Benešová se Šafářovou nestačily na favoritky, Češky v Římě skončily

11. 5. 2011, 17:54
Aktuality 9
České tenistky dohrály na turnaji v Římě už ve druhém kole. Iveta Benešová v něm dnes nestačila na turnajovou šestku Samanthu Stosurovou a po ní Lucie Šafářová prohrála se Srbkou Jelenou Jankovičovou.
Lucie Šafářová

Iveta Benešová neměla ve druhém kole podniku WTA v Římě lehkou soupeřku. V cestě do osmifinále jí stála finalistka loňského French Open Samantha Stosurová, která navíc českou soupeřku už dvakrát v kariéře porazila.

Ani dnes se Benešové nepodařilo na sedmou hráčku světa vyzrát. V úvodním setu jí Stosurová dvakrát sebrala podání a sadu vyhrála rychle 6-1. Ve druhém dějství už jí Češka byla vyrovnanější soupeřkou: konečně jí prorazila servis a za stavu 4-3 byla navíc blízko dalšímu brejku. Australanka ale nebezpečí zažehnala, v jedenácté hře využila při podání Benešové vlastní příležitost a za necelou hodinu a půl zvítězila 6-1 7-5.

Šťastně nezačala svůj zápas druhého kola ani Lucie Šafářová, která byla po vyřazení Benešové poslední českou zástupkyní v turnajovém pavouku. Brněnská rodačka sice přesně před týdnem v Madridu poprvé v kariéře porazila Jelenu Jankovičovou, dnes jí to ale Srbka oplatila. V úvodním setu nadělila Šafářové za 33 minut 'kanára' a ani ve druhé sadě se česká hráčka nezmohla na vážnější odpor. Bývalá světová jednička nemusela za celý zápas ani jednou odvracet brejkbol a za hodinu a čtvrt zvítězila 6-0 6-3.

 

Výsledky - Řím - ženy (antuka, dotace 2,05 milionu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Rodionovová (Austr.) 6:2, 6:0, Jankovičová (5-Srb.) - Šafářová (ČR) 6:0, 6:3, Stosurová (6-Austr.) - Benešová (ČR) 6:1, 7:5, Azarenková (3-Běl.) - Erraniová (It.) 6:1, 6:2, Li Na (4-Čína) - Dominguezová-Linová (Šp.) 6:4, 6:2, Vesninová (Rus.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 3:6, 6:2, 6:1, Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Bartoliová (9-Fr.) 6:4, 6:3, Peerová (10-Izr.) - Klejbanovová (Rus.) 6:3, 7:5, Hercogová (Slovin.) - Petkovicová (12-Něm.) 6:4, 6:3, Wickmayerová (Belg.) - Ivanovičová (13-Srb.) 2:6, 7:5 (7:4), 6:3, Pavljučenkovová (16-Rus.) - Duševinová (Rus.) 7:5, 6:4, Arnová (Maď.) - Briantiová (It.) 6:4, 6:4, Hantuchová (SR) - Oprandiová (It.) 7:5, 6:1, Gajdošová(SR) - Matteková-Sandsová (USA) 6:2, 6:4. 

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Hantuchová, A. Radwaňská (SR/Pol.) 6:3, 6:2

 

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten oděv co má Jelena Jankovič se mi zdá příšerný.Na mě pusobí jako luxusní noční košile xD
Reagovat
VlS
Mě sice zajímá víc jak kdo hraje, než v čem hraje, ale mě to zase připomíná pracovní květované propínací šaty, jaké nosily v osmdesátých letech uklízečky - taky luxusní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ze jsem se tim prirovnanim k zastere neblyskla ja driv!? :-) Byla to totiz moje prvni myslenka, jakmile jsem na Jelene tu ohavnou zelenou vec uvidela... Lucky je skoda, prubeh neznam, ale cekala jsem mnohem vyrovnanejsi vysledek.
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi šaty se oba šeredně pletete. Už dřív jsem si u ní všimnul, že tahle značka používá zajímavý extra lehký materiál, který kromě nelepivosti je výhodný v tom, že zde tak nejsou vidět zpocená místa.
Porovnej to s příšernými materiály značky Fila (zelená zpocená žába Clijsters) nebo Yonex, nechutně se lepící tenistům na tělo (Nalbandian a dříve Dementka). Mnohá trika se nepovedou i takovým značkám jako Adidas a Nike, nedávno měl jedno příšerně lepící i Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
tebou zminovane znacky maji dost tristni haderky, to je pravda. Ale my jsme u Jeleny nehodnotili technickou hodnotu, ale umelecky dojem! :-)
Jestli myslis Rafu v tom oranzovem triku, kdyz hral nemocny a pot z neho jen odcakoval, tak za to Nike asi nemohla.....
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se ale vždy hodně potí, opravdu si myslím, že ta extrémní lepivost byla způsobena nějakou nevhodnou umělotinou. Tahle strakatá srbice se mi líbí velmi (ač je mi nesympatická), je to ještě lepší než předchozí jednobarevné šaty.
Reagovat
VlS
Broži, my ti věříme že jsi expert na ČJ, tenis, textil a světovou módu a je mi to fuk.
Psal jsem o tom, že v tom vypadá jak mladá pěkná uklízečka v dobách totáče a to je vše, howgh
Reagovat
smazaný uživatel
No Lucka dnes měla špatný den, zejména do poloviny druhého setu (v tu dobu bylo skore 6:0, 3:0). Nejlepší bude na tento výkon co nejdříve zapomenout. :-)

Jinak teď po hokeji jsem se koukal na tiebreak a závěrečný set Any a Yaniny, Ana je opravdu nehorázný "mentální trpaslík". Prohra: 2:6, 7:6, 6:3
Reagovat
VlS
No, prostě dneska neměla den. Moc nechápu její oblibu v hraní velehor na kříž.
Jasně, že to tam někdy tak padne neúmyslně, ale občas mi připadá, že to tak hraje schválně a stím hráčka formátu Jeleny nemůže udělat nic jinýho, než to zabít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist