Berdych: Musím předvést to nejlepší a doufat, že Nadal nebude mít nejlepší den

30. 3. 2011, 13:13
Aktuality 68
Tomáš Berdych má v cestě za obhajobou titulu na turnaji v Miami "snadnější" překážky za sebou. V osmifinále si vybojoval výhrou nad Němcem Florianem Mayerem účast ve čtvrtfinále, a pokud chce zopakovat loňskou jízdu, tak nyní musí porazit světové eso - Rafaela Nadala.
Tomáš Berdych

"Nadal je první hráč světa, na něj člověk musí vytáhnout to nejlepší, co umí, a doufat, že nebude mít úplně nejlepší den. Šance pak může přijít," řekl pětadvacetiletý Berdych Radiožurnálu. "Na utkání s Rafou se nesmírně těším. Budu se snažit předvést to nejlepší, co budu moct, a uvidíme, jak to půjde," dodal tenista.

S Nadalem prohrál Berdych devět z dvanácti vzájemných soutěžních zápasů a osm v řadě. Letos se s levorukým rodákem z Mallorky střetl na exhibici v Abú Dhabí a odešel poražen dvakrát 4-6. Na Španěla nestačil Berdych ani v nejdůležitějším zápase své kariéry: loni ve finále Wimbledonu mu podlehl ve třech setech.

Ač má Španěl s českým hráčem pozitivní bilanci, neočekával lehký zápas. "Známe se moc dobře a vím, že když budu hrát svůj nejlepší tenis, tak budu mít šanci. Ale on umí hrát výborně. Musím hrát solidně a čekat na svoji šanci," řekl Nadal.

Pokud Berdych zvládne přejít přes Nadala, zřejmě by v semifinále hrál s někdejší světovou jedničkou Rogerem Federerem. Švýcara loni na Floridě porazil, když v utkání odvrátil mečbol, a i díky tomu pak prožil životní sezonu. Berdych se ale tak dopředu nedívá. "Nemá to cenu. Vždycky je nejdůležitější ten daný soupeř, který mě čeká další den, a nemůžu se dívat, kdo, kdy a jak může vyhrát," konstatoval český tenista.

Berdych vyhrál v Miami tři zápasy s papírově slabšími soupeři, ale dvakrát musel hrát třísetový zápas. Splnil tedy povinnost, musel se ale hodně snažit. "Pro mě je tahle pozice o to těžší, že musím potvrzovat svoje postavení, a s těmito hráči je to vždycky těžké a vyrovnané utkání," řekl Berdych k předchozím zápasům.

Hodně vypjatý byl souboj s Florianem Mayerem, který Berdych rozhodl až v tie-breaku třetí sady v poměru 7:4. "Bylo to nesmírně těžký utkání a jsem rád, že se mi to podařilo vybojovat. Jsem rád, že jsem vypjatou situaci takhle zvládl," řekl Berdych.

Do úzkých se Berdych dostal za stavu 5-6 ve třetí sadě při svém podání. Soupeři sice nepovolil ani jeden mečbol, ale v gamu byla čtyřikrát shoda a teprve pak sedmý hráč světa Berdych uspěl. "A v tie-breaku jsem pak zahrál lépe," řekl Berdych.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čau Lopato. Když tak hodně rozumíš tenisu, tak jseš asi milionář, že?
Reagovat
VlS
Pane Lopato, vy nevíte, že večer chodí vítr spát? To že tam fouká ve čtyři neznamená, že bude foukat v sedm a později.
Reagovat
VlS
A když jsme u toho, nechcete jít spát s větrem? Třeba se Vám bude něco hezkého zdát, inspirujete se k jiné zábavě, než zkoušet, kolik laskavý čtenář této rubriky ještě vydrží a konečně Vám dojde, že Vaše zábava ostatní ale vůbec nebaví.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si bez šancí, BLBE Lopaťácká.
Reagovat
smazaný uživatel
fouká tam hafo. To bude Berdych bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vaše kecy se fakt nedají číst xD Jeden tady dělá chytrýho a ti druzí tady dělaj frajery xD... Do háje, vsadim se o cokoli, že to 6:1; 6:2 nedopadne, přestože na set Berdych možná mít nebude, ale stát se může cokoli - nikdo není vševědoucí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako asi jeden z mála,se bude koukat v 1.00 ráno na souboj BERDYCH - NADAL,jsem zvědav jak to dopadne,jinak kdo by vstal přenos se vysílá na nova sport.
Reagovat
smazaný uživatel
no ty hrdina a jediný čech v republice, který se bude dívat co? Dokonce na to budeš muset vstávat, protože bys do 1 hodiny nevydržel.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je pavouk dvouhry miami,muzi.na jake strance se da najit
Reagovat
smazaný uživatel
www.sonyericssonopen.com
Reagovat
VlS
Všechny pavouky aktuálních turnajů najdete vždy zde:
http://www.atpworldtour.com/Scores/Tournament-Draws.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Já ni to řeknu tak ty tenisu vůbec nerozumíš podle takových slov jaké tady píšeš.Já se vsadím že Toma bude bojovat až do konce a vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
a pak kdo tu tenisu nerozumí. xD
Reagovat
smazaný uživatel
Hrou jakou se tady Berďa prezentuje na Nadala nemůže stačit to je fakt.Ale každý den je jiný a může se přihodit cokoliv,ale normálně na něj nemá.A k Lopatovi,navrhuji všem na ty jeho kecy NEREAGOVAT!!!To ho naštve nejvíc a debaty pak budou mít úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám že se štěpánek přihlásil na jeden z turnajů 250, které se hrají příští týden.
Reagovat
smazaný uživatel
6,77 % šance na úspěch, jinými slovy Tomáš BEZ ŠANCE a tak je to správně!
Reagovat
smazaný uživatel
tvé předpoklady jsou špatné. šance je 0,1% a to ještě počítám že se Nadal zraní a vzdá. Doporučuji vsadit na to že Nadal vyhraje ve dvou setech. Kurz 1,27 je luxusní a přitom je to tutovka. Protože Berdych Nadalovi nemůže vzít set.
Reagovat
VlS
Tak tahle hláška tady už jednou byla před SF s Djokovičem a Berďa 1. set vyhrál, fakt jste nezničitelnej :-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
ano ale to byla haluz. Tentokrát už to 100% výjde! Vím to a říkám. Vím o tenisu víc než vy všichni tady dohromady a proto nadal neztratí set.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že Tomáš zápas prohraje, říkáš skoro pořád (namátkou: Kohlschreiber, Gasquet a Verdasco na AO, Mayer tady a sposuta dalších příkladů). Vždy podle tebe 100% tutovka.

Jak říkám (stejně jako mnozí další), existují pouze dvě možnosti:

1/ Buď jsi recesista s poněkud svérázným smyslem pro humor, kt. baví pozorovat, jak ostatní reagují na jeho nejnovější "fekálii",

anebo

2/ Jsi mimořádně slabomyslný jedinec s vyhraněně hysterickými sklony.

Kažodpáně, pokdu platí 1/, tak mi to připadá jako dost přihlouplý způsob, jak trávit svůj volný čas.
Reagovat
smazaný uživatel
hele já se vtomhle vyznám. Věř mi. 100% loženka
Reagovat
VlS
No, tak člověk nemusí být král statistik, aby tuhle prognózu udělal, já si počkám na zápas a fakt už kvůli tomuhle budu Berďovi fandit a doufat, že mě potěší aspoň tím jedním setem.
Reagovat
smazaný uživatel
Totiž u Lopaty to vypadá, že trpí bludem o významnosti své vlastní existence, tj. že se domnívá, že když zde na foru výsledek tzv. "zakřikne", že to pak dopadne tak, jak si ve skutečnosti přeje. :-))))
Reagovat
VlS
Jo, všimnul jsem si, ale furt jsou mi ty šaškárny nějak přijatelnější než urážení a plivání, někdy se u toho fakt bavím
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi tu někdo, kdo o tenise něco ví, říct, jak je možné že se Berdych nepřihlásil na Masters1000 V Monaku, který se hraje za 10 dní? Pochybuji, že hráč, který se chce dostat na turnaj mistrů vynechá takhle velký turnaj. Výmluvy na únavu neberu, protože zítra vypadne a pak bude mít 10 dnů volna před dalším turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopata no, to si nemůžeš nic o tom turaji zjistit?
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí tam i Soderling, Wawrinka, Murray, Fish... copak jsou všichni trhlí? vždyt je snad rozumný hrát všech 9 turnajů Masters1000 i když se počítá jen 8 ale je logický že se třeba jeden nepovede tak se škrtne. Ale když jeden vynechá a na dalším nevypadne v prvním kole tak se mu ten turnaj bude počítat. Lidi zlatí! Co se to děje!
Reagovat
VlS
Řekl bych že je dospělej a ví co dělá a proč to dělá. Nemám pocit, že by se musel někomu z něčeho zpovídat, ale třeba si tady přečetl, že nikdy nikoho neporazí, tak to pověsí na hřebík :-D
Reagovat
smazaný uživatel
V Monte Carlu je ta antuka dost pomalá, asi by toho tam moc stejně neuhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi zlatí tohle je prostě špatnej přístup! Takhle se o turnaj mistrů nebojuje! Ty body budou chybět. Až se mu pak nějaká tisícovka nepovede tak si vzpomene, že Monaku ty body mohl uhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodí se nová Legenda-nepřekonatelný lopata !!! Barnymu jak se zdá, tak trochu dochází dech ( pozměňující si nicky, méně vtipu a úderů....
Reagovat
smazaný uživatel
vy tomu nerozumíte! Je to prostá matematika! Je lepší hrát 9 turnajů s tím že se ten nejméně povedený nebude počítat do žebříčku! než hrát jen 8 turnajů s tím že se s emu budou počítat všechny. Dokonce i ten který se třeba vůbec nepovede a vypadne hned v úvodním kole! NAvíc ted před Wimbledonem by měl sbírat každej bodík co to jde, protože až vypadne z elitní 8čky, tak to bude mít těžší na a NAdala bude chytat už ve 4 kole ne jako ted kdy ho má až ve čtvrtfinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Další záchvat hysterie, Lopato? že ty jsi dnes opět vynechal ty prášky, co máš brát? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
domnívám se, že ty nechápeš danou problematiku. že ty nevíš o čem mluvím? chápeš vůbec o čem je řeč? víš co je to turnaj Masters1000? To je SKORO jako kdyby vynechal grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť včera s tu psal, že ty jeniný tu rozumíš tenisu...tak proč se tu ptáš někoho kdo o tenide neco ví, když o něm víš nejvíc :-D
Reagovat
smazaný uživatel
vím o něm nejvíc a proto hledám někoho kdo je druhý v pořadí. V tenise už sem zažil lecos ale aby někdo vynechal turnaj Masters1000 to vidím poprvé.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že máme po ruce experta na slovo vzatého, který nám vždy vše náležitě osvětlí. Jinak bychom totiž byli dočista, ale dočista ztraceni a dost možná bychom od sebe nerozeznali ani tenis a vodní pólo. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Matej tak to se ti povedlo :D ... a jinak ja si myslím ze to vynechává aby neměl tak rychlí přechod z hardu na antuku tak se chce pořádně připravit :) .. a myslím ze tady ani moc zádné body neobhajuje takze jeto pochopitelné!
Reagovat
smazaný uživatel
90bodů tam obhajuje!
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že Fish, když nechytne Raonice, tak může být docela nebezpečnej :-D
Reagovat
VlS
No, nehraje špatně, jestli vyhraje tak bude USA 1
Reagovat
VlS
Takže teď je Fish 11., pokud by náhodou vyhrál celý turnaj , tak by se dostal na 8. místo a nahradil by Rodicka absolutně, ale tato šance je malá, malinkatá
Reagovat
VlS
Tak sleduji Fish Ferrer na Nova sport a přemýšlím, jestli komentátor nemá něco společnýho s Lopatou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
proč se to domníváš?
Reagovat
VlS
Protože má stejný sinusoidy vynášení někoho do oblak, aby ho za chvilku začal posílat do pekel a je schopnej hodnocení hráče měnit pruběžně podle jednoho odehranýho gamu nebo dokonce míče a furt mele pantem a sděluje naprosto zbytečný informace.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím všechny fanoušky tenisu. Měl bych takovou pitomou otázku. Kámoš říká že pokud vyhrají Federer, např. Ferrer, Djokovič a Nadal svoje zápasy, tak v Semifinále se utká Djokovic-Ferrer a Nadal-Federer. Já ale říkám že 2. a 3. hráč světa musí vždy hrát v Semifinále(pokud nevypadnou). Takže jsem řekl že obsazení v Semifinále bude Federer-Djokovic a Nadal-Ferrer.
Kdo měl pravdu? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Kámoš. V tenisu to není tak, že by bylo pevně dáno, že nasazený hráč č. 1 má v pavouku pro ČF hráče č. 8, dvojka sedmičku apod. To se rozhodne prostě losem, takže nasazená jednička klidně může dostat ve čtvrtfinále pětku. Totéž samozřejmě platí o semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslím si, že realističtějších 65% dobře umísťovaných prvních servisů by stačilo k tomu, aby to bylo těsné. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a co kdyby ses místo takto pitomých otázek raději podíval na pavouka?
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš to mě ale fakt nenapadlo! Kdyby nějakej byl :P
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole co to kecáč?

http://www.atpworldtour.com/posting/2011/403/mds.pdf

nebo...

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Sony_Ericsson_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

To ti je jako málo?
Reagovat
Roger4EVER
Bohužel musím konstatovat že Berdych Nadala neporazí...Nadal hraje doobře ikdyž to není jeho nejlepší tenis...Berdych je sůabej jako čaj...Není to vůbec to co to bývalo minulou sezónu( Miami , Roland Garros , Wimbledon)...Jedinou malou šancí Berdycha je že by musel mít uspéšnost prvního podání cca 80%...Což je kravina...Nadal je lepší od základní čáry...Můj názor je že to skončí 2-0 na sety pro NADALA
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslím si, že realističtějších 65% dobře umísťovaných prvních servisů by stačilo k tomu, aby to bylo těsné. :-)
Reagovat
Roger4EVER
Já se bavim o výhře...Né o vyrovnanim zápasu...Ale 65 % na vyrovnanej zápas stačí to je pravda
Reagovat
smazaný uživatel
No, ovšem ve Wimbledonu s nadalem Tomáš taky dobře podával, ale jen do té chvíli, kdy se přiblížil závěr setu, to pak pomalu nedal první servis do kurtu. Ovšem tímto způsobem můžeš mít teoreticky třeba 80% prvních servisů do dvorce, a prohrát 4:6, 4:6, páč v tom rozhodujícím gamu ti podání přestane sloužit. :-)
Reagovat
Roger4EVER
Jj pravda
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že se Berdych dostal mezi osm.
Sice to na víc asi nebude, aleněkdy dokáže překvapit, i když momentálně na NADALA a DJOKOVIČE nemá jak on, tak ostatní. Ale celý rok ani ti dva si nedovedou udržet tak vysokou úroveň hry, to není v lidských silách.
A Berdych obhajuje moc bodů, takže buďme rádi, kdyby se držel v desítce. Daleko za ním už nikoho nemáme.
Reagovat
Mistr
Tomáš hlavně své umístění v žebříčku potvrzuje i v letošním ATP Race.
Reagovat
smazaný uživatel
ved to je jeden z najdolezitejsich faktorov v tenise udrzat si stabilnu formu po cely rok to dokaze len velmi malo hracov,tak som zvedavy na Berdycha ci sa mu to podari ak sa mu to podari teda ostane do konca roku v top 10 tak klobuk dolu.Moj nazor ale je ze z top 10 do konca roku vypadne,no uvidime.
gl
Reagovat
smazaný uživatel
Hned po Wimbledonu možná z TOP10 vypadne ale pak už až do konce sezony neobhajuje v podstatě nic závratnýho. Dokonce na US Open má velkou rezervu vypadl tam v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ono. Nějaké body už letos nahrál, a pak po WIMBLEDONU už prakticky moc bodů neobhajuje, takže když se bude dostávat do čtvrtfinále na větších turnajích, jako je tenhle, tak by se měl v TOP10 udržet.
Tomáš není přece hráč, co by kdy po celou sezónu vydržel hrát tak vrcholně jako třeba roky FEDERER či nyní nADAL, uvidíme jak dlouho to vydrží DJOKOVIČ.
Reagovat
dorons
Nadal ho smete za 55 minut 6:2, 6:1. Ten Berdych je cajovej...
Reagovat
smazaný uživatel
až na to, že tom neobhajuje titul ale jen finálovou účast...
Reagovat
smazaný uživatel
berdych urcitě předvede dobrej tenis do dotoho tome
Reagovat
Mistr
Hodně štěstí a hlavně se z něj neposer.
Reagovat
smazaný uživatel
To se posere.Tomu věř.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to zas tak nereálně neviděl...Berdych bude hrát určitě agresivněji než je u něj teď zvykem, protože určitě ví, že jinak vyhrát nemůže...navíc teď už vím, že i Nadal se umí rozsypat...
Reagovat
smazaný uživatel
a navíc nadal nehraje momentálně to nejlepší, já bych viděl ty šance pakud bude hrát berdych jako vloni ta tomhle turnaji, tak bych videl šance docela vyrozné ale jen pokud se Berda nerozsype :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist