Azarenková znovu neztratila set, je v semifinále

27. 10. 2011, 18:22
Aktuality 3
Turnaj mistryň má první jistou semifinalistku. Už dnes si postup zajistila Běloruska Viktoria Azarenková, která po vítězství 6-2 6-2 nad Australankou Stosurovou porazila ve svém druhém zápase stejným skórem i Číňanku Na Li.
Viktoria Azarenková

Ke svému druhému utkání v Istanbulu nastupovala Viktoria Azarenková se sérií šesti vyhraných zápasů v zádech, ale také s negativní bilancí 1:4 v zápasech proti své druhé soupeřce Na Li. Během hodiny a půl dnes Běloruska alespoň trochu vyrovnala staré účty a zároveň má jistotu, že si na prestižním turnaji zahraje o finále.

Číňanka Na Li byla vítězce z Lucemburku vyrovnanou soupeřkou jen v úvodu utkání. Sebevědomě hrající Běloruska brzy začala mít navrch hlavně díky nevynuceným chybám své soupeřky; jen v úvodním setu jí Azarenková dvakrát sebrala podání, sama nemusela odvracet jediný brejkbol a sadu tak vyhrála 6-2.

Konzistentnější výkon předváděla světová čtyřka i v následujícím setu, kdy si znovu bez problémů hlídala podání. Číňance pak opět dvakrát prolomila to její a i sedmý zápas v řadě vyhrála bez ztráty setu - 6-2 6-2.

"Moc vám děkuju za podporu. Publikum mi dneska hodně pomohlo," řekla divákům v Istanbulu po utkání Azarenková. "Li Na má dobrý return a chce ovládnout zápas hned od začátku. Proto jsem se snažila dobře podávat a brát jí jej servis," dodala Běloruska.

Na Li čeká v pátek klíčový zápas se Samanthou Stosurovou, která je nyní její soupeřkou v boji o postup z Bílé skupiny. Ve všech pěti zápasech zatím uspěla Stosurová.

Postup do semifinále si dnes může zajistit také wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která v Červené skupině hraje se světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska. Program v Istanbulu uzavře zápas mezi Agnieszkou Radwaňskou z Polska a Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Výsledky - Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 4,95 milionu dolarů):

Dvouhra - Bílá skupina:
Azarenková (4-Běl.) - Na Li (5-Čína) 6:2, 6:2.

Tabulka:
1. Azarenková 2 2 0 4:0 2
2. Na Li 2 1 1 2:2 1
3. Stosurová 2 1 1 2:2 1
4. Šarapovová 2 0 2 0:4 0

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že dnešní výsledek je stejný jako ten včerejší, ale Na Li byla podle mě houževnatější soupeřkou než Sam. Vika to zvládla výborně, i když se musela docela často bránit a hodně běhat. Na Li nehrála vůbec špatně. V poslední době se jí nedaří, ale dneska bylo vidět, že tenis hrát nezapomněla. U ní je to všechno jenom o chybách, kterých tam dneska udělala hodně a řada z nich byla docela zbytečná. Jinak ale hrála dobře, hodně gemů bylo vyrovnaných a některé trvaly dost dlouho. Vika mi dělá velkou radost. Letos je to pro ní doslova zlomová sezona. Poprvé světová trojka, poprvé semifinále grandslamu a poprvé semifinále Turnaje mistryň. Holt všechno je jednou poprvé... :)
Reagovat
smazaný uživatel
JOO!!Petra první set vyhrala 6:4 a v častech zapasu které jsem viděl jí zatim drtí...Ted Wozniacki ošetřují, měří jí tlak, jak dejchá atd. doufam že to nevzdá protože chci aby Petra vyhrala normalne zapas a ne aby Caroline odstupila...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist