Bammerová si v Praze vybojovala druhý triumf

19. 7. 2009, 17:15
Aktuality 0
WTA PRAHA - Vítězkou čtvrtého ročníku turnaje WTA v Praze se stala druhá nasazená Sybille Bammerová. Devětadvacetiletá Rakušanka, jež vyřadila i Hradeckou nebo Benešovou, ve finále porazila nasazenou jedničku Francescu Schiavoneovou z Itálie 7-6 6-2 a získala druhý titul ve dvouhře. Z Prahy si odveze také šek na 37 tisíc dolarů.
Sybille Bammerová

Trofej Bammerové předal wimbledonský vítěz Pat Cash z Austrálie, který v Praze hrál před finálovým duelem exhibici s Henrim Lecontem. "To bylo milé. Potkala jsem se s ním poprvé, předtím jsem ho vídala jen v televizi, když ještě hrával," řekla Rakušanka po finále.

Finále čtyřhry:
Čtyřhru v Praze vyhrály ukrajinské sestry Bondarenkovy

Broušený pohár ale ihned putoval do náruče její dcery Tiny, která byla s tenistkou v Praze a za týden oslaví osmé narozeniny. "Dcera je moc nadšená," usmála se devětadvacetiletá rodačka z Lince. "Když jsme sem přijely, tak mi popřála, abych vyhrála trofej. Každý zápas tady byl ale těžký a mohla jsem prohrát třeba v prvním kole, ale nakonec jsem opravdu vyhrála," dodala jedna z mála tenisových matek.

V brzké době ji zkusí napodobit bývalá světová jednička Kim Clijstersová, která chystá návrat na amerických betonech.

Bammerová hrála své druhé finále na okruhu WTA a udržela si stoprocentní úspěšnost. Poprvé postoupila do boje o titul a vyhrála turnaj předloni v Pattayi, nyní si vše zopakovala na Štvanici.

Jednatřicátá hráčka světa cestou za vavřínem na Prague Open vyřadila dvě domácí tenistky. Ve čtvrtfinále skoro po třech hodinách zdolala Lucii Hradeckou a v semifinále, které začalo v sobotu a dohrávalo se před finále, zarmoutila rovněž Ivetu Benešovou.
"I kdyby se zápas s Benešovou hrál v sobotu, tak by mi to nevadilo. I po dlouhém utkání s Hradeckou jsem se cítila fit. Hodně trénuji a jsem na dlouhé zápasy zvyklá," řekla Bammerová novinářům.

Ve finále proti Schiavoneové opět rozhodlo, že méně chybovala. "Máme podobnou hru, založenou na topspinech, a já hrála trochu lépe," dodala.

O dva měsíce mladší Francesca Schiavoneová hrála ve finále již podesáté, titul však dokázala získat pouze před dvěma lety na antuce v Bad Gasteinu. Právě do Rakouska se obě finalistky přesunou k dalšímu turnaji přímo z Prahy.

V Bad Gasteinu se představí také Češky Benešová, Hradecká, Zahlavová-Strýcová a Sandra Záhlavová. Ženy bude hrát současně také ve slovinské Portoroži, kde bude hlavní hvězdou světová jednička Dinara Safinová. České barvy budou hájit Kvitová, Šafářová a Zakopalová.

- WTA PRAHA (Česko, antuka, 220.000 dolrů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Bammerová (2-Rak.) - Schiavoneová (1-It.) 7-6(4) 6-2

Čtyřhra - finále:
A. Bondarenková/K. Bondarenková (2-Ukr.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist