Berdych a Štěpánek postoupili do osmifinále

30. 3. 2008, 23:25
Aktuality 1
Českým tenistům se na turnaji v Miami daří. Tomáš Berdych i Radek Štěpánek si ve svých dnešních duelech 3. kola poradili se soupeři bez větších problémů a postoupili mezi nejlepších šestnáct. Zítra je může napodobit ještě Ivo Minář, ovšem narazí na světovou šestku Andyho Roddicka.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek postoupili v Miami do osmifinále

Již do čtvrtého kola postoupil český tenista Radek Štěpánek, jenž si poradil ve dvou setech s Belgičanem Xavierem Malissem. Na stejném turnaji už svého soupeře dokázal zdolat i před dvěma lety a v pátém vzájemném duelu slavil třetí výhru. V boji o čtvrtfinále čeká turnajovou sedmadvacítku domácí James Blake, s nímž má Štěpánek naopak pasivní bilanci.
V prvním setu dnešního utkání dokázal devětadvacetiletý český hráč získat Belgičanův servis hned ve čtvrté hře, při svém naopak nepřipustil komplikace. Také v druhém setu měl Štěpánek více příležitostí k brejku, soupeřův odpor ale nezlomil, a tak musel rozhodnout až tie-break. V něm se Štěpánek po výsledku 7-4 radoval z postupu mezi nejlepší šestnáctku.

I nejlepší český tenista Tomáš Berdych dnes zápas 3. kola se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem zvládl na výbornou. Za 65 minut porazil bývalou světovou jedničku hladce 6-1 6-3 a vyhrál i druhý vzájemný zápas. V boji o čtvrtfinále si zahraje s Rusem Tursunovem, s nímž dosud vyhrál dva zápasy - na US Open 2006 a Australian Open 2007. V indické Bombaji 2006 vyhrál Rus, když o svém postupu rozhodl až ve zkrácené hře 3. setu.

Již postupem do osmifinále Berdych překonal loňské třetí kolo a o další body do žebříčku navíc bude bojovat v úterý právě v souboji s Tursunovem.

V pondělí se o senzaci pokusí Ivo Minář. V duelu 3. kola ho totiž čeká domácí Andy Roddick, kterému aktuálně patří 6. příčka světového žebříčku.

ATP Masters Series Miami - sobotní výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Tursunov (Rus) - F. Lopez (32-Špa) 4-6 6-3 6-4
Štěpánek (27-ČR) - Malisse (Bel) 6-3 7-6(4)
Blake (9-USA) - Santoro (Fra) 6-3 6-7(4) 6-4
Mathieu (16-Fra) - Moya (20-Špa) 7-6(1) 7-5
Berdych (10-ČR) - J.C. Ferrero (22-Špa) 6-1 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Melo/Sa (Bra) - Erlich/Ram (3-Izr) 7-6(5) 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist