Benneteau má šestou šanci na titul, Nieminena ale ještě neporazil

13. 1. 2012, 19:38
Aktuality 1
ATP SYDNEY - Oba hráli ve finále turnajů ATP dohromady již šestnáctkrát, jediný titul ale dosud slavil jen Jarkko Nieminen z Finska. Francouz Julien Benneteau na svůj premiérový triumf dokonce stále čeká. A právě tito dva třicátníci se v sobotu utkají o vítězství na klání v Sydney.
Julien Benneteau

Ač nenasazený, postoupil Julien Benneteau v Sydney do finále bez ztráty setu. Poradil si se Seppim, Felicianem Lópezem, Bogomolovem a nejvíce gamů ztratil v dnešním semifinále s vítězem turnaje z roku 2010 Marcosem Baghdatisem z Kypru, jehož porazil dvakrát 6-4.



"Benneteau hrál dnes velmi dobře. Já se snažil, ale údery jsem nehrál dostatečně tvrdě. Byl jsem málo agresivní. Měl jsem šance, ale nevyužil jsem je, on ano. To v podstatě rozhodlo," komentoval šestadvacetiletý Baghdatis.

Třicetiletý Benneteau postoupil do svého šestého finále, přičemž ve všech předchozích (Casablanca 2008, Lyon 2008, Kitzbühel 2009, Marseille 2010 a Winston-Salem 2011) prohrál. V Sydney tak bude usilovat o premiérový titul. Čeká ho však Jarkko Nieminenen, se kterým prohrál všechny čtyři vzájemné souboje.

"Věřím si. Ale také vím, že jsem ho (Nieminena) na okruhu ještě neporazil, i když to byly pokaždé vyrovnané a dlouhé zápasy. Je to dobrý hráč a získal tady už hodně sebevědomí, protože vyhrál spoustu zápasů. Ale na druhou stranu může být také trochu unavený. Teď už záleží jenom na mě, zda najdu způsob, jak získat první titul," řekl Benneteau s výhledem na finále.

Rovněž třicetiletý Nieminen v Sydney vyhrál už sedm utkání, neboť začínal v kvalifikaci. Jediný set ztratil ve 2. kole s Radkem Štěpánkem, dnes porazil po dramatickém tie-breaku prvního setu 7-6 6-3 Uzbeka Denise Istomina.



"Cítím se opravdu skvěle. Je to parádní začátek roku. Před rokem jsem bojoval hodně sám se sebou, teď si ale velmi věřím. Měl jsem dobrou přípravu, tak jsem šťastný, že se mi to hned vyplácí," řekl 77. hráč světa Nieminen, který z dosavadních 11 finálových startů zvítězil pouze před šesti lety v Aucklandu. V Sydney hrál finále také v roce 2009, kdy padl s Nalbandianem.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 434.250 dolarů)
páteční výsledky (13. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Benneteau (Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 6-4
Nieminen (Fin.) - Istomin (Uzb.) 7-6(12) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Týpek co nerad vyhrává. Bylo mi ho až líto, zejména při nalitém smeči na matchball. Mezihra se mu docela povedla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist