Azarenková: Někdy se na sebe musím naštvat

25. 1. 2010, 17:21
Rozhovory 14
Letošní Australian Open jako by se pro běloruskou tenistku Viktorii Azarenkovou stalo turnajem, na kterém si vyřizuje staré účty. Po čtyřech prohraných zápasech dnes poprvé porazila Věru Zvonarevovou a v příštím kole narazí na Serenu Williamsovou, která ji tu vyřadila před rokem. Někdy se na sebe musím naštvat, abych hrála lepší tenis, prozradila svůj recept před čtvrtfinále.
Viktoria Azarenková (© australianopen.com)

Prohrávala jste 1-3 ve druhém setu, pak 2-4, vypadala jste trochu frustrovaná. Jak jste se z toho dostala?
Hm, neřekla bych, že jsem byla frustrovaná...

Vypadala jste tak.
Ne, jen jsem se snažila nakopnout k lepší hře, víc zabojovat. Když se chcete nastartovat, nemůžu být na sebe milá. Někdy se prostě potřebuju na sebe naštvat, abych hrála lepší tenis. Ale nebyla jsem frustrovaná.

Obě se znáte moc dobře. Hrály jste spolu čtyřhru a teď jste nad ní poprvé vyhrála. V čem je rozdíl oproti dřívějšku?
Řekla bych, že jsem se jako hráčka trochu změnila. Před sezonou jsem pracovala na pár věcech, které jsem opravdu potřebovala zlepšit. Taky bych řekla, že jsem psychicky odolnější. Pak už nezáleží, v jaké jsem situaci; pořád jsem ochotná bojovat, pořád se snažím hrát co nejlíp, a to mi dneska pomohlo. V Sydney jsem odehrála pár těžkých zápasů, a ty mě taky na takové zápasy, jako byl ten dnešní, připravily.

Jak je důležité pro vaši sebedůvěru před zápasem se Serenou, že jste letos vyhrála devět z deseti zápasů?
To nemá nic společného s tím, že budu hrát proti Sereně. Je to skvělá hráčka, předvádí tu neuvěřitelný tenis. Já jsem moc ráda, že mám šanci utkat se s ní ve čtvrtfinále.

Máte pocit, že je to šance oplatit jí poslední rok? (Azarenková loni vzdala zápas proti Sereně Williamsové za stavu 6-3 2-4 kvůli nevolnosti, pozn.)
Co se stalo, stalo se, na to už jsem zapomněla. Teď je nový rok a pro mě je to nová výzva. Nastoupím a pokusím se dát do toho všechno.

Řekla byste, že první set měl dnes vysokou úroveň? Obě jste hrály moc dobře, cítila jste to během hry?
Myslím, že celý zápas měl hodně vysokou úroveň. Byla tam spousta vítězných úderů a dobrých výměn. V prvním setu jsem, myslím, měla pár brejkbolů, které jsem nevyužila. Věra podávala moc dobře a moc šancí mi nedala. Rozdíl ve druhém a třetím setu byl ten, že už jsem šance začala využívat a byla jsem agresivnější.

Váš současný trenér dřív trénoval Věru, je to tak?
Ano.

Myslíte si, že jste toho využila?
Nevím. Řekla bych, že Věra začala hrát trochu jinak, byla agresivnější. Nevím, jak to mezi nimi bylo, to není moje starost. A ničeho jsem nevyužila, ona zase trénuje s mým starým trenérem.

Jaký je rozdíl mezi vaším starým a novým trenérem?
Dělá se mě komplexnější hráčku. Zařazuju do své hry nové prvky a taky víc zábavy.

Co jste dnes říkala na diváky? Byli docela hluční...
Ano, to mi nevadí, moc jsem to nevnímala. Lidi mi i fandili, to mě těší. Jsem opravdu ráda, že tu vydrželi, přestože byli trochu hluční.

Serena se dneska předvedla ve velké formě. Co budete potřebovat, abyste ji porazila?
Je to světová jednička. To musíte předvést to nejlepší, být agresivní a hrát na její úrovni. Ví, jak zvládnout důležité zápasy a jak se chovat v klíčových momentech. Musím být naprosto připravená.

pva, TenisPortal.cz, australianopen.com

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě dodám poznatek, že Serena v Melbourne vítězí v lichých letech, takže letos se jí to nepovede. Pokud ji neporazí Victoria, tak je jediná naděje Henin, a to by bylo finále dvou nesympatickým hráček.
Reagovat
smazaný uživatel
Prej.. Co jste dnes říkala na diváky? Byli docela hluční...

No jako hlučnější než její hekání není snad ani zkouška sirén první středu v měsíci... ta by si měla jako poslední co stěžovat na hluk :D Jinak k utkání... hodně lehký průměr, čekal jsem víc, bohužel zase úřadovala psychika, kupodivu na straně Věry, spíše labilitu jsem čekal u Azarenky, ale nechala ji Zvonareva hrát, tak co mohla čekat, těch pár míčků už měla zvládnout. Prohrála zaslouženě, jelikož zhořela naprosto.

K zápasu se Serenou... Serena je mašina, o dvě třídy lepší hlava, pohyb sice není ideální, ale ona si to uhrává i tak, hlavně servis je super, silové údery, je to prostě osobnost, Azarenka ještě musí růst... i když jeden zápas jí za dobrého stavu vzdala, tak teď Williamska nedá šanci, jde jasně za celkovým vítězstvím a v současném WTA tenise nemá konkurenci..

Poznámka redakce: Hrál jsem Zvonarevu a jsem na ni naštvaný... AMEN
Reagovat
Mercury
Souhlasím ve všech bodech.

jediné mé štěstí bylo, že jsem měl na tiketu Victorii :) ale teda nervy slušné
Reagovat
smazaný uživatel
Keby mala napr. ten lahky zreb co mala Safina dosla by az do finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude mít svůj den, porazí i Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, ale to je len "pokud" :).
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že ji i porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Páči sa mi jej hra, ale stále keď ju sledujem sa bojím, že dobre rozohratý zápas nedokáže dohnať do víťazného konca. Ale nechám sa prekvapiť, nemá čo stratiť :)
Reagovat
Mercury
Serena ji nedá absolutně šanci. Zahraji si ji v handicapu, protože prostě nemůžu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, zas takovou hvězdu bych z opice nedělal. Její pohyb není ideální, takže pokud ji člověk dokáže rpzběhat, má šanci.
Reagovat
Mercury
Určitě. To bylo ostatně dobře vidět na US Open, kdy si s ní Clijsters dělala co chtěla a honila je po celém kurtě. Obávám se však, že takového výkonu Vicky zatím schopna není. Ale má mé sympatie a přál bych ji velké vítězství, no obávám se, že tentokrát to ještě nevyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
nevite nekdo, proc mela Vera na ksiltu tu cernou pasku?
Reagovat
smazaný uživatel
asi jej nieto zomrel
Reagovat
skott
Ja bych rekl, ze to bude jeji ucteni obeti zemetreseni na Haiti, protoze tu masli, mela Verka uz pri utkani s Kucovou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist