayal podarit.
Letos v IW s Nadalem to byl hodne vyrovnany zapas a rozhodly ho 2-3 chyby Tomase. Navic v IW to bylo tak pomale, ze to spise nahravalo Nadalovi. Tady to sice take neni nejaky extrarychly povrch (hlavne na centru) ale urcite je rychlejsi nez v IW. To ze mel Nadal tezsi cestu do SF bych moc nesouhlasil. Spise se s tou cestou Tomas lepe vyporadal a zahral lepsi tenis proti souperum. Maximalne Federer pro nej byl teszsi souper ale jenom kvuli Tomu ze Federer hral dobre (aktivne a Nadal se zezacatku do zapasu dostaval) a Mura zacal strasne pasivne a pak se do zapasu nemohl dostat. Ale Nadalova cesta (Backer, Dimitrov, Federer) mi neprijde o moc tezsi nez Tomova (Nieminen, Robredo, Murray)
Reagovat
smazaný uživatel
tomášovi moc šancí nedávám, rafa je neskutečnej vlčák, ale třeba bude tomovi chodit servis a uhraje první set, to by potom šance byla, taky už je to hodně jiný hráč než dřív. musí to holt zkusit utlouct, jenže kde je to optimum, kdy tohle je ještě efektivní a kdy to už je jen zbytečný vyhazování, to je těžký stanovit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsané a pojmenované, J.M. :-)
Reagovat
J.M.
Právě takového zápasu jako z IW, kde rozhodují 2-3 míčky, se musí vyvarovat, protože tyhle s Nadalem prohraje 1000 z 1000. To je pořád dokola to samé, když je skóre těsné, tak v závěru setu zkazí nezkazitelný začátečnický volej nahraný volej do prázdného kurtu, a je konec. Vždycky. V každém zápase s Nadalem a Djokovičem za poslední roky (kromě toho Říma). Takže musí pořádně přitlačit, tak jako s Murraym, a nepřipustit, aby k nějakým těsným koncovkám vůbec docházelo. :-)

Tou těžší cestou jsem nemyslel papírovou, ale tu faktickou - Nadal se rozhodně na vítězství nadřel daleko víc než Tomáš, byly to (ve skutečnosti, ne na papíře) mnohem těžší a delší zápasy, takže může být víc unavený.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne a to je prave to ocem jsem napsal ten svuj prvni prispevek. Ze na Tomasovi vidim hodne zlepseni jak po mentalni, fyzicke a uderove strance. A prave jak to zapadne do sebe, tak naopak ty micky promeni a dokaze to dotahnout do toho konce. A tehdy bude mit tu sanci je porazet. Videl bych to vzhledem k forme a povrchu obouch souperu tak na 65/35 pro Nadala ale myslim si ze Tomas ma sanci.

Pokud jsi to myslel tak tak to jo ;-)
Reagovat
steve79
Pokud dobře počítám, tak Roger klesne o na sedmé místo. Je to tak?
Reagovat
PetaM
Přesně tak ... :)
Reagovat
J.M.
Ale před Tsongou bude mít komfortní náskok. A další, jako Wawrinka a Gasquet, asi těžko budou zezadu dobíjet. Takže v Londýně si snad ještě jednou zahraje.
Reagovat
a.magerova
No v nejhorším případě by mohl dostat pro Londýn Divokou kartu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
V zebricku race ma docela velky naskok pred pronasledovateli a vzhledem k tomu ze Tsonga je zraneny tak si nemyslim, ze by byl nejak ohrozeny pro Londyn. Samozrejme pokud zbytek sezony totalne nepo...
Reagovat
J.M.
No snad by mu ji dali, protože protloukat se kvalifikací, to by bylo pod jeho důstojnost.
Reagovat
a.magerova
Kvalifikace pro Londýn, to je dobrý :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak vpodstate ale hraje kvalifikaci pro Londyn po cely rok :-D
Reagovat
a.magerova
Taky pravda, ale je to taková Kvalifikace s velkým K, mě rozesmála představa klasické kvalifikace před turnajem ;-)
Reagovat
steve79
Roger hrál fakt celý zápas výborně až na začátek třetího setu, kde nepochopitelně přišel výpadek podobný prvnímu setu proti Hassovi. Roger byl fakt blízko, aby prolomil podání Nadala ve druhém setu. Měl 0:30 při podání, ale k breakballu se nedostal. Vypadnutí je překvapení Djokoviče, které mu se letos na master 1000 fakt nedaří.
Reagovat
tito
Vamos Rafa, gratulace Rogerovi. Předvedl parádní výkon a určitě zlepšil náladu svým fandům.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer teda poriadne prekvapil aj mna do stavu 4-4 2setu a 30-30 pri podani Nadala som dufal,ze sa hádam stane ten zázrak a Federer to da,ale potom sa zas prevajil tipycky Federerovsky a bolo po zapase,no ale aspon pokrok spravnym smerom ton urcite bol. Hral celkom dobre.
Reagovat
Marduch
Zdravím,
zápas jsem viděl od stavu 5:5 v prvním, Roger hrál agresivně do rohů, snažil se diktovat výměny, chodil na síť, a na winnery to bylo po prvním setu tuším 14 nebo 17/7 pro Rogera.
Hned od samého začátku druhého setu jakoby se zalekl šance zase po čase Rafu porazit, přestal tlačit, hrál oproti prvnímu setu zakřiknutě a sám tak dal Rafovi do ruky trumf, totiž možnost agresivní hry výhradně a pouze do Rogerova bekhendu.
Rafa vyrovnal hru, a od poloviny druhého setu již začal mít navrch.
Rafa naprosto přesně ví, že tlačit Rogera výhradně do bekhendu je hlavní a účinný recept jak na Rogera, ale bohužel hlavně díky Rogerově pasivitě to mohl od druhého setu začít realizovat. Bekhendem není Roger prostě schopen se agresivní hře efektivně bránit, dvakrát třikrát balon pouze s průměrnou razancí vrátí a pak už následoval winner od Nadala. Roger se pak snažil vrátit k agresivitě, ale to už byl bohužel trochu z rytmu, a jeho útoky tak působily na jeho poměry spíše zbrkle a nepřipraveně.
Příznačný a možná rozhodující byl moment, kdy na začátku třetího setu Roger dotáhl při svém servisu z 0:40 na 30:40, načež po slabém a vysokém returnu Nadala, zahnaného servisem do kouta, hrál Roger balon možná netrpělivě hned z voleje pouze do síťě, a místo shody to bylo 0:2. Vzteky pak Roger hned po výměně napálil míček do sítě.
V následujícch gamech byla Rogerova hra poznamenána viditelným rozčarováním ze ztráty podání hned na začátku třetího setu, předvedl několik školáckých chyb, nedokázal se koncentrovat, natož ještě nějak výrazněji zabojovat o podání Rafy a zápas tak vlastně bez další zápletky dospěl k matchbolům. Tři nebo čtyři ještě Roger odvrátil fámozním winnerem, že jsem skoro začal věřit v obrat, pak už však slavil Rafa.
Velká škoda toho ústupu od agresivity k vyčkávání od samého začátku druhého setu, posadil Rafu na koně, a ten jak se dostane do transu, hodně těžko se zastavuje...
Reagovat
Reti64
1.set W/UE: Roger 17/16 - Rafa 7/12.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý tenis, Federer vypadal do stavu 4:4 ve 2.setu neprůstřelně, pak ale 5 gemů v řadě pro Nadala rozhodlo. Ale Roger stále umí..., ty jeho neskutečné z totální defenzívy hrané loby na lajnu to je šílené :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Klobouk dolů před Federerem za ten první set, to jsem nečekal..skvělý podání plus hodně Rafových chyb, zaslouženě vyhraná sada. Ve druhý ale Rogerovi začal servis odcházet a Rafa svoji šanci využil..třetí set už byl jasný, nicméně velká pochvala RF, takový výkon předvedl naposled loni právě v Cincinnati. Pro Rafu dobrý test jako s Nolem v Montrealu, teď už si snad pro titul dojde a prokletí Cinci zlomí..pokud se mu to podaří, je jeho znovukorunovace už za dveřmi. Je to nádherný návrat a na tom nic nemění ani Wimbl, kde holt zaúřadovala únava. Přesto buďme rádi, tohle je sen..
Reagovat
Amputace
Naprostý souhlas se vším napsaným. Roger překvapil a všem ukázal, že má ještě co nabídnout. Zahrál výborně. Rafa se rozehrával pomaleji, ale nakonec vše zvládl. Jeho návrat je skutečně jako sen.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Wimbledon to hodně kalí, přece jenom je to nejslavnější a nejprestižnější turnaj, Nadal to měl zvládnout... je to obrovská kaňka.
Reagovat
Reti64
Krásný tenis. Gratulace Rafovi, Roger v aktuálním žebříčku klesá na sedmé místo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych dodal: "Nepodceňovat Rogera, přísťí rok to bude lepši, do Top 4 se dostane."
S Rafou to má vždy těžké, zklamal v důležitých momentech. Ale ta vůle po vítězství.tam zase je.
Reagovat
J.M.
To je ta dobrá zpráva. Předchozí dva zápasy byly až nedůstojné, Rafa hrál s odcházejícím starcem. Tady se, asi hlavně díky tomu, že se hrálo v Rogerově oblíbeném a Rafově neoblíbeném Cincinnati, jejich rivalita aspoň projednou navrátila do klasických dimenzí. Včetně klasického scénáře - Roger Rafu tlačí, pak se v závěru setu podělá a je po zápase.

Ale nutno říct, že takovýto scénář má 99,99 procent Rafových zápasů, kdy hraje proti soupeři, který hodlá opravdu soupeřit, nebo snad i vyhrát. Soupeř tlačí, Rafu přehrává, pak se v závěru setu podělá, a je po zápase, od té chvíle už do konce zápasu netrefí jediný míček. Zato Rafa se chytne a už nepustí. Jedna klíčová výměna v závěru setu a je to. Vždycky. Je až komické, jak neměnný ten scénář celé roky je, pořád dokola. Zároveň to ukazuje, že to není náhoda. Asi neexistuje psychicky silnější hráč, který nikdy, za žádných okolností, nepustí. Drží, drží tak dlouho, dokud soupeř nepochopí, že to nemá cenu. Je to pozoruhodná schopnost.

Zítra Tomášovy šance nevidím moc dobře. Ale držím palce.
Reagovat
Amputace
J.M.: Ale necintej. V prvním setu Roger jasně lepší, chodil mu servis, Nadal bez šance. Druhý set vyrovnaný, žádné tlačení Rogera, 50-50. A ve třetím jednoznačně lepší Rafa - reminiscence Montrealu. Fakt nevím, kde jsi přišel na to, že ve druhém setu Roger tlačil a na moment pustil až v závěru, když měl Nadal už někdy ve druhém gemu dva breakbally... Fakt zajímavé.
Reagovat
J.M.
Druhý set byl naprostá klasika, kterou popisuji. První set vyhrál i s trochou štěstí, ve druhém už mu to šlo hladčeji. Celý druhý set si Roger bez problémů držel podání, zato Rafa o to své bojoval. Ale potom se v závěru druhého setu při posledním gemu na podání Roger podělal, a zápas tím skončil. Jako prakticky všechny jeho předchozí prohry s Nadalem, pořád stejný scénář.
Reagovat
Mr.Pink
Roger byl až do stavu 4:5 ve druhém setu lepší než Nadal. To snad viděli všichni.
Reagovat
smazaný uživatel
Herně na tom byl Federer lépe, vypadal dobře, Nadal měl velké problémy s returny, nebyl moc schopný vrátit Federerův servis,škoda té koncovky 2.setu, ale i tak Roger dost překvapil, že bude až takhle trápit Nadal, to jsem nečekal...
Reagovat
Mr.Pink
Poslední game, to byl starý dobrý Fedex. Škoda té pásky, která Rogerovi vyhodila winner mimo kurt za stavu 40:40. Možná by se ještě hrálo
Reagovat
Reti64
Nemyslím si, že by to dnes bylo o tom, že by se Roger podělal. To je příliš kategorický, dost málo objektivní soud.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Ale nějaký důvod, aby z toho Roger opět vyšel jako "vítěz", se holt najít musí. Vlastně vyhrál, byť nepostupuje.
Reagovat
J.M.
Plácáš kraviny jako obvykle. Přesněji řečeno vkládáš oponentům do pusy věci, které nikdy neřekli, abys jim fiktivní výroky vytkl, což je jeden z nejklasičtějších diskusních. logických faulů, popsaných v odborné literatuře. Ale dál už asi v této debatě nemá cenu pokračovat.
Reagovat
Amputace
Ty v podstatě říkáš, že PRAKTICKY ve všech předchozích zápasech byl Federer lepší, ale podělal se, a mně budeš říkat, že plácám kraviny?
Reagovat
Reti64
Proč nedokážeš být objektivní, proč přeháníš? Víš co to je 99,99%? Tvá slovní zásoba bohužel rovněž nestojí za mnoho:-)
Reagovat
Mr.Pink
Nic takového J.M. nenapsal
Reagovat
Amputace
"Celý druhý set si Roger bez problémů držel podání, zato Rafa o to své bojoval. Ale potom se v závěru druhého setu při posledním gemu na podání Roger podělal, a zápas tím skončil. Jako prakticky všechny jeho předchozí prohry s Nadalem, pořád stejný scénář."
Jinými slovy: Roger lepší, pak se podělá a prohraje. Nebo to chápu špatně a vnucuji někomu něco, co tak nemyslel?
Reagovat
J.M.
Smysl mého příspěvku byl úplně jinde. Psal jsem o tom (a ne poprvé tady), že Rafa má něco, co nikdo jiný nemá. Jeho mysl šampiona je prostě unikátní. Dnes nehrál na svoje poměry dobře, nedařilo se mu, kazil i lehčí míče (až do třetího setu), ale to platí pro spoustu jeho zápasů, včetně letošní fenomenální antukové sezóny. Jenže u něj na tom nesejde. To je to, co ho dělá tak výjimečným. V podstatě to je parafráze té klasické anekdoty - tenis je hra, kde proti sobě hrají dva soupeři, a nakonec vždycky vyhraje Nadal.

Opakuji - to není náhoda. Tohle Rafa předvádí celé roky pořád dokola. Ať se zápas pro něj ze začátku vyvíjí jakkoli nepříznivě, přijde zvrat a je konec. Ta schopnost nakonec udolat kohokoli, mentálně i fyzicky zdeptat, skoro pokaždé vyhrát, to je něco, co jsem za celou dobu, co sleduji tenis, viděl jen u Peta Samprase, a teď ji vidím u Rafy.

Považuji to za největší kompliment, jaký si umím představit. Někdo může namítnout, že Roger v nejlepších letech dominoval taky takto nebo i víc, ale podle mě to bylo hlavně o tom, že byl herně na vrcholu, na vítězné vlně, a tak mu šlo na co sáhl (samozřejmě, musel i leckdy bojovat, ale každý hráč má zápasy, které musí vybojovat). Ale Rafova schopnost vyhrávat zápasy, to je jiná dimenze. Proto má letos výsledky jaké má, na rozdíl od jiných, třeba i herně a žebříčkově vyrovnaných soupeřů. Proto se talentovaní hráči jako Gulbis, Dimitrov a další plácají v nicneříkajícím průměru, protože to hlavní, tu mysl šampiona, prostě nemají. To se rodí jednou za dvacet let, možná ani to ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oboum. Rafovi za výhru a Rogerovi za výkon, který je v současném.rozpoložení velice dobrý. Od stavu 3:3 v prvním setu se začal hrát pěkný tenis. Rafa postupem času zvýšil úroveň a Roger začal víc kazit, přesto mel zápas tempo a nechybělo mu napětí.
Rafa hraje letos v USA moc hezký nátlakový tenis, nebude z něj nový Sampras, ale to se ani nečeká.
Roger se snad trochu zvedne, doufám že na US dostane do čtvrtiny Davida, ať aspoň něco letos uhraje.
Delpo hraje s nějakým omezením, z forehandu to je ono, zbytek je nic moc, snad to nebude problém se zády. S Johnym si naposledy poradil, uvidíme jak bude situace vypadat s ne tolik unaveným Johnem.
Reagovat
MarcelPersch
Tezky zapas, vyborny vykon od Rogera povetsinu zapasu. Roger pokud si bude verit, tak v top 4 urcite zustane.

Rafa musi zitra lepe vstoupit do zapasu a pred zapasem potrenovat backhand.
Reagovat
MarcelPersch
Uz je to mnohem lepsi, pojd!
Reagovat
Mayo
zobrať podanie mu je nemožné
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám Feďa brání poslední pevnost
Reagovat
a.magerova
Doufám, že ubrání :-))
Reagovat
Jiri
Pan dokonaly se nam po case vratil, ale proti Rafovi to stacit nemusi. Navic jsem zvedav, zda tak vysokou kvalitu udrzi. Kazdopadne prvni set nadhera.
Reagovat
gigin
totální nadvláda Federera.. Tak na dva roky.. Dominik, sojka, magerka, heather užijte si to.. Já to balím...
Reagovat
a.magerova
No jen si zvykej na myšlenku JEHO plakátu v ložnici :-P
Reagovat
gigin
Jj, aj ten skvost nechám zarámovat...
Reagovat
Mayo
prvý set Roger zaslúžene..hrá skvele...tento turnaj mu proste svedčí
Reagovat
MarcelPersch
Rafa se asi rozhodl, ze se vrati k pasivni hre, ovsem s tim, ze dela o dost vic UE nez W. Snad se zvedne. Vamos.
Reagovat
Mayo
ten udržovací backhand je katastrofa
Reagovat
MarcelPersch
Zatim je to slabsi, oboum nejde backhand , oba chybuji. Roger ma ale lepsi servis.
Reagovat
gigin
totální nadvláda Nadala... Tak na pět let. Tito, Forehand, Matti užijte si to. Já to balím.......
Reagovat
tito
Ale prdlajs. Rafa hraje famózně, ne že ne a mám z něj radost, ale třeba před chvílí jsem koukal na Montreal. Vyrovnaný zápas a před TB třetího dal Nole čistou hru. Žádné přehrávání se nekonalo a víš to sám moc dobře. Doufám tedy, že tu No 1 dá, ale zase na jak dlouho? A Nole si trochu odpočine od toho tlaku a jak to bude za rok sám nevím....Takže nic nebal a jedem dál :-)))
Reagovat
tito
A jen tak mimochodem...B.H.R. stále nabírá členy. Chris ještě neukázal co umí, ale přijde to. Nepůjdeš do toho s námi? Účast v S.M.T. nebude překážkou... :-)))
Reagovat
gigin
Sojka by nikdy nepřipustila člena, který smrdí Gulbisem ;)
Reagovat
tito
Sama se musí vyjádřit, já v tom problém nevidím. Ale pochopitelně ona je předsedkyně :-)))
Reagovat
a.magerova
Teda co TO čtu?!
Snad bych jako budoucí aktérova žena měla být předem informována o jistých změnách v předmanželské smlouvě !!! :-P
Reagovat
tito
:-) Jinak Roger dnes skvěle, ne? Cinci mu prostě sedí, o tom žádná...
Reagovat
Matti
Ty jsi to přehnal se slivovicí viď? :-))
Reagovat
a.magerova
No hlavně nezakřiknout !!!
Reagovat
tito
No vida. Roger je při chuti, má brejk a v tomhle speedovém tempu to může dopadnout jakkoliv. Radši si půjdu lehnout, ať neprobdím další noc. Užijte si to!
Reagovat
a.magerova
No teda, opustit svého koně kvůli spánku?!!!
HAMBA :-/
Reagovat
Mayo
tak ide sa nato...dúfam v kvalitný zápas...vamos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
koukat na celý zápas nebudu, nicméně přeju Féďovi :)))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Rafo teď si ještě pohlídat zápasy se svými oblíbenými soupeři, vyhrát titul a po US hup na trůn! Tak Rafo teď si ještě pohlídat zápasy se svými oblíbenými soupeři, vyhrát titul a po US hup na trůn! Tak Rafo teď si ještě pohlídat zápasy se svými oblíbenými soupeři, vyhrát titul a po US hup na trůn! :Tak Rafo teď si ještě pohlídat zápasy se svými oblíbenými soupeři, vyhrát titul a po US hup na trůn! :-
Reagovat
smazaný uživatel
extrémně rychlý povrch v Cincy , Roger bude excelovat...
Reagovat
Rafaeoli25
Myslíš jako exceloval včera jo?..hm tak to aby se Rafa bál :-D
Reagovat
Mayo
na tomto turnaji ho RF môže poraziť, takže by som bol opatrný
Reagovat
gigin
extrémně rychlý povrch jo??
Reagovat
smazaný uživatel
Robredo nikdy na žádném grandslamu nepostoupil ani do semifinále, takže zas tak dobrý nebyl. On Berdych je upřímně řečeno daleko lepší , protože se dokázal prosadit na grandslamech, to je pak jedno jestli je patý nebo šestý.
Reagovat
smazaný uživatel
To mozna ne ale v CF byl nekolikrat...

jo a nikdy nebyl no.5 na svete...Nejlepsi umisteni mel az no.16 :-) Takze to chce znat fakta ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy Robredo byl 5.hráč světa co blbneš..., dyť hrál i turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
jo sorry moje chyba mas pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Del Potro ani Fedex neziskaji titul, tak Tomas se dostane minimalne na tejden v zebricku na 5te misto na kterem jeste nikdy nebyl :-) A ze si ho za dnesek (a ne jenom dnesek) zaslouzi. Takze Gratuluju aspon k te sanci a snad to jeste nebude konec.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je toho, vždyť i ten Robredo kterého včera tak smáznul, byl 5.na světě...
Reagovat
tito
Budeme se snažit, abychom ti vyhověli :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Robredo vte dobe byl dost dobry hrac, a navic tam nebyla Big 4, ktera mazala vetsinu hracu. Tedkon uz ale vsichni ucastnici nejsou tak neporazitelni jak se jeste zacatkem roku zdalo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky :-) Ale ja doufam ze se oto Tom pokusi Sam :-D
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Nola
turnaj je celý divný... Andy a Nole mimo hru, Delpo hral 2 zápasy tužku, mal šťastie na súperov, Fedex mal namále, Nadal uvidíme, tiež nie je vo vrcholnej forme, Tom zatiaľ super, ak mu to vydrží, má veľkú šancu, proti Fedexovi problém nemá, proti Rafovi má psychický blok, ktorý musí konečne prekonať
Reagovat
tito
Divný byl Wimbledon. To, že prohrál Andy a Nole se svými soupeři je překvapení, ale zase ne takové- zvláště u Toma. U Rafy by mi nevadilo, pokud prohraje do SF, alespoň bude mít více času zregenerovat na USO. Ale zdá se, že prohrát nechce. :-))) Tak uvidíme. Trochu očekávám repete IW.
Reagovat
Mayo
tak Rafa nič nevypustí, ten pôjde naplno :D ... ja by som bral repete finále z IW (:
Reagovat
Nola
podľa môjho názoru je aj tento turnaj celý divný, favoriti padajú, vypadá to presne ako vo Wimby, akurát zrkadlovo obrátene, Andy turnaj vyhral 2 x, Nole bol vo finále nespočetne krát, nejak začínam veriť, že Fedex to možno zvládne :D
Reagovat
tito
Pokud ráno najdu ( dnes opravdu nemohu ponocovat ), že Fedex dal Rafu, tak mne to opravdu trápit nebude. Uděláme radost spoustě lidí. A pokud ne, tak vamos!!!
Mayo: nepochybně bude :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray má Wimbledon , málokdo věřil, že to dokáže a on to opravdu dokázal, teď ještě stát se světovou jedničkou a bude mít splněno. Je to velký hráč...
Reagovat
MarcelPersch
troll portal je jinde ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi mozna neveril ty ale Andy je hodne dobrej travar. Ja jsem ho favorizoval jako favorita 1.-2.
Reagovat
Hook2424
Tomášovi vítězství přeju! Hlavně si myslím, forma jde před US Open konečně nahoru! To jak smázl Robreda bylo impozantní. A potvrdil to i dnes! ...ale ruku na srdce, Andy dnes nepředvedl svůj nejlepší tenis! Jako by mu chyběla konccentrace! Asi jsou i s Djokovičem myšlenkama na US Open...
Reagovat
smazaný uživatel
Beztak Andy prohrál úmyslně, aby měl více času na odpočinek před US Open...
Reagovat
Reti64
Gratulace Tomášovi, dnes mu to sedlo. Jen tak dál!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska excelentni a soustredeny vykon....Jeste zlepsit uspesnost prvniho podani a bude jeho hra uplne super...Gratulace k Semifinale a hodne stesti dale
Reagovat
Heather_Fedex
prekvapuje mne jak moc to andy na toma neumi....
skoro jako roger na rafaela
Reagovat
smazaný uživatel
Protože jste mě zablokovali, přitom nevím za co.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby ses tu nechoval jako prase, nikdo tě neblokuje. Že nemáš Toma rád je mi ukradený, ale psát tu jako primitivní dobytek umíš fakt jen ty, já bych tě sem už vůbec nepustila.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám tě rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší zpráva v mém životě.
Reagovat
Nola
ja nemám rada teba, admin ťa bezdôvodne neblokol, začni konečne rozmýšlať nad dôvodom
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D
"rozmýšlať" ?

Neblbni, to by si po nem chtela moc :-D
Reagovat
Pe3k
Gratulačka! Na rychlém povrchu mu proti Můře věřím. Snad se mu to na US open zase povede a pude daleko. Podle mě mají ted Del Po a Berdych slušnou šanci vyhrát grandslam. Nole a Můra hrajou hrozně a rychlejší hard jim až tak nesedí. Federer je dávno za zenitem a nečekám, že na US to bude o mnoho lepší...Takže odstranit Nadale a cesta za titulem je volnější než kdy jindy...A Nadal snad taky nemůže vyhrávat pořád. Na Us už by mohl být taky unavený. Každopádně ten, kdo chytne ve čtvrtfinále Wawrinku si může předem vískat.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray stejně jako minulý týden totálně trapný výkon. Doufám, že Nadal vyhraje tenhle turnaj a zaslouženě ho přeskočí v žebříčku. S tím co Murray předvádí od Wimbledonu nemá co dělat ani v první desítce. Jestli se nějak zázračně nezlepší, tak obhajoba US Open skončí velkým průšvihem. Tomášovi gratulace, velmi dobrý výkon.
Reagovat
Nola
žiaľ nie je sám :D Novak nápodobne :D
Reagovat
Mayo
obaja budú hrať na GS lepšie o tom nepochybujem...podľa mňa boli už myšlienkami tam
Reagovat
smazaný uživatel
Jak já mu to nepřeju, jak já mu to nepřeju, to byste nevěřili. Ale jsem asi jediný, tady z toho jsou všichni šťastní.
Reagovat
tito
Vamos!!!
Reagovat
rychlej
pekny vykon dnes, s rafou to bude horsi...
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, Berdo, pojd! Napul.. ;-) podle vyvoje..:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Tome! Jen tak dál.
Reagovat
J.M.
Suverénní vítězství, dnes byl Tomáš jasně lepší hráč. To je vidět, že když si věří, tak to jde, a bez problémů. Protože čistě herně na to má a měl už dávno. A dnes neměl důvod si nevěřit, Cincinnati jeho hře svědčí. Důležité bude, aby mu tohle vítězství dodalo sebevědomí i do větších zápasů, hlavně teď na US Open, protože právě v těch větších zápasech jeho sebevědomí pravidelně selhává.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná fotka, hezký úsměv :)) Mám velkou radost, jen tak dál, moc gratuluju :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já se z tebe podělám, co je na té fotce hezkého ?
Reagovat
PetaM
Tomu ty nemůžeš rozumět ... Ani kdybys ses po ...
Reagovat
smazaný uživatel
různé nicky, ale blbost zůstává že?
Reagovat
PetaM
Hloupost nezakryješ žádným Nickem ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo, krásná fotka... ten úsměv, je to štramák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Se prozradí vždycky sám, i kdyby měl kdovíjakej nick..:))
Reagovat
Mr.Pink
ale Polách má u mě jedno malé plus, má rád Martinu Hingis a také používá místo spojky i ani. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No aspoň, že má u někoho plus teda :) A používání místo spojky i ani jsem si ani nevšimla :)))
Reagovat
smazaný uživatel
fotku.

Už se ani těším na Federera s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
trapnej jako vždy....
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je vonku

no Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace,jsi borec.Snad forma vydrží na US Open!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist