Berdych: Myslím, že to bude další dobrá sezona

25. 1. 2011, 16:49
Aktuality 4
Na Australian Open sice nepřešel brány čtvrtfinále, ale i tak začal Tomáš Berdych sezonu podle svých slov dobře. V Melbourne si vytvořil nové osobní maximum a doufá, že ho letos čeká další úspěšný tenisový rok.
Tomáš Berdych (© australianopen.com)

"Myslím, že to bude další dobrá sezona," řekl Berdych Radiožurnálu po prohře s Novakem Djokovičem v boji o postup do semifinále. "Mám za sebou čtyři dobrá vítězství a postupně se zlepšující formu," vypočítal důvody spokojenosti.

V prvním až čtvrtém kole Australian Open ztratil jen jeden set a žebříčkově hůře postavené soupeře porazil s převahou. "Ani jeden soupeř nebyl lehký! Když se mi to takto bude dařit dál a budu prohrávat jenom s hráči, kteří jsou přede mnou, tak potom přijdou i zápasy, kdy se mi i ty první tři podaří porazit," doufal Berdych.

V letošním roce zatím Berdych neporazil ani jednou lepšího hráče než je on sám. Šestý muž žebříčku ATP prohrál na exhibici v Abú Dhabí se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem i se čtyřkou Robinem Söderlingem, nyní podlehl trojce Djokovičovi.

'Dnes rozhoduje umění obrany'
Zápas s Djokovičem připomněl Berdychovi loňské semifinále Wimbledonu, ve kterém Srba hladce porazil. Tentokrát český tenista prohrál a byl bez naděje na úspěch. "Teď přesně vím, jak se tehdy cítil on, kdy mně se dařilo vše a on byl bez šance. Tady se role obrátily, zdejší povrch Djokovičovi svědčí," konstatoval Berdych.

Jen v druhém setu měl možnost zápas zdramatizovat. Brejk na 4-1 ale neudržel a zkrácenou hru prohrál. "Jsem na sebe naštvaný za druhý set," řekl pětadvacetiletý Berdych. "On v něm udělal chybu, alespoň nějakou, a bylo to o jednom dvou balonech. Možná mi chybělo trochu toho štěstíčka," dodal.

V prvním i třetím setu získal Berdych vždy jen jednu hru. Jeho soupeř téměř nechyboval. "Nebylo mu absolutně co vytknout. Musel bych hrát skoro za hranicí absolutního rizika, abych měl nějakou šanci," uvedl český tenista. "Dnes už tolik nerozhoduje agresivita, ale právě umění obrany, a v té je Djokovič vynikající."

Berdycha opět povzbuzovala v hledišti skupinka jeho fanoušků, tzv. Berdych Army. Český hráč jim sehnal do Rod Laver Areny lístky. "Moc mě překvapili organizátoři, že mi v tom vyšli vstříc. Sehnat skoro třicet lístků na večerní čtvrtfinále na centrální dvorec není nic lehkého a těší mě, že si to mohli užít," řekl Berdych serveru iDnes.

Příští týden Berdych nehraje žádný turnaj, od 7. února se představí v Rotterdamu, pak v Marseille. Před ostravským zápasem prvního kola Davis Cupu proti Kazachstánu (4. až 6. března) má týden volno. "Konečně zase hrajeme doma, což je skvělé, protože nás uvidí naši fanoušci. Nejdříve musíme porazit Kazachstán, a když se nám to povede, tak třeba zas půjdeme daleko," doufal Berdych.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
pauloX
Tak Tomas spomenul si na minulorocny Wimbledon ako avizoval pred zapasom.
Reagovat
smazaný uživatel
A já si to myslím taky !!
Reagovat
smazaný uživatel
Já také!!Hodně štěstí Tome!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist