Berdych a Söderling v Rotterdamu prosvištěli prvním kolem

8. 2. 2011, 21:55
Aktuality 4
ATP ROTTERDAM - Skvělou hrou a formou se v úvodním kole halového turnaje prezentovali dva z favoritů. Český tenista Tomáš Berdych i nejvýše nasazený Robin Söderling přestříleli své soupeře za necelou hodinu, když po svém servisu ztratil jen po šesti fiftýnech.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po životním roce zažívá i nejpovedenější start do nové sezony. Po zopakování semifinále v Brisbane si poprvé zahrál čtvrtfinále na Australian Open a dnes suverénně zahájil halový turnaj v Rotterdamu.

V prvním kole se pětadvacetiletý tenista utkal s Guillermem Garcíou-Lópezem, se kterým předtím prohrál dva ze tří vzájemných zápasů, včetně loňského v Šanghaji. Dnes v Holandsku však na kurtu zářil jediný hráč. 

Čtvrtý nasazený Berdych do zápasu vlétl čistou hrou a ziskem pěti her v řadě, aby první set vyhrál 6-1. Sebevědomě začal i druhé dějství a španělský tenista neměl sebeměnší šanci na úspěch. Rodák z Valašského Meziříčí po svém servisu pustil jen šest fiftýnů a nakonec po 55 minutách zvítězil přesvědčivě 6-1 6-2.

O čtvrtfinále si sedmý hráč světa zahraje s Dmitrijem Tursunovem, jehož kariéru brzdí častá zranění. Ruský tenista se však v posledních dnech dostává do dobré formy; před čtrnácti dny vyhrál challenger v Singapuru a v Rotterdamu prošel kvalifikací a bez ztráty servisu si poradil s Kazachem Golubjovem.

Právě po boku Tursunova a navíc v Rotterdamu získal Berdych před třemi lety svůj jediný deblový titul na okruhu ATP. Ve dvouhře se s o tři roky starším rodákem z Moskvy utkal pětkrát a připsal si čtyři vítězství. 

Že vlastnosti povrchu v rotterdamské hale nahrávají tenistům se skvělými servisy, poznal i domácí Robin Haase. Holandská naděje na returnu uhrála pouhých šest vítězných výměn a s obhájcem titulu a světovou čtyyřkou Robinem Söderlingem prohrála hladce 3-6 2-6. 

"První zápas je těžký na každém turnaji, ale dnes to bylo opravdu dobré. Skvěle jsem se pohyboval, podával, returnoval. Zdejší kurty mám rád, daří se mi tu," řekl obhájce titulu. Teď na nejvýše nasazeného Švéda čeká duel s Němcem Kohlschreiberem.

Už v prvním kole naopak skončil turnaj pro nasazenou trojku Davida Ferrera. Čerstvý semifinalista Australian Open, přemožitel světové jedničky Nadala, nečekaně nestačil na Jarkka Nieminena. Finský tenista zvítězil po čtyřech brejcích ve dvou setech a může se těšit na souboj s vítězem Davisova poháru Srbem Viktorem Troickým. 

Kvůli horečce se na poslední chvíli odhlásil Lotyš Ernests Gulbis. Jeho místo v pavouku zaujmul Philipp Petzschner, po nezvládnuté kvalifikaci ale nestačil ani v prvním kole na domácího Thiemma De Bakkera.

Lukáš Dlouhý s Paulem Hanleym začali spolupráci tituly z Brisbane a Sydney, na dalších dvou turnajích však vypadli hned v prvním kole. Dnes v Rotterdamu česko-australská dvojice prohrála 6-7 7-6 4-10 s loňskými vítězi Wimbledonu Melzerem a Petzschnerem.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, t v. povrch / hala, 1.450.000 eur) -
úterní výsledky (08. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (4-ČR) - García-López (Šp.) 6-1 6-2
Söderling (1-Švéd.) - Haase (Niz.) 6-3 6-2
Nieminen (Fin.) - Ferrer (3-Šp.) 6-3 6-4
Ljubičič (7-Chorv.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(3) 6-3
Tsonga (8-Fr.) - Dimitrov (Bul.) 6-4 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-4 7-6(5)
De Bakker (Niz.) - Petzschner (Něm.) 6-4 0-6 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Melzer/Petzschner (2-Rak./Něm.) - Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) 7-6(3) 6-7(4) 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tom hrˇAl asi d o b r e
Reagovat
smazaný uživatel
hrál jako z Partesu a soupeř hrál tragicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom hrál opravdu úžasně, vycházelo mu skoro vše. Na druhou stranu je potřeba přiznat, že soupeř mu svým výkonem byl celkem velkým pomocníkem. Ale i tak snad předzvěst dobrých výkonů... Jen tak dále!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas hral asi dobre ale ja to nevidel hraje někdo tenis.

bujikolo bujiklo

psal mali kluk.................................
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist