Berdych nestačil na Baghdatise a připravil se o bitvu s Nadalem

20. 8. 2010, 00:42
Aktuality 16
ATP CINCINNATI - Tomáš Berdych v Cincinnati loňské čtvrtfinále nezopakuje. Český hráč dnes nenašel recept na Kypřana Baghdatise, kterého přitom ještě začátkem letošní sezony deklasoval, a připravil se o možnost vrátit loňské vyřazení světové jedničce Nadalovi.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych do čtvrtfinále turnaje Masters v Cincinnati nepostoupil. Sedmý nasazený hráč prohrál v třetím kole s Marcosem Baghdatisem z Kypru 5-7 4-6.

Od začátku utkání měl ve výměnách převahu Baghdatis a Berdych při svém prvním a druhém servisu odvrátil pět brejkbolů. Servis nakonec český hráč ztratil v jedenácté hře. V následujícím gamu měl šanci posunout set do zkrácené hry, ale ani při jednom ze dvou brejkbolů neuspěl. Pak odvrátil čtyři setboly, ale při pátém kapituloval.

První set trval hodinu a osm minut a povzbuzený Baghdatis využil hned ve třetí hře druhé sady Berdychovo zaváhání a podruhé v utkání prorazil českému hráči servis. Berdych vypadal unavenější, nechal si jako v Torontu masírovat nohu a prohrával dlouhé výměny. První mečbol Kypřana při svém podání odvrátil esem, ale po další hře byl konec.

Dvacátý hráč světa Baghdatis vrátil Berdychovi porážku ze začátku sezony, v lednu v Brisbane mu Berdych povolil jen jednu hru.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí v Ohiu mohl po roce znovu narazit na Rafaela Nadala, kterému by vracel loňské vyřazení, se světovou jedničkou si však zahraje Berdychův přemožitel. Ani španělský tenista se do čtvrtfinále nemusel vůbec dostat, proti Julienu Benneteauovi však i přes ztrátu pěti servisů dokázal po téměř třech hodinách vyhrát 5-7 7-6 6-2.

Cesta za obhajobou titulu je zatím pro Rogera Federera snadnější, než kdokoliv předpokládal. Bývalý první tenista světa už je ve čtvrtfinále, na kurtu přitom strávil jen 28 minut. 

Nejprve trojnásobnému šampionovi usnadnil postup Uzbek Denis Istomin, který duel za stavu 2-5 skrečoval kvůli potížím s kotníkem. K zápasu třetího kola vůbec nenastoupil Philipp Kohlschreiber. Německý tenista se odhlásil kvůli zranění ramena. 

Další favorité se nadřeli podobně jako Nadal. I předloňský vítěz Andy Murray strávil na kurtu téměř tři hodiny. Světová čtyřka ztratila v duelu s Ernestsem Gulbisem první sadu a o postupu do čtvrtfinále rozhodl britský tenista až v tie-breaku třetího setu. K vítězství 4-6 6-3 7-6 mu lotyšský soupeř pomohl i 42 nevynucenými chybami. 

Těžký zápas svedl i domácí Andy Roddick. Šampion z let 2003 a 2006 sice promarnil pět mečbolů a 10 brejkbolů, nakonec ale pátého nasazeného Švéda Robina Söderlinga zdolal 6-4 6-7 7-6.

Půl roku a osm turnajů v řadě na takový 'úspěch' Nikolaj Davyděnko čekal. V Cincinnati totiž zdolal 4-6 6-3 7-5 Španěla Davida Ferrera a po dlouhé době tak vyhrál dvě utkání v řadě. Nyní ho čeká čtvrtfinále proti Federerovi.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (19. 08. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Baghdatis (Kypr) - Berdych (7-ČR) 7-5 6-4
Nadal (1-Šp.) - Benneteau (Fr.) 5-7 7-6(6) 6-2
Djokovič (2-Srb.) - Nalbandian (Arg.) 6-1 7-6(7)
Federer (3-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) bez boje
Murray (4-Brit.) - Gulbis (Lot.) 4-6 6-3 7-6(4)
Roddick (9-USA) - Söderling (5-Švéd) 6-4 6-7(7) 7-6(5)
Davyděnko (6-Rus.) - Ferrer (10-Šp.) 4-6 6-3 7-5
Fish (USA) - Gasquet (Fr.) 7-5 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Knowle/Ram (6-Rak./Izr.) - Robredo/Štěpánek (Šp./ČR) 6-7(3) 6-1 10-8
Fish/Knowles (USA/Bah.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.) 6:3, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Docela mě začíná ta zaměřenost a urážky vůči Berdychovi po prohře štvát. Někteří si asi myslí, že je stroj, který se nemůže zranit či si vybrat slabší chvilku před velkým turnajem. A to, že Tomáš nebyl zcela v pořádku, limitován v zápase s Baghírou mi nikdo nevezme. Takže se probuďte, Vy, co haníte jeho dobré tenisové jméno. ;) V Davis Cupu, až nám vyhraje bod ho budete zase zvedat k nebesům. Je mi z těchto názorů na blití a čtu to nejen tady.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych hral dobre, ale nechtel vyhrat tolik. kdyby to byl zapas semifinale, finale, nebo turnaje us open, hral by jinak a vyhral by. Dobre setri sily na us open. Je ale linej.
Reagovat
misoSK
to je ono Marcos, konecne vitazstvo nad Berdychom, myslim ze Nadal moze byt v pohode zdolatelny
Reagovat
smazaný uživatel
Chcete vyhrát?! Napiště na email Safetytip@email.cz a já Vám sdělím jak!
Reagovat
Ananas
Škoda prvního setu, tam měl Tom hodně šancí.
Jak podle vás dopadne zápas Nadal/Baghdatis?
Reagovat
smazaný uživatel
to bude výhra Nadala 2:1
Reagovat
smazaný uživatel
neschopnej k/okot zkurwenej zasranej!!
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys trochu rozuměl tenisu věděl bys že to bylo 50na50
Reagovat
smazaný uživatel
Už zas???... hochu Tebe bych nechtěl nikdy potkat, protože už na první pohled musí bejt jasný žes jsi naprostý vypatlanec a srážka s Tebou bude typickou srážkous blbcem. Nedávno jsi tady říkal nehezká slova o Kvitovce a teď o Berďasovi:(... nu proste fanoušek bíleho sportu jak má být!! (Tolerance, respekt to jsou vyloženě tvoje vlastnosti)
A kdybych spravoval tenhle server tak už si tady s tímhle nickem ani nešktneš. Palec Velmi Dolů na tvé komentáře.
Reagovat
a.magerova
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/173965-federer-se-v-cincinnati-dostal-do-ctvrtfinale-za-28-minut.html

To je hnus Velebnosti :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem nato ráno čuměl jako puk.
Reagovat
steve79
No nechci to zakřiknou, ale vypadá to na semifinále Federer-Nadal. Nechci ale ještě předbíhat. Nadal bude možná unavenej, přece jenom tři hodiny je dlouhá doba a Bagdatis je hodně nebezpečnej, když vyřadil Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. Bagdatis hrál celkem dobře a Rafa dnes nehrál o moc líp, než Tomáš, dokázal vydržet a dotáhnout do konce tiebreak a pak už mu to soupeř ulehčil problémem s nohou. Takže Bagdatis má celkem šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to Baghírovi taky ulehčil problémem s nohou, ta indispozice byla jasně znát.
Reagovat
smazaný uživatel
prd bylo znát. nic mu není. bylo to jen na tak oko...
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Aha jen tak na oko, no po tvých příspěvcích se něčemu takovému, co jsi opět napsal, nedivím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist