Berdych a Štěpánek: Využili jsme zkušenosti a dopsali ten příběh

17. 11. 2013, 20:29
Aktuality 2
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych si po obhajobě vítězství v Davisově poháru na půdě Srbska pochvalovali, že dokázali zúročit zkušenosti z loňského finále v Praze proti Španělsku. Letošního titulu si cení úplně stejně, dotknout se "salátové mísy" se jim nikdy neomrzí.
Berdych a Štěpánek (© Česká sportovní)

"Říká, že poprvé je to vždy jen jednou, ale tohle se nikdy neohraje. Všichni jsme plni emocí, těžko se hledají slova. Myslím, že to doceníme až během pár dnů," uvedl v České televizi Štěpánek, který stejně jako loni vyhrál za stavu 2-2 rozhodující pátý zápas. Proti Dušanu Lajovičovi exceloval a ztratil jen pět gamů. "Tenhle prodloužený víkend jsem odehrál asi v životní formě," líčil Štěpánek.

Podle Berdycha si Češi možná uvědomí až časem, čeho dosáhli. "Ke konci roku spíš člověk pořád vstřebává to první vítězství a mezitím jsme bojovali o další. Asi se nikomu nezdálo, že bychom mohli vyhrát dvakrát za sebou. Až si člověk jednoho dne sedne a bude mít klid, tak to teprve možná vstřebá," uvažoval Berdych.

Podle Štěpánka byla cesta za obhajobou možná i složitější než premiérové vítězství. "Z mé strany určitě, pro první kolo jsem nebyl k dispozici já, ve druhém kole naopak Tomáš. V semifinále a finále jsme to zvládli stejně dobře jako loni," pochvaloval si.

"Říká se, že je těžší obhajovat, myslím, že jsme využili zkušenosti a zaslouženě získali salátovou mísu podruhé za sebou. Jsme jedním z pěti týmů, které dokázaly obhájit. To je fantastické. Dopsali jsme ten neuvěřitelný příběh," radoval se Štěpánek.

K triumfu ve finále je tentokrát dovedl jako nehrající kapitán Vladimír Šafařík, který zastoupil nemocného Jaroslava Navrátila. "Myslím, že tenhle titul patří Jardovi. Celý rok si prošel s týmem tu cestu ve Švýcarsku, Kazachstánu i doma s Argentinou. Já jsem strašně rád, že jsem mohl aspoň trošku pomoci," uvedl Šafařík.

"Jsem hrdý, koho jsem mohl mít v týmu. Radek a Tomáš jsou strašní profesionálové, neuvěřitelné osobnosti a zaslouží si to vyhrát podruhé," dodal.

Skleničku šampáňa jsem si dal, přiznal Navrátil
Navrátil musel daviscupový zápas po sedmi letech sledovat jen u televize. "Klukům jsem držel palce a nakonec se to povedlo. Oba dva předvedli všechny tři dny fantastický výkon," řekl Navrátil.

"Byl jsem s kluky i Vláďou v kontaktu každý den. Trochu jsem poradil s Lajovičem, kterého znám, protože s ním hrál Jirka Veselý. Vláďa Šafařík to jako kapitán zvládl perfektně," chválil Navrátil.

Kvůli plicní embolii, z níž se zotavuje, nemůže moc bouřlivě slavit. "Mám alkohol zakázaný, ale jednu skleničku šampáňa jsem si dal. Rekonvalescence probíhá dobře. Musím chodit na kontroly na ředění krve, a když to bude dobře probíhat, za tři týdny budu v pořádku," dodal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
a.magerova
Před finále:
http://www.tennisnow.com/Files/team-serbia-davis-cup-2013.aspx

Po finále:
http://img.blesk.cz/img/2/full/1875210_.jpg
Reagovat
Jan
A prý je Tomáš arogantní a nesympatický. Podívejte se, jak na té fotce dobře vypadá !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist