Benešová ve Stuttgartu prodloužila sérii porážek

28. 4. 2009, 18:13
Aktuality 9
Česká reprezentantka Iveta Benešová nesetřásla na turnaji ve Stuttgartu nepohodu z víkendového semifinále Fed Cupu proti USA. Na německé antuce vypadla v prvním kole, když dnes podlehla 3-6 a 5-7 jedenácté hráčce světa Carolině Wozniacké.
Iveta Benešová

Iveta Benešová ve víkendovém duelu v Brně prohrála nejdříve dvouhru s nepříliš známou Alexou Glatchovou a pak se podílela i na porážce v rozhodující čtyřhře. Na lukrativním turnaji ve Stuttgartu neúspěšnou sérii prodloužila a zápas ztratila za hodinu a půl.

Tentokrát ji ovšem čekala soupeřka zvučnějšího jména, Caroline Wozniacká z Dánska. V utkání viděli diváci celkem dvanáctkrát prolomené podání. Benešové se ještě podařilo sebrat soupeřce servis za stavu 3-4 ve druhém setu, v jedenáctém gamu ale znovu ztratila podání a Dánka už si šanci na postup do druhého kola ujít nenechala. "Jsem ráda, že jsem prošla dál. Nevzdávala jsem se," okomentovala po utkání svůj výkon Wozniacká, která tak českou tenistku porazila i ve druhém vzájemném duelu.

Druhé vítězství ve dvou vzájemných zápasech si připsala i další nasazená hráčka, Agnieszka Radwaňská z Polska. Ta nastoupila proti Kanaďance Wozniakové, která jí vzdorovala jen v úvodním setu. Ten turnajová osmička vyhrála až v tie-breaku, zato ve druhé sadě Wozniakové nadělila 'kanára' a postoupila do druhého kola.

Safinová hrála poprvé jako světová jednička a byla suverénní
cdsvvfsPoprvé od chvíle, co se stala světovou jedničkou, se Ruska Dinara Safinová představila fanouškům na tenisovém dvorci. O do turnaje ve Stuttgartu vstoupila ve velkém stylu, když Italce Saře Erraniové nenabídla jediný brejkbol a za pouhých 51 minut vyhrála snadno 6-1 6-0. "Před zápasem jsem byla dost nervózní. Snažila jsem se hrát ideálně, soustředila jsem se a nakonec šlo vše podle plánu," řekla třiadvacetiletá rodačka z Moskvy. "Byl to dobrý zápas, alew cítím, že to může být ještě lepší," dodala. O čtvrtfinále si zahraje s vítězkou duelu Hantuchová - Cornetová.

Větší problémy měla se vstupem do turnaje druhá nasazená Jelena Dementěvová. Nad domácí Grönefeldovou sice vedla už 6-4 3-1 a 40-15, nakonec si však postup vybojovala až ve třetím dějství. "Bylo to náročné utkání plné zvratů. Ve druhém setu jsem ztratila koncentraci. Doufám, že to bude v dalším kole (narazí na Szavayovou) lepší.

Výsledky - Stuttgart (dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (7-Dán.) - Benešová (ČR) 6-3 7-5
Safinová (1-Rus.) - Erraniová (It.) 6-0 6-1
Dementěvová (2-Rus.) - Grönefeldová (Něm.) 6-4 3-6 6-3
A. Radwaňská (8-Pol.) - Wozniaková (Kan.) 7-6(2) 6-0
Li Na (Čína) - Pcheng Šuaj (Čína) 6-2 6-3
Pironkovová (Bul.) - Briantiová (It.) 0-6 6-4 6-4
Szavayová (Maď.) - Sugijamaová (Jap.) 6-3 2-6 7-6(4)
Dulková (Arg.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Grönefeldová/Schnyderová (Něm./Švýc.) 6-4 6-0
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
musím se Ivety zastat glatchová hrála moc dobre myslím že kdyby hrála treba proti mattekové tak by vyhrála a rozhodně chtěla hrát co nejlépe proste benešová taká není že by hrála jen za peníze např s izraelem byla označena za hrdinku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ceska brzda, navyse labilna ako napriklad Safin. Vysvetli mi, drahy okoun, ako mohla tak lahucko prehrat vo Fed Cupe a zrazu tak potrapit Wozniacku? Zeby mala v pici cele Cesko a ich sance na postup do finale? :)) Prepac, ale vyzeralo to tak, dost vela sportovcov zial uvazuje tak, ze z takychto spolocnych sutazi maju hovno zaplatene, radsej sa sustredia na velke turnaje, kde mozu zarobit omnoho, ale omnoho viac penazi. Je to ale ubohe, ze vacsina takychto sportovcov to robi pre peniaze, namiesto toho, aby vyniesli svoju krajinu do povedomia sirokej verejnosti. Palec dole :(
Reagovat
dabelsobul
S tim s tebou nesouhlasim. Na osobni uspechy se mozna soustredi vic Vaidisova, ale u Benesove tomu tak, verim, neni. Ona chce za Cesko uspet, jenze chce tak moc, ze je v zapase pak hrozne svazana. A u zenskych ta psychika hraje hrozne moc velkou roli... bohuzel.
Reagovat
skott
Presne, souhlasim s dabelsobulem.Takove manyry jsou vlastni Vaidisove, ale pro Ivetu je reprezentace cest, staci se podivat jak byla zdrcena po porazce v singlu.Kdyby ji slo pouze o penize, tak vubec neprijede, nebude riskovat ostudu a jeste se zbytecne vysilovat pred Stuttgartem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne hosi, ja vam neberiem vase nazory, len to tak bohuzial vidim, aj u nas je to tak, kolkokrat Hantuchova odmietla nastupit na Fed Cup, lebo jej nedali dostatocne peniaze, nebolo to u nas vobec verejnym tajomstvom!! U hokejistov je to to iste, ale tam sa clovek az tak necuduje, oni ziju z tych platov v NHL napriklad, tak nebudu riskovat zranenie, ale v tenise to bohuzial vobec nechapem!! :(

skott: Neda sa povedat, ze by sa nejako vysilovala, ked prehrala celkom jednoznacne :)) Ja nevravim, ze je zla tenistka, ved v uvode sezony hrala fajn tenis, len ten vysledok v sobotu nas zrejme vsetkych zaskocil, vsak?
Reagovat
skott
No to se ti vazne divim, ze jako Slovak mas chut tady takovym zpusobem ocernovat Danielu Hantuchovou.Malokdo toho ma ve Fed Cupu odehrano tolik co ona, zvlast kdyz vam ho pred par lety jeste temer sama vyhrala.To same Hopmanuv pohar, dobrych 9 nebo 10 let jste nikoho na jeji urovni nemeli a mozna jeste dlouho mit nebudete.A Benesova? Ja osobne ji porazku za vinnu nedavam, konecne i Kvitova dostala stejny vyprask.Zrejme vubec nikdo nevedel, kdo je a co hraje A.Glatch a to neni chyba pouze hracek.
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíli tady bude dvacet komentů o tom, že Benešovka zase selhala, že nic neumí, že je psychicky dole atd, ale je fakt, že teď prohrála 3:6 a 5:7 se silnou soupeřkou a určitě hrála mnohem líp než ve FED Cupu a přeju jí, ať se zase zvedne a ať jí to jde jako v první třetině letošní sezóny!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hrále proti 11. hračce světa tak to snad není žádná ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekaně..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist