Bencicová byla na švýcarském sportovci roku vyhlášena nejlepším nováčkem

21. 12. 2013, 09:29
Aktuality 3
Belinda Bencicová byla na vyhlášení nejlepšího sportovce Švýcarska oceněna jako Nováček roku. Šestnáctiletá tenistka letos vyhrála juniorku Roland Garros i Wimbledonu a zaznamenala už i první dvě výhry na okruhu WTA.
Belinda Bencicová

Belinda Bencicová ve svých 16 letech vyhrála dívčí French Open i Wimbledon a stala se juniorskou světovou jedničkou. Ve svém útlém věku se začala prosazovat už i mezi ženami, když na podzim dokázala dvakrát postoupit do 2. kola turnajů WTA. V Tokiu zdolala Rusku Darju Gavrilovovou, v Ósace po úspěšně zvládnuté kvalifikaci Američanku Lauren Davisovou.

"Vyhrát můj první grandslam juniorek v Paříži bylo úžasné, ale vítězství ve Wimbledonu bylo speciální," svěřila se Bencicová poté, co na švýcarském sportovci roku převzala cenu pro Nováčka roku. Za sebou nechala talentovaného fotbalistu Fabiana Schära a cyklistu Stefana Künga.

"Také jsem vyhrála svůj první zápas na okruhu WTA a hrála zápasy proti grandslamovým šampionkám - Venus Williamsové, Petře Kvitové a Samantě Stosurové. Bylo to opravdu zvláštní," dodala už 183. tenistka žebříčku WTA, kterou trénuje její otec a matka bývalé světové jedničky Martiny Hingisové.

V hlavní anketě Sportovec roku se na druhém místě umístil Stanislas Wawrinka, který předstihl i pětinásobného vítěze Rogera Federera. Ten skončil až šestý a nedokázal tak navázat na své triumfy z let 2003, 2004, 2006, 2007 a 2012. Švýcarským Sportovcem roku se letos stal lyžař Dario Cologna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
a taky neskutecne projela zapas s tatishvili...talent jak noha...
Reagovat
cejo
Len pre zaujímavosť, Wawrinka bol tretí a Roger sa nedostal ani do prvej päťky...
Reagovat
Fandina
Wavrinka byl druhý a Roger šestý, píše se to v posledním odstavci článku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist