Aut při mečbolu? Jistá jsem si tím nebyla, říká Kvitová

23. 10. 2013, 16:53
Aktuality 1
Nezvyklým způsobem proměnila Petra Kvitová mečbol v utkání s Agnieszkou Radwaňskou. Svůj úvodní duel na Turnaji mistryň v Istanbulu česká tenistka v úterý ukončila poté, co přerušila výměnu a vzala si jestřábí oko. Nebyla si přitom ale jistá, že míč z rakety polské soupeřky skutečně skončil až za základní čarou.
Petra Kvitová

"Už jsem viděla, jak bude zase shoda a budeme o ten game ještě bojovat. Ale nakonec se to ukázalo jako dobré rozhodnutí," řekla Kvitová Radiožurnálu a iDnes.cz. Technologie aut potvrdila a tenistka se radovala z výhry dvakrát 6-4.

V utkání měla Kvitová vysokou úspěšnost prvního podání 75 procent. Servisem si pomáhala v důležitých momentech. Třeba ve druhé hře zápasu, ve které už prohrávala 0:40, ale o game nepřišla. "Servis mi velice pomohl v klíčových momentech. Zapracovala jsem na něm v tréninku a jsem ráda, že fungoval," řekla.

Kvitová rovněž dobře zvládala kritické situace. Polce tak povolila využít jen jeden brejkbol z osmi. Projevilo se sebevědomí nabrané na asijském turné, kde získala titul v Tokiu a hrála semifinále v Pekingu. "Už se to do mě asi opět zarylo. Když jsem dole, řeknu si, že to umím otočit, a pomáhá to," pochvalovala si tenistka.

Kvitová během utkání o pauzách nečekaně dvakrát musela poutíž inhalátor. Ten většinou potřebuje kvůli problémům s dýcháním především na turnajích v Americe. "Možná to bylo spojeno s nervozitou a roli hrají i pozůstatky nachlazení," vysvětlila.

Na Turnaji mistryň se hraje ve skupinách a v konečném pořadí se počítají případně i sety. Proto je pro letošní královnu třísetových zápasů Kvitovou výhodné, že vyhrála už ve dvou sadách. "To je překvapení, co?" smála se Kvitová. "I když mi vlastně ani tolik nezáleží, jestli vyhraju ve dvou, nebo ve třech setech. Hlavní je vítězství. Vítězství se počítá tak i tak, ale je jasný, že tohle je lepší," doplnila aktuální světová šestka.

Výhrou udělala Kvitová velký krok k postupu do semifinále. Předloňská vítězka má totiž v Červené skupině za soupeřku i světovou jedničku Serenu Williamsovou a dvě výhry by tak mohly stačit. "O Sereně nepřemýšlíte. Ale bylo to důležité vítězství," řekla.

Ve středu má Kvitová den volna. "Přijde vhod. Zatrénuju si, odpočinu a načerpám energii do dalšího zápasu," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
jaky face pekne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist