Benešová Venus Williamsovou nepotrápila

12. 8. 2008, 08:16
Aktuality 0
OH PEKING ŽENY - Česká tenistka Iveta Benešová se s olympijským turnajem rozloučila ve druhém kole. V něm dnes nestačila na sedmou nasazenou Američanku Venus Williamsovou, které podlehla za hodinu a osm minut 1-6 4-6.
Iveta Benešová

Benešová se s vítězkou olympiády v Sydney utkala po pěti letech a stejně jako tehdy ve Fed Cupu neuhrála s pětinásobnou wimbledonskou šampionkou ani set. Za celý zápas si nevytvořila jedinou šanci na brejk a dopustila se 36 nevynucených chyb.

Pětadvacetiletá rodačka z Mostu ztratila první sadu za 26 minut. Ve druhé už byla americké favoritce vyrovnanější soupeřkou, ale Williamsová přesto dotáhla zápas do úspěšného konce.

"Bylo to hodně těžké. Ze začátku jsme byla hodně nervózní a udělala jsem zbytečné chyby, které normálně nedělám. Ve druhém setu byla škoda prvního gamu, kdy jsem vedla 40:15, ale prohrála jsem a pak už se s tím dalo těžko něco dělat," řekla Benešová novinářům po duelu.

Chybou podle ní bylo, že se moc tlačila do zakončení a nesnažila se rozehrát delší výměny. "Když se mi to podařilo, tak to bylo v pohodě. Horší to ale bylo dostat se do ní, zreturnovat to. Top hráčky vás drží pod neustálým tlakem. Stojí blízko u čáry a míčky jsou strašně rychle zpátky. Navíc výborně servíruje, čímž má velkou výhodu," uvedla.

Benešová se dnes proti své přemožitelce postaví ještě jednou, společně s Nicole Vaidišovou hrají čtyřhru proti sestrám Williamsovým. "Teď už budu připravená na to, co přijde. Ještě to bude dvojnásobné, takže musíme být ve střehu," řekla Benešová.

Po jejím vyřazení zbývají ve dvouhře už jen dva čeští zástupci, Lucie Šafářová a Tomáš Berdych.

Jen 44 minut se ve druhém kole na kurtu zdržela Venusina mladší sestra. Serena Williamsová smetla po setech 6:2 a 6:0 Australanku Samanthu Stosurovou. Bývalá světová jednička hraje olympijskou dvouhru poprvé v kariéře, v Sydney 2000 vyhrála s Venus čtyřhru.

S turnajem se rozloučila turnajová desítka Daniela Hantuchová. Slovenská tenistka nestačila na Caroline Wozniackou z Dánska, které podlehla 1:6 a 3:6. Naopak její krajanka Dominika Cibulková porazila Bulharku Cvetanu Pironkovovou dvakrát 6:2.

OH PEKING (ženy) - úterní výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (7-USA) - Benešová (ČR) 6:1, 6:4, S. Williamsová (4-USA) - Stosurová (Austr.) 6:2, 6:0, Schiavoneová (It.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 6:3, 7:6 (8:6), Cornetová (15-Fr.) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:2, 6:2, Wozniacká (Dán.) - Hantuchová (10-SR) 6:1, 6:3, Cibulková (16-SR) - Pironkovová (Bul.) 6:2, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist