Berdych měl našlápnuto k výhře, padl ve třech setech

5. 11. 2012, 17:29
Aktuality 148
Tomáš Berdych odstartoval i svůj třetí Turnaj mistrů v kariéře porážkou v úvodním zápase. Český tenista dnes v Londýně nestačil na Andyho Murrayho, kterému podlehl 6-3 3-6 a 4-6. Na favorita nestačil ani Jo-Wilfried Tsonga, který prohrál se staronovou světovou jedničkou Novakem Djokovičem 6-7 a 3-6.
Tomáš Berdych

Sedmadvacetiletý Tomáš Berdych při posledním souboji s Andym Murraym v hale svého soupeře porazil a nad žebříčkově výše postaveným Britem zvítězil v kariéře už čtyřikrát, a tak neměl důvod si proti domácímu tenistovi nevěřit. Podle toho také vypadala úvodní sada. Berdych se při svém podání brzy dostal do problémů, ale chladnokrevně odvracel jeden Murrayho brejkbol za druhým a servis si držel.

Trest za promarněné příležitosti přišel pro Murrayho v šesté hře: tehdy se k brejkbolům dostal i český tenista, který svou šanci využil. Ještě za stavu 5-3 pro Berdycha třetí tenista světa zahrozil, rodáka z Valašského Meziříčí ale znovu podrželo podání a brzy první set úspěšně doservíroval.

Klíčovým momentem možná celého utkání byl úvod další sady, v nichž si Berdych s Murraym své role vyměnili. Za stavu 1-1 měl český hráč dva brejkboly a po nich ještě třetí, tentokrát ale on zaváhal a vítěz letošního US Open ho za to potrestal hned v následující hře.

Berdych už se na zvrat ve druhém setu nezmohl, a tak přišla na řadu třetí sada, v níž už se český hráč nemohl příliš spolehnout na první servis. Po druhém podání se dostával po soupeřově agresivním returnu pod tlak; Murray se výborně pohyboval, takticky měnil rytmus hry a nepustil Berdycha k jeho nátlakové hře. Český hráč neudělal nic výrazně špatně, ale olympijský vítěz Murray měl na kurtu mírnou převahu.

V rozhodující sadě prohrál svěřenec Tomáše Krupy podání ve třetím gamu a výborně servírující skotský rodák Murray zápas jistě dokončil. Při prvním mečbolu sice ještě udělal dvojchybu, ale při druhém mu Berdych pomohl a míč napálil do sítě. Zápas skončil po dvou hodinách a 16 minutách.

"Bohužel, zápas rozhodly jen malé detaily. Mám tady další dvě šance, aby to hned neskončilo. Jsem odhodlaný se o to poprat," řekl po utkání Berdych, kterého mohlo těšit alespoň to, že favorita pořádně potrápil. "Žádná prohra není na to, aby si člověk vyskakoval. Kdybych skončil s výpraskem, těžko by se člověk přes noc nahodil tak, aby byl připravený na další zápas. Já mám ale za sebou vyrovnané utkání," konstatoval Berdych.

To potvrdil i přemožitel českého hráče. "Od začátku to samozřejmě bylo náročné," řekl po utkání Murray. "Tomáš má za sebou skvělý rok. Párkrát jsem s ním letos hrál a pokaždé to byla bitva. A dneska znovu," uvedl Brit, který podle svých slov k zápasům v základní skupině na Turnaji mistrů přistupuje jako k těm na běžných turnajích. "Musíte to brát jako vyřazovací zápasy. Když vyhrajete první dva, máte dobrou šanci jít dál, takže se na každý musíte soustředit, jako by mohl znamenat konec turnaje."

Novak DjokovičPondělní program v Londýně uzavřel duel mezi staronovou světovou jedničkou Novakem Djokovičem a Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. I ve druhém dnešním zápase singlistů outsider favorita potrápil, ale ani Tsonga na Srba nevyzrál.

Téměř celý úvodní set byl přitom vítěz dvou letošních turnajů Djokovičovi přinejmenším vyrovnaným soupeřem. Zatímco Tsonga si podání držel bez problémů, srbský tenista musel hned v prvním gamu odvracet brejkbol. To se opakovalo za stavu 3-3, kdy Tsonga poslal v důležitý moment prohoz několik milimetrů vedle čáry, a nebezpečí brejku musel Novak Djokovič zažehnávat i těsně před zkrácenou hrou. Nejlepší hráč světa ukázal, že psychika je jeho mimořádně silnou stránkou, když vzápětí ovládl i tie-break.

O tom, kdo získá další set, se rozhodlo hned v jeho úvodu. Tsongova chyba z forhendu při Djokovičově brejkbolu znamenala první ztrátu podání v zápase, v němž už Srb soupeře k ničemu nepustil. První hráč žebříčku ATP po svém servisu prohrál za celý set pouhé dvě výměny a utkání ukončil dalším brejkem.

Výsledky - Turnaj mistrů v Londýně (dotace 5,5 milionu liber, tvrdý povrch):
Dvouhra - skupina A:
A. Murray (3-Brit.) - Berdych (5-ČR) 3:6, 6:3, 6:4, Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (7-Fr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Čtyřhra:
Skupina A: Granollers/M. López (6-Šp.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 7:5, 5:7, 11:9.
Skupina B: Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) - Lindstedt/Tecau (4-Švéd./Rum.) 4:6, 7:6 (7:1), 12:10.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

148
Přidat komentář
Roger_Federer
Roger pohodička..Tipsa patři na 250 a challengry.
Reagovat
Fandina
Ať děláš co děláš, je a bude letos maximálně devátý takže je to jedno, jestli hraje tam nebo tam ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nééé, který zasraný diletant rozmýšlel zítřejší rozpis? Ať mi řekne do prdele jediný důvod, proč je zápas Murray-Djokovič ve 3 odpoledne a zápas Tsonga-Berdych večer?? Omg, proč? Dva vítězové by měli automaticky hrát večer, větší zajímavost atd. Jedině mě napdá, že si movitá Skysports poručila, aby večer mohla vysílat tři zápasy Ligy misdtrů najednou, buezranti!
Reagovat
Padme
:D taky možnost a nebo večer už je vyprodáno a odpoledne ještě neee.
Reagovat
a.magerova
Hoď se odpoledne marod, napíšu Ti omluvenku :-))
Jinak samozřejmě dík za podporu našeho společného finálového snu... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Omluvenku nepotřebuju, jsem na výšce už. Mám od 7:30 do 19:05, pár přednášek, ale od 4 zrovna matiku cvičení, z čehož za týden píšem test.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Roger dneska parádní.
Reagovat
fojo
S kym se uvidime v London O2 na semifinale a finale pres vikend a v pondeli? :) :) :)
Reagovat
Heather_Fedex
psat o finale je zatim hodne predcasne, ale do semifinale je roger na dobre ceste ;)
Reagovat
Padme
ja teda doufám, že se uvidíš s Rogerem :D Každopádně mám lístky na čtvrtek a pátek, což je ještě skupina. A až vyrostu tak si snad budu taky moct dovolit finále:)
Reagovat
fojo
Padme chape spravne :) v kazdem pripade samozrejme doufam, ze tam RF uvidim...
Reagovat
Padme
jako kdybys chtěl to finále vyměnit třeba za lístek na Berdycha... :D Tak není problém. Měl by hrát s Djokočoko :)
Reagovat
Fandina
Tak teď říkali na Nově, že na zítra jsou ještě lístky k mání od 40 do 70 liber.
Reagovat
Heather_Fedex
roger dneska poslal hezky vzkazik vsem modrym kockam a ukazal, ze se s nim na tomhle turnaji musi pocitat. nevim, kdy naposledy jsem videla u rogera takovehle nadseni a jiskru v ocich. mozna ve wimbledonu. prala bych si, aby mel po tomhle turnaji stejnou radost, jako po wimbledonu.
Reagovat
Padme
Takový přístup se mi líbí :) a ve druhém setu byl najednou živější, rychlejší. Prostě to přišlo, když se začalo dařit. Tak snad naváže na dnešní druhý set... :)
Reagovat
VlS
Roger zase jednou předvedl rozdíl mezi tenisovou prací a tenisovým uměním. Pan Mistr to vykreslil excelentně, klobouk dolů. Jsem zvědavý, jestli mu Delpo dovolí taky takové parádičky, na jaké mu Janko nahrával. Věřím ( a doufám) že to bude podstatně větší boj, i když za cenu menšího množství tenisové krásy.
Reagovat
Padme
se povedl :) Vcelku hezký tenis, chvílemi mi přišlo, jak kdyby celý minulý týden trénovali obranu a returny :) Ale vyplatilo se. Hlavně ten za stavu 1:5 a 15:0 v druhém setu byl opravdu luxusní, jako z dob minulých:) Jinak jsem marně hledala diskuzi o tenisu :D Každopádně máte hezké rozverné hodnocení oblečení a vedle miss:)
Reagovat
a.magerova
Tenisové oblečení a tenisové miss.... to jen aby jsme nebyli nařčeni, že se nevěnujeme tenisu jako celku :-)))
Reagovat
Padme
mě to nevadí :D Jen jsem chtěla probrat něco málo o zápase a nevěděla, kam to napsat :)) a Rogerovi sluší všechno a dneska měl fialovou? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se zřejmě po dlouhé době ocení jeho oblečení :-)
Reagovat
Heather_Fedex
ne jen obleceni ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby :)
Reagovat
a.magerova
skoch: Proč po dlouhé době?! Letos měl pěkné "hadry", teda netvrdím, že vždy, ale většinou... :-))
Heather_Fedex: Souhlas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle hadry sou ale nejlepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
To já teda neocením, fialová je asi moje nejmíň oblíbená barva. Vyřešené a sladěné to má paráda, ale prostě fialová musí být jó už parádní, abych ji mohl pocvhálit.
Reagovat
dadaft
to jsme na tom stejně. mně to přijde hrozné. Tipsa vypadá líp...
Reagovat
a.magerova
Tady ale jde o to, že nesrovnáváme outfity Janka s Rogerem, ale outfit Rogerovův dnes a z dob minulých.
Protože i Janko na své poměry (a to mi věř, že si to hlídám) nemá teda na sobě dnes nic moc... :-))
Reagovat
dadaft
ono kdyby bylo po mém, hráli by tenisté v bílém. ))
třeba nějaké barevné proklady či lampasy, ale v bílém.
vypadá to hezky.
Reagovat
Heather_Fedex
podle me to rogerovi naramne slusi. libi se mi ten outfit vic, nez ten co mel v shanghai. je to napadite a tmave odstiny rogerovi sedi.
ale nejlepsi outfit rogera na tm byl samozrejme v roce 2010
Reagovat
a.magerova
No kdyby bylo po mém.... :-))
Heather_Fedex: červená Rogerovi sluší vždy!!!
Reagovat
Heather_Fedex
konec koncu, je to svycar ;)
Reagovat
smazaný uživatel
mě se nejvíc líbilo oblečení co měl Roger letos na US Open v night session... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak prave tenhle outfit tady byl setren kritikou a musim rict, ze ani pro me ten outfit nebylo to prave orechove ;)
Reagovat
a.magerova
Heather_Fedex: jak já s oblibou říkám: Federerovi sluší ferrari barva.
speedy17: jj tmavá mu sluší též, no i když jemu sluší i bílá i růžová no a taaak..... :-))
Reagovat
VlS
Hadry jsou mi šumák, ale růžová na chlapovi je fujtajbl.
Reagovat
smazaný uživatel
To zase, Roger měl daleko lepšá než Janko, jeho FILA se mi moc nelíbí teda, dneska to nebyla ani červená, ani růžová ani oranžová. Rogerovi to kazila jen ta barva, ale překousl bych to. V jiné by to bylo paráda, třeba v červené.
Reagovat
a.magerova
Tomu nerozumíš ... asi :-))
http://www2.tennisserver.com/images/photofeed/2010/wsfg_masters_cincinnati/100822/federer-fish/Cincy-20100822-36-2924.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle růžové bylo parádní, jsme tehdá s Chazym nad ním slintali :D
Reagovat
a.magerova
Jj parádní triko, parádní rok 2010... :-))
Reagovat
dadaft
no tvl, růžové tričko...
Reagovat
a.magerova
Tak náhodou růžová je dobrá, např. Rafa už měl 2x tuto barvu a obě hodně lahodily mému oku!
http://www2.tennisserver.com/images/photofeed/2010/wsfg_masters_cincinnati/100819/nadal-benneteau/Cincy-20100819-19-0324.jpg
http://menofmercury.files.wordpress.com/2009/06/nadal.jpg?w=403&h=560
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Rafova se mi nelíbí, mám rád takovou světle rlžovou, tu sladkou, lehkou. Ta vypadá dobře. A poraď mi kurci, co s tou matikou :D
Reagovat
dadaft
ještě ten límeček a ty faldíky vpředu. uááááá. to bych na sebe nevzal ani za prachy...
Reagovat
a.magerova
Jo a teď "babo raď" ... :-))
Matematika - no asi bych ji upřednostnila před tenisem, jakože první povinnosti a až pak zábava :-/, sem tam tajně koukneš na liveskore a bude to, budu fandit i za Tebe jak o život, slibuji!!!
Růžová trička - no já ujíždím spíše na těch sytých barvách, takže pořadí jak bych si je koupila:
1. Rafa Cinncinati 2010
2. Rafa French Open 2009
3. Roger Cinncinati 2010
Reagovat
smazaný uživatel
Já právě naopak ty trička.

K té matice, furt mě tam hlodá červíček neskutečně. Přeci jenom je to TM, Andy-nole, ale zase jenom skupina. Za týden píšeme test, zítra je ale jenom procvičování toho, co jsme dělali minulou středu na přednášce. Navíc s jinou učitelkou, se kterou to nechápu. Já nevím sakriš, jsem čekal, že takový zápas dají večer.
Reagovat
a.magerova
No nebo se domluv s nějakou spolužačkou (chytrou leč nehezkou, abych nežárlila!!!) aby se učitelky co nejvíc vyptávala na danou problematiku a pak Ti to mohla pěkně vysvětlit ve vší počestnosti, samozřejmě :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to první test. Už jsem to vymyslel, stejně bych to asi nedal ani s pomocí, takže si na kámošově noťasu zapnu tenis, a budu se snažit mezi gamy pochopit i nějaký ten příklad. A spojím příjemné s užitečným. Nebudu mít černé svědomí a ještě uvidím ten zápas! Jsem to vymyslel! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Marray/Nielsen paráda, Indové je měli v super tiebreaku na lopatě, ale neskutečně to vydřeli, Hupathi pomohl deblem na konci.
Reagovat
dadaft
tak i Ronie O´Sullivan dorazil mrknout na TM. ))
Reagovat
gali
Moc nerozumím tomu, proč je Delpo dneska kurzový favorit, když je Ferrer v laufu a vyhrál oba letošní zápasy. Viděl bych to vyrovnaněji, ne-li lehce opačně.
Reagovat
gali
*oba letošní vzájemné zápasy
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro je tutovka
Reagovat
smazaný uživatel
Poly neblbni. Zdar Nieminene :)
Reagovat
Roger_Federer
Poly znamena Polymorf?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Gigin
Skutečně, na hardu rybyčku skočil naposled Boris. To bejval ještě beton. Ve Státech si byl, Konorsu ? Co ti vadí, nudíři, Maryho štýlová pinkaná ?)))
Pousmání, koupě a poslání Ti Headky Radical
Reagovat
Sonja
Tiebreak Nolemu hooooodně pomohl...bylo to v něm "o fous", ale nakonec to zvládl a Tsonga se složil, začal dělat ve 2. setu spoustu UE a...no, máme to:-) Gratuluji.
Nemůžu se dočkat zápasu s Andym...oba dnes předváděli chvíli prd, chvíli to nejlepší...ani jednoho bych nefavorizovala;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy si to nejlepší schoval, dneska dlouho bída, pak se rozehrál, ale hitparáda to nebyla. Na Noleho se ale umí hecnout. Už se těším, bude to parádní zápas určitě.
Reagovat
Sonja
Tak hitparáda to nebyla ani od Noleho, jen pár záblesků...proti Andymu to snad bude lepší:-P
Jo a tys ten zápas Andy-Tom viděl celý?
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec jo, stihl jsem akorát začátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby palič mečbolů prohrál a Novaka to utkání moc nevyšťavilo. Je potřeba pošetřit síly na SF a F a před novou sezonou nahrát co nejvíc bodů, nerad bych znova viděl Rožírka na prvním fleku. Jestli parádní zápas nebo ne, na tom moc nezáleží.
Reagovat
smazaný uživatel
A co tvého oraguntana či opičáka Nadala, kterému teď fandíš? Toho tam nechceš?
Reagovat
tito
Zrovna ty by jsi neměl orangutana zmiňovat, alespoň dle barvy srsti daného primáta. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"by jsi" - ty být dobra Čecha, ja?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tituluju Broze, jeho slova směrem k Nadalovi zde ba TP, a poté záhadně přešel na druhu stranu. Zrovna někdo, kdo se neustále snažil připomínat, že jsem přeběhlík.
Reagovat
Fandina
Ty jsi přeběhlík? A kam jsi přeběhl. Díky za odpověď, nemám čas to zjišťovat, jak to bylo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Od Novaka k Andymu. Před nimi takové ty klasiky, jako úplně malý Agassi, pak chvilku Roddick, Hewit, Haas, Gonza, Ferrero. Ale hlavně Safin!
Reagovat
Fandina
tomasinho dík za odpověď ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set Nole ve velkém stylu, přesně tohle jsem od Tsongy čekal. On je prostě do haly jako stvořený, ale letos nemá takovou formu jako loni a postupně vždy tak nějak odejde během zápasu. Podobně to čekám i v pátek s Andym, se kterým má bilanci 2:6, posledních 5 zápasů 0:5.

Takže Berdych ve středu odpoledne co? A Nole-Andy doufám večer, abych to stíhal ze školy. Každopádně Nole udělal první hodně velký krok za postupem, každý set k dobru je výhodou a on vyhrál 2:0.
Reagovat
seshitec
asi tě nepotěším, taky tomu moc nerozumím, ale šlágr dne je napořadu odpoledne, když mrkneš na offico stranky a koupit si lístek
Reagovat
gigin
Akorát by si mohl obut příště černé cvičky k takovému outfitu a taky by mohl přestat skákat šipky na hardu. Cyp no, jsem to říkal.
Reagovat
Nola
super, gratulácia Nole !!!, v stredu si to rozdáme s Andym, dnes favoriti postúpili
Reagovat
Nola
oprava vyhrali
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko vyzera nabudeny takze moze pomyslat na titul.
Reagovat
Sonja
Tak Nole dost rozpačitý začátek...na druhé straně skvěle hrající Tsonga...to bude ještě nervů:-(
Reagovat
smazaný uživatel
jak kukam tak Tsonga znici Tomasa jak nic!!!
Reagovat
Sonja
Ale houbeles...že hraje skvěle dnes, neznamená, že tak bude hrát proti Tomovi...a i kdyby, Tom dnes taky v 1.setu proti Andymu hrál skvěle...moc se na ten jejich zápas těším;-)
Reagovat
smazaný uživatel
noo Tomas dnes az tak dobre nehral Murray nevyuzil breakbaly to bolo vsetko
Reagovat
Sonja
Ty Noleho lobíky *in love*
Reagovat
Malda
Novak už hraje o poznání jistěji. Jinak také pochybuji o tom, že by měl Tomáš proti Tsongovi šanci. Ale uvidíme, třeba bude překvápko.
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 1N
BBC HD - frekvence 10847 MHz, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 8/9, symbolrate 23000, polarizace V, parabola od 80 cm

nebo totéž v SD
28 stupňů východně: Astra 1N
BBC 2 - frekvence 10773 MHz, symbolrate 22000, polarizace H, parabola od 80 cm

Na nekódovaných neplacených UK programech se vysílá jen odpolední utkání.

12,5 stupňů západně: Atlantic Bird 1 (Eutelsat 12 West A)
RTV BN BH - frekvence 11157 MHz, symbolrate 2900, polarizace H, parabola 80 cm

Tato bosenská televize bude vysílat jen některá utkání, hlavně srbských tenistů.
Reagovat
Chrenda
nebo prostě www.stopstream.com
Reagovat
Mayo
výborne Andy nesklamal si ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš určitě nebude smutnit dlouho... :)

http://www.super.cz/16810-to-je-podivana-nadherna-pritelkyne-tomase-berdycha-ester-dorazila-na-charitativni-akci-bez-podprsenky.html
Reagovat
smazaný uživatel
A kalhotky měla?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, ani kalhotky neměla. Ale to nebylo vidět, leda z podlahy...
Reagovat
Bob
můžeš mi říct, proč by ho mělo rozveselit to, že jeho přítelkyně byla na charitativním večírku bez podprsenky? vždyť ty kozy vidí každý den.
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba ho vzrušuje, když ona vzrušuje jiné...
Reagovat
smazaný uživatel
Jakto každý den? Fakt?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba by pomohlo, kdyby chodila fandit nahá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemyslel přímo ten večírek... Ester ho po prohře utěší, chápeš? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ona i fandit chodí bez kalhotek, co bys proboha chtěl víc? Jasně že ji nebude ukazovat celý hale, ale Tomáš to dobře ví...
Reagovat
Fandina
Omyl, nosí kalhotky, ale z průhledného materiálu, aby to vypadalo, že je nemá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ester je prostě free, proč ne :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No to je skvělá finta, to mne nenapadlo. Pak už nezbývá, než to zjišťovat pohmatem...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak mě trošku zklamalo publikum, čekal jsem větší podporu Andyho, jako ve Wimbledonu a na OH. Často tam byly i pokřiky Toomáš Berdych! Snad půjdou nahoru, s podporopu v zádech je Andy silnější.
Reagovat
Heather_Fedex
taky se mi zdalo, ze anglani byli dneska az prilis konzervativni
Reagovat
smazaný uživatel
vsetko bude takto dnes djokovic, zajtra del potro a fedex!!!
Reagovat
freeteepek
Ve třetím setu Murray fantisticky servíroval, narozdíl od Tomáše. To je trochu zvláštní, protože halové podmínky by měly víc sedět Tomovi. Asi kvůli tomu servisu Tomáš i znervozněl a dělal chyby.
Reagovat
Heather_Fedex
murray ma jeden z nejlepsich 2. servisu ze vsech. navic patri i mezi nejlepsi hrace na returnu. mnohem vic jsem byla prekvapena prubehem 1. setu, kdy andy nedokazal vyuzit ani 1 ze 7 breakballu
Reagovat
smazaný uživatel
Právěže 2. servis patří pořád k jeho největším slabinám, pod Lendlem ho určitě zlepšil, ale pořád má co zlepšovat.
Reagovat
vendulkabendulka
Ja si prave rikala jaky ma velky rozdil mezi 1. a 2. servisem. S prvnim Tomas prakticky nic nemohl delat, druhy byl spis holcici.
Reagovat
smazaný uživatel
musí proti Můrovi a spol.(z top 4) vycházet vše, aby vyhrál, protože tam ještě chybí trochu techniky.
Reagovat
tommr
zpočátku utkání dost rozpačitě hrajícího Murrayho už měl na začátku druhýho setu skoro na lopatě, ale zbytečně promrhal tři brejkboly a pustil ho zpátky do zápasu. Pak už se Murray chytil a v závěru zápasu byl jasně lepší ...
Pro Tomáše je to o to nepříjemnější, že Murray byl asi jedinej, kterýho moh na TM porazit. Na Djokovice nemá ani náhodou a Tsonga se od něj potřetí za sebou porazit nenechá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, říkal jsem, že to může být vzhledem k postupovým šancím pro oba klíčový zápas. Oba můžou porazit Tsongu a budou favority, ale Andy má navíc lepší šanci proti Djokovičovi.
Reagovat
Fandina
ale Andy byl prostě lepší a bylo vydět, že mooooooooc chtěl vyhrát. Tomáš hrál nějak s respektem. Zbytečně no ... tak zase držím palce a ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
bylo vidět ... oprava ... úsměv
Reagovat
freeteepek
A to jako myslíš, že Tomáš nechtěl móooooooooooooc vyhrát? Já myslím, že mu to prostě přestalo jít. A Andy změnil přístup. Respektive začal hrát rychleji. Posunul se ve druhém setu metr dopředu...
Reagovat
Fandina
Andy hrál líp a víc se hecoval než Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Když to shrneme tak Berdych od 2. setu promrhal všechny důležité míčky a proto prohrál. Škoda.. brejku ve 2.setu chyběly zhruba 3 centimetry. A taky na konec.. Murray na matchballu velmi netenisově pinkal, Berdych to ale hrubkou zazdil.
Reagovat
Malda
Nečekaně...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel prvni podani Tomovi neslapalo, jak melo a break ve tretim setu byl moc brzo. Andyho drzelo podani, tak pri Tomovych v rozhodujicim setu odpocival a veril si, ze to pri svych uz zvladne. Sice na konci ta dvojchyba ukazovala, ze tak klidny zase neni, bal se hrat a cekal na chybu Toma a ta bohuzel brzy prisla. No v konecnem uctovani bude dulezity mozna i ten jeden set. Stejne se Tom neposune i kdyby vyhral cely turnaj, tak hlavne se rozehrat na DC a nezranit se.
Reagovat
fazil
shit 63 11 40:15. tome, to je skoda. zamakej na te hlave. tyhle micky rozhoduji zapasy..fakt skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
To samé bys mohl říct i naopak, Murray měl těch brejkbolů daleko víc.
Reagovat
Faddova
to teda jo, první brejk dal až při 11. brejkbolu
Reagovat
smazaný uživatel
presne v 1 sete mal Andy 7 breakbalov a nic a Tomas z nicoho nic sa dostal k 1 setu zasluzene vyhral Andy
Reagovat
Mayo
súhlas s tomasinhom...treba sa pozerať nato nielen z jedenej strany...
Reagovat
George_Renel
Rozhodovalo se na začátku 2. setu. To měl Tomáš při vedení 2 brejkboly a ten druhý nebyl těžký. Ovšem returnoval do těsného autu a od toho momentu měla jeho hra sestupnou tendenci. Přesto si myslím, že je v dobré formě a i když to teď už na postup nevypadá, na DC bude dobře připraven. To, co na Andyho nestačilo by na Almagra stačit mělo a na Davida mohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda..Pristihol som sa, ze viac fandím Tomasovi..Ani neviem, kedy sa to zlomilo..Murray bol dnes porazitelný, celkovo zapas podla mna nepresiahol priemernú uroven..Snad sa kvalita v subojoch TM bude stupnovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ve stredu ve tri hraje teda Berdych?
Reagovat
smazaný uživatel
všichni, co si myslí, ře Fedex je namyšlený sobec, nechť rozkliknou pravý sloupec a přečtou si, že Fedex už POOSMÉ!!! VYHRÁL CENU ZA SPORTOVNÍ CHOVÁNÍ, KTERÉ UDĚLUJÍ SAMI HRÁČI!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nechtěj si ho naštvat, jako onehdá, když zastupoval jiné zájmy než samotných hráčů...
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON!!!

Nesmírně důležité vítězství na úvod, po bídném prvním setu se Andy rozehrál, nebylo to ještě úplně ono, ale ve třetím setu podržel servis, který skoro dva sety moc nešel. Tomáš hrál dobrý zápas, ale postupně mu odcházel první servis a to je proti tak dobrému hráči na returnu celkem problém. Ale hrál dobře, s Tsongou by měli oba vyhrát, ten nevypadá v optimální formě. Z pohledu Andyho jsem se bál nejvíce tohohle zápasu a věděl jsem proč, Berdych na něj umí. Naštěstí to dobře dopadlo.

a.magerova: Dík za podporu, Andy asi cítil, že má podporu i u tak skvělé fanynky Rogera :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co jste to za Čecha? Fandit při zápase Čecha s Britem Britovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím individualitě, ne zemi.
Reagovat
Chrenda
ještě k tomu Skotovi skoťáckýmu!!
Reagovat
a.magerova
Není zač, jo a dnes musím i napsat, že měl Andy super outfit, přesně dle mého gusta, jen ty vlasy by mohl mít delší jako na USO :-))
fedex.rog: i já jsem k zatracení, ale u mne to je o jiné lásce....
Ale slibuji, že v dalších zápasech ve skupině budu fandit Tomovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady se poprvé asi neshodneme u toho outfitu. Mně se moc nelíbil, hlavně ta žluto-hnědá barva, takoá posraná, jak hořčice. Kdyby tam byla červená, pěkná žlutá nebo zelená, byla by to paráda. Tohle mi to kazilo. Ale pořád lepší než Sergio Tacchini nebo Uniqlo :-)
Reagovat
a.magerova
Žluto-hnědá????
Já to brala jako černá se žlutým, protože hnědou já nerada... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš žluto-zelená teda, já rád ale pěkně syté barvy.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/11/05/article-2228185-15DC92EA000005DC-579_634x491.jpg

Já bych rád pořádnou žlutou, ale jak jsem při prvním pohledu lekl, tak to zas tak hrozné nebylo. Čekal jsem ale retro jako v posledních dvou letech. Mělo být tohle:

http://www.tennis-warehouse.com/adidas_Mens_Winter_Essential_Classic_Polo/descpageMAADIDAS-AMWSCP.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za objasnění. Vzhledem k tomu, že tenis je individuální sport je Vaše fandění konkrétním hráčům poměrně pochopitelné. Jen by mě ještě zajímalo, komu by jste fandil v kdyby se střetli v DC? Není to myšleno nijak špatně spíš ze zvědavosti, protože já jako skalní fanda Rogera jsem při jeho střetnutí s Čechem neutrální divák a bavim se jen tenisem, zatímco kdyby hrál Roger proti Čechovi v DC nebo na olympiádě jsem na straně Čecha.
Reagovat
smazaný uživatel
Davis Cup je něco jiného. Tam bych si přál výhru našich, ale aspoň 1 bod Andyho :D Naštěstí ten na DC prdí a Britové hrajou nižší skupinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano já vím, to bylo myšleno čistě teoreticky, kdyby k takové situaci došlo. Každopádně děkuju za odpověď:)
Reagovat
a.magerova
Tak jdu s kůží na trh...
Fandím Rogerovi už roky a to proti komukoli :-))
Takže pokud nastoupí v únoru proti nám, budu šťastná, když bude šťastný on z postupu.
Reagovat
a.magerova
No já pro sebe si budu myslet, že je to čistě černá s pěkně žlutou (samozřejmě červená je červená to je bez debat). A tu druhou variantu bych brala pro Rogera, jako takové zpestření jeho někdy nudného "šatníku", protože až tak hrozné se mi to nezdá :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Berda x Fedex, John x Fedex = utrpeni, se nedokazu nadchnout ani pro ten tenis, kdyz mam nasilne priskrceny emocni kohoutek, je to takove ploche... :-( Navic na sebe neustale ciham, jestli se nezradim, ale nevim uplne presne, co je ta zrada! :-)))
Reagovat
a.magerova
Proto je lepší mít dva milence (samozřejmě vyčteno z knih!) než dva favority v zápase.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně řečeno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já bych při konfrontaci Fedexe s Berďou(nebo jiným Čechem) v DC držel pěsti rozhodně našim, i když případná porážka Rogera by mně také radostným neudělala, takže je to složité.. Proto chápu Vás dámy, že pro Vás to vzhledem k možné platonické zamilovanosti k některým hráčům může být ještě složitější.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray este ze TAK
Reagovat
Sonja
Tomáš v 1.setu výrazně lepší, od 2.setu (konkrétně od chvíle, kdy Murray odvrátil breakbally) to bylo naopak...
Gratulaci si každopádně zaslouží oba:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ted jak byla znělka na konci utkání sem si vzpomněl na Mardyho Fishe, neví někdo jak se chudákovi Mardymu daří??
Reagovat
smazaný uživatel
Proč mám dneska tak super den? :)
Reagovat
Sonja
:-D jak se snaží...
Reagovat
smazaný uživatel
možná tím, že budeš neuvěřitelný kokót? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co tímto komentářem myslíš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:) ale no tak jak můžete mít rádi Berdycha...vypadá jako ******
Reagovat
Labi
za to ty budeš krasavec jako prase
Reagovat
smazaný uživatel
náhodou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist