Benešová s Vaidišovou potrápily sestry Williamsovy

12. 8. 2008, 17:18
Aktuality 11
Česká dvojice Nicole Vaidišová a Iveta Benešová dlouho vzdorovala největším favoritkám ženské čtyřhry Sereně a Venus Williamsovým, ale nakonec odešla z pekingského kurtu poražena po setech 6-4 5-7 1-6. Wimbledonské vítězky z USA tahaly za kratší konec v utkání prvního kola až do stavu 5-5 ve druhém setu, poté už ale českým reprezentantkám nedaly šanci.
Nicole Vaidišová a Iveta Benešová (archivní foto)

Souboj sester Sereny a Venus Williamsových s českou dvojicí Nicole Vaidišová, Iveta Benešová v prvním kole olympijské čtyřhry měl být podle papírových předpokladů jednoznačnou záležitostí amerických reprezentantek. Solidně zaplněné hlediště kurtu číslo dvě však v Pekingu vidělo dlouho nečekaně vyrovnaný boj.

Vaidišová s Benešovou dokonce vyhrály první set a ve druhém vedly 3-1, následně se ale přestalo dařit na podání Benešové, čehož olympijské vítězky ze Sydney a nejlepší deblistky letošního Wimbledonu využily a zápas otočily ve svůj prospěch. Rozhodující set Američanky zcela ovládly a získaly jej za 33 minut.

"To vedení ve druhém setu se proti takovým hráčkám musí využít. To bylo klíčové," litovala Benešová po zápase v rozhovoru s novináři. Pro ni osobně se ve večerním programu jednalo už o druhý souboj s Williamsovými, odpoledne prohrála dvouhru se starší Venus. "Při čtyřhře to nebylo o tom, že bych jí chtěla něco oplatit. Chtěly jsme vyhrát," pokrčila rameny.

Češky se před svou společnou deblovou premiérou obávaly, aby duel nebyl jednoznačnou záležitostí. Přesto k němu nastoupily bez jediného tréninku. "Jen jsme si řekly, že je zkusíme nalomit a budeme hrát zezadu. Taktiku jsme vyloženě neprobíraly," řekla Vaidišová.

Podle české jedničky i po vítězství v prvním setu obě tenistky věděly, že ještě není nic rozhodnutého. "Stále jsme se snažily hrát," uvedla Vaidišová, která si pochvalovala bouřlivé publikum. "Atmosféra byla super. Bylo hezké, že nás přišly povzbudit Češi," poděkovala krajanům v ochozech.

Všechny čtyři tenistky se musely vyrovnat mimo jiné i s množstvím drobných brouků, kteří lezli na kurtu. Z oblohy prý na ně navíc padaly cikády a několikacentimetrové kobylky. Benešové jedna spadla dokonce přímo na záda. "Sice mě něco podobného neděsí, ale ráda to nemám," uvedla Benešová.

Pro Vaidišovou i Benešovou tímto duelem olympiáda skončila. Vaidišová vypadla z dvouhry hned v prvním kole, Benešové se ve druhém kole stala osudnou starší ze sester Venus.

Ve čtvrtek se v deblu pokusí uspět ještě dvojice Kvitová/Šafářové. V úvodním kole je čeká favorizovaný australský pár Stosurová/Stubbsová.

OH PEKING (ženy) - úterní výsledky:

Čtyřhra - 1. kolo:
S. Williamsová/V. Williamsová (1-USA) - Vaidišová/Benešová (ČR) 4-6 7-5 6-1
Davenportová/Huberová (5-USA) - Jansová/Rosolská (Pol.) 6-2 6-1
Kuzněcovová/Safinová (2-Rus.) - Santangelová/Vinciová (It.) 6-1 3-6 7-5
Chan/Chuang (3-Tchaj-wan) - Cornetová/Razzanová (Fr.) 7-6 6-7 7-5
Pennettaová/Schiavoneová (It.) - Dellacquaová/Moliková (Austr.) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
jj,ale teď už tam je Nadal Hewitt.(-:
Reagovat
smazaný uživatel
a nebudou ten zápas dávat spíš v 04:00 myslim ten berdych-federer..
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim a v 20h?
Reagovat
smazaný uživatel
to bude záznam
Reagovat
smazaný uživatel
a kdy to budou davat v kolik?tu ctyrhru?
Reagovat
smazaný uživatel
a kdy to budou davat v kolik?tu ctyrhru?
Reagovat
smazaný uživatel
No dyt jo slibovali a nakonec nic... a kde ses to dozvěděl že to budou dávat na čt4?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,budou.Měli by od 11,00 vysílat zápas Federer-Berdych.Dneska eště na čt4 budou dávat tu pokaženou čtyřhru holek a pak utkání Hewitt-Nadal,samozřejmě záznam.Jinak Eurosport se na tenis úplně vy......
Reagovat
smazaný uživatel
a nebudou ten zápas dávat spíš v 04:00 myslim ten berdych-federer..
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte jestli zejtra budou vysílat na telce tenis?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist