Berdych: Pokusím se něco přidat

23. 11. 2010, 13:05
Aktuality 10
Porážkou s Novakem Djokovičem si Tomáš Berdych v Londýně hodně zkomplikoval své postupové plány. Ve druhém utkání na Turnaji mistrů se utká s Američanem Roddickem a aby si udržel šanci na postup do semifinále, měl by ve středečním souboji poražených vyhrát.
Tomáš Berdych

"Soustředím se na zápas s Roddickem, v kterém se pokusím něco přidat. Uvidíme, tenis je nevyzpytatelný,“ řekl Berdych po pondělním duelu s Novakem Djokovičem.

Pětadvacetiletý Berdych se na podzim potýká se ztrátou formy a tím pádem se vytratilo i sebevědomí. To se projevilo při pondělní porážce s Djokovičem. Naopak Roddick nebyl daleko od výhry nad světovou jedničkou Rafaelem Nadalem.

Berdych by měl v duelu s Roddickem zlepšit úspěšnost prvního servisu, která dosáhla necelých padesáti procent. A musí se připravit na tradičně drtivé podání amerického hráče, který proti Nadalovi nastřílel 18 es. Míče z jeho rakety navíc létaly na polovinu španělského tenisty rychlostí až 225 kilometrů v hodině.

"Proti Nadalovi jsem hrál dobře. Měl jsem plán, který jsem dlouho naplňoval, než Rafa zlepšil forhend a převážil misky vah," řekl Roddick. "Jsem nabitý energií, kterou ještě umocňuje skvělá atmosféra. Lepší jsem na Masters nezažil," dodal.

Berdych má s Roddickem bilanci 2:6 a letos s ním už třikrát prohrál. Nejdříve v semifinále v Brisbane, pak v San José a následně ve finále v Miami. "Čekal jsem na svou šanci, jedna mohla stačit, ale nedal mi ji za celý zápas," komentoval Berdych začátkem dubna finále v Miami.

O případném postupu ze skupiny mezi poslední čtveřici Turnaje mistrů nechtěl Berdych spekulovat. Musí nejdříve porazit Roddicka a pak případně i Nadala. "Zázraky se ve sportu nedějí. Nebalím to, určitě ne, ale myslet na semifinále je zbytečný," řekl.

Berdychovo středeční utkání s Roddickem v tenisovém ringu O2 arény začne nejdříve v 15:00 středoevropského času. Zápas vysílá v přímém přenosu Nova Sport.

pva, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nezbyva jen poprat at zkusi predvest svuj nej tenis. Premieru ma uz za sebou, tak at uz hraje uvolneneji, Kdyz pujde servis a nejaky ten vinr na uvod ho muze nakoupnout. Tak Tome do toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím proč, ale prostě mi to vždy nedá a pustím se do čtení diskuze podobného ražení. Bohužel se jen dostávám do pozice, kdy si prostě uvědomím, že jsme přeci jen ČEŠI a je v nás a v našich názorech stále lehce vidět éra nedávno připomenutá... Místo toho aby jsme podporovali našeho v současnosti NEJ hráče jej jen v podobných diskuzích schazujeme a házíme na něj špínu s tím, jak to zase hraje (vím jistě, že každý z nás by to před zaplněnou halou zahrál samozřejmě lépe, jak jinak!)! Je to prostě stále v nás a nemá na to vliv věk či osobní zášť/závist. Když se prostě někomu daří, je vynášen do nebes! Na druhou stranu, pokud se prostě nedaří, je zatracován a minulé úspěchy jsou pryč...:-( Bohužel to bude asi trvat ještě pár let, než se dostaneme s fanděním zase o kus dále... Rád si na ty časy počkám.
Reagovat
smazaný uživatel
amen...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to píšou Spartaku? Já bych si to taky přečetl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc asi Tomášovi pomůžu tím, že vsadím proti němu. Při mém sázkařském štěstí pak určitě vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to všichni víte, ale snažíte se to udržet v tajnosti, to je fér. Turnaj vyhraje Berdych, má to pěkně vymyšlené. Celý půlrok mlží a že mu to dalo práce, přesvědčit celý svět o své nemohoucnosti a teď ...... Nadal si na něj tak věří, že si k zápasu vezme starou památeční raketu od svého vzoru A.Sanchézové a s tou to nedá a Roddick si v rozrušení z důležitého zápasu nasadí čepici kšiltem dopředu, dělovým servisem zmrzačí sběrače míčků a skončí pro něj nejen tato, ale i pět následujících sezón. Tolik v kostce, ale pšt. Nikomu ani muk.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste jsi to zapomnel zkopirovat pod clanek o Serene.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to ne, nebo snad chceš vědět, co se ji stalo s nohou, to taky nevíš? Hm ...., ale třeba víš něco o parkůru, hele já nemůžu dohledat vítěze Dolnolhotské podkovy 1957? Nevíš ??? Díky a ještě jednou krásný den a ať se ti v životě i nadále daří. Ahoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm větší blábol jsem na této stránce asi neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky na to hledím a nevím, co si mám myslet :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist