Berdych odstartoval na antuce vítězně, porazil Granollerse

17. 4. 2013, 12:31
Aktuality 54
Dvousetovým vítězstvím vstoupil v Monte Carlu do antukové sezony Tomáš Berdych. Český tenista sice v souboji se Španělem Granollersem musel většinu zápasu dotahovat ztrátu, po výhře 7-5 6-4 se mu ale podařilo projít do osmifinále.
Tomáš Berdych

Pro Tomáše Berdycha nebyl duel s Marcelem Granollersem jen letošní premiérou na antuce, ale také prvním zápasem od březnového turnaje v Miami. Po vyřazení z něj se kvůli zraněnému ramenu musel omluvit ze čtvrtfinále Davis Cupu.

Po více než dvoutýdenní pauze neodstartoval český reprezentant nejjistěji. Chyboval častěji než jeho soupeř a už ve třetí hře přišel o podání. Ztrátu Berdych dohnal, srovnal na 4-4, ovšem Granollers ho ihned znovu brejknul a za stavu 5-4 byl při svém podání blízko zisku prvního setu. V koncovce úvodního dějství ale nakonec přeci jen uspěl zkušenější Berdych; znovu srovnal, udržel si servis a po dalším brejku získal první sadu poměrem 7-5.

Bojovného ducha předvedl český tenista také ve druhém setu. I v něm rychle přišel o podání a prohrával už 2-4, stejně jako v předchozí sadě se však za stavu 3-4 vrátil do setu a zbytek zápasu už poté ovládl. Po 103 minutách se Berdych dostal k prvnímu mečbolu, který proměnil.

"První zápasy jsou vždy náročnější. A pokud dostanete soupeře jakým je Marcel, tak je to o to těžší. Na konci jsem se ale cítil už docela dobře. Ze začátku jsem se snažil najít rytmus na antuce, ztratil jsem podání a dal mu několik šancí, ale soustředil jsem se a vrátil jsem se zpět. Byl jsem schopný si držet své servisy, proměnit své šance a ukončit zápas ve dvou setech," komentoval sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí, jenž letos vyhrál už 22 zápasů.

O postup do čtvrtfinále, v němž letos ještě nechyběl, bude čtvrtý nasazený tenista hrát ve čtvrtek s Italem Fabiem Fogninim, který dnes porazil 6-3 7-5 španělského kvalifikanta a přemožitele Radka Štěpánka Alberta Ramose.

"Loni se mi na antuce dařilo a rád bych to zopakoval. Začínáme ale od nuly a budu se snažit o co nejlepší tenis," řekl Berdych před turnajem, na němž obhajuje loňskou účast v semifinále. "Netrvá mi tak dlouho se adaptovat, protože jsem od mala hrál na antuce. Mám za sebou i dobrou přípravu tady v Monte Carlu a cítím se dobře," dodal.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2.646.495 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR) - Granollers (Šp.) 7:5, 6:4, Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (Rus.) 4:6, 6:1, 6:4, Murray (2-Brit.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:1, 6:4, Nadal (3-Šp.) - Matosevic (Austr.) 6:1, 6:2, Čilič (9-Chorv.) - Anderson (JAR) 6:2, 6:3, Melzer (Rak.) - Almagro (10-Šp.) 6:4, 6:2, Nieminen (Fin.) - Raonic (12-Kan.) 6:3, 1:6, 7:6 (7:3), Wawrinka (13-Švýc.) - Montaňés (Šp.) 6:1, 6:1, Mónaco (14-Arg.) - Gulbis (Lot.) 6:0, 3:6, 6:3, Mayer (Něm.) - Bautista (Šp.) 5:7, 6:4, 6:4, Fognini (It.) - Ramos (Šp.) 6:3, 7:5.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Predpokladam, ze Tomas ztrati nejake body za neobhajene lonske ctvrfinale? Nevis, nahodou...:)
Reagovat
tommr
Tomáš v MC obhajoval dokonce semifinále a jeho bodová ztráta bude proto veliká. Místo 360 bodů za lonský semifinále se mu započte 105 bodů za WTC a příjde tak o 255 bodů ...
Ted je už taky skoro jistý, že Tomáš příjde o šestý místo. Otázka je jen kdy to bude. Pokud Del Potro postoupí v MC aspon do semifinále tak Tomáše předstihne už ted. Když ne tak ho určitě předstihne po Madridu kde Tomáš zcela jistě lonský finále neobhájí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsou teda vyhlidky :-/ Takhle si to asi nepredstavoval....
Kdyz jsem koukala na ten vcerejsi zapas tak to bylo na Eurosportu a hodne tam Tomase chvalili, teda hlavne zpocatku, ze je to dobry hrac a ze on a Del Potro jsou ve druhe nejlepsi skupince jeste mozna s Ferrerem, a ze Tomas ma rohodne na to vyhrat Grandslam. Po dnesku nevim nevim a jeste jak prohral s Gasquetem tak to taky byla jasna prohra....
Reagovat
tommr
jednoznačná porážka s Gasquetem by se ještě dala pochopit - to je vynikající hráč z top-10. Dostat výprask od Fogniniho je ale ostuda srovnatelná s lonským výbuchem proti Gulbisovi ve Wimbledonu nebo proti Darcisovi na OH. Tomáš je zřejmě v krizi ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda a navic Gasquet hral dobre, ale stejne...nohl vyhrat:-)
Na tom zapase s Gulbisem loni na Wimbledonu jsem byla shodou okolnosti a ten Tomase usmecoval se da rict, bylo to hodne tesny, myslim tri tiebreaky :-)
Doufam, ze v krizi neni, na koho bych pak koukala....
Reagovat
tommr
jj bylo to sice ve třech TB, ale přesto to byla poměrně jednoznačná prohra - Tomáš hrál hodně pasívně a proti Gulbisovu podání neměl skoro žádnou šanci ...
Ta krize se u Tomáše bohužel objeví dřív nebo později každej rok. Nezbejvá než doufat, že letos nebude příliš dlouhá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak 0:3 je jednoznacna prohra podle skore. Ale jak jsem rekla Gulbis nastrilel es, ze to vydalo na peknou radku her:-)....30? ted presne nevim, ale proti tomu se nedalo fakt nic delat.
A to ma takhle kazdej rok krize? Tak at to co nejrychleji prekona....
Reagovat
George_Renel
neměl dnes dobrý den. Nechodilo mu podání a z toho pramenily i ostatní chyby. A znovu se prokázalo, že nedáš - dostaneš platí v tenisu ještě více než v hokeji či fotbalu. Když odmyslím šnace v setu 1., tak na začátku 2. měl dvakrát 2 brejboly v řadě a nevyužil toho. Zákonitě ztratil své podání a tím i zápas. Škoda. Snad je alespoň zdravotně v pořádku a na příštím turnaji nám připraví více radosti.
Reagovat
tommr
obávám se, že to není jen o dnešku. Tomáš se zdá být úplně z formy. On hrál podobně špatně už v Miami, ale tam se to ještě svádělo na únavu a bolavý rameno. Ted už by měl být fit, ale hraje přitom ještě hůř. Vypadá to na jeho každoroční krizi - loni si jí vybral na trávě, letos si jí vybere zřejmě na antuce ...
Reagovat
kada.tom
No, tak to byl docela rychlej konec ... Tomášova hra katastrofální, plno UE a servis taky na nic ... snad někdy jindy a někde jinde, noo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No doopravdy se na to nedalo moc koukat. Hrozne moc chyb, ani mi neprislo, ze Fogini hral nejakej suprovej tenis spis Tomas mu hoodne pomahal. Ten konec byl hroznej tam uz se vubec nechytal, jakoby to vzdal.
Reagovat
kada.tom
Řekl bych, že Fognini hrál hodně dobře a co si neuhrál sám, tak k tomu mu Tomáš výrazně dopomohl, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Obcas to taky slusne vyhazoval z hriste, myslim, ze na nej Tomas mel ale s tema chybama rozhodne ne. Ten druhej set to uz bylo hodne sptany, servis odesel plus ty chyby Fogini si jen drzel svuj level a bylo to....
Reagovat
tommr
Tomáš odehrál jeden z nejhorších zápasů za posledních pár let. Zdá se, že mu to vypuštění DC vůbec nepomohlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
No hrozny no;( Fakt jsem ho dlouho takhle hrat nevidela, prislo mi, ze za posledni dobu svou hru hodne spresnil...ale dneska to byl pravy opak. Nevim, jestli mu nesedne antuka....nebo, ze tam mel celou familii tak byl nervozni.
Reagovat
darek.vrana
Nový článek a nové ankety o českém tenise na
http://tenis95.webnode.cz/
Reagovat
tommr
tentokrát ho ale šoupli až na druhej kurt a v televizi ho proto nejspíš neuvidíme ...
S Fogninim by to mohla bejt pěkná řežba. Vzájemnou bilanci mají zatím vyrovnanou. Fognini vyhrál jejich první střetnutí v roce 2009 shodou okolností taky v Monte Carlu. Tomáš mu to vrátil i s úrokama předloni na US Open kde mu nadělil dva kanáry. Zítra bude Tomáš velkej favorit, ale Itala nesmí v žádným případě podcenit. Proti Seppimu hrál Fognini velice dobře ... :)
Reagovat
Fandina
Doufám, že Tom Fogniniho dá. Ta porážka byla v roce 2009, tak doufám, že se opakovat nebude, i když Fognini tady hraje dobře, Seppiho dal celkem solidně a nedávno s ním měl namále i Ferrer v Acapulku na antuce. Tak doufám, že Tomáš Fogniniho nepodcení a vyhraje. Berdo pojď!
Reagovat
darek.vrana
Trochu se bojím. Fognini má teď výbornou formu a jeho chytrá hra by na Tomáše mohla platit. Ale snad se mýlím.
Reagovat
dadaft
nemýlil ses.
Reagovat
Fandina
darek.vrana se bohužel nemýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
Už třetí Masters 1000 po sobě se rýsuje duel Berdych-Gasquet. Uvidíme co na to antuka.
Reagovat
tommr
opravdu to vypadá, že se střetnou do třetice všeho dobrýho - a ted by měl zase vyhrát Tomáš ... :)
Tomáš se ale bude muset nejdřív vypořádat s Fogninim, kterej je na antuce dost nebezpečnej. Před pár léty Tomáše porazil právě v Monte Carlu takže mu Tomáš má co vracet ...
A Gasquet to s Cilicem taky nebude mít zrovna lehký ...
Reagovat
kada.tom
rýsuje, rýsuje, ale já si myslím, že ČF bude Berdych-Čilič :-)
Reagovat
darek.vrana
Anebo Čilič-Fognini:)
Reagovat
kada.tom
nestraš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte,kdy bude hrát Veselý pro Garciovi? Jak vidíte jeho šance?
Reagovat
tommr
Jirka by měl hrát v pátek - čas se ještě upřesní ...
Proti Garcia-Lopezovi určitě nebude favoritem. Španěl je sice momentálně až na 99.místě, ale ještě poměrně nedávno byl blízko postupu do první dvacítky ( v roce 2011 byl na 23.místě). A mezi jiným dokázal dvakrát porazit i Tomáše Berdycha ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka hraje QF v patek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka hral proti Garcia-Lopezovi uz pred rokem a podal dobry vykon. Prohral 6:7 a 3:6, ale ted hraje mnohem lip.
Tak uvidime... :)
Reagovat
tommr
jj Jirka se oproti lonsku neuvěřitelně zlepšil. Bez šance na postup není ani proti Garcia-Lopezovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukala jsem, ze je to vypsano na patek rano v deset. To je ten Lopez co porazil Murrayho a Rafu, to me udivuje, ze je az tak daleko na zebricku? Tak to bude hodne napinavy zapas!:)
Reagovat
tommr
dokud nejsou známý přesný časy tak se to píše všechno na desátou. Hrát budou určitě později ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se Veselý s Phauem dost vyčerpaný, takže jen z toho důvodu bych si myslel, že už to zítra proti lepšímu Garciovi asi nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
2. set jsem neviděla, v tom prvním se Tom docela trápil, ale naštěstí to se štěstím otočil a zápas vyhrál. Gratulace, je vidět, že se Berďa dokáže psychicky zvednout (teda pokud nehraje s Djokem nebo Rafou) :) Držím palec v dalších zápasech.
Reagovat
tommr
druhej set měl skoro úplně stejnej průběh jako ten první. Tomáš se zpočátku hodně trápil a zbytečně chyboval, ale v závěru se dokázal zvednout a Španěla přehrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :) Doufám, že se nebude trápit zítra dál.. měl famózní nástup na AO, ale v Dubaji taky občas hrál jak začátečník, ale je dobrej, nevím, jak někdo může o něm napsat, že je psychickej labouš, když oproti minulým rokům je vyspělejší.. možná i díky Ester :)
Reagovat
gigin
Tož teď su zvědavý... S doktorem filozofie a s tím kotníkem....
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce až do finále..Očakávam zaujímavejší zápas. S doktorom filozofie niet inej možnosti.
Reagovat
gigin
Jaj, ďakujeme!! :) No uvidíme.. Jestli postoupí Nole a Gulba klepne Mónaca.. no tvl..
Reagovat
VlS
tak teda Ernest dneska nejvíc ze všeho ukázal, že se umí vztekat. No , do Madridu má klid.
Reagovat
gigin
Trošku mne naštval :((( Ale tak aspoň mám ve třetím kole klid :))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má na antuke veľmi hustý program, ale ak sa 50% zápasov skončí podobne ako dnes, bude to pre neho v konečnom dôsledku voľnejšie obdobie.
Reagovat
George_Renel
po té zdravotní pauze přes určité problémy postoupil. Znovu prodal své zkušenosti, a to je dobře. :-)
Ale hlavně, Jirka Veselý je již v QF!!! Jen se bojím, aby se neutavil, hraje teď tuším již šest dnů po sobě každý den ostrý zápas a dnes se mi ke konci zdálo, že toho má chvílemi plné zuby.
Reagovat
Fandina
gratulace k vítězství nad Phauem. Třetí set byl ale vyhrál. Tak pokud je unaven, je potřeba odpočinout a zase na to. Držím palce. Jirko pojď!
Reagovat
nouma
Tak co se týče Jirky Veselého tak unava dnes na něm byla znát ale dal to ve třech setech jak si u něj začínám zvykat. Jirkovi hlavně gratulace protože ta otočka Phau v druhém setu to se přiznám to sem viděl rudě, ale zvládnul to. Tomáše sem nesledoval a popravdě sem favorizoval Granolese ale i tak sem rád za českou vlajku v dalším kole. Takže Jirko a Tome go go go vpřed
Reagovat
tommr
jj na Tomášovi byla vidět ta dlouhá herní pauza - dělal spoustu zbytečnejch chyb. O konečnej výsledek jsem ale neměl žádný obavy - Tomáš je výrazně lepší než Granollers a v závěrech obou setů se to jasně projevilo ... :)
Jirka Veselý se v poslední době neskutečně zvednul. Dneska si sice trochu zkomplikoval situaci když ve druhým setu neudržel slibný vedení, ale ve třetím už byl zase úplně suverénní. Určitá únava by se u něho mohla projevit, ale ted bude mít naštěstí den volna a tak se snad před čtvrtfinále dá dohromady ... :)
Reagovat
Fandina
super. Držím palce. Jen tak dál. Berdo pojď!
Reagovat
Vojtiik
Rafa dokazuje, že rozhodně není favorit:))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vs. Matoševič 3:0, double break a ovácie pri ojedinelých fiftínoch Matoševiča..Vtipné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden game urval...ale hraje teda šíleně:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Verdasco musel bejt hoooodně špatnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná hrál Matoševič proti Verdascovi líp...teď třeba slušně vlítl do 2.sady.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist