Badosaová si poprvé zahraje na Turnaji mistryň. Ve hře je poslední vstupenka

25. 10. 2021, 08:51
Aktuality 12
Paula Badosaová se jako sedmá v pořadí kvalifikovala na Turnaj mistryň. Třiadvacetileté Španělce dalo jistotu premiérového startu na prestižní akci v závěru sezony odhlášení zraněné Tunisanky Ons Džabúrové z Courmayeuru, kterou o letenku do Mexika může připravit ještě Estonka Anett Kontaveitová.
Profily hráčů
Paula Badosaová (© AFP)

Paula Badosaová prožila velmi povedené období během antukové sezony. Zahrála si semifinále v Charlestonu a v Madridu, na Roland Garros se poprvé dostala do čtvrtfinále grandslamu a v Bělehradu získala první titul na okruhu WTA. 

Od začátku května se i vinou zdravotních potíží nedostala přes čtvrtfinále, před dvěma týdny ale nečekaně vyhrála prestižní turnaj WTA 1000 v Indian Wells a v hodnocení letošní sezony se katapultovala mezi osmičku nejlepších. 

A včera 23letá Španělka, která začínala sezonu jako 70. hráčka světa, získala jistotu premiérové startu na Turnaji mistryň. 

Rozhodlo o tom zranění Ons Džabúrové. Tunisanka minulý týden kvůli bolestem loktu odstoupila z Moskvy a v neděli se vinou přetrvávajících potíží odhlásila z halového turnaje Courmayeuru, kde měla usilovat o udržení své pozice.

Džabúrová se tak již nemůže dostat před Badosaovou, nicméně stále drží poslední postupovou příčku. Připravit ji o ni může už jen v životní formě hrající Estonka Anett Kontaveitová, která by tento týden musela vyhrát turnaj v rumunské Kluži.

Už nyní je jisté, že na letošním Turnaji mistryň ve dvouhře se představí hned šest debutantek. Kromě Badosaové a jedné z dua Džabúrová/Kontaveitová to bude také česká tenistka Barbora Krejčíková, Polka Iga Šwiateková, Běloruska Aryna Sabalenková a Řekyně Maria Sakkariová. Zkušenosti s akcí budou mít jen Karolína Plíšková a Španělka Garbiñe Muguruzaová.


Turnaj mistryň se letos bude konat výjimečně v mexické Guadalajaře. Hrát se bude od 8. listopadu v nadmořské výšce 1500 metrů s beztlakými míčky, které za normálních podmínek hodně létají.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Alien
Já osobně bych si na TM přál A. Konta!
Reagovat
blixa
Divný, takže Anett, nebo Konta ? Pravda, Anett ještě šanci má, Johana už ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jóhana s dlouhýma nóhama ji už nemá dlouhosmile
Alienovi zapomněli před odletem na Zemi nahrát nejnovější SW, takže rozpoznání křestních jmen a příjmení, nedejbože s přechýlením pro něj musí být těžká šichta. Penneřina těžká dřina.smile
Reagovat
blixa
No já spíš myslím, že mu nainstalovali nějakej Cleaner, aby se nezahltil, ale ten se nepovedl a maže daleko víc, než by měl ... smile
Reagovat
com
Všechny prvničky se na TM zeserou trémou a Karolína jako největší mazák to tam vyhraje smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale samozřejmě sázíš proti nísmile
Reagovat
tommr
naše hráčky už vědí:
1. Bára určitě nebude ve skupině se Sabalenkovou ...
2. Karolína určitě nebude ve skupině se Sakkari ...
3. pravděpodobnost že obě naše hráčky budou v jedné skupině je bohužel vysoká (50%) ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže postoupí ta lepšísmile
Reagovat
vergus
No je to zajímavé rozložení nasazených:
Bára nechce určitě Sabu, ale raději Sakkari než Karolínu
Karolína určitě nechce Sakkari, takže by preferovala Sabu, aby neriskovala prohru s krajankou.
Ani jedna nechce k sobě Igu a Badosu, obě budou chtít Mugu a uhnanou Anett/zraněnou Jabeur smile
Reagovat
tommr
já myslím, že Kontaveitovou nebude chtít ani jedna z nich. V Moskvě utahaná nevypadala a ještě bude mít před TM týden odpočinku během BJK Cupu ...
Reagovat
paddy
obvyklý los s 50% pravděpodobností, nic vysokého ani nízkého

všechny žebříčkové dvojice (např. 1-2 atd.) nesmí hrát spolu, a pak je možné dostat kohokoli s tím, že ze zbylých dvojic vždy jen jednu, tedy s 50% pravděpodobností

důležité pro tebe je, že nevyhraje Barty, takže budeš spokojený smile smile
Reagovat
sojka1
levacka Pavlinka... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist