Berdych nevyužil mečbol a v Halle dohrál

10. 6. 2009, 15:27
Aktuality 17
Dva ze tří jeho největších soupeřů jsou ze hry, Tomáš Berdych ale přesto titul na turnaji v Hale nezíská. Český tenista dnes vypadl už ve druhém kole. Nestačil na domácího Mischu Zvereva, kterému podlehl po setech 6-3 2-6 a 6-7.
Tomáš Berdych

Pátý nasazený Tomáš Berdych v německém Halle nevyužil toho, že se Roger Federer z turnaje odhlásil a včera překvapivě dohrál třetí nasazený Fernando Verdasco. Ve třetím vzájemném souboji prohrál s Mischou Zverevem poté, co nevyužil mečbol.

Český tenista vstoupil do zápasu lépe, v úvodní sadě sice jednou ztratil servis, sám ho ale soupeři sebral dvakrát a první set vyhrál 6-3. Zverev, který měl ze dvou zápasů s Berdychem bilanci 1-1, se ovšem nevzdal, při svém servisu rodáka z Valašského Meziříčí dlouho k ničemu nepustil a vynutil si třetí sadu.

V ní Berdych využil jen dva z osmi brejkbolů a o osudu zápasu se tak muselo rozhodnout v dramatickém tie-breaku. Zverev v něm vedl už 6:3, český hráč ale dokázal všechny tři mečboly odvrátit a sám dokonce podával na vítězství. Ani on ovšem svou šanci nevyužil a chyba na síti za stavu 8:9 znamenala jeho konec na turnaji.

Tomáš Berdych tak v Halle nepřešel přes druhé kolo už podruhé za sebou. V roce 2007 přitom dokázal turnaj vyhrát a o rok dříve podlehl ve finále tehdejší světové jedničce Rogeru Federerovi.

Němci ničili nasazené soupeře
Dnešní den v Halle patřil domácím tenistům. Na Zverevův postup do čtvrtfinále totiž navázali další tři Němci, kteří rovněž vyřadili nasazené soupeře. Osmifinalista právě skončeného French Open Tommy Haas porazil Francouze Tsongu ve dvou setech a může v Halle postoupit již potřetí do semifiníle.

Dobrou formu potvrdil Phillip Kohlschreiber, jenž před 10 dny v Paříži porazil Djokoviče. Německý tenista obhajuje finálovou účast a dnes s Rusem Tursunovem příliš problémů neměl. Ovšem jediné ztracené podání mu nadělalo starosti ve druhém setu, kdy se ale ze stavu 2-5 dostal a o postupu rozhodl v tie-breaku, přestože v něm prohrával už 0-5.

Naopak špatnou formu potvrdil Rainer Schütller. Semifinalista loňského Wimbledonu nestačil n a krajana Benjamina Beckera. Ten v posledních několika týdnech vyhrál tři challengery.

V turnaji tak zůstávají už jen dva nasazení tenisté. Rakušana Melzera zítra čeká Němec Kiefer, který tak může napodobit své krajany. Hlavním favoritem však v Německu je po odhlášení Federera Novak Djokovič. Toho zítra čeká Francouz Serra.

 

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Lacko (SR) - Levy (Izr.) 7-6(8) 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Zverev (Něm.) - Berdych (5-ČR) 3-6 6-2 7-6(8)
Haas (Něm.) - Tsonga (4-Fr.) 6-3 7-6(3)
Kohlschreiber (Něm.) - Tursunov (6-Rus.) 6-4 7-6(6)
Becker (Něm.) - Schüttler (8-Něm.) 6-4 2-6 6-4

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
No ukazuje sa v tenisovej spicke, ze z minulosti sa zit neda ! Co bolo vcera, dnes uz neplati. Ale Berdych je dobry hrac, vsak je okolo 20. miesta v rebriku. To nie je zle, co by ini za to dali. Teraz sa mu moc nedari, mozno to ma nejaku pricinu.
Reagovat
smazaný uživatel
hm hm, když jsem viděl to jeho utkání proti fedexovi na letoš. AO, tak bych řekl ře Tomáš má jeden z nejlepších nebo nejtvrdších forhendů na okruhu a když mu to padá dovnitř tak je to nádhera. Snad na wimbledonu bude in shape a bude mít dobrý los. Je to pan tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, ci neboli od neho velke ocakavania. Vyhral nad niekolkymi skvelymi hracmi a uz ho pasovali na post c.1, podla niektorych ceskych komentatorov. Lenze take jednoduche to nie je.
Reagovat
smazaný uživatel
možná tam je ten zakopaný pes
Reagovat
smazaný uživatel
A este trenuje s tym Kratochvilom?
Reagovat
smazaný uživatel
tak s kým trénuje já nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
to je dobre, at uz to dite s hlaskem 12 kluka, tahne. Ani videt toho saska nemuzu. Doufam, ze bude furt vypadavat a zoufale cestovat z turnaje na turnaj az se treba ze zoufalstvi zabije.
Reagovat
Tenvi
Ty jses pako, vid?
Reagovat
smazaný uživatel
(hhh: ubožák)
Reagovat
smazaný uživatel
To jen potvrzuje můj názor, že nejlepším Čechem je v současnosti Hájkoun, a to zcela bez debat!!! Pokud by v Prostějově hráli proti sobě, dostal by Tomášek klepec!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
To nemůžeš porovnávat Hajek hraje chalengery a Berdych velký turnaje. Ja si naopak myslím, že by Berdych Hajka porazil. Prostě zase vypad to je normální, jednou za 2 měsíce uspěch a pak zase nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vem si, koho v poslední době porazil zmíněný Hájkoun (a zejména jakým způsobem), a koho porazil slavný Berdych - navíc se Hájek sice potlouká po challengerech, ale vyhrává je, cestou do finále zatím pokaždé narazil na nějakého silného hráče, takže mu umění nemůžeš upřít!!! Starače, Dodig, Darcis, Ljubičič - to nejsou žádná béčka!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No to žádný bečka nejsou, ja netvrdím, že je Hajek špatnej, ale prostě si myslím, že Berdych je pořád lepším tenistou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hájek je lepší, hau, domluvil jsem!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No přece se nebudem hadat kdo je lepší když to jsou obadva češi a určitě jim oboum držíme palce. Ale Berdych je lepší:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nebudeme se hádat, ale Hájkoun je prostě lepší!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
My jim snad budem muset uspořádat exibici aby se ukázalo kdo je lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist