Berdych porazil Tsongu a je v semifinále. Štěpánek padl s Murraym ve třech setech

12. 10. 2012, 10:11
Aktuality 161
Jednoho dělí dvě vítězství od titulu, pro druhého je čtvrtfinále konečná - tak dnes v Šanghaji dopadli čeští zástupci Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. Berdych se stal prvním semifinalistou poté, co bez ztráty setu vyřadil Francouze Tsongu a výrazně se tak přiblížil Turnaji mistrů. K postupu neměl daleko ani Štěpánek, vedení nad obhájcem titulu Andym Murraym ale neudržel a po více než dvou hodinách prohrál 6-4 2-6 a 3-6.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zvládl dnešní zápas s Jo-Wilfriedem Tsongou bravurně. Výborně podával, ve výměnách dělal minimum chyb a využil dvou slabších chvil soupeře. Tsonga se nechal po páté hře utkání na pět minut v zákulisí ošetřit, ale zápas dohrál bez omezení.

První set Berdych ovládl díky brejku na 5-3, který získal čistou hrou. Ve vyrovnané druhé sadě odvrátil český hráč ve druhém gamu postupně čtyři brejkboly a lépe zvládl zkrácenou hru. V ní Francouz za stavu 4-4 udělal svoji první dvojchybu v utkání a Berdych zápas po hodině a 34 minutách ukončil esem.

"Předvedl jsem opravdu precizní výkon a solidní hru od začátku do konce. Cítil jsem se výborně a největším rozdílem mezi námi bylo, že já jsem dokázal využít ve svůj prospěch malé šance, které jsem měl," citoval Berdycha server ATP. "Já jsem nehrál nejlépe a Tomáš byl o mnoho lepší než já," řekl Tsonga.

Berdych si v Šanghaji pochvaluje fyzickou pohodu, a to přesto, že už se blíží konec sezony a únava stoupá. Svěřenci Tomáše Krupy pomohla pauza a měsíční příprava po Wimbledonu. "Jsem na tom lépe než dřív, protože jsme změnili plán sezony a profituji z toho. Cítím se čerstvý, plný síly a doufám, že mi to vydrží," uvedl Berdych.

Po výhře nad Tsongou odpovídal Berdych na dotaz, jak náročné bude hrát po turnajích ještě finále Davis Cupu, které české tenisty čeká v Praze 16. až 18. listopadu proti obhájcům titulu Španělům. "I kdybych už měl v sobě jen zbyteček energie, tak ho na kurtu nechám, abych hrál co nejlépe," řekl Berdych, pro kterého je semifinále v Šanghaji téměř pojistkou, že si potřetí za sebou zahraje Turnaj mistrů v Londýně. V pořadí sezony je šestý a jeho náskok na devátého Janka Tipsareviče ze Srbska činí přes tisíc bodů.

Na turnaji série Masters je Berdych letos potřetí v semifinále, a pokud chce do finále jako v Madridu, musí porazit Srba Novaka Djokoviče. Ten dnes totiž porazil Němce Tommyho Haase dvakrát 6-3. Berdych letos se světovou dvojkou hrál jednou, a to neúspěšně na antuce v semifinále v Monte Carlu. Celkově mají bilanci 1:9, vítězství nad Djokovičem zažil Berdych pouze ve Wimbledonu 2010.

Štěpánek sebral Murraymu set, favorita ale neporazil
Větší drama než úvodní zápas dnešního programu přinesl souboj Radka Štěpánka s Andym Murraym. Štěpánek už proti nasazeným soupeřům Richardu Gasquetovi a Johnu Isnerovi předváděl vynikající tenis, díky kterému po zásluze postoupil do čtvrtfinále, a rychlé nohy a chytrá hra českého tenisty dlouho platily i na vítěze posledních dvou ročníků turnaje.

Radek ŠtěpánekMurray znovu vsázel na trpělivou hru od zadní čáry, Štěpánek ale nečekal na chybu soupeře a výměry často zakončoval u sítě. V pátém gamu se český daviscupový reprezentant dostal ke třem brejkbolům; dva ještě Andy Murray odvrátil, třetí už ale Radek Štěpánek proměnil a set už pak bez vážnějších problémů dotáhl do vítězného konce.

I do druhé sady vstoupil rodák z Karviné dobře a s favoritem, který si v úvodním dějství připsal pouhé tři vítězné údery, dál držel krok. Od stavu 2-2 ale začal chybovat a jeho útoky na síti Murray čím dál častěji trestal vynikajícími prohozy. Za stavu 2-3 zahrál Štěpánek při soupeřově brejkbolu svou první dvojchybu v zápase, v následujícím gamu Murray odvrátil dvojnásobnou hrozbu ztráty podání, znovu sebral Štěpánkovi servis, a bylo srovnáno.

V rozhodujícím dějství se Radek Štěpánek dostal pod tlak hned při svém prvním podání, když Murray vedl 40:0, český tenista ale prokázal pevné nervy a servis si udržel. A bylo ještě líp - hned v další hře Štěpánek proměnil svůj třetí brejkbol a dostal se do vedení 2-1. Od té chvíle ale jako by jeho ruce svazovala nervozita. Vinou dvou dvojchyb a zkažených útoků na síti si Radek Štěpánek vzápětí prohrál vlastní servis, v osmé hře ztratil podání znovu, a bylo rozhodnuto. Murray už za stavu 5-3 další drama nepřipustil a po dvou hodinách a 18 minutách zvítězil 4-6 6-2 a 6-3.

Třiatřicetiletý Štěpánek sice v Číně na semifinále nedosáhl, před finále Davis Cupu v Praze proti Španělům nicméně prokázal dobrou formu. V Šanghaji je navíc ve hře o titul ze čtyřhry. Ještě dnes totiž po boku Inda Leandera Paese nastoupil proti dvojici Raonic/Melzer a česko-indický pár zvítězil 7-5 6-7 a 10-5.

Andy Murray se o finále utká se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Švýcar uzavřel dnešní program dvouher duelem s Marinem Čiličem, kterému hned v úvodní hře sebral podání. Čilič sice srovnal na 2-2, ještě v prvním setu ale dvakrát přišel o servis a Federer tak vykročil už za čtvrtým vítězstvím nad Chorvatem v řadě. O podání přišel Čilič i ve druhé sadě, na jejímž konci ještě snížil na 4-5 a utkání tak zdramatizoval. Ne ale na dlouho - vzápětí ho Federer znovu brejknul a postoupil do semifinále.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3.531.600 dolarů):

Berdych (4-ČR) - Tsonga (5-Fr.) 6:3, 7:6 (7:4), Murray (3-Brit.) - Štěpánek (ČR) 4:6, 6:2, 6:3, Federer (1-Švýc.) - Čilič (10-Chorv.) 6:3, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Haas (Něm.) 6-3 6-3.

Semifinálové dvojice: Federer - Murray, Berdych - Djokovič.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) - Melzer/Raonic (Rak./Kan.) 7:5, 6:7 (4:7), 10:5.

Komentáře

161
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro Noleho poměrně jednoduchý zápas. Berdych v úvodu špatný, pak se jeho výkon zvedal, ovšem potom se Tomáš zase nechal zbytečně sám rozhodit. Dvě naprosto zbytečné dikuze s rozhodčím, další nejasnost ohledně jestřábího oka, to jsou tři momenty, ve kterých ztratil koncentraci a kdy jeho tělo ovládal pocit zatrpklosti. Tohle si proti Djokerovi, pokud ho chce skutečně porazit, nemůže dovolit...
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšel jsem dobře komentátora, že má Soderling holčičku? :-)
Reagovat
Heather_Fedex
uz jsem o tom cetla zpravu. velka gratulka!
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno špatně nejen z Berdychovi strany. Čuráček Djokovič.
Reagovat
gigin
Všechno špatně ze strany Tomíka až tak nebylo. Djokovič je čurá..ek proč? Tys měl "naloženo" na Tomíka asi, že jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak, Tommy je prostě bůh, ty některé bekhend ?
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, nezobrazilo se mi tu srdčíko :D
Reagovat
steve79
Bude to vyrovnanej zápas, ale Novak vyhraje ve dvouch setech. Druhej zápas Federer-Murray. Těžko odhadovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to taky zhodnotím. Novak s Rogerem to zvladli tak jak meli. Lehci komplikace v závěru? Možná, ale uvidíme jestli si to nějak budou komplikovat zítra. Murray se sebou dlouho bojoval, tudiz na nej Radkova hra ze zacatku platila. I vymeny v dalsich dvou setech nebyly spatny. Nicmene myslim ze to hodne casto vracel Radkovi Murray tak, ze by to např. Berdych trestal.

Určitě věřím Novakovi (jelikož Tomáš jak známo umí zahrát na Rogera a Andyho, ale ne na Rafu a Novaka) ale těším se na zajímavý zápas. V 2. SF si viteze odhadnout netroufam, urcite je to otevrene.

Tento turnaj je hodně pozitivní pro nás Čechy před DC. Samozřejmě mě také zajímá jakou zápletku přinese turnaj mistrů, a klidně i nějaké to překvapení.

Jsem zvědavý na vaše názory
Reagovat
Mayo
já to vidím asi tak, že Djokovič sundá v dvoch setoch Berdycha a druhé ťažko povedať...každopádne na ten zápas sa teším
Reagovat
Nola
už sa teším na zajtrajšie zápasy, či príde na slová Mutadema a Andy "vypráska" Federera....
jednotka a dvojka rebríčka dnes nedokázala využiť výhodu podania a ukončiť zápas pri vlastnom servise...aká zaujímavá paralela, a môžem povedať, že nie iba v koncovke boli tie dva zápasy niečim podobné
dva predchádzajúce neviem zhodnotiť, nemala som ich možnosť sledovať
tak zajtra ideme do akcie... idemoo/potichu/ a come on Andy/nahlas/
Reagovat
smazaný uživatel
To sem si zase naběh. Já vůbce nenapsal, že ho vypráská. Napsal sem že CHCI aby ho vypráskal. Každopádně je mi jasný, že jestli vyhraje Federer, tak tohle nikoho zajímat nebude a dostanu to pěkně sežrat. To abych sem radši ani nelez...
Reagovat
Pe3k
Můžeš to klidně dostat sežrat už dneska :D
Já bych si spíše vsadil na Andyho, ale já se velice často mýlím :)
Reagovat
Nola
nebobkuj.. Roger je na scéne veľmi dlho, tak je jasné, že má najviac fanúšikov, ovládal svetový tenis, a aj dnes podáva perfektné výkony, ale vek nepustí, raz sa budú musieť milovníci tenisu po odchode Federera rozhodnúť komu fandiť, možno to bude práve Andy, možno Nole, vôbec neverím tomu,že by začali fandiť Rafovi .... tak aj nám aj tebe svitne na lepšie časy a budeme sa tu doťahovať medzi sebou úsmev
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdepak, s nami nepocitejte, presedlame prece na jmena rivalitou neposkvrnena! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hlavne velmi casto podavas proti Federerovi..A nie preto, ze sa mylis ale preto,ze si alibista ;)
Reagovat
Pe3k
Berdych vs. Tsonga - Shangha? 2012 Quarter-Final (HD)
http://www.youtube.com/watch?v=GpF68IgJR9g&feature=g-all-u

Roger Federer Vs Marin Cilic HIGHLIGHTS Shanghai Rolex Masters 2012 [HD]
http://www.youtube.com/watch?v=bdCvmXZ3FUg&feature=g-all-u
Reagovat
gigin
Ogaři, zítra vám věřím na 100%!!! Come on, Andy!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim. Po dnešku opravdu nevim co mám zejtra čekat. Sice jsem viděl jen highlists, ale prostě Andy určitě nemohl hrát dobře, jak tu někteří píšou. Ať už hrál Radek jakkoli dobře. Kdyby hrál Andy dobře, tak ho bez větších problému porazí ve dvou. Přijde mi, že od UO je nějak mimo. Toho jsem se trošku bál. Konečně vyhrál GS takže je možné, že trochu opadla hladovost.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, přečti si, co píšu níž. Měl super míče, bekhend celkem šel, ale forhend byl někde na dovolené, první sevis taky. Radek hrál super, ale Andy špatně, set a půl mizerně, pak lehký nadpůrměr, úak zase špatně a konce už celkem dobře.

Gigin: Díky, já vám taky, rád bych viděl ve finále naše koně. Takže pro zítřek Como on Andy! a Idemoo Nole!
Reagovat
gigin
Mutademus: Nesýčkuj. Uvidíme zítra :)
tomasinho: Ok, beru :)
Reagovat
smazaný uživatel
nemůžu si pomoci, ale prostě dívat se na vyzáblou Ivanovičovou mi fakt rve srdce. Možná se ona takhle cítí lépe, ale já se na ni nemůžu dívat, když si vzpomenu, jak krásná byla předtím.
Reagovat
VlS
A tak na Anu se mi pořád dívá hezky, ale s tím tenisem je to horší :-(
Reagovat
VlS
Tak teda kanára od Kirsten bych nečekal. Fuj, to byl pro Anči den blbec.
Reagovat
ArcusII
http://www.dtpko.cz/images/fedexprotection.html
Reagovat
Pe3k
Vcelku vtipné, ale Roger určitě není ten typ co má problémy s nedodržováním časových limitů...blue cat se mu omluvil, takže už ho snad nikdo neohrožuje (max Djokovic).
Reagovat
a.magerova
Rogerovi sluší vše :-))
No zrovna dnes jsem koukala Roger průměr 18 sec, Marin průměr 24 sec.
Reagovat
Heather_Fedex
dobry ;))
Reagovat
smazaný uživatel
tak klid tady je, protoze tady neotravuji a nedelaji dusno uz 4 mesice fanaticci fanoušci robota z Malorky..24 a dal individua,.:)
Reagovat
Pe3k
Nějak tak...
Reagovat
Sonja
Nesouhlasím. Největší dusno tu vždycky děláte vy, FFF.
Reagovat
smazaný uživatel
tak me by šokovalo, kdyby jsi souhlasila...Ale zrovna ty nejsi dobry soudce, sama si velky fanatik fans Srbija.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak, Sonja rozhodně na místě toho, kdo by tu situaci mohl spravedlivě rozsoudit...
Reagovat
a.magerova
Nesvádějme vše na fanatiky Rafy či Rogera, zrovna Sonja tady taky nejednou ryla do kdekoho bez příčiny :-/
Reagovat
Sonja
Potreféné husy, co:-D
Reagovat
Sonja
A já teda rozhodně nereju bez příčiny, jsem hnusná na lidi, kteří si to zaslouží. Jestli sis nevšimla Magerová, FFF si zase rypnul jako první- do fanoušků Rafy...takže....pst:-)
Reagovat
Roger_Federer
Tak Sonjo mysli, že ty to tady moc žereš...Ale, ja si konkretne tebe poprve všimnul (tveho Nicku) při Davis capu Srbsko-Česko, kdy si tady předvela nechutne fanaticke divadlo, ktere uz nebylo fandenim Srbum, ale zašti proti Čechum a českym hráčum...Nevyvarovala si se slov pod urovni.,Pokud toto nebylo ukazkou fanatismu a nacionalismu jako prase, tak nevim co. .Takže ty si ta posledni ktera by mohla nekoho poucovat, soudit nebo škatulkovat..
Reagovat
a.magerova
Přesně. Já si zase toho nicku všimla ve chvíli, kdy tady ostatní uživatelé začali pochybovat o tom, že nick Sonja je nickem ženy, protože takový slovník, který tu předváděla, ostatní považovali za slovník značně přisprostlého chlapa :-/
Reagovat
Sonja
to už jsme propírali tolikrát!!! Z tvého českého pohledu jsem fanaticky vystupovala já, z mého ty a další tady...už je fakt trapný to připomínat, stojím si za vším, co jsem v té době napsala, i za těmi sprostými výrazy (tak hrozný to stejně nebylo:-P);-))
Absolutně nesouhlasím s tím, že bych byla zaujatá proti českým hráčům. Jediný, koho fakt nemám ráda, je Štěpánek. A proti Čechům?? Jak bych tu jako přežila, kdybych něco měla proti Čechům?:-D Nepřeháněj to.
Reagovat
gigin
Jakože vytahování starých věcí??!! Klidně můžem začít!!!!!
Reagovat
Sonja
:-D hlavně že se nevyjádříš k tomu, co jsem ti psala...nebo nemáš co říct, protože mám pravdu? Nechceš uznat, že tady tu dusnou atmosféru tvoří především FFF?
Nic, nemusíš odpovídat.
Já mám svůj slovník ráda, možná ho budu mít tak vznešený jako ty, až budu stará jako ty:-)
Reagovat
VlS
Sonjo, znovu zbytečně provokuješ a tak leda získáš výsledek, ze kterého bude smutný hlavně chudák Gigin. Uvědom si, že jsi na českém webu přestaň se divit, že tu nemají fandové srbů převahu.
Reagovat
Roger_Federer
Sleduj tenis, hraje Ivanovic...Sonja to zvladne i sama..:)
Reagovat
Sonja
VlSi, proboha, já nejsem ta, která tu neustále připomíná DC a vyřvává Česko x Srbsko...takže nechápu, proč píšeš, že se "divím, že tu nemají fandové srbů převahu." (navíc tam máš gramatickou chybu!)
Reagovat
gigin
Já vím, že to myslíš dobře. Jsme sice na českém webu, ale převahu tu mají fandové Švýcara a Španěla. Když se tu huláká Come on Roger a Vamos Rafa a fandí se jim, tak to je normální, to může být? Ale když jde o Srbsko, tak je to něčím odlišné?? Byli jsme několikrát posílání pryč odsud, do Srbska, ať jdeme hulákat tam, že to bude lepší!! A.magerová tu veřejně přizná že přeje v DC Švýcarsku a je to v pohodě. Nevím no. A pokud jde o agresivitu a vulgárnosti, tak bych pomlčel úplně ....
Reagovat
a.magerova
Sonja: slečna jako Ty, mě nemůže urazit!!!
gigin: nejde o to vytahování starého, ale o to, že zrovna Sonja nemá právo tady "házet kamenem", po tom co tu půl roku předvádí :-/
(raději vysvětlím hned: Kdos bez viny, hoď kamenem)
Reagovat
VlS
jo máš pravdu, má být Srbů - ale dneska jsi tuhle blbárnu úplně zbytečně začala ty.
Reagovat
VlS
Gigine, přp DC proti Srbsku asi těžko někdo fandil Rogerovi a Rafovi, co říkáš?
Jsem celkem za to, ať si každej fandí komu chce, ale dneska Soňa pěkně hloupě ulítla a rozpoutala nesmyslně blbou debatu. Tak nevím, jestli je tak chytrá, jak si myslí že je.
Reagovat
smazaný uživatel
to me se ta smutna podpasovka dotkla.. :-(
Reagovat
Heather_Fedex
;((
Reagovat
Sonja
Jasně, já. Dominik plivne, já plivnu zpátky a najednou se tady na mě všichni sesypou.
Ale já už se tu nebudu obhajovat, u člověka, který není schopen přiznat svou chybu a omluvit se, je to asi zbytečný:-)

Magerko- nápodobně;-)...ty si u mě skončila, když jsi poté, co jsem se ti omluvila, že jsem něco, co jsem nemyslela zle, vážně nemyslela zle a mrzelo mě, žes to zle pochopila, tak si to na mě po pár týdnech vytáhla a udělala ze mě naprostou krávu...
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik plivl na fanatický fanoušky Rafy. Proč ses ozvala? Fandíš Rafovi? Ale já vlastně odpověd znám, takže co tu píšeš, mě nepřekvapuje, jen znechucuje :-/ ten tvůj mužský slovník..kdo tě zná, tak ví.

I kdyby ti magerová udělala nevím co, je nechutný tady vytahovat její jméno, kterým se pokud vím tady neprezentuje, má nick, a narážky na věk jsou už úplně mimo.
To bych ještě očekávala u nějakýho neurvalýho chlapa, ale ne u "ženy"..:-(
Reagovat
a.magerova
Tak snad se Ti tentokrát podaří dodržet své slovo (né jak když jsi tu na začátku září avizovala, že už tu chodit nebudeš, protože se z TP stala žumpa) a budeš mě už jen ignorovat.
Velký dík těm, kteří mě V TOM nenechali :-))
Reagovat
Sonja
Emo, ty jen čekáš na příležitost, kdy na mě zaútočit, viď:-D...všimla jsem si, že ti pěkně ležím v žaludku.
Když mě někdo napadne, bráním se...magerka možná není sprostá, ale to, co udělala, bylo z mýho pohledu dost slizký. A to, jak píše v tomhle vlákně, akorát potvrzuje, že není sebemenší důvod, abych vůči ní měla nějaký respekt.

Každopádně...jak píšeš, kdo mě zná, ten ví:-)...a to mi stačí. Co si myslíte vy dvě, je mi jedno. Tím bych to uzavřela.
Reagovat
gigin
Je mi z toho všeho tady a teď tak smutno :((( Ani netušíte jak :((((
Reagovat
Heather_Fedex
taky ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe mám ráda :-)
Reagovat
a.magerova
Dala jsem si tu práci a našla tu mou "nehoráznou příspěvkovou akci", kterou tady Sonja prezentuje: začalo to 08.08.2012 gigin 21:28
http://www.tenisportal.cz/zpravy/djokovic-snad-prechod-na-hard-zvladnu-10648/pridat-komentar/#add

Osobní vzkaz od Sonji s omluvou 8.8.2012:
Tak pokud to vyznělo takhle zle, pochopitelně se omlouvám, nemyslela jsem to tak:-) Chtěla jsem jen říct, že mě obvykle neuklidní "máte se líp než...", víš...a právě mne zajímalo, jestli tebe ano:-)
V každym případě děkuju za snahu mě uklidnit, povzbudit...a ještě jednou promiň, nechtěla jsem bejt jedovatá:-)

a pokračovalo 16.08.2012 Sonja 12:06
http://www.tenisportal.cz/zpravy/rozhodnuto-nadal-nebude-hrat-na-us-open-10678/pridat-komentar/#add

Ať si každý udělá svůj názor!!!
Reagovat
Vojtiik
Do prcky rogi, uz jsem chtel psat ze to byl walkover temer, posledni gem takhle nekoncenrovane
Reagovat
smazaný uživatel
Mariiiin :)
Reagovat
gigin
a málem bych zapomněl - AJDE MARIN !!!!
Reagovat
Heather_Fedex
come on roger!!!!
Reagovat
Pe3k
Ty se s tím antifedererováním moc netajíš co :D

Federer vede 2:0, pro diváky dělá tweenery a semifinále se nám blíží :)
Reagovat
Heather_Fedex
jsme na dobre ceste ;) jen to nezakriknout!!!
Reagovat
Heather_Fedex
takhle neee ;//
Reagovat
Pe3k
Tak sem to zakřiknul :D
Reagovat
Heather_Fedex
ted je to lepsi ;)
Reagovat
gigin
Netajím. Ale tak žádné vulgarity, jen hecovačka, pohoda :)) Co? Ne? :DD
Reagovat
Heather_Fedex
ty jsi mirumilovny antifederovec ;)
Reagovat
gigin
;) Tak atmoška se tu celkově zklidnila, nepřijde ti? :))
Reagovat
Heather_Fedex
ano. ale ja si pockam na konec roku ;) to tady zas bude....
Reagovat
Heather_Fedex
let's go!
Reagovat
Pe3k
Jo však pohoda :)
Reagovat
smazaný uživatel
ten konec roku asi bude divoký. Teď jsou spokojené vlastně obě strany. Rogerovci, protože Federer je na prvním místě žebříčku, ale i Novakovci, když je Djoker o pořádný kus před Rogerem v žebříčku race. Až se to bude více a více srovnávat, bude i více názorových neshod.
Reagovat
Heather_Fedex
a to se jeste nevratil rafael
Reagovat
gigin
Zapomněl jsi na jeden velmi důležitý aspekt!! Rafa nyní nehraje. A další věc - nesmíme opomínat Andyho fans. Ti jsou víceméně taky v klidu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Když už se tu zminují ty různé skupiny fanoušků, neměla by se opomenout ještě FF českých tenistů, kteří se snaží naprosto zaslepeně obhajovat některý nesportovní aspekty v jednání "našich"..:-//

Dokonce bych řekla, že čím míň početnější ta skupina je, tím je hlasitější a fanatičtější, ve smyslu naprostý ztráty soudnosti a objektivity, čest výjímkám.
Reagovat
gigin
Za mne teda spokojenost!! Menší výpadky, ale pohoda. Ve druhém setu mu ten první serv taky už moc nešel. Ale pořád spokojenost :)) Tak hurááááááááá na Tomíka!!! IDEMOOOOOO!!! :))
Reagovat
Bob
:) Tomík bude docela oříšek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paradni vykon našeho soudruha Noleho, cele Srbsko, nas narod je na neho hrdy..Moje srce plače radosti.
Reagovat
gigin
Dominiku, je nějaký posun ve věci tvé nové srbské lásky ??
Reagovat
a.magerova
Chlapci, vždyť vy se nedokážete domluvit tady s námi (holky slovenské a české), jak se pak můžete chtít domluvit s holkami srbskými?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska, mam v planu večeri v Karlovich na Horalu, tak uvidime co z toho..Gigine.
Reagovat
gigin
Myslíš v Karlovicích. Jo tak to je luxus!!! Doporučuju!! Nebo tys tam asi už byl, že jo :)))
Reagovat
gigin
My s Dominikem se domluvíme v pohodě se všema, kromě tebe!! ;))
Reagovat
smazaný uživatel
obalka
Reagovat
Roger_Federer
Pošli fotku, ja te taky vezmu nekdy sebou..perfektni wellnes..uvidis že se domluvime.
Reagovat
gigin
Tomík je borec, o tom žádná!! Těším se na super mač :))
Reagovat
gigin
tak ať ti to dopadne!! :)) Tady máš pár výrazů, aby si nemyslela, že jsi nějaký troubelín:
srečo moja - jakože štěstí moje
poljubac - tak tady je to jasný, to asi víš
sretan sam, što te imam - jsem štastný, že tě mám
sranje - průšvih :)))
volim te - miluji tě
Laku noč, i da sanjaš nešto vrlo lepo - Dobrou noc, ať se ti něco krásného zdá. Ale to jí asi říkat nebudeš :DDDD Spíš budeš používat v "akci" idemo a ajde :DD Ráno zahulákej Dobro jutro, Srbijo a je tvá!!!
Reagovat
gigin
a kdyby dělala krky tak řekni - ty mne zajebavaš!! Jakože si z tebe dělá srandu!!
Reagovat
Sonja
Nemachruj!!:-D
Navíc tam máš chybu, je to "ti ME zajebavaš!":-D
Reagovat
gigin
uciteljica je tady!!! Sranje!!! :DDD
Reagovat
a.magerova
Bych i s Tebou šla, ale vadilo by mi to Tvé zlé dvojče srbsko_v_srdci :-/
Reagovat
Roger_Federer
http://horal-karlovice.hotel.cz/#utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=zlinsky_kraj

tohle ti vynahradí i to zlé dvojče:):), promyslito
Reagovat
smazaný uživatel
chvilková slabost zažehnána, teď už to Nole snad v klidu doklepe. A přijde jeden ze dvou zápasů, které opravdu nemám rád. Djokovič-Berdych. Ten druhý je nečekaně Djokovič-Štěpánek. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jedna menší komplikace na závěr.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a doufám že dneska ten debl Radkovi odložej.
Reagovat
smazaný uživatel
Naposledy dva čeští zástupci ve čtvrtfinále jednoho turnaj okruhu atp: Brisbane 2010, dva v semifinále: tamtéž. Moc jsem si přál aby to hoši dnes zopakovali a svými výbornými výkony tvrdili že k tomu nemají daleko. Tomáš dnes soustředěně bez chyb plenil tsongovu nervozitu.
A Štěpec prostě nádhera celý turnaj nádherný tenis a proti Andymu to snad ještě vygradoval. Nestraní diváci to i radkovi dnes přáli o něco víc, to bylo slyšet. Andy nehrál špatně jen chvíli nemohl najít recept a pak trpělive čekal až dostane soupeře do svýho rytmu, nicméně v semifinále měl být dnes Radek to pardon.
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé, Nole konečně v jiném než bílém, tmavém nebo fialovém. Červená mu vždycky padla, konečně barevně změna. A na servisu výborný i včera, co jsem viděl, tak je v dobré formě.
Reagovat
VlS
No tak tedy klobouk dolů před Radkem. Andy nehrál své maximum, ale od 2. setu to už nebyla žádná tragedie. Krásnej zápas na koukání, obrana obou famózní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke kloboukům dolů se připojuji, Andymu gratuluji a teď už jen, Tommy jeď!!!
Reagovat
gigin
Tak to máte za sebou!! Štěpec super výkon, Andy teda nic moc, sorry :)) Nicméně, vy už jste teď v klidu, já se jdu připravit a prožívat si ty svoje stresy :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Neomlouvej, sám píšu, že to bylo špatné, Radek ale fakt super. S tímhle Andy ale na Rogera vyrukovat nemůže. Těším se, snad bude Tommy alespoň kousat.
Reagovat
smazaný uživatel
nemůžu s tebou souhlasit, že Andy hrál špatně. To je opticky zkresluje styl Radkovy hry se spoustou změn rytmu, plnou kraťasů, slajzů, přeliftovaných kopečků i pomalých míčů s odskokem ven z dvorce. Pak soupeř samozřejmě vypadá, že nehraje tam dobře jako proti někomu s pravidelným rytmem hry jako třeba proti Del Potrovi, vypadá statický a hlavně pasivní...
Reagovat
smazaný uživatel
Těch krtasů tam dneska bylo. Andy hrál set a něco tak na 20-30% svého optimálního výkonu, pak šel nahoru tak 60-70 a zase dolů. Na konci se pak znovu rozehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně z forhendu měl velké rezervy, 1. servis netrefoval tak často.
Reagovat
smazaný uživatel
chvilková slabost zažehnána, teď už to Nole snad v klidu doklepe. A přijde jeden ze dvou zápasů, které opravdu nemám rád. Djokovič-Berdych. Ten druhý je nečekaně Djokovič-Štěpánek. :D
Reagovat
smazaný uživatel
patřilo nahoru, sorry
Reagovat
gigin
přitáhneš - chvílu povolíš - přitáhneš :))) Jakože rád proč? Nevíš, komu fandit??
Reagovat
gigin
*nerad
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, nevím, komu fandit. Většinou si v těchto případech pomáhám pomůckou "kdo víc potřebuje body". A tentokrát je Djoker potřebuje k zisku prvního místa v žebříčku na konci roku, Berďa k odskočení duu Tsonga, Del Potro a přiblížení se Davidovi Ferrerovi.
Reagovat
gigin
Zvaž to dobře :))))
Reagovat
smazaný uživatel
asi budu fandit Marinovi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ha, mám to vyřešeno. V době, kdy budou hrát, budu na basketu. Takže bez nervů si prohlídnu výsledek :-)
Reagovat
Chrenda
Pokud bude hrát Tomáš proti Nolemu tak soustředěně jako dnes proti Tsongovi, tak si myslím, že ho dá!! Ale u něj holt nikdy člověk neví, jak se vyspí!
Reagovat
smazaný uživatel
Come on!! Ubojované vítězství, místami dobré výměny, často hrozné. Každopádně kdybych měl klobouk, tak ho smeknu až k zemi, Radek hrál fantasticky a zaslouží velký obdiv. Škoda, že nepotkal jiného soupeře, v každém jiném zápase bych mu přál moc postup. Jak jsem už psal, snad vydrží takhle do DC, bude to potřeba.
Reagovat
Chrenda
Štěpec prohrál, ale dojem výbornej!!! Na DC by to měl zopakovat!!
Reagovat
tommr
jj i přes tu porážku se Radek dneska nemá za co stydět - předved svoje maximum ... :)
A nesouhlasím s názorama tomasinha a spol., že Murray hrál dneska nějak špatně - ve druhým a ve třetím setu předváděl místama opravdu skvělý údery ...
Reagovat
Pe3k
Ale i tak to byl perfektní turnaj v Radkově podání. Gratulace a respekt.
Reagovat
tommr
Radek na turnaji ještě neskončil - snad se mu v deblu s Paesem taky povede ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak to vypadá, že Murray překonal menší krizi a je na koni. Škoda těch Radkových dvou dvouchyb v jené hře. Ty to asi rozhodly.
Reagovat
VlS
Radek toho začíná mít plný kecky
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, prober se Andy. To je hrůza, má ho na lopatě a pak si to takhle posere. Boha jeho, aspoň 50% výkonu musí ukázat, ne tohleto. Zatím to vypadá, že mu úspěch spíš škodí, je fakt marný. Radek za to znovu se rozehrál a hraje fakt dobře.
Reagovat
VlS
Andy nehraje nijak špatně, Radek hraje na jeho poměry neskutečně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraje nijak špatně? Boha jeho, první set byl gigatragický, tak 20-30% optimálního výkonu, pasivní a ještě chyboval. Když šel na takových cca 60-70%, tak Radek neměl šanci. Při brejkbolech v 3. setu a pak při gamu, kdy ho Radek brejknul, udělal dost chyb naprosto zbytečných. I u toho skvělého Radkova úderu zahrál smeč ledabyle. Fakt hraje na svoje poměry špatně.

Za to Radek hraje fakt skvěle, je to velký příslib do DC.
Reagovat
Pe3k
Byl od Radka famozní. Zahrál tam pár neuvěřitelných míčů. Navíc Murray nevypadá zcela ok a nechápu co má za výstuže v ponožkách :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud sis nevšiml, tak to nosí celou kariéru.
Reagovat
Pe3k
Nevšiml. Jinak bych to tu asi nepsal že...
Reagovat
freeteepek
Tak teď ten break Radek konečně upinkal:-))
Reagovat
tommr
řek bych, že ho získal zaslouženě - nebylo to jen o pinkání, Radek předved i několik skvělej úderů ... :)
Reagovat
freeteepek
Je neskutečnej. Mluví sám se sebou. Vykřikuje tam, že je mu špatně a že hraje moc špatně. Vzápětí parádně zakončí dlouhou výměnu. Že by se už úplně zbláznil?
Reagovat
tommr
Murray je odjakživa poloviční blázen ...
Reagovat
rubens
Andy je ozdoba všech tutnajů, Tommříku.
Radek by mohl být, s takovouto hrou, hraje famozně.
Reagovat
freeteepek
Radek hraje moc pěkně. Šťáva mu nechybí. Nelze hrát dokonale celý zápas. Na Murrayho prostě nemá. Ten předvádí vyjímečné údery:-(
Reagovat
VlS
Tak bohužel, zázrak asi mizí za obzorem. Ale Radek hraje pěkně, jen mu asi dochází šťáva.
Reagovat
smazaný uživatel
Síly docházejí, Radku bojuj!
Reagovat
gigin
Shanghai je dobrá nápověda k volbě povrchu na finále DC :))
Reagovat
J.M.
Tak povrch na DC už je nějakou dobu zvolený. Zbývá jen doufat, že ho udělají aspoň tak rychlý jako ten šanghajský. Dělá to hrozně moc. I v tomto zápase.
Reagovat
gigin
No myslím, že zrovna tys psal o té rychlosti povrchu v Shanghai. Jak tam ty hráči hrajou překvapivě. Myslel jsem tuto vlastnost :))
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se nepletu, měl by povrch pro finále DC být snad ještě rychlejší. Ale mám jen zprostředkované informace.
Reagovat
darek.vrana
Tak ještě stále si myslíte, že Štěpánek ve finále DC nemá šanci vyhrát zápas a bude tam jen na debla?
Reagovat
tommr
s tou hrou jakou předváděl tady v Šanghaji by moh Španěly potrápit i v singlu - zejména pokud bude jejich dvojka Almagro. Otázka ale je, jestli mu ta skvělá forma vydrží ještě celej měsíc ... :)
Reagovat
Pe3k
Kdo je na kurtu pán a vyhrál první set 6:4. Jen tak dál :)
Reagovat
Chrenda
Co takhle finále v Shangaii Berdych-Štěpánek? To by bylo galapředstavení!
Reagovat
tommr
taky jsem se takhle zasnil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si zasním jen o semifinále.Tom vs Tommy, Radek vs Marin :)
Reagovat
Nancy_z
tak hlavně, aby klukům ta forma vydržela až do listopadu ;-)
Reagovat
a.magerova
Vlož víc symboliky do semi: T vs T, R vs R :-))
Reagovat
smazaný uživatel
..motodedek..:))
Reagovat
Chrenda
je fakt neuvěřitelnej. Hraje jak důchodce a ty hvězdy si sním vůbec nedokážou poradit. Skot je z něho na mašli, by si měl oblíknout sukni a jít hudlat na dudy!!
Reagovat
Nancy_z
Radek hraje hlavou, tím je pro ostatní soupeře nepříjemnej. A když mu vychází údery jako dneska, tak je nebezpečnej pro všechny ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
aby mu to ještě nějakou dobu vydrželo, minimálně na finále DC
Reagovat
tommr
udržet takovouhle formu ještě měsíc bude těžký, ale soupeři ve finále naštěstí nebudou tak silný jako Murray. Další výhodou by mělo bejt že v Praze se bude hrát na podobným nebo možná ještě rychlejším povrchu a navíc bude mít Radek podporu vyprodaný haly ... :)
Reagovat
tommr
Tomáš dneska příjemně překvapil a dosáh hned několika úspěchů najednou:
- vybojoval si postup do semifinále Masters
- uhrál nejlepší dosavadní výsledek v Šanghaji
- má už téměř jistou účast na TM v Londýně (a to bez ohledu na Nadala)
- vybojoval si v přímým souboji šestý místo v žebříčku
- porazil hráče první desítky a vylepšil si s ním H2H
- vybojoval 53.vítězství v sezoně a vyrovnal tak svoje lonský maximum
Reagovat
Pe3k
Pěkné statistiky :)

Přidám něco o Federerovi.
Trvalo mu 14,493 minut vyhrát 17 Grand Slamů.
A v současné době je 3 024 000 minut v čele světového žebříčku.
Reagovat
tommr
takže Federer je milionář nejen co se týká vydělanejch dolarů, ale i co se týče minut strávenejch na postu světový jedničky. Doufám, že mu Tomáš v semifinále trochu vypomůže a vyřadí Djokovice ... :)
Reagovat
Pe3k
Myslím, že Berdych má dobrou šanci Djokovice porazit. Obecně je všude podceňovaný, ale on může na hardu lehce porazit kohokoli z top4 i budoucí světovou jedničku Djokovice...
Reagovat
Nancy_z
Hrál s jistotou, ani jsem neměla strach o výsledek, Tsonga dnes neměl čím Berďu ohrozit. Tak se těším, jestli zítra bude bitva s Djokerem. Doufám, že bude vyrovnaná :-)

No a Radek teď pěkně prohání Andyho, teď ještě potvrdit break :-)
Reagovat
tommr
já bych jako soupeři v semifinále dal přece jen přednost Haasovi ... :)
Reagovat
Nancy_z
pro postup by asi byl Haas lepší, ale zase pro konfrontaci s nejlepšími je Djoker ideální. I takové zápasy Tomáše posouvají dál ;-)
Reagovat
Pe3k
Zápas sem neviděl, ale bohatě stačí výsledek :)
Radek zrovna hraje s Murraym a Andy hraje otřesně, Štěpo ho dokonce breaknul :) tak poood Radku!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist