Benešové na finále neměla, podlehla Bammerové

19. 7. 2009, 11:51
Aktuality 9
WTA PRAHA - Iveta Benešová prohrála dnešní dohrávané semifinále turnaje ECM Prague Open s Rakušankou Sybille Bammerovou 0-6 5-7 a ani letos domácí tenistka na Štvanici nezvítězí. Utkání začalo již v sobotu, ale po třinácti minutách bylo přerušeno kvůli vytrvalému dešti. To už česká jednička prohrávala v prvním setu 0-3.
Iveta Benešová

"Špatně jsem se vyrovnala s jejím stylem hry. Je těžší začínat zápas za stavu nula tři ve druhým setu. Dělala jsem hrozně chyb a o co jsem se pokoušela, to mi nevyšlo. Byl to špatný den," řekla Benešová po prohře. "Před turnajem bych byla se semifinále spokojená, ale rozhodně mě to mrzí. Tak doufám, že až příště bude taková šance, tak to zvládnu líp," řekla česká jednička.

Benešová začala špatně už v sobotu. "Ale vůbec jsem nepochopila, proč jsme hrály. Bylo mokro a míče byly těžké," řekla. Doufala, že jí pauza pomůže, ale opak byl pravdou. Rakušanka dál skvěle běhala a trpělivě míče vracela. Hodně gamů se hrálo přes shodu, ale nakonec většinou zkazila úder domácí tenistka. Proto rychle ztratila dalších šest her a první game získala až za hrozivého stavu 0-6 0-3.

"Nemyslela jsem na to, že bych mohla prohrát dvakrát nula šest. Gamebolů jsem měla dost a pořád jsem chtěla vyhrát," řekla 32. hráčka světa. "Bylo to ale nahoru dolů. Vůbec jsem to necítila, i nohy mi nešly, i proto byl jeden míč světovej a druhej lehce zkaženej."

Benešová snížila na 3:4, ale její boj proti "zdi" dokumentoval následující game: měla při svém podání devětkrát výhodu, přesto si servis pošesté v utkání prohrála. V následující hře odvrátila tři mečboly a šňůrou deseti míčů za sebou vyrovnala na 5:5. Obrat ale zastavily další její míče v síti či v autu a set ztratila 5-7.

Bammerová bude hrát ve finále od 15:00 proti turnajové jedničce Francesce Schiavoneové, která porazila Švýcarku Timeu Baczinszkou, hráčku postupující z kvalifikace, po boji 6-2 4-6 7-5.

- WTA PRAHA (Česko, antuka, 220.000 dolrů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Bammerová (2-Rak.) - Benešová (3-ČR) 6-0 7-5
Schiavoneová (1-It.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-2 4-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
prohrálí jí to ty dementi pořadatelé, co jí včera jak pitomci museli stavět na deset minut, to nechápu!!!
Reagovat
dabelsobul
Netvrdil bych, že jí to prohráli pořadatelé.

Ale rovněž nechápu to, proč nechaly tenistky nastoupit, když jasně věděli, že má celé odpoledne pršet. To byla téměř stoprocentní předpověď, déšť v tu dobu neměl kam uhnout. Zkrátka zcela zbytečně zápas nechali rozehrát. Ale podmínky byly pro obě stejné.
Reagovat
smazaný uživatel
aaaahhhh:D:D:D:D.... no si dobry patriot alessi.. ale vacsiu blbost som asi necital.. preco poradatele... ako vcera bammer nehrala iba benesova:DDDD??
Reagovat
smazaný uživatel
patriot nevím, prostě sem to přál Ivetě, ale ako vcera bammer nehrala iba benesova, tak te věte vubec nerozumím...
Reagovat
marekv
Bammer za 2,27 :-) To jsou lahůdky. Tak teď ještě holky Bondarenkovy a je to doma :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši,neví co tady,řešíte,výmluvy na počasí,pořadatelé atd.Copak takhle posraně se hraje tenis.Jo snad někde na dvorku a ne WTA.Čau vy chytrolíni.
Reagovat
marekv
Tak s takovou nám sem nechoď ! To nejsou žádné výmluvy ! Nebejt Alessiho, tak ani nevíme, kdo za to může :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
hele jit tam na deset minut - to bych se jim na to radši vy... vy chytrolíni
Reagovat
skott
Asi nechteli vracet vstupny, tak zkouseli odehrat aspon jedno utkani;) Jinak si to taky neumim vysvetlit, na co potom jeste cekali az do peti odpoledne, nez to zrusili uplne.Ale Iveta byla jen jeden brejk pozadu, nebylo to nic hrozneho, sama mela na zacatku svoje sance...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist