Benneteau porazil Ferrera, v sedmém finále s nadějí na první titul vyzve Mónaka

29. 9. 2012, 14:47
Aktuality 3
ATP KUALA LUMPUR - Julien Benneteau se v Kuala Lumpuru postaral o překvapivé vyřazení světové pětky Davida Ferrera a ve 30 letech si zajistil šanci získat premiérový titul z turnaje ATP..V celkově již sedmém finále se francouzský tenista utká s Juanem Mónakem, který dnes odvrátil mečbol proti Nišikorimu.
Julien Benneteau

Julien Benneteau se na okruhu ATP pohybuje už od roku 2000, titul ale za ta dlouhá léta vybojovat ještě nedokázal. Ve finále si sice zahrál celkem šestkrát, k úplnému vrcholu to ale nikdy nedotáhl. Sedmou šanci si zajitil tento týden v Kuala Lumpuru, když v dnešním semifinále překvapivě porazil hladce 6-4 6-1 nejvýše nasazeného Davida Ferrera.

Favorizovaný Španěl přitom po sérii brejků vedl 3-1 a ještě po ztraceném náskoku měl za stavu 4-4 brejkbol. Jenže od té chvíle prohrál sedm gamů v řadě, nevyužil žádný z devěti brejkbolů a ani čtyři odvrácené mečboly Ferrera od nečekané porážky nezachránily.

Ukončit černou bilanci finálových zápasů se Benneteau pokusí v Malajsii v neděli ráno proti druhému největšímu favoritovi turnaje Juanu Mónakovi. Argentinský tenista dnes v souboji s Japoncem Keiem Nišikorim prohrával v rozhodujícím setu už 2-5, v devátém gamu ale smazal mečbol a nakonec v tie-breaku rozhodl o svém postupu.

"Bojoval jsem o každý míček a snažil se zůstat ve hře. Jakmile jsem chytil rytmus, začal jsem hrát lépe," řekl Mónaco.

Osmadvacetiletý Jihoameričan letos postoupil už do pátého finále, nicméně prvního mimo antuku, na které v této sezoně slavil už tři tituly.

- ATP 250 KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů)
sobotní výsledky (29. 09. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Benneteau (7-Fr.) - Ferrer (1-Šp.) 6-4 6-1
Mónaco (2-Arg.) - Nišikori (3-Jap.) 6-2 2-6 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc pekny zapas, dramaticky prubeh, dlouhe gemy spousta vyhod a shod. David vzdoroval 4 matchbally,ale paty uz nezvladl.Frantikovi preji premierovy titul, hraje jiz delsi dobu moc pekny tenis.
Reagovat
dadaft
taky držím palce. tak dobrý tenista by zkrátka měl mít aspoň jeden titul v kariéře.
Reagovat
misoSK
v hale je Julien urcite lepsim hracom ako Monaco a verim, ze to zajtra potvrdi, za tie roky stravene na okruhu, pocas ktorych predvadza stabilne kvalitny tenis si titul zasluzi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist