Berdych absenci Djokoviče v srbské nominaci uvítal

28. 3. 2012, 14:41
Aktuality 53
Absenci světové jedničky Novaka Djokoviče v nominaci srbského týmu pro čtvrtfinále Davis Cupu uvítal nejlepší český hráč Tomáš Berdych i kapitán Jaroslav Navrátil. Oba připouštějí, že by se Djokovič ještě mohl v týmu na poslední chvíli objevit, i když pravděpodobnost je minimální.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Nemyslím si, že by měli Srbové zapotřebí hrát nějakou taktickou hru. Djokovič je podle mého názoru dnes v takové pozici, že ani o Davisově poháru slyšet nechce. Už jej za Srbsko vyhrál a tento úspěch už má za sebou. Nyní se chce soustředit na svoji kariéru a na svůj tenis," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Prostějově Berdych.

Českým tenistům se naskýtá dobrá šance oplatit Srbům vyřazení v semifinále v roce 2010. "Při exhibici by byla absence Djokoviče na škodu divákům i pořadatelům, ale v Davisově poháru bude každý náš fanoušek mnohem spokojenější, když postoupíme do semifinále. Porazit Djokoviče by bylo hodně těžké," řekl Berdych.

Ani Navrátil dodatečnému zařazení Djokoviče do týmu nevěří, ale definitivně jasno bude podle něj až příští čtvrtek. Oba týmy mohou změnit nominaci do losování. "Počítám, že by se absence Djokoviče mohla projevit na psychice srbského týmu. S Djokovičem měli srbští tenisté dva jisté body ve dvouhře. Nyní musí najít cestu, kde získají potřebné tři body k vítězství. A je jim jasné, že v bouřlivém českém prostředí ve vyprodané hale bude hodně těžké se prosadit," uvedl Navrátil.

Ani při absenci Djokoviče se ale čeští tenisté, kterým by se měli ve dvouhrách postavit Janko Tipsarevič a Viktor Troicki, necítí favority. "Do role favorita nás možná tlačí novináři. Ale musím zdůraznit, že Tipsarevič je devátý hráč světa," řekl Berdych, jenž poslední dva vzájemné zápasy loni v Paříži a v Londýně na Turnaji mistrů vyhrál. "Ale srovnávat turnajové zápasy s utkáními v Davisově poháru nelze," poznamenal sedmý hráč světa, jenž má s Tipsarevičem celkovou bilanci 4:4.

Berdych se v úterý vrátil z turnaje v Miami, kde jej nečekaně ve třetím kole vyřadil 101. hráč žebříčku ATP Grigor Dimitrov z Bulharska.

"Můj výsledek z USA není nejpozitivnější. Ale musím si z něj vzít to dobré. Při změně přechodu na antuku budu mít nyní dostatek času na to, abych se připravil stoprocentně na Davisův pohár. Naším cílem je získat tři body a postoupit," řekl.

Všechny čtvrtfinálové zápasy Davis Cupu se poprvé budou hrát na antuce, která vyhovuje Berdychovi i Radku Štěpánkovi. "Věděli jsme, že v případě Djokoviče je jedno, na kterém povrchu budeme hrát. Snažili jsme se proto, aby podmínky co nejvíce vyhovovaly nám a co nejméně seděly Srbům. Pro Tipsareviče je antuka mírná nevýhoda," míní Berdych.

Český tým má navíc možnost ještě v průběhu přípravy povrch upravit tak, aby co nejvíce vyhovoval domácím hráčům. V Praze se bude připravovat česká reprezentace od neděle.

pva, ČTK

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se že cenzura pracuje na plné obrátky! Pravda se zkrátka nenosí! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Ano tento zápas jsem viděl živě..Berdych arogantní k publiku:(
Reagovat
smazaný uživatel
Moje gramatika je špatná to máš pravdu..Možná to bude tím,že nejsem Čech,a spoustu let s tím bojuju.Toto je veřejná diskuze, takže každý si může napsat co uzná za svuj názor, pokud se ti to nelíbí, je to tvuj problém, nereaguj..Ale čtu tě dost dlouho abych si udělal obrázek.Já jsem ti jasně napsal včera že jsem s ním do styku přišel několikrát a muj názor je neměný už nekolik let...Ale svým vztekáním tady nezměníš fakt, že mám pravdu a je to holý fakt..Pokud si dobře pamutuju, tak je ti něco kolem 50let a tenis sledujěš dlouhodobě jsem překvapen,že k někomu takovému se nedostali nikdy informace o Berdychových excesech a povaze :)
Reagovat
VlS
Tak to jednání - arogantní - popiš. Napsal jsi, že jsi ho viděl hrát 100x na živo. Jednak jsem se hned ptal, za kolik let jsi ho viděl hrát 100x naživo a neodpověděl jsi. Není až takový problém se podívat, kolikrát řekněme za posledních 5 let Tomáš v Prostějově hrál, ale není to podstatné.
Se kterými hráči (ostatní hráči ho ......) jsi mluvil? Vůbec si nemyslím, že ho kde kdo nebo každej musí mít rád, nevím jakej je, neznám ho, není můj kamarád ani příbuznej a je mi to celkem fuk. Je rozdíl, když o někom řeknu: "je mi volnej, nemůžu říct, že ho mám nějak rád", a něco úplně jinýho je říct: "já ho nemám rád" ve významu - štve mě, mám ho nerad. Tak co říkají (co tobě osobně řekli) ti ostatní hráči na okruhu?
Já ho posuzuji podle toho, jak ho vidím na obrazovce. Z toho, co vidím na obrazovce nemůžu říct, že by na mě působil nějak arogantně a rád bych od někoho slyšel (četl) nějakej konkrétní důvod, ne snůšku keců, že tohle je fakt a ať o tom nikdo nepochybuje. O jeho excesech jsem neslyšel a je otázka, co je to exces (a co je arogence). Tvé zdůvodňování asi před dvěma dny, že arogantní je, když nehraje agresivně, je směšné, ale opravdu hodně směšné.
Jak je možné zneužít náhodné chyby v gramatice (sám je dělám taky) jsem ti názorně ukázal. Tak máš konkrétní argumenty, nebo jen obecné řeči?
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nečekáš, že ti tady na veřejné diskuzi budu jmenovat,nebo uvádět nejaké dukazi..a HLAV
Reagovat
smazaný uživatel
HLAVNĚ ODHALOVAT SVOU IDENTITU.:),
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tevize a obrazovky miluji Michaela Jacksona..ikyž už mezi námi není..
Reagovat
VlS
Myslel jsem si to, nakonec to vždy skončí u obecných řečí, nepodání ruky Almagrovi (což bylo od Berdycha blbé gesto, na tom se shodneme) a x let starej záběr, kdy na diváky udělal pššt vrcholná arogance. Co chudák David Ferrer, kterýmu taky ruplo a střelil míč do diváků (jistě větší arogance, než pšššt), protože tam řvalo dítě? To je jeden z nejslušnějších a nejférovějších tenistů navždy arogant? Co Soda (nejen ze stejnýho videa) to je taky arogant? A-Rod - taky napálil míč do diváků. A to nevytahuju historii Mc Enro, Connors, Lendl a tak dál. No, prostě ho nemáš rád, nikdo tě nenutí ho mít rád. Já k němu nemám žádný osobbní vztah, jako člověk je to cizí člověk, se kterým nemám nic společnýho. Jako tenistovi mu fandím tak, jak fandím všem našim a nelíbí se mi, když někdo kohokoliv (nejen Berdycha) napadá a pomlouvá bez argumentů.
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl, já Berdychovi fandím vždy když hraje na plno za svou zemi i když nejsem Čech, žiji tady 25 let..Třeba jeho přikladnou reprezentace v Davis-cupu, ocenuji velmi.Boužel jsem viděl mnoho jeho..umyslne vypuštěnych zápasů..Prostě ho nemám rád jako člověka..Viděl jsem ho tenisově rust od 15 let,byl namachrovaný už v 18 letech..A prostě povahově to není dobrý člověk, dle mého názoru..to je všě..
Reagovat
Fandina
On je těžký introvert. Nemá zapotřebí se s nikým naoko bratříčkovat, ale nemá špatnou povahu.

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20120311-may-plasil-kvitova-bude-svetovou-jednickou-berdych-ne.html
Reagovat
VlS
Jestli ho nemáš rád je tvoje věc, jestli k tomu máš důvody, tak je to přirozené a opět tvoje věc. Každý máme k nějakým hráčům sympatie a k některým naopak, to je normální.
Jiná věc je, začít publikovat, že ten a ten není dobrý člověk bez argumentů. Nikdo tě nebude nutit nějaké argumenty konkrétně zveřejňovat, když nebudeš psát, že je "darebák".
Moje otázka, kterou se tato diskuse rozpoutala byla, kdo z těch, kteří zde proklamují, jak ho nemají rádi, se s ním někdy potkala a má s ním osobní zkušenost.
Argumenty typu " má silnýho bavoráka a známí říkali, že si neumí na něm udělat nic, než natankovat benzín" a podobné, které jsem tady zaznamenal, no to mě tedy podrž.
Tvoje argumentace, že ani Radek ho nepozval na svatbu - no, a tebe pozval? Prostě neřešíš tenis a hru, řešíš svůj osobní problém, kterej tady nevyřešíš, tak proč to děláš?
Reagovat
VlS
Andy hraje dost blbě, aspoň zatím. Tipsi půjde podávat do 1. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba hrají úplnou tužku, ale v tom větru se nejde divit. Přitom Andy vedl 4-2 a vypadalo to, že je lepší. Teď už má doktora, prý nemůže dýchat a chce se mu zvracet.
Reagovat
VlS
Já vím a možná je to i pravda. Hraje fakt blbě a po něčem, čemu by se dalo říct agresivita ani stopa. Úplně odevzdanej, jen to vrací.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ze začátku snaha byla útočit byla. Naštěstí Tipsarevič je tak hloupý, že mu bahrává tím, že dělá chyby. Kdyby ho rozběhal, má vyhráno. Murray není ve své kůži.
Reagovat
smazaný uživatel
A hele, Andy se trošku probral a ubojoval 2. set.
Reagovat
VlS
Jo, už je to celkem k životu.
Reagovat
smazaný uživatel
A Janek nám nějak usnul. A Ivan krásný outfit (dres Baníčku).
Reagovat
VlS
A tak to Andy nakonec uhrál - promiň Gigine.
Reagovat
gigin
V pohodě... :-) To hlavní teprve přijde. Tam očekávám tvou slíbenou podporu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ten naivní jouda,který si koupil lístky na Djokárnu,i když jsem Federerovec chtěl jsem vidět super tenis.A tohle divadlo vnímám jako podvod,Nole na všech reklamách,nemám rád Berdycha a dal jsem randál ,abych ho měl z první řady,to je strašný.
Reagovat
VlS
Tady je takovejch lidí, co nemají rádi Berdycha - mě by jen zajímalo, kolik z nich se s ním vůbec někdy potkalo a z čeho zi tu averzi udělali.
Reagovat
Heather_Fedex
no ono jde spis o to, co se o nem rika...ze je arogantnej atd. navic kdyz jeste pridame ten incident na ao s almagrem...to opravdu na popularite nepridava
Reagovat
VlS
a ty posuzuješ lidi podle toho, co se o nich říká? Můžeš mi popsat situaci jeho arogantního chování? To nepodání ruky byla chyba a blbost, ale to nebylo arogantní, to byl prostě nas... . Kde dál se choval nějak arogantně? Když tady o tobě začne někdo psát, že jsi arogantní slepice, tak to bude pravda? A budou tě tak lidi posuzovat, i když tě nikdy neviděli, nemluvili s tebou a tak dál jen proto, že to někdo někde píše?
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem predci nikdy nenapsala, ze si o nem myslim, ze je arogantnej. ja jenom pisu, ze si myslim, ze nejspis proto ho ostatni lidi moc nemusej. na to bacha
Reagovat
VlS
No, a proto píšu, že by mě zajímalo, kolik z těch, kteří tady inzerují, jak ho nemají rádi ho někdy potkalo, nebo jestli mají nějakej důvod, kterej jsou schopní napsat mimo žvástů, jak je arogantní. Když se jich zeptáš jak se to projevuje tak utečou k nějaký frázi, že to přece ví každej. Já jsem si nevšim. Není to asi člověk, o kterým by člověk řekl, že je to sympaťák na první pohled (ale to je málo kdo). Je to introvert, kterej nijak nekomunikuje za každou cenu a všude, ale to není žádná arogance. Inťáci moc arogantní nebývají, spíš naopak. Arogantní jsou většinou extrovertní cholerici.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je arogantní, to je holí fakt.Na okruhu je to dosti málo oblíbený hráč, hráči ho nemají rádi a ani ho moc neuznávají jako člověka..Radek Štepánek ho ani nepozval na svatbu.
Reagovat
Fandina
Ale no tak ...... je to normální kluk jako každý jiný, umí hrát tenis pěkně se na jeho útočnou hru dívá a dělá mi radost když vyhrává ....... navíc je to hezkej kluk obvzlášť když si občas nechá vyrašit bradu /to se mi líbí/ a má pěknou figuru ......... jeď Tome jeď ..... a vyhrávej .....fandíme
Reagovat
smazaný uživatel
No pro ženy je to určitě velmi přitažlivej kluk..to mu nelze odepřit
Reagovat
VlS
Tvoje prohlášení je naprosto arogantní, nepodložené jediným argumentem a blbé.
Udělám jedno arogantní prohlášení směrem k tobě - ty se radši nauč gramatiku, holí může tak leda dostat po hlavě, fakt je holý.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy, kdo tenis sleduje si na berdycha udela svuj nazor sam. Na to nepotrebuje ani tvoji obhajobu ani poslouchat, co kdo povida. Lidi jsou svepravny a nastesti dneska vsechny dulezity zapasy muzes videt v tv nebo na netu. Takze asi kazdej z nas kouka na jinyho berdycha.
Reagovat
Nancy_z
Berdych nepůsobí jako arogantní člověk, ale taky to není typ, který by každého okouzlil svým šarmem. Ale třeba jeho komunikace s fanoušky na FB rozhodně arogantně nepůsobí... To, že se s každým hned nekamarádí nebo každému nesedne není přece známka arogance... Všeobecně lidí, kteří jsou u všech oblíbený je málo... taky nechápu, kde se vzal tento názor...
Reagovat
smazaný uživatel
Moje gramatika je špatná to máš pravdu..Možná to bude tím,že nejsem Čech,a spoustu let s tím bojuju.Toto je veřejná diskuze, takže každý si může napsat co uzná za svuj názor, pokud se ti to nelíbí, je to tvuj problém, nereaguj..Ale čtu tě dost dlouho abych si udělal obrázek.Já jsem ti jasně napsal včera že jsem s ním do styku přišel několikrát a muj názor je neměný už nekolik let...Ale svým vztekáním tady nezměníš fakt, že mám pravdu a je to holý fakt..Pokud si dobře pamutuju, tak je ti něco kolem 50let a tenis sledujěš dlouhodobě jsem překvapen,že k někomu takovému se nedostali nikdy informace o Berdychových excesech a povaze :)
[ Reagovat ]
Reagovat
Fandina
Tak je pravdou, že chlapi se už podvědomě na velké pěkné muže trochu s komplexem, ale používat to v tenise, kdy jde o hru a ne o to jestli mám nebo nemám někoho rád ...... to nemá logiku
Reagovat
Fandina
oprava ....... chlapi se na velké pěkně muže podvědomě dívají trochu s komplexem ..... ach jo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
...a fandit v tenise nekomu podle toho jak vypada, to je prispevek do diskuze v Cosmopolitanu nebo do Rytmu zivota?
Reagovat
Fandina
Ten nebo ta, kdo dobře hraje a dobře vypadá lze na různých forech, těm ostatním jen na tenisovém. Ale neznám člověka, který není svým způsobem hezký a pro něco sympatický a naopak ....... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
to se mi nezda. na antuce tomas moc dobre vysledky nezaznamenal zejmena proto, ze na antuku je potreba mit kvalitni pohyb po kurtu, kt. tomas diky sve vejsce zarucene nema. i dobry servis se na pomalem povrchu mine ucinku. naopak tipsovi zajiste antuka diky jeho kvalitnimu pohybu vyhovuje. predpokladam, ze i radek bude chtit vyuzit svuj oblibeny servis-volej, co je samozrejme mnohem vhodnejsi pro travu. no, bude to zajimave...
Reagovat
VlS
Všichni naši na antuce vyrostli. Berďa není na antuce špatnej (viz SF RG 2010) a pak je otázka, jaká antuka to bude.
Reagovat
Heather_Fedex
jenomze loni zas porazka v 1. kole
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že ty vypadáš jako rozenej inteligent!!
Reagovat
VlS
vyhráli a jdou dál do SF.
Reagovat
Fandina
držím palce ... fandím
Reagovat
smazaný uživatel
Co to zas ten berdych povídá? Nole se teď připravuje na letní sezónu RG, W a hlavně OH. To je pro celou špičku letos priorita.Co je to za blbost, že o DC Nole nechce slyšet? Pokud se Srbové dostanou dál, tak za ně na podzim určitě nastoupí. To jen ti naši hašašírové musejí hrát vždycky, protože bez Berdycha se Štěpánkem spadneme okamžitě do daviscupovýho podzemí. A kdo si koupil lístky na DC, že tam bude hrát Djokovič, byl naiva.
Reagovat
VlS
No, já jsem rád, že ty "Hašašíry" máme, jinak bychom hráli asi s Albánií. Tomáš tam neřekl vůbec nic, co by bylo v rozporu s tím, co píšeš ty o přípravě na RG, Wimbledon a OH, interpretuješ něco, co tam není napsané ani mezi řádky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, při exhibici ano, pak bych cenu lístků chápal... Ale kalkulovat cenu lístků s tím, že přijede "jednička" (viz. všude prezentováno) a pak se tak říkajíc vysmát fanouškům (viz. Navrátilův komentář)...? Viděl jsem jej v Bělehradě, v Praze ho oželím. Ale jsem zvědav na tu zaplněnou halu...:-/
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, Novak neřekl předem, že nepřijede, aby ho někdo neprezentoval, takže ten koho tenis zajímá, nepohrdne dalšími srbskými hvězdami které jsou uvedeny v jejich nominaci. S nimi je šance na náš postup o něco lepší, i když žebříčkově mají pořád navrch. Ten kdo chtěl na tenis jít, tak tam půjde tak nebo tak ... úsměv
Reagovat
VlS
Bez Novaka žebříčkově navrch nemají, Janko je 2 místa za Tomem, Viktor je 2 místa za Radkem, ale to vůbec nic neznamená. Důležité asi bude, jak to půjde Tomášovi. Může to skončit jakkoliv od 5:0 po 0:5. Nechejme se překvapit a doufejme, že příjemně :-)
Reagovat
Fandina
acho jo ..... no to je když je člověk líný se do žebře dívat .... Tipsu vím, ale Viktora asi podvědomě řadím jinam a Radek je pořád a pořád lepší a lepší ... jen tak dál ..... přitom mám celkem pěkný odkaz na aktuální ranking ... úsměv ... odkaz http://live-tennis.eu/

stejně to sleduji na
Reagovat
Chandler
Já bych zase uvítal, kdyby začal něco hrát...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist