Berdych bude ve Wimbledonu nasazenou sedmičkou

19. 6. 2013, 13:47
Aktuality 23
Tři zástupce bude mít letos český tenis mezi nasazenými hráči ve Wimbledonu. Tomáš Berdych si oproti postavení ve světovém žebříčku o jedno místo pohoršil a na trávě v All England Clubu bude letos nasazenou sedmičkou. Petra Kvitová je turnajová osmička a mezi nasazené se vešla i Lucie Šafářová s Klárou Zakopalovou, které na poslední 32. místo pomohlo odhlášení Rusky Kuzněcovové.
Tomáš Berdych

Role nasazených jedniček budou plnit první hráči světových žebříčků - obhájkyně titulu Serena Williamsová a Novak Djokovič. Loňský vítěz Roger Federer je trojkou a čerstvý král Roland Garros Španěl Rafael Nadal podle očekávání pětkou.

Před šestého hráče světa Berdycha se letos při nasazení dostal Francouz Jo-Wilfired Tsonga, loňský semifinalista turnaje v All England Clubu. Organizátoři londýnského grandslamu tradičně sestavují nasazení nejen podle žebříčku, ale i na základě výkonů hráčů na trávě v loňském a předloňském roce; a Berdych v loňské sezoně prohrál v 1. kole Wimbledonu a následně i olympiády.

Dvojnásobná grandslamová vítězka Světlana Kuzněcovová, která měla ve Wimbledonu startovat jako turnajová šestadvacítka, se odhlásila kvůli nataženým břišním svalům. Lucie Šafářová se tak díky tomu posunula z 28. na 27. pozici a mezi nasazené se dostala i Klára Zakopalová, které ve světovém žebříčku patří 33. příčka.

Nasazení pro Wimbledon má jasná pravidla. Určuje se z bodů v žebříčku ATP k 17. červnu 2013, ke kterým se připočtou body, které hráč získal na trávě za posledních 12 měsíců a 75 procent nejvyššího bodového zisku za 12 měsíců předtím.

Z toho důvodu zůstal Nadal pětkou, ač hraje po návratu po zranění v excelentní formě a vyhrál sedm z devíti turnajů, které hrál. Kvůli loňskému zranění kolena je ale v žebříčku ATP pátý a kvůli vyřazení od Lukáše Rosola ve druhém kole loňského Wimbledonu nezískal dostatek bodů, aby se dostal do elitní čtyřky.

Při pátečním losování se tak rozhodne, jestli Nadal letos teoreticky již ve čtvrtfinále narazí na Federera, Djokoviče nebo domácí naději Andyho Murrayho.

Mezi nasazenými jsou i české páry ve čtyřhrách. Stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, loňské finalistky Wimbledonu, jsou dvojky. Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem budou čtvrtí nasazení.

Nasazení pro Wimbledon - muži:
Dvouhra:
Muži: 1. Djokovič (Srb.), 2. Murray (Brit.), 3. Federer (Švýc.), 4. Ferrer (Šp.), 5. Nadal (Šp.), 6. Tsonga (Fr.), 7. Berdych (ČR), 8. Del Potro (Arg.), 9. Gasquet (Fr.), 10. Čilič (Chorv.), 11. Wawrinka (Švýc.), 12. Nišikori (Jap.), 13. Haas (Něm.), 14. Tipsarevič (Srb.), 15. Almagro (Šp.), 16. Kohlschreiber (Něm.), 17. Raonic (Kan.), 18. Isner (USA), 19. Simon (Fr.), 20. Južnyj (Rus.), 21. Querrey (USA), 22. Monaco (Arg.), 23. Seppi (It.), 24. Janowicz (Pol.), 25. Paire (Fr.), 26. Dolgopolov (Ukr.), 27. Anderson (JAR), 28. Chardy (Fr.), 29. Dimitrov (Bulh.), 30. Fognini (It.), 31. Benneteau (Fr.), 32. Robredo (Šp.).

Čtyřhra:
1. Bryan/Bryan (USA), ... 4. Štěpánek/Paes (ČR/Indie).

 

Nasazení pro Wimbledon - ženy:
Dvouhra:
1. S. Williamsová (USA), 2. Azarenková (Běl.), 3. Šarapovová (Rus.), 4. A. Radwaňská (Pol.), 5. Errani (It.), 6. Li Na (Čína), 7. Kerberová (Něm.), 8. Kvitová (ČR), 9. Wozniacká (Dán.), 10. Kirilenková (Rus.), 11. Vinciová (It.), 12. Ivanovičová (Srb.), 13. Petrovová (Rus.), 14. Stosurová (Austr.), 15. Bartoliová (Fr.), 16. Jankovičová (Srb.), 17. Stephensová (USA), 18. Cibulková (SR), 19. Suárezová (Šp.), 20. Flipkensová (Belg.), 21. Pavjučenkovová (Rus.), 22. Cirsteaová (Rum.), 23. Lisická (Něm.), 24. Pcheng Šuaj (Čína), 25. Makarovová (Rus.), 26. Lepchenková (USA), 27. Šafářová (ČR), 28. Paszeková (Rak.), 29. Cornetová (Fr.), 30. Barthelová (Něm.), 31. Oprandiová (Švýc.), 32. Zakopalová (ČR).

Čtyřhra:
1. Erraniová/Vinciová (It.), 2. Hlaváčková/Hradecká (ČR), ... 7. Peschkeová/Grönefeldová (ČR/Něm.), 9. Šafářová/Pavljučenkovová (ČR/Rus.), 16. Záhlavová-Strýcová/Görgesová (ČR/Něm.).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Sonja
http://www.youtube.com/watch?v=IFPHdXFOXC0

Tady je i video, jak trénujou...Nole s Gulbisem v čase 0:15
Reagovat
smazaný uživatel
Gulba jak tam prohání Noleho :D
Reagovat
gigin
Od: gigin
tommr & spol
I když jsem ortodoxní Djokárna, dnes jsem samozřejmě přál Tomíkovi i když z hlediska kalkulu je to nelogické. Hlásil jsem už předem, že se ho bojím v případném QF, které jsem si i tak moc přál. Vím, jak se cítíte, dokážu se do toho vžít ... :-(( Tak se držte ...

:DDDDDD Tvl, členové S.M.T. a Ernestku - odpuste mi to!! :DDDDDDDDDDD
Reagovat
Nola
všetko dobre dopadne predseda
ako chuťovka dve pekné videá (preview W 2013:
dámy aj páni:
https://www.youtube.com/watch?v=KdKXTQtlEjc
iba páni:
https://www.youtube.com/watch?v=T7FTlWqtAo0
Reagovat
gigin
Když myslíš :)) Ale pamatuj na mé slova v pátek. Ti říkám.. Hrůza, děs! Uvidíš.
Reagovat
Nola
ak ťa trochu ukludní, uvediem svoj postreh, každý tvrdí, že tráva je najslabší Noleho povrch, s čím sa síce stotožnujem, ale má tam nejaké výsledky, môžem porovnať TOP4 za posledné 3 roky, v roku 2009 Rafa absentoval, uvediem od roku 2010:
rok 2010 : Rafa W, Roger ČF, Andy SF, Nole SF
rok 2011 : Rafa F, Roger ČF, Andy SF, Nole W
rok 2012 : Rafa 2.k, Roger W, Andy F, Nole SF
Nole má nejaké výsledky a z tých treba vychádzať, nelámať si hlavu nad losom, je to zbytočné, ak si chce udržať svoju pozíciu, musí každého kto mu príde do cesty poraziť, a to nie iba hráčov TOP 4, nakoniec 2 z nich v posledných finálových dueloch porazil, nie je to iba o povrchu, ale hlavne o hlave....
Reagovat
gigin
Jsi moc hodná. Děkuji :))
Reagovat
Nola
nie je to s Nolem náhodou Gulba? ? :D
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/972131_575016395884549_1330342239_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou je :-)
Reagovat
gigin
Jééé, tož to je paráda!! Díky moc za foto!! To je dvojka, tvl!! Jeden pánes větší, jak druhý :DDDDD
Reagovat
Nola
vylepšila sa ti nálada? hlavu hore !!! Nole trénuje s Gulbom return :D ešte musí okukať servis a všetko bude v pohode :D
Reagovat
gigin
Nic nezastírám, určitě jsi mi zlepšila náladu. Moc!! A ještě jednou ti děkuji :)) Tvl, Nole mít Gulbův servis :-OOO :))))
Reagovat
gigin
Já su z toho hicu tak doblblý, zpráva pro Nolu, to dá rozum. Né pro Noleho :DDDD
Reagovat
gigin
Já čuju zase nějakou hrůzu, stejně :((
Reagovat
smazaný uživatel
J8 zase čuju lucky draw pro Andyho, což znamená ČF DelPo/Tsonga, SF Ferrer/někdo z těch dvou :D A všichni tři top hráči v druhé části.
Reagovat
gigin
no dyť to říkám...
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Obav Andy to vyhra urcite
Reagovat
gigin
Aby ne, s takovým losem.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Stejně by i tak musel ve finále jednoho top hráče porazit. A fakt bych se divil, kdyby to bylo tak, jak píšu. Dopadne to tak, že Rafa bude ve ČF s Davidem beztak. Pro Andyho by ale bylo lepší, kdyby měl ve své půlce na SF Rogera.
Reagovat
Heather_Fedex
kdy probehne los?
Reagovat
gigin
V piatok. Ale neviem o koľkej :))
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych ve 12 britského, takže 13 našeho.
Reagovat
Heather_Fedex
dik kluci. uz ted su v pnuti...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist