Benešová se trápí dál, vyhořela i v Marbelle

6. 4. 2010, 13:31
Aktuality 10
V této sezoně zatím vyhrála pouhé dva zápasy a ve světovém žebříčku se propadla až do osmé desítky, tím ale trápení Ivety Benešové nekončí. Česká tenistka nezvládla ani první letošní zápas na antuce, na níž získala svůj jediný dosavadní titul na okruhu WTA. Ve španělské Marbelle dnes prohrála s Rumunkou Halepovou hladce 4-6 a 1-6.
Iveta Benešová

Sedmadvacetiletá Iveta Benešová držela s předloňskou vítězkou juniorky French Open krok jen v prvním setu. V něm rychle přišla o podání, sama potom sice Simoně Halepové servis prolomila, ovšem další brejk Rumunky znamenal zisk úvodní sady pro osmnáctiletou kvalifikantku.

Ve druhém setu potom Benešová ani jednou neudržela svůj servis. Naději vykřesala, když za stavu 0-3 Halepové podruhé v zápase prolomila podání, od té doby ale na kurtu znovu vládla Rumunka, která za pouhých 63 minut zvítězila 6-4 6-1.

Halepová se letos v hlavní soutěži objevila poprvé, když úspěšně zdolala nástrahy kvalifikace. Nadějná hráčka vzbudila v loňském roce rozruch poté, co se rozhodla pro plastickou operaci zmenšení prsou. Velký objem hrudníku jí totiž při hře dělal problémy.

Na antukovém turnaji s dotací 220.000 dolarů tak nezbyla žádná česká zástupkyně, už v pondělí totiž vypadla i Sandra Záhlavová.

Do soutěže již zasáhla také první z hvězd Victoria Azarenková. Nejvýše nasazená Běloruska, jež již více než rok čeká na titul, porazila hladce 6-3 6-0 Rakušanku Meusburgerovou a o čtvrtfinále se utká s domácí Cabezaovou.

"Výsledek vypadá jednoduše, ale zápas tak snadný nebyl. Yvonne tu už odehrála několik zápasů v kvalifikaci a hrála dobře," připomněla Azarenková. "Ale se svou hrou jsem spokojená. Mým cílem na antuce je dostat se do rytmu a co nejlépe se připravit na French Open."

Ve středu se v Marbelle představí také Clijstersová či Pennettaová.

Výsledky - Marbella (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Halepová (Rum.) - Benešová (ČR) 6:4, 6:1, Briantiová (It.) - Coinová (Fr.) 6:2, 6:0, Azarenková (1-Běl.) - Meusburgerová (Rak.) 6:3, 6:0, Martínezová (5-Šp.) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 6:3, Cirsteaová (Rum.) - Kirilenková (6-Rus.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:4, Suárezová (8-Šp.) - Vinciová (It.) 6:4, 6:0, Erraniová (It.) - Rusová (Niz.) 6:1, 6:2, Medinaová (7-Šp.) - Parraová (Šp.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Jansová/Uhlířová (1-Pol./ČR) - Cabezaová/Pousová (Šp.) 6-2 6-4  

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty naše tenistky jsou celkem jen s vyjímkou Lucky nebo Petry hned z kola ven. člověk když nestačí registrovat první kola turnajů, tak už nemá šanci se o nich něco dozvědět. To je ale hrozný masakr. To s tím nikdo nedovede něco udělat?
Reagovat
smazaný uživatel
Benešová super jsem spokojený s jejím výkonem , aspon se na ní dobře vydělává u sázkovek které na na její soupeřku vždy vypíšou velmi povedené kurzy jako dneska takže já jsem velmi spokojený Iveto stebou a sázkovakma a doufám že budete pokračovat ve svých výkonech jak sázkovky v dobrých kurzech na proti hráčky tak Iveta se svojí trapnou hrou .
Reagovat
smazaný uživatel
Následuj Nicolku a nedělej ostudu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Halepova si myslim ze jednom bude velice dobra hracka.. ma celkem talent podle statistik.. no je dobre videt nadejne tenistky a tenisty..
Reagovat
smazaný uživatel
Ivetě se nedaři celou sezonu bohužel.
Ale zase juniorska vitězka Rolland Grarros se už konečně musi ukazat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se měla ukazovat nebud blbý Iveta nám vydělává balík jen at pokračuje v trapné hře sázkovky vždy vypisují na její prohru velmi povedené kurzy jako dneska,je třeba dojít kozu dokat to de !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Heh, tak z teto stranky nezbyva než souhlasit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Juniorska vitěžka RG - Simona Halep mimochodem.)
Reagovat
skott
proc to opakujes podruhy, kdyz to mas napsane v clanku?:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Si přečti o řadek výše:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist