Australian Open 2012: Los dvouhry mužů

13. 1. 2012, 05:01
Aktuality 54
Také tři čeští zástupci ve dvouhře mužů znají los letošního Australian Open. Tomáš Berdych se na úvod utká se španělským outsiderem Ramosem, Radek Štěpánek svede souboj s Francouzem Mahutem. Nenasazeného Lukáše Rosola čeká Němec Petzschner.
Los Australian Open 2012

Tomáš Berdych za posledních pět let chyběl ve 4. kole Australian Open jen jednou a loni vylepšil své maximum postupem do čtvrtfinále. To se od něj jako nasazené sedmičky očekává i letos, kdy do soutěže vstoupí duelem s Albertem Ramosem. S tím se dosud ještě neutkal, Španěla však před pár dny porazila hladce i česká trojka Rosol. V případném osmifinále se šestadvacetiletý Berdych může utkat s Wawrinkou, nebo Almagrem, ve čtvrtfinále pak s Nadalem.

Ještě nikdy dál než ve třetím kole nebyl Radek Štěpánek. A své maximum bude těžko překonávat i letos. Francouze Mahuta či Itala Staraceho by měl v úvodních zápasech porazit, do osmifinále povede cesta ale už zřejmě jen přes Djokoviče. 

Třetím českým tenistou, který se v Melbourne představí, je Lukáš Rosol. Vítěze letošní čtyřhry v Dauhá čeká v premiérovém zápase v hlavní soutěži melbournskéhograndslamu sice nenasazený, nicméně těžký soupeř v podání Němce Philippa Petzschnera.

Nejvýše nasazeným a zároveň obhájcem titulu je Novak Djokovič. Srbský tenista potvrdil formu už na exhibici v Abú Dhabí a v Austrálii tak znovu patří mezi největší favority. Lorenzi, Giraldo a Štěpánek, to je pravděpodobné trio, přes které by měl postoupit do osmifinále. Pak už může narait na Roddicka, Raonica či Hewitta, kteří jsou v jedné části pavouka.

V případném semifinále se čtyřiadvacetiletý Srb může potkat v repríze loňského finále s Andym Murraym. Brita, kterého poprvé za prvním grandslamovým titulem povede Ivan Lendl, čeká hned v úvodním zápase nepříjemný Američan Ryan Harrison. Cestou do závěrečných kol může narazit na Francouze Monfilse či Tsongu. 

Druhou potencionální semifinálovou dvojicí je tak Rafael Nadal s Rogerem Federerem. Oba odstartují proti některému z vítězů kvalifikace, která skončí až v sobotu. Španěl by pak mohl čelit postupně Haasovi, Ljubičičovi, Isnerovi a Berdychovi. Méně čitelní jsou další soupeři Švýcara, jehož by první těžký zápas mohl čekat ve čtvrtém kole. Narazit by mohl na loňského čtvrtfinalistu Dolgopolova, bývalého semifinalistu Verdaska či talentovaného Tomice, kterého by hnala aktuální forma i domácí prostředí.

AUSTRALIAN OPEN 2012 - los dvouhry mužů

Soupeři českých tenistů v 1. kole:
Berdych (7-ČR) - Ramos (Šp.)
(další možní soupeři: O. Rochus, Anderson, Wawrinka/Almagro, Nadal, Federer)
Štěpánek (29-ČR) - Mahut (Fr.)
(Starace, Djokovič, Roddick/Hewitt/Raonic, Ferrer/Tipsarevič, Murray/Tsonga)
Rosol (ČR) - Petzschner (Něm.)
(Raonic, Roddick/Hewitt, Djokovič/Štěpánek, Ferrer/Tipsarevič, Murray/Tsonga)

Další zajímavé dvojice 1. kola:
Djokovič (1-Srb.) - Lorenzi (It.)
(Giraldo, Štěpánek, Roddick/Hewitt/Raonic, Ferrer/Tipsarevič, Murray/Tsonga)
Nadal (2-Šp.) - kvalifikant
(Haas, Ljubičič, Isner, Berdych, Federer)
Federer (3-Švýc.) - kvalifikant
(A.Beck, Melzer, Dolgopolov/Verdasco/Tomic, Fish/Del Potro, Nadal)
Murray (4-Brit.) - Harrison (USA)
(Malisse, Bogomolov, Monfils, Tsonga, Djokovič)
Fish (8-USA) - Muller (Luc.)
Troiscki (19-Srb.) - Ferrero (Šp.)
Verdasco (22-Šp.) - Tomic (Austr.)
Melzer (31-Rak.) - Karlovič (Chorv.)

Případné zajímavé dvojice ve 2. kole:
Roddick (15-USA) - Hewitt (Austr.)
Wawrinka (21-Švýc.) - Baghdatis (Kypr)
Almagro (10-Šp.) - Dimitrov (Bulh.)

Kompletní los dvouhry mužů (pdf)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdo se v tech vasich slataninach ma orientovat ! Napiste jasne koho si prejete a koho tipujete... Prikladem-odhad,ze Tsonga uspeje z 5%je stupidni.

Novakuv uspech bude nastupem sice na nekalendarni, ale magicky Grandslam dokonceny v Paris. Srb to dokaze, pro jeho neskutecny cit pro mic a odvahu.( neni to vykrik z davu - viz me dokonale vyhledy na 2011 ). Rafaelovo cas dorazi v okoli Wimbledonu, ve spojitosti si rozumeni s novou raketou. BERTE TO JAKO ZA NEMENE A NEVRATNE
Reagovat
smazaný uživatel
Ok..Už to mám na tikete..Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím Federerovi......a finále bude Djokovič - Federer
Reagovat
darek.vrana
Pro mě jasný favorit Djokovič, pak dlouho nic, Nadal, Federer, Murray nastejno, hned těsně za nimi věřím tentokrát Berdychovi a Tsongovi. Šanci mají ještě Tipsarevič, Raonic, Ferrer a Del Potro, možná i Monfils. A samozřejmě Rosol.
Reagovat
Fandina
to má blbý ...... ale musíme hodně fandit ......
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím kdo vyhraje, ale určitě vyhraje na 100%. Pokud by vyhrál jen na 70%, tak by to asi nebylo vítěztví - i když to je jen můj názor, který nechci nikomu vnucovat.
Reagovat
W.G.M.
Ale tady jde o pravdepodobnost, je jasne, ze vitez vyhraje na 100 %, ale v soucasne chvili nikdo nevime, jakou ma kdo formu, soudi se podle exhibicniho utkani a lonskeho roku :-).
Reagovat
Fandina
pokud by vyhrál třeba na 99 procent tak to taky není vítězství .. úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
aha ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Já neříkám tak ani tak.... ale na má slova dojde !!! :-))
Reagovat
VlS
Doufám, že aspoň na 99%
Reagovat
smazaný uživatel
Nole! Odpočatý a uzdravený a první tři kola se ani nezapotí, leda sám ze sebe.

Nechci malovat čerty, ale Berďák by mohl jít daleko ...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic - 60%
Nadal - 15%
Federer - 10%
Murray - 10%
Tsonga - 2%
Berdych - 2%
Del Potro - 1%
Reagovat
smazaný uživatel
Pekný, prehľadný článok..

Čo sa Rafu týka, smola že sa nevyhol Isnerovi..V ňom sa však skrýva veľký otáznik, pred pár dňami prehral v prvom kole a 4krát si prehral servis s Reynoldsom..Takže on sa do 4. kola ani nemusí dostať, hlavne keď tam má Nalbandiana...Drobné starosti môže robiť aj Tommy Haas, ale verím, že iba drobné...Smolu na žreb mali obe slovesnké dievčatá, Danielu čaká v 3. kole KIM a Dominiku dokonca Serena...Baby môžu bookovať letenku domov..Naopak Petre to veľmi slušne vyšlo, verím tomu, že do SF má dvere otvorené..

Na záver moje videnie šancí na mužský titul.

Djokovič 45%
Nadal 16%
Federer 14%
Murray - 14 %
Del Potro 5%
Tsonga 4%
Raonic 1%
Niekto iný 1%

Ako to vidíte vy?
Reagovat
Frantz
Djokovic 65% Nadal 20% Murray 14% nekdo jiny 1%
Reagovat
smazaný uživatel
Cože Raonic ?????
Reagovat
smazaný uživatel
Tak k Raonicovi napsal prece 1% stejne tak jak komukoliv jinemu...takze to by ses mohl zeptat, Coze Stepanek???? nebo Coze Isner???? :)
Reagovat
tito
Raonic bez větší šance ale proč ne to 1%... Losování je jaké je, jediné co mne mrzí, že Ryan Harrison padl hned v prvním kole na Murrayho. :-(.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Raonic. Zo skupiny tenistov, Berdych, Ferrer, Raonic verím najviac Kanaďanovi a preto si zaslúži celé jedno percento dôvery :)..Inak, je to subjektívny pohľad, je jasné, že nie každý sa s tým stotožní...
Reagovat
Pe3k
Pavouk je zajímavý a díky tomu je turnaj dost otevřený, můj tip je:

Djokovic 55%
Federer 20%
Nadal 15%
Murray 5%
Tsonga 5%
ostatní 0%
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře. Jen jsem chtěl vědět proč zrovna Raonic si vysloužil nebýt v té skupině ''někdo jiný''.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jen zazertoval :) Ale kdybych uz mel nekoho vybrat z toho 1%, tak bych to riskl s Tomicem:)
Reagovat
VlS
Rozděluješ 100%? Pokud ano , tak tomu rozumím, ale myslím, že se to dá vyjádřit i tak, že někdo má jak velkou % šanci zvítězit - součet pak nemusí být 100%.
Podle mě
Nole 70%
Rafa 50%
Roger 50%
Andy 30%
Tomáš a JWT 20%
Smečka dalších 10%
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš jo? To už mi přijde reálnější ten Raonic.
Reagovat
VlS
To je tvůj tip, můj je můj
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, dá sa to vyjadriť aj tvojim spôsobom..Hlavne Djokovičovi táto varianta svedčí viac..
Reagovat
misoSK
Tsongu prilis podcenujete, pre mna spolu s Djokovicom hlavny favorit turnaja, pripadne este Murray, otazne je ako sa predvedie Federer, od Nadala nic velke necakam, prekvapit(dobrym vysledkom, nie hned titulom) by mohli Raonic, Tomic
Reagovat
smazaný uživatel
nebudu se tu zabývat procenty, jsem špatný počtář:-) Djokera mám rád, takže jsem zvědav s čím vyrukuje do nové sezony, asi se nedá očekávat, že bude tak famózní jako loni, protože toho měl ke konci už plný kecky, opravdu jsem na jeho formu zvědavý, ještě letos nehrál, ale to u takovýchto hráčů nebývá problém uspět na grandslamu, osobně tipuji finále Nadal vs Djoković, cokoliv jiného bude pro mě překvapení a může to být hlavně pozitivní překvapení
Reagovat
Fandina
Vzhledem k hornímu žebříčku například Murray má buď nula, když prohraje z Djokem a nebo 60 procent když ho porazí ....... úsměv
Reagovat
safi1313
Dal bych nějaký procenta na Tomice...není favorit ale dostat by se mohl určitě daleko
Reagovat
smazaný uživatel
no letošní AO si trošku zahrává s osudy tenistů už v první kole, Verdasco vs Tomic, Kohli vs Monaco, Melzer vs Karlovic (i když Karlovic už není, co býval, i tak velmi zajímavý souboj), Nieminen vs Nalbandian, Hewitt vs Stebe... no bude to zajímavé 1. kolo...
Reagovat
steve79
No největší favoritem je podle mě Djokovič. Ten ukázal na exibici, že vypadá ve velké formě. Zase ale musím zvážit, že to byla jenom exibice a Djokovič soutěžní zápas od loňského roku žádný ostrý zápas nehrál-takže nikdo neví jak na tom doopravdy je. Jsem rád, že Federer se s nadalem můžou utkat už v semifinále.
Reagovat
Fandina
favoritem. Jinak finále standard - s Rafou nebo Fedexem
Reagovat
taffer
to nasazování: proč musí hrát kvalifikaci třeba Japonec Soeda (99. na světě) a Tommy Haas (momentálně 190. na světě) jde přímo do hl. soutěže. Že by za zásluhy? Umí to někdo fundovaný vysvětlit?
Reagovat
Administrator
Dobrý den, Tommy Haas startuje na Australian Open díky tzv. protected rankingu. Ten může využít hráč, který byl dlouhodobě zraněný (a proto v žebříčku klesl), na devíti turnajích nebo po dobu devíti měsíců.

Go Soeda je momentálně 99. na světě, ale o tom, kdo bude v hlavní soutěži přímo, se rozhoduje měsíc a půl před začátkem turnaje. A tehdy byl Soeda na 120. místě.
Reagovat
taffer
Děkuji moc za objasnění a omlouvám se za možná pro někoho zbytečný dotaz, ale nevyznal jsem se. Teď je vše jasné. Ještě jednou díky.
Reagovat
a.magerova
Kdo se zeptá je blbec 5 minut, kdo se nezeptá je blbec celý život (to tu kdysi kdosi napsal a teď se mi to vybavilo), každá otázka, která vede k objasnění tématu má smysl !!!

P.S. taky bych Haase nevěděla, a přitom je to pěkný chlap, to by byla škoda, kdyby takové pravidlo nebylo a on by chyběl. I když byl určitý časový úsek (2 a půl setu v osmifinále French Open 2009), kdy jsem ho pravdu nenáviděla... ale na konci pátého setu mě ta nenávist přešla :-))
No a potom se stejným soupeřem v semifinále Wimbledonu 2009 předvedl toto a to mě velmi pobavilo...
http://www.youtube.com/watch?v=poea9425vsw&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ten Haasuv moment se mne libi.

Takze pridavam jeste jeden s Dominikem, tzv. Give him a change Roger :D, Tale peknej moment z Wimbledonu.

http://www.youtube.com/watch?v=Q2AsHH7_L6o
Reagovat
taffer
Jj, na to French Open si taky vzpomínám, to byly nervy.
Reagovat
taffer
Moc pěkné, neznal jsem. Dominik je borec.
Reagovat
smazaný uživatel
tak od Hrbatého dobrý počin:-) Haase si snad i pamatuju v tom Wimbledonu, jestli to bylo to slavné semifinále:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jeste jedna vzpominka Federer vs Santoro :)

http://www.youtube.com/watch?v=4qyZJFZ-KdQ
Reagovat
smazaný uživatel
Jo souhlas, to co udelal Dominik, parada.
Takove a podobne momenty mi posledni dobou chybi...
Reagovat
VlS
Tak snad poprvé není nachystané F Rafa - Fedex
Reagovat
smazaný uživatel
je tam nacystany Fedex - Nole:) to bude taky hezkej zapas
Reagovat
Frantz
Egoista bude rad, kdyz uhraje prvni 2 kola :-D
Reagovat
VlS
No a je to tady, ničitelé debaty už lezou z kanálu
Reagovat
Frantz
Kazdy,kdo ma jiny nazor a nevynasi velkohubeho Rozeera nambrvanforevra do nebes nici debaty?
Reagovat
Fandina
proto, že se díky Djokovi nepředpokládá .......... úsměv ......... ale třeba Fedex překvapí a konečně porazí Rafu, nebo ho porazí někdo před ním ....... třeba Berďa
Reagovat
smazaný uživatel
nazory prece nikomu nevadi, vadi urcita - utocna, urazliva..... forma jejich prezentace.
Reagovat
VlS
Nikdo nechce, aby někdo někoho vynášel, ale aby nikoho neurážel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož Tě nikdo nemá rád, tak musíš být jedině ze slavné Varnsdorfské ubytovny.

http://zpravy.idnes.cz/romove-z-ubytoven-ve-varnsdorfu-maji-dost-demonstraci-chteli-odvetu-1j2-/domaci.aspx?c=A111003_1661344_usti-zpravy_oks

Alespoň známe Tvojí podobu (nejen Tvé komentáře jsou fakt drsné!)
Reagovat
taffer
Myslím, že je dobrý, že Tsonga a Nole jsou v jiný polovině pavouka!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist