Australané porazili Itálii, rozhodne duel Srbska s Německem

3. 1. 2013, 15:57
Aktuality 2
Austrálie si udržela naději na postup do finále Hopmanova poháru, který pořádá. Bernard Tomic a Ashleigh Bartyová dnes už ve dvouhrách rozhodli o výhře nad Itálií, kterou nakonec porazili 2:1. O druhém finalistovi Hopman Cupu však bude jasno až po zítřejší duelu mezi Srbskem a Německem.
Ashleigh Bartyová

Když po mizerné loňské sezoně radily australské legendy Bernardu Tomicovi, aby se soustředil jen na tenis a na svou kariéru, asi málokdo čekal, jak rychle si enfant terrible tamního tenisu vezme jejich slova k srdci. Novou sezonu odstartoval Tomic výhrami nad Tommym Haasem a Novakem Djokovičem a dnes k nim přidal třetí vítězství v řadě.

Duel s Itálií, který měl rozhodnout o tom, kdo se bude moci rozloučit s myšlenkami na finále a kdo bude mít ještě naději i po dnešku, odstartoval právě jeho souboj s Andreasem Seppim. Tomic v něm musel hned na úvod odvracet brejkboly svého soupeře, ale i tentokrát zachoval chladnou hlavu a podání si dokázal udržet. Od té chvíle už Itala nepustil při svém servisu k ničemu, a tak o osudu obou setů rozhodl pokaždé jediný brejk - v úvodní sadě přišel už za stavu 2-1 pro Australana, ve druhé pak těsně před tie-breakem.

"Myslím, že už včera jsem proti Novakovi hrál dobře, a dneska znovu," neskrýval spokojenost Tomic. "Je to ohromná příprava před Australian Open a jsem rád, že jsem sem přijel. Posledních pár měsíců bylo hodně tvrdých. Soustředil jsem se na svou fyzičku a na podání. Musíte podávat dobře, abyste mohli držet krok s nejlepšími hráči," řekl mladý Australan.

Hvězdou dne ovšem v Perthu byla teprve šestnáctiletá Ashleigh Bartyová, která mohla v duelu s veteránkou Franceskou Schiavoneovou rozhodnout o výhře nad Itálií. To se jí také podařilo - a ve velkém stylu. Vítězku French Open z roku 2010 rozdrtila v prvním setu 6-0; v následující sadě se Schiavoneová držela jen do stavu 3-3, od kterého Bartyová k radosti domácího publika získala další tři hry a za pouhých 55 minut tak zvítězila 6-0 6-3.

Jak Bartyová po utkání řekla, dnešní výhra překonala všechny její dosavadní úspěchy - včetně předloňského titulu z wimbledonské juniorky. "Tohle vítězství předčí všechno. Mám pocit, jako by mi v žilách koloval adrenalin," radovala se teenagerka, která se do týmu dostala až po zranění původně nominované Casey Dellacquaové. "Dneska jsem hrála neuvěřitelně a taky se neuvěřitelně cítila. Musel to být jeden z mých nejlepších výkonů vůbec," dodala.

Radost nemohla Tomicovi s Bartyovou zkalit ani třísetová porážka v závěrečném mixu, která nic nezmění na konečném pořadí skupiny A. Vyhráno ale Australané zdaleka nemají: o postupujícím rozhodne zítřejší duel mezi Srbskem a Německem, a pokud Srbové se světovou jedničkou Novakem Djokovičem v sestavě zvítězí, zahrají si se Španělskem oni.

Výsledky - Hopmanův pohár:
Skupina A:
Austrálie - Itálie 2:1
Tomic - Seppi 6:3, 7:5, Bartyová - Schiavoneová 6:0, 6:3, Tomic, Bartyová - Seppi, Schiavoneová 6:2, 4:6, 3:10.

Tabulka:
1. Srbsko    2    2    0    4:2    8:5    2
2. Austrálie    3    2    1    6:3    14:8    2
3. Itálie    3    1    2    4:5    8:12    1
4. Německo    2    0    2    1:5    5:10    0

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera hrál Tomci fakt dobře, doufám, že trochu šel do sebe. Na podání byl poměrně dominantní, tak skvělému hráči na returnu dovolil jenom jediný brejkbol. Ale aby to nebylo jako loni, doma v Austrálii úspěch a pak zas bída. Zrovna u něj je to všechno jenom a jenom v hlavě. Nemůžu si pomoct, ale pořád ho co se týče technické vyspělosti řadím mezi největší talenty. V mládí blbnul každý, tak snad půjde do sebe. On je takový hrozný arogantní blb, že je mi až sympatický. Občas musím přát i záporákovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist