Benešovou zastavila v Lucemburku Li Na

24. 10. 2008, 15:47
Aktuality 3
Ivetě Benešové se nepodařilo v Lucemburku postoupit letos potřetí do semifinále turnaje WTA. Česká fedcupová reprezentantka podlehla ve čtvrtfinále Číňance Li Na poté, co prohrála posledních šest gamů zápasu.
Iveta Benešová

Pětadvacetileté mostecké rodačce Benešové se povedlo zvrátit nepříznivý vývoj zápasu. Po prohrané první sadě ve druhém setu neztratila ani jednou své podání a vyrovnala na 1:1. Lépe pak vstoupila i do rozhodující sady, v níž vedla 2-0, ale to od ní bylo vše. Šestá nasazená Číňanka následně získala šest gamů za sebou a postoupila mezi nejlepší čtyři.

Dvaačtyřicátá hráčka světa Benešová tak na turnaji, který vlastní bývalá vynikající tenistka Jana Novotná, nenavázala na letošní semifinálové účasti v Estorilu a Forest Hills.

V boji o svůj druhý letošní titul zůstává na turnaji osmnáctiletá Rumunka Sorana Cirsteaová. V dnešním čtvrtfinále porazila Slovenkou Hantuchovou 7-6 6-2 a v sobotu narazí na čtvrtou nasazenou Dánku Wozniackou.

Ani dnes neměla problémy již jistá účastnice Turnaje mistryň Jelena Dementěvová. Bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou porazila hladce 6-4 6-0.

Výsledky - Lucemburk:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Li Na (6-Čína) - Benešová (ČR) 6:4, 4:6, 6:2, Dementěvová (1-Rus.) - Mauresmová (5-Fr.) 6:4, 6:0, Wozniacká (4-Dán.) - Medinaová (7-Šp.) 6:1, 7:6 (9:7), Cirsteaová (8-Rum.) - Hantuchová (3-SR) 7:6 (7:2), 6:2. 

Semifinálové dvojice: Cirsteaová - Dementěvová, Li Na - Wozniacká. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Jugičová-Salkičová, Vedyová (Bos./Fr.) - Benešová, Pcheng Šuaj (2-ČR/Čína) 6:4, 6:4.

Komentáře

3
Přidat komentář
kohlik
Iveta začala 3.set skvěle pak nevím co se stalo, jako by přestala hrát a najednou byl konec pro Ivetu.. Škoda....Sezonu ale zakončí skvěle proti loňsku kdy byla až ve 2. stovce a teď v 1.padesátce stejně Petra Kvitvá, Bára Záhlavová i Petra Cetkovská která se ale ke konci sezoni zhoršila a z 1. padesátky se propadla na to 80.-90. místo.
Reagovat
skott
Rozhodujici byla asi jeji chyba za stavu 2:0 40-40kdy mohla zahrat jednoduchy forehand a ziskat breakball.Kdyby to bylo 3-0 asi by to uz nepustila.
Reagovat
skott
Typicka Daniela, neudrzi vedeni v prvnim setu, zachrani break za stavu 5-5 a 0:40 a pak ma jeste setbol, ale stejne nemohouci Cirsteu nedorazi a prohraje tie break...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist