Berdych Davyděnka nezlomil ani v Kooyongu. Monfils vyřadil Verdaska

12. 1. 2011, 07:39
Aktuality 9
EXHIBICE KOOYONG - Tomáš Berdych Davyděnka mimo trávu neporazil ani na desátý pokus. Dnes na exhibici v Kooyongu prohrál ve třech setech a zahraje si tak jen o 5. až 8. místo. Podobně dopadl obhájce titulu Verdasco, jenž nestačil na Monfilse.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se kvůli dešti dostal na kurt o čtyři hodiny později, než se původně plánovalo. Po dlouhém čekání nastoupil proti Nikolaji Davyděnko a premiérové vystoupení na exhibici Kooyong Classic po setech 5-7 6-3 3-6 prohrál. 

Pětadvacetiletému Berdychovi se proti Davyděnkovi pravidelně nedaří. Prohrál s ním již podesáté v kariéře, z výhry se radoval jen předloni na trávě ve Wimbledonu. 

Českému hráči v Melbourne nepomohli ani jeho fanoušci z takzvané Berdych Army, skupinky Australanů, kteří od roku 2007 u protinožců aktuální české jedničce fandí. Dnes seděli v hledišti v šortkách, měli českou vlajku a halasně skandovali "Tomas, do toho!".

Po ztracené první sadě, v které více chyboval, zvládl Berdych skvěle druhý set. Díky agresivní hře odskočil do vedení 3-0 a za pomoci servisu už o brejk nepřišel. Jenomže na začátku třetí sady opět dominoval Davyděnko a Berdych nakonec před zraky své přítelkyně a tenistky Lucie Šafářové prohrál za hodinu a 53 minut. 

Českého hráče tak čeká v přípravě na grandslamové Australian Open, které začne v pondělí, souboj s dalším Rusem Michailem Južným v pavouku poražených. Davyděnko se střetne v semifinále s domácím Lleytonem Hewittem. Australan dnes zdolal ruského soka 7-5 4-6 6-4.

Hewitt má v úvodu roku slušnou formu, kterou se prezentoval už na Hopman Cupu. "Cítím se skvěle fyzicky i herně. Musím to teď hlavně prodat na kurtu a udělat výsledky," přeje si bývalá světová jednička.

Gael Monfils v Kooyongu sezonu začíná. Hned při premiérovém startu se střetl s předloňským finalistou a obhájcem titulu Fernandem Verdaskem. Francouz však na španělského soupeře umí zahrát, neboť oba vzájemné souboje vyhrál. 

A čtyřiadvacetiletý Francouz, jenž poslední soutěžní zápas prohrál loni ve finále Davis Cupu proti Srbům, dokázal přes svého o tři roky staršího soupeře postoupit i v Austrálii.

Monfils byl po vítězství hladovější. Více se tlačil do útočné hry, lépe se pohyboval a snažil se i měnit rytmus hry. Téměř tříhodinový zápas zakončil povedeným 'kraťasem', který už Španěl poslal jen do sítě. 

S Verdaskem tak zůstává naporažený. Porazil ho jak loni na Masters v Paříži, tak před třemi lety na antuce v Monte Carlu.

"Bylo to dobré, byl to můj první zápas sezony. Jsem šťastný," pochvaloval si 12. hráč světa Monfils. "Začátek zápasu byl náročný, ale brzy jsem našel svůj rytmus a dobře jsem se pohyboval. Byl jsem agresivnější," komentoval pařížský rodák a zároveň dodal, že se jeho zimní příprava skládala hlavně z kondičního běhání a gymnastických cviků, zatímco raketu nechal dlouho ležet v koutě.

O finále se utká s krajanem Tsongou - loňským finalistou, nebo Melzerem. Jejich zápas se dnes kvůli počasí odehrát nestihl a byl přeložen na zítra. Ani na čtvrtek a pátek však meteorologové příliš optimistické zprávy nemají. Oba dva dny má pršet, rozjasnit se má až od soboty.

Exhibice se koná na předměstí Melbourne, ve kterém od 17. ledna startuje Australian Open.

- EXHIBICE KOOYONG (Austrálie - Melbourne, tv. povrch) -
středeční výsledky (12. 01. 2011)

Čtvrtfinále:
Davyděnko (Rus.) - Berdych (ČR) 7-5 3-6 6-3
Monfils (Fr.) - Verdasco (Šp.) 4-6 7-6(4) 6-4
Hewitt (Austr.) - Južnyj (Rus.) 7-5 4-6 6-4
Tsonga (Fr.) - Melzer (Rak.) ... odloženo na čtvrtek

Semifinálové dvojice: Monfils - Tsonga/Melzer, Hewitt - Davyděnko

Zápasy o 5. - 8. místo: Verdasco - Tsonga/Melzer, Južnyj - Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Dík za opravu, jinak bych v článcích tvrdě :-)) vyžadovala námi Moravany hojně užívané BO, uvedu ve větě: Davyděnko vyhrál bo byl lepší.
Hezký večer :-))
Reagovat
LubosZabloudil
Chápu :)
Monfils na Verdaska umí zahrát, bo oba vzájemné souboje vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils je hroznej šašek:-) ale člověk se při jeho zápasech aspoň nenudí, sice 50x za zápas se vyválí na zemi, ale je sranda ho sledovat... jeho kraťasy z výsoku, smeče z obrovskýho až komickýho výskoku... bylo tam dost vtipných momemntů na obě strany, kdy i sami hráči se smáli jeden druhému... je škoda, že Verdasco nevyhrál, ale Monfils si to zřejmě zasloužil víc... snad se Verdasco dostane do pohody a na AO uhraje dobrý výsledek, protože včera nehrál špatně, bylo to vyrovnané a rozhodlo jen pár míčků...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Berdych se kvůli dešti dostal na kurt o čtyři hodiny déle - to je nejakej ceskej vymysl pro to, ze se tam dostal pozdeji? :D
Reagovat
smazaný uživatel
jojo už jsem se stím setkal mockrát obzvláště u lidí z východních čech. Nevím odkud to pochází původně ale vždy když to slyším tak se tomu směju protože tomu spojení nerozumím. Věty typu "přijdu dýl, příšel o něco dýl" apod mi jsou proti srsti:))
Reagovat
a.magerova
Komu toto slovní spojení "zvedá žaludek" slovy klasika: No to je hnus Velebnosti.
Chápu, že někdo bude "dýl či déle" v hospodě než původně plánoval, ale pak přijde domů později nikoli déle !!!
Reagovat
Vojtaakk
Puvodne to pochazi ze zapadnich cech, z Plzenska, Klatovska a podobne. Setkavam se se spoustou lidi z teto oblasti a všichni CHODÍ DÝL. HRŮŮZA.
Každopádně sem rád, že ještě existujou lidi, co umí česky...
Reagovat
LubosZabloudil
Omlouvám se všem čtenářům, kterým jsem slovem 'déle' "nadzvedl žaludek" :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist