Azarenková se Šarapovovou jsou dál suverénní, zahrají si o semifinále

4. 10. 2012, 19:33
Aktuality 7
Jako nůž máslem procházejí turnajem v Pekingu jeho dvě největší favoritky. Světová jednička Viktoria Azarenková dnes bez vážnějších problémů porazila Rusku Vesninovou a bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále. V něm je i nasazená dvojka Maria Šarapovová, která smetla Slovinku Hercogovou 6-0 6-2.
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková proti Jeleně Vesninové dlouho jasně potvrzovala, že je ve třetím vzájemném duelu jasnou favoritkou. Proti ruské soupeřce, s níž dosud neztratila set, si dlouho držela podání a úvodní set vyhrála pohodlně 6-3. Jediný slabší moment si 23letá Běloruska vybrala ve druhé sadě, když přišla o náskok a dovolila Vesninové srovnat na 2-2. Od té chvíle však Vesninová získala jediný game a prohrála dvakrát 3-6.

"Rozhodně to dneska nebylo jednoduché," řekla po utkání Azarenková. "Měla jsem pocit, že jsem mohla hrát agresivněji a nemusela tolik čekat. Když jsem vyhrála poslední bod, ulevilo se mi a byla jsem ráda, že jsem zápas ukončila ve dvou setech," dodala.

Pouhé dva gamy v osmifinále ztratila druhá nasazená Maria Šarapovová. Polona Hercogová s ní prohrála prvních osm gamů a až ve druhé sadě se vzmohla alespoň na krátký odpor. Od stavu 2-2 ale ztratila další čtyři hry a favoritce podlehla 0-6 2-6.

"V prvním kole jsem odehrála dlouhý zápas, i když to bylo ve dvou setech. Včera a dneska už to rozhodně bylo rychlejší," uvedla Šarapovová, kterou v dalším kole čeká o hodně těžší test - zřejmě nejpříjemnější překvapení letošní sezony Angelique Kerberová. Němka, která se už kvalifikovala na Turnaj mistryň, už potřetí v tomto roce narazila na Caroline Wozniackou, a potřetí ji porazila.

Na Dánce jako by v úvodu ležela tíha dvou letošních dvousetových porážek - ze čtyř servisů si v prvním setu neudržela ani jeden a set prohrála 1-6. Ve druhé sadě se role obrátily a Wozniacká si díky dvěma brejkům vynutila třetí set. V něm už si ale Kerberová servis znovu hlídala a ještě před tie-breakem se dočkala: za stavu 5-4 si vypracovala mečbol a hned ho proměnila.

Ještě napínavější byl závěrečný souboj dnešního dne mezi dvěma domácími tenistkami, sedmou nasazenou Na Li a Shuai Peng. Na Li, která bojuje o Turnaj mistryň, se dlouho trápila a první set prohrála 4-6. Druhou sadu favoritka ovládla a ve třetí se dostala do vedení 3-1, znovu ale začala kazit, prohrála čtyři hry v řadě a za stavu 3-5 byla blízko vyřazení. Cenného vítězství se ale Shuai Peng nedočkala, v důležitých momentech ji zradily nervy: nejprve se jí nepodařilo utkání ukončit při svém podání a následný tie-break prohrála 3-7.

Výsledky - Peking - ženy (dotace 4,83 milionu dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Vesninová (Rus.) 6:3, 6:3, Šarapovová (2-Rus.) - Hercogová (Slovin.) 6:0, 6:2, Kerberová (5-Něm.) - Wozniacká (10-Dán.) 6:1, 2:6, 6:4, Na Li (7-Čína) - Peng (Čína) 4:6, 6:2, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kirilenková/Petrovová (2-Rus.) - Grönefeldová/Peschkeová (7-Něm./ČR) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 10:6, Llagosteraová/Mirzaová (5-Šp./Indie) - Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) 4:6, 6:4, 16:14.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dneska hrály tři moje favoritky, ale já viděl jenom zápas Caro - Angelique, z mého pohledu bohužel jediný neúspěšný. Masha hrála moc brzy a když hrála Vika, tak jsem byl u paní doktorky...

Takže krátce k úspěšným zápasům Mashy a Viky:
Co se týká Mashy, tak už to tady během dne napsal dadaft. Podle vývoje zápasu byl jediný slabší okamžik pro Mashu to vyrovnání Polony z 0:2 na 2:2 ve druhém setu. Jinak to měla pod kontrolou.
Vika dneska taky uspěla ve dvousetovém zápase, přestože ji Elena prověřila asi trochu víc než Polona Mashu. První set rozhodl jediný brejk Viky (ve čtvrtém gemu). Ve druhém setu už těch brejků bylo víc a ten poslední gem byl asi hodně dlouhý... Každopádně jsem rád, že holky potvrdily pozici favoritek a věřím, že by si spolu mohly zahrát finále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Angelique: Je to škoda, protože Caro dneska měla na vítězství. Ale můžu říct, že s jejím výkonem od 2. setu jsem naprosto spokojen. :) První set začal třemi brejky, Caro prohrávala 2:1. Pak Angie potvrdila brejk v dlouhém gemu, když Caro nevyužila tři brejkboly. Následně jsem musel na chvíli odejít od televize a když jsem se vrátil, tak koukám, že už začíná druhý set... Skóre toho prvního setu nevypadalo hezky, ale ve druhém se Caro zvedla. Chytla se na servisu a zároveň získala brejk ve třetím i pátém gemu. Zkrátka a dobře, první set ovládla Angelique a ten druhý ovládla podobným způsobem Caro. :) Třetí set byl nejvyrovnanější z celého zápasu. Obě holky předváděly krásný tenis. Caro i Angie hrajou většinou s rozmyslem, ale dneska jasně ukázaly, že umí hrát i agresivně a nedělá jim problém zakončit výměnu. Čekalo se na to, kdo jako první získá brejk. Získala ho Angelique a bohužel pro Caro zrovna v nejméně vhodnou chvíli, tedy za stavu 4:5, když Caro podávala na udržení se v zápase. Škoda, že se Caroline nepovedlo získat ve třetím setu nějaký brejk. Takhle měla trochu nevýhodu, že podávala jako druhá a musela pořád dotahovat. Každopádně Angie se ve třetím setu opět rozehrála ke skvělému výkonu a nepustila Caro k jedinému brejkbolu. Ten zápas nakonec rozhodla maličkost, centimetrový aut z rakety Caroline při mečbolu Angelique...
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrát takový zápas je škoda a vždycky to zamrzí. Caro jich už letos prohrála několik, ale v poslední době tříseťáky vyhrávala. Dneska to bohužel nevyšlo... Jak Caro naznačila po Soulu, teď už se snaží dívat dál a vyhlíží příští sezonu. Já myslím, že jestli bude v příštím roce podávat takové výkony jako dneska, tak se určitě nemusí obávat. :) Věřím, že po sezoně ještě vypiluje nějaké věci. Dneska tam byly okamžiky, kdy chybělo opravdu málo, aby tu výměnu úspěšně zakončila. Někdy se to povedlo výborně, jindy to byl třeba těsný aut a v některých případech to Angie skvěle doběhla a ubránila se. Opravdu si myslím, že se na takovém výkonu dá stavět a když příště vyjdou i ty maličkosti, tak může Caro hrát vyrovnaně s těmi nejlepšími... Mohlo to být ještě lepší, ale jsem rád, že Caro na všech asijských turnajích minimálně potvrdila svou nasazenou pozici a když prohrála, tak to bylo s opravdu kvalitní soupeřkou. Caro ještě letos čeká Turnaj šampionek, takže ať se zadaří i tam! :)

Zítra: Věřím, že Vika proti Oprandi nebude mít žádný problém. Mashu čeká Angie, která dneska předvedla velmi kvalitní výkon, ale Masha se teď taky rozehrála... Už se těším! :)
Reagovat
Bob
Už se doma s tou nemocí tak nudím, že mě samotná nuda donutila podívat na Caro. A musím s tebou souhlasit, což tě asi samotného překvapí. Caro dneska měla na vítězství, dokonce mi jí bylo i snad líto. Chtěla to ukončit, tak to tam vpálila. Měla možná chvilku počkat, ale kdo ví, co by se stalo jiného. Dneska to nebyl jednoznačný zápas, bohužel. Nepřekvapuje mě to, že prohrála, ale dneska jsem jí to snad přál více než Kerber.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to nepřekvapuje, protože to musel vidět každý. :) Je trochu škoda, že to byl teprve zápas 3. kola. Občas to chce mít taky trochu štěstí na los. V některých částech pavouka došlo k nečekaným výsledkům a tak nějak se to tam "pročistilo". Prostě místo favoritek dostaly šanci na postup do čtvrtfinále jiné hráčky... To se z pohledu Caroline nestalo, protože ta tam měla Angelique, která se do 3. kola bez problémů dostala. V Tokiu došla do semifinále, takže v 1. kole Pekingu měla volný los a ze druhého hladce postoupila... Letos to tak trochu vypadalo, že Caro na Angelique neumí (Stuttgart, Kodaň). Bohužel to nevyšlo ani dneska, ale určitě to byl nejlepší zápas, který Caro proti Angie v letošním roce odehrála. Zároveň ale musím vyzdvihnout kvality Angelique, která se za ten rok ohromně vypracovala. Kdo o ní věděl ještě loni před US Open? Pak přišel zlom, uhrála semifinále grandslamu a v letošní sezoně na to velmi úspěšně navázala. Hru má výbornou, ale až takový progres od ní asi čekal málokdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Twitter WTA: "Before 2012, @AngeliqueKerber had never won more than 23 matches in a season. Today she won her 60th!"

Myslím, že to mluví za všechno. :)
Reagovat
freeteepek
A to jí bude v lednu už 25! Do čtyřiadvaceti nehrála nic moc, ale pak nastal zlom. Takový zlepšení je neuvěřitelný. A to je potřeba ještě dodat, že letos je konkurence na špičce obzvlášť silná. Loni holkám výkonnost haprovala, nehrála Serena. Letos je Serena dominantní, ale i Vika, Maria, Aga řádí a hapruje to hlavně Carol.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist