ATP v roce 2013, část I. Djokovič vyhrál Australian Open, Nadal získal tři tituly

10. 12. 2013, 20:15
Stalo se... 94
Úvod sezony 2013 měl tři hrdiny. Novaka Djokoviče, Andyho Murrayho a Rafaela Nadala. Srb vyhrál Australian Open a turnaj v Dubaji, Brit zvítězil v Brisbane a na Masters v Miami, Španěl po svém comebacku ovládl dokonce tři turnaje včetně Masters v Indian Wells.
Novak Djokovič

Nejvíce výher (19) si během úvodních tří měsíců sezony 2013 připsali dva hráči. A oba získali po dvou titulech.

Ten nejdůležitější turnaj, tedy Australian Open, ovládl Novak Djokovič. Srbský tenista v Melbourne přežil osmifinálové pětisetové drama se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou a úvodní grandslam roku vyhrál jako první už potřetí v řadě a celkově počtvrté.

"Australian Open je definitivně mým nejoblíbenějším grandslamem. Miluju tento turnaj a zápasy na tomto kurtu. Mám obrovskou radost. Je to neuvěřitelně nádherný pocit držet zase trofej v rukách," zářil na konci ledna spokojený Djokovič po svém triumfu.

Ještě předtím si Djokovič zahrál finále na Hopman Cupu, když v Perthu v soutěži smíšených dvojic startoval s Anou Ivanovičovou. Po Australian Open pětadvacetiletý Srb pomohl své zemi k postupu do čtvrtfinále Davisova poháru a v únoru pak zvítězil na turnaji v Dubaji.

První porážku Djokovičovi připravil až v semifinále turnaje Masters 1000 v Indian Wells Argentinec Juan Martín Del Potro. Světová jednička pak o dva týdny později v Miami prohrála překvapivě už v osmifinále s Němcem Tommym Haasem.

Skvěle do sezony vstoupil i Andy Murray. Nejprve si sebevědomí zvedl obhájením triumfu na menším turnaji v Brisbane a na následném Australian Open ho o druhý grandslamový titul připravil až Djokovič.

V Indian Wells britský tenista prohrál stejně jako Djokovič s Del Potrem, prvního velkého titulu se však přeci jen dočkal. Na Masters 1000 v Miami využil absencí Nadala a Federera i zaváhání Djokoviče a po finálové přetahované s Davidem Ferrerem slavil vítězství.

Rafael Nadal kvůli zranění kolena začátek sezony ještě nestihl, v únoru se však fanoušci šestadvacetiletého Španěla dočkali velkého comebacku, který Nadal na podzim okořenil návratem na post světové jedničky.

Rodák z Mallorky se po sedmiměsíční pauze vrátil na antuce v chilském Viňa del Mar, kde sice ve finále překvapivě podlehl Argentinci Horaciu Zeballosovi, pak ale začal úřadovat.

Šňůru 18 výher započal titulem v Sao Paulu, na který navázal také v Acapulku a pro mnohé nečekaně i na tvrdém povrchu na Masters 1000 v Indian Wells. V Kalifornii si přitom musel poradit se skvěle hrajícím Gulbisem, Federerem, Berdychem či rozjetým Del Potrem. Turnaj v Miami vynechal, aby ulevil kolenu a získal čas na posílení, i na jaře ale pokračovala Nadalova dominance...

Už úvod roku mohl naznačit, že Rogera Federera nečeká příliš povedená sezona, v níž nakonec získal jen jeden titul. Na Australian Open prohrál v semifinále po pětisetovém maratónu s Murraym, v hale v Rotterdamu se nechal zaskočit Francouzem Julienem Bennetauem, v Dubaji neproměnil mečboly proti Berdychovi a v Indian Wells si neporadil s Nadalem.

Miami neměl jednatřicetiletý Švýcar v kalendáři, který si před sezonou naplánoval. Rozhodl se šetřit tělo, věnovat více času rodině a proto svůj program trochu proškrtal. V létě ale svůj postoj změnil...

Tomáš Berdych podával stabilní výkony. Na úvodním turnaji v indické Čennaí sice byla porážka se Španělem Robertem Bautistou-Agutem menším šokem, pak ale svou hru ustálil. Na Australian Open prohrál ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem Djokovičem, v Marseille ve finále nevyužil mečbol proti domácímu Jo-Wilfriedu Tsongovi, v Dubaji opět v boji o titul nestačil na Djokoviče, v Indian Wells vypadl v semifinále s Nadalem a v Miami skončil ve čtvrtfinále na raketě Richarda Gasqueta.

Jak se nakonec ukázalo, Berdych sezonu ukončil bez titulu, ale za to s českým týmem obhájil vítězství v Davis Cupu. K němu Česko nasměroval už v únoru, kdy proti Švýcarům získal 2,5 bodu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/cesketenistky
Zde najdete všechny novinky, komentáře, výsledky a shrnutí týkající se zápasů českých tenistek.
Začínáme od sezóny 2014 !!!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.mariasharapova.com/news/trivia-contest-no114.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti moc gratuluju, Štístko :) Jen ty komenty dotyčné Rosy nějak nechápu :) No jo, lidé jsou různí. Tak pak pošli foto :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky, Gratulace....Jsi znamej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! :) Jo, ty odporné komentáře taky nechápu... Holt je asi někdo naštvaný, že nevyhrál. :D Jinak já už asi vím, jak ta fotka bude vypadat. Je to stejná fotka, jakou už jsem mohl dostat loni v Praze od agenta Mashy, kdybych byl asi tak o 10 let mladší. :D Tak hlavně, aby mi to došlo...
http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mijSDg4whT8AX15ScudYjTg.jpg

No, že vyhraju během čtyř měsíců soutěže u Aničky i Mashy, to bych opravdu nečekal. :) A to teď ještě soutěžím o podepsaný dres Jardy Jágra, ale to už bych se hodně divil. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :) Jo, jsem... Pořád někde soutěžím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji a závidím! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :) Tak to zkus a vyhraješ taky. Je to jenom otázka času... Já jsem taky nevyhrál hned napoprvé. :)
Reagovat
Sonja
Jéé, monty, mám za tebe radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, to je od tebe hezké! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezkyyyy, gratuluju :-)) Ještě, aby nám to zítra povtrdil i Liverpool ten víkend co?
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! To jo, to by bylo fajn... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No pekne, gratulka..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :) Jenom škoda, že kromě Any a Mashy nemá už žádná z mých favoritek na svých stránkách nějakou soutěž... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, ty! Gratuluju :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky i tobě! :) Teda, to je gratulací... Už ani nevím, co na to mám odepisovat, abych se pořád neopakoval. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadi se letos opravdu nedařilo a nyní pročítám zprávu, že ji zemřela maminka. Mám letos stejnou zkušenost a chápu, že i u Nadi jde tenis stranou. Proto se odhlašuje z turnajů. Držím jí palce, ať vše zvládne a návrat se podaří!!Budu ji fandit a sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám, že Kiki Mladenovic u nás hraje extraligu za TK Neridé... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šafářová a Hradecká, přeju vám vše nej... k svátku a ať se vám hodně daří v další sezóně :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jak říká sám Rafa, poker je pro něj jen zábava a tak to vnímám i já, přesto, kde jsou ti, kteří tu hlásali, že vypadne hned na začátku aniž by se stihl byť jen rozkoukat? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz uz chces zacit zase provokovat hatery Rafy a psat o tom pokru, tak to aspon pis tam kam to patri...Nebo dva cele clanky o Rafavem turnaji v pokru ti nestaci uz???
Reagovat
Rafaeoli25
Já provokovat nechci, jen to konstatuji, když si vzpomenu na ty posměšky na jeho adresu..je vidět, že IQ mravence, jak někteří tvrdí, nemá. Jinak čekal jsem, že tu po tom včerejšku přistane článek, nestalo se tak, proto píšu sem, toť vše..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal v Praze vyhrál svou premiéru u pokerového stolu

To ti nestačí? Co by sis jako představoval? "Božský Rafánek skvěle vyhrál pokerový turnaj?"
Reagovat
Amputace
Stačilo by to, aby lidé, kteří nemají Nadala z nějakého důvodu rádi, na podobnou zprávu vůbec nereagovali. Nechápu, proč to mají zapotřebí. Já příliš nemusím Djokoviče, takže kdyby se tady objevila zpráva, že vyhrál například taneční soutěž, vůbec bych se k tomu nevyjadřoval - ani by mě to nenapadlo. Já ostatně myšlenkové pochody těchto lidí - a obecně trolů - nechápu. Připadá mi, že celé dny prosedí u PC a pročítají různé diskuze a fóra. Když se potom objeví článek o Nadalovi, je to pro ně prakticky svátek.. Nadal vyhraje pokerový turnaj a první věc, co se musíme všichni dozvědět, že u nás podobné turnaje vyhrává i Agáta Hanychová. Koho to zajímá? Nikdo tady nechce nějaké zbošťování Nadala, jak naznačuješ, stačilo by jen trochu respektu. Přece jen to byl Federerův největší rival, nyní je to největší rival Djokovičův. Připadá mi, že lidé, kteří tak neudržitelně nenávidí rivala svého oblíbence, vlastně nemají ke sportu pozitivní vztah, pouze ho využívají k tomu, aby si kompenzovali vlastní problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Taky jsem se k Nadalovi a pokeru nijak nevyjadřoval. Tohle opravdu nemělo být nic proti Rafovi, ale proti Rafaeolimu, který byl slušně požádán Freedomem, aby si to šel psát pod článek, který se Nadalovi věnuje a on na to odpověděl, že tady žádný takový článek není. A navíc, Rafaeoli na mě během posledního roku působí tak, že to zbošťování Nadala vyžaduje. Takže proto jsem reagoval, tak jak jsem reagoval.
Jinak já žádnou nenávist k Nadalovi necítím. Moc ho nemusím, to nepopírám (což je mimochodem z velké části zásluha právě Rafaeoliho), ale nevšiml jsem si, že bych na něj nějak nenávistně plival.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně se těším, až se bude zase hrát tenis a bude i jiné téma než Rafa. Mně je ukradený, je mi jedno, co umí nebo neumí, nereaguju na něj, ale jak vidím, tak quesh není jediný "fanatik" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Amputace súhlas, inak Mutademus je kliďas, ten je voči Rafovi fakt dost neutrálny.
Reagovat
Amputace
Vůbec jsem to nemyslel na tebe. Myslel jsem to paušálně. Pokerový turnaj, na kterém startuje Rafa: Z pohledu fanouška tenisu a zvláště pak fanouška jiného tenisty než Nadala docela bezvýznamná informace. Paradoxně však právě ti, kteří fanoušky Nadala nejsou, měli nejvíce poznámek a komentářu. Nerozumím tomu - ale přiznávám, že tak trochu vycházím z "podle sebe soudím tebe". Já osobně si totiž neumím představit, že bych projevoval tolik zájmu v případě, že by na takovém turnaji hrál Roger, Novak či nějaký jiný tenista, jehož nejsem fanouškem a jehož mimotenisové aktivity nesleduju tím tuplem.
Reagovat
Roger_Federer
neprijde mi nic dineho na tom ze se kdokoliv vyjadri..k cemukoliv..ktomu ty diskuze pod clanky snad dlouzi??.A to ze nesouhlasis z nazorem, nebo nemas potrebu se k tomu vyjadrovat prece neznamena ze nemuze nikdo jiny..nebo je?? Spise jsou zdejsi fandove Rafy NAdala nejprecitlivelejsi ze vsech zdejšich "skupin" a reagujete casto vztahovacne a podrazdene jako by slo o vase "rodiny".
Reagovat
Amputace
Přijde mi divné, že o Rafovi toho napíší víc jeho "nefanoučci" než fanoušci. Nic víc nic míň. Někteří na mě působí, jako by jím byli posedlí. Nedává jim vůbec spát. Někdy je to komické, někdy méně, ale většinou je to především otravné. A nedává to prostor normálním diskuzím, z nichž by se člověk něco dozvěděl. Nejde o žádnou citlivost, spíš je to už nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
komicke prece nekdy muze byt i kadrovani a nudou naucne texty. Souhlasim s R_F, jen se domnivam, ze nejde o "rodinu", ale o vlastni ego.. :-) A rozhodne za mnohem uzasnejsi povazuji jeho potlaceni, je to tezsi.. daleko, daleko tezsi.. ;-) :-))
Reagovat
Amputace
Nepochopil jsem skoro nic z toho, co jsi napsal(a), ale dál už to řešit nehodlám.
Reagovat
smazaný uživatel
http://talksport.com/tennis/wimbledon-champion-andy-murray-historic-year-13121271625

Zase něco z dílny pánese o rehabilitaci a celé sezoně.
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytočné dohady. Sezóna bude opat v rezii najlepsej dvojice, vyhrajú min 2GS z troch hraných, hoci osobne si myslím, ze skor 3 zo styroch..A kolko by mal vyhrat Nadal?..Tazko povedat, ak vyhrá jeden, nebudem moct povedat, ze sezona bola neuspesná..Z tohto hladiska sa natíska povedat, nech vyhrá Rafa 3GS za dva roky a bude to úplne primerané..

Holt, vedúca dvojica dopláca na existenciu toho druhého, skuste si to preratat kolko GS by mal, ak by toho druheho nebolo..Predpokladám, ze na konci kariéry sa toto cislo bude splhat k 7-8 GS navyše..
Reagovat
Mira17
Djokovic-Wawrinka na australian open podle me zapas roku 2013
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, jaký je z něj opravdu "šumný ogar" :D:D

https://www.facebook.com/photo.php?v=637246369672482&set=vb.110484985681959&type=2&theater
Reagovat
tommr
na stránkách WTA se tenhle týden objevuje na pokračování zajímavý hodnocení popularity hráček:
http://www.wtatennis.com/news/article/3566868/title/wta-countdown-top-50-most-popular
dneska už půjde do tuhýho - během dne se tam objeví hráčky, který se umístily na 11.-20.místě. Doufám, že moje favoritky Petra Kvitová a Aga Radwanská příjdou na řadu až zítra kdy se bude vyhlašovat deset nejpopulárnějších hráček ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už to zveřejněné je a já jsem nadšená z toho, že se tam Sabca neobjevila :) Petra je 12, takže nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja to nijak neprozivam, ale ze Kerber dala Petru.. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Tip na Top 3
1. Serena¨
2. Masha
3. Aga nebo Caro
Reagovat
tommr
sice jsem to čekal, ale přesto mě to trochu zklamalo. Petra holt nikdy nebude tak populární jako Wozniacká nebo Ivanovicová ... :)
Reagovat
tommr
jen aby to nakonec nevyhrála Li Na. Čínanů je na to klikání přece jen nejvíc ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud byla možnost, že každý mohl klikat kolikrát chtěl, to je pak o ničem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že každý mohl klikat kolikrát chtěl.. :DD
Vždyť tento žebříček je vlastně, na který profil se klikalo nejvíc.. :-))

Ale třeba taková anketa o nejoblíbenější hráčku WTA, tak to muže každý chce hlasovat kolikrát chce, což mi přijde nesmyslné! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tyhle klikačky neuznávám. Dala bych každému jen jednu možnost hlasování, přišlo by mi to o něco objektivnější, i když by tam třeba zase mohlo klikat veškeré příbuzenstvo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna tohle hodnocení mi přijde dobrý...:) není to o hlasování, ale o tom, čí profil během roku lidi navštěvujou nejvíc...:) Takže to objektivní je...a je tam dobře vidět to, jak jsou holky populární...třeba taková Laura hrála celej rok kulový, ale dostala se do TOP 20, oproti tomu Petra je 6 na žebříčku, ale v popularitě je "až" v druhé desítce, nebo třeba Karlička, která v tomto hodnocení klesla skoro o 20 míst...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sabi 9. spokojenost :))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje favoritky: 2. Masha, 4. Vika, 5. Caro, 6. Ana, 36. Kiki, 41. Donna.

Trochu mě překvapilo, že tam není Monča Puig, ale určitě tam bude příští rok. No a kdyby tam už příští rok byla Katka Siniaková, to by byla pecka. :) Jinak jsem docela spokojený. Sice mohl Mashu "na bedně" ještě někdo doplnit, ale zase se tam Vika, Caro a Ana pěkně seřadily mezi 4. a 6. místem. Potěšila mě i umístění Kiki a Donny... Je vidět, že moje favoritky jsou populární. :)
Reagovat
tommr
a vsadím se, že ty si k jejich pěknýmu umístění taky svým dílem přispěl ... :)
Já mám radost aspon z umístění Agy, která skončila na krásným třetím místě. Petra, Lucka a Klára trochu doplatily na to, že jsme tak malá a relativně nezajímavá zemička ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to hezky trefil :-) Aga nakonec treti a Masha se Sereniu na prvnich :-)
Reagovat
LukasH
Teď jsem se na to taky podíval. Petra je až 12., ale nepřekvapuje mě to. Je totiž moc nenápadná. Navíc, pokud šlo klikat neomezeně, tak je to dost o ničem. A fanatiků kolem Sereny, Máši a Vikiny je víc než dost....
Zajímavej postřeh je i to, že pokud si zadáte na youtube u známých hráček - jméno hráčky plus argue, angry atd...vyjede vám hodně situací - Serena samozřejmě vede, Caroline tam toho má taky dost, Vika zas ty svoje ksichty na Wimbledonu před lety atd.
Petra tam nemá vůbec nic. Nikdy se nehádala, netřískla raketou, docela nuda....:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasné. :) Ale určitě jsem se hodně díval i na profily ostatních holek. Oficiální stránky WTA používám docela často a to se snad ani nedá spočítat, kolikrát za rok jsem na někoho kliknul. :)
Reagovat
smazaný uživatel
opáčko exhibice na Slovensku :) Z Tsongy je teda kudrnáč :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.shortlist.com/entertainment/man-of-the-year-andy-murray

Pěkný rozhovor :-)
Reagovat
Mayo
podľa mňa vyhrá 2 GS v roku 2014 , čiže to bude jeho naj sezóna
Reagovat
Nola
Mayo vedľa som ťa pochválila... prenechaj tie GS láskavo pánesom na špici rebríčka, Nole potrebuje konečne skompletovať kariérny GS a urvať ešte aspoň jeden, Andy nech ešte rok vydrží....on je tak trochu opozdený, ešte má času dosť
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by, krásný by byl i jeden. Moje přání je Australian Open, Wimbledon, to by byla paráda, ale Aussie těžko hned po zranění vyhraje. RG přeju Nolemu, snad ho vyhraje.
Reagovat
Mayo
Nola on je pre mňa takisto pánes ako tí dvaja...ja si myslím, že príde sezóna kedy to bude proste "jeho" rok a myslím, že to môže prísť...Djokovič nemusí nič skompletovať...nikto nič nemusí iba zomrieť
Reagovat
Mayo
tomasinho ... uvidíme ako zahrá ak bude hrať v Austrálií ... každopádne to bude ťažšie po zranení...a RG jedine Rafa ! :P
Reagovat
Mayo
NOla nenapísala si musí ale potrebuje no :D nepozorný som
Reagovat
Mayo
a prečo ich potrebuje 8 vlastne ? :D šak po skompletovaní je v análoch :D
Reagovat
Nola
odpovedám ti otázkou :načo potrebuje Rafa ďaľší titul z RG?
Reagovat
Mayo
pretože je to proste zvyk už , neviem si ho predstaviť porazeného tam (raz sa stalo) ... ale ináč čo by som moc chcel po Rafovi je AO toho roku to má iba 1 x :D
Reagovat
Mayo
ale ja sa pýtam, že prečo práve 8 ? :D prečo nie viac napr. ..
Reagovat
Nola
som skromná, mne postačí ak pridá každý rok tie 2 GS:D, ak sa rozhodne pridať viac, a hviezdy budú naklonené, rozhodne nebudem proti
ja doprajem aj ostatným... som optimista, pri dnešnej konkurencii na špici je temer nemožné urvať za sezonu 3 GS, nieto kalendárny GS, nepodarilo sa to Fedexovi, Rafovi, Nolemu v ich najlepších sezónach....
Reagovat
Rafaeoli25
Moje tipy pro next season: AO Rafael, FO tradičně Rafael, Wimblík opětně Andy, USO Nole a všichni budou spokojeni.:)
Reagovat
Mayo
Nola každý rok 2 ? vôbec "nejsi" náročná :D:D ... ja som skoromnejší...1 GS za rok mi stačí
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud bude Rafa hrát ještě aspoň pět let, tak mi taky bude stačit i jen jeden získanej gs za rok :).
Reagovat
smazaný uživatel
Ideál AO + Wimby Andy, RG + US Open Nole :D
Reagovat
smazaný uživatel
chucpe.. :-( ... :-))
Reagovat
Fandina
Ode dneška by měly být v prodeji známky tenistů.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/portrety-ceskych-tenistu-jsou-na-postovnich-znamkach--1291181
Reagovat
smazaný uživatel
nevyhrali Hopman Cup nahodou Spanele?
Reagovat
tommr
jj máš pravdu. Letošní HC vyhrálo Španělsko, který ve finále porazilo Srbsko 2:1. Djokovic sice v prvním zápase porazil Verdasca, ale pak Ivanovicová prohrála s Medina Garrigues a nakonec Španělsko vyhrálo rozhodující mix ...

[4] Spain d [1] Serbia 2-1
Novak Djokovic (SRB) d Fernando Verdasco (ESP) 6-3 7-5
Anabel Medina Garrigues (ESP) d Ana Ivanovic (SRB) 6-4 6-7(3) 6-2
Anabel Medina Garrigues/Fernando Verdasco (ESP) d Ana Ivanovic/Novak Djokovic (SRB) 6-4 7-5
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění.
Reagovat
tommr
a nikoli Miami jak je v úvodu článku mylně uvedeno. V Miami vůbec nestartoval. Docela se divím, že se místní obdivovatelé Nadala ještě neozvali, aby to uvedli na pravou míru ... :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápu proč kafráš, je to očividně překlep, v článku pod úvodníkem už je vše v pořádku, takže každý soudný chápe. Že tě baví pitvat se v takovejch pitomostech..
Reagovat
tommr
a já zase nechápu proč vůbec reaguješ když je to podle tebe taková pitomost ... :(
Reagovat
Roger_Federer
:)..to je Rafael ho 25 takova obsese, on musi reagovat pokazde kdyz nekdo tady jen zmini..jmeno toho o kom se nemluvi...:)
Reagovat
PetaM
Tak hlavně, že Vy tady vždy řešíte smysluplné věci o panu Božském ...
Reagovat
smazaný uživatel
A pak že jsou Kvitovci fanatici :D:D:D
Reagovat
Rafaeoli25
Máte pravdu, na stupidní provokace nemá smysl reagovat, jinak kecy o obsesi si strč někam drahý Rožére, já sem zas tolik nepřispívám a nejsem tu třeba i tři tejdny a to ty dobře víš, takže laskavě nelži, to spíš ty trpíš podle frekvence příspěvků obsesí, jak co se týče RF tak i Rafy, takže jsi na tom kamaráde daleko hůř..
Reagovat
PetaM
Už dávno nejsme. Protože "fanoušci" Rafy už buzerujou hned po tom, co tady někdo místo oslovení "Rafa" nebo "Pan Dokonalý" napíšou Rafael. Už si to strašně berou a hned se to onoho člověka začnou navážet :D Samozřejmě ne jinak, než že se snaží zesměšnit hráče, kterému fandí ten dotyčný ... Ale já už si zvykl :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba chápu, že někdy se Petra rozebírá stále dokola a zbytečně, ale když hraje Rafa nebo Roger, tak už přesně vím, kteří nickové naskočí a půjdou po sobě jak šílenci :) Řekla bych, že se na to i těší, takže Rafa a Roger musí hrát ještě dlouho už jen kvůli nim, aby si mohli nadávat :D:D
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to žvaníš? Pro tvojí informaci mně se zkracování jeho jména dvakrát nelíbí a upřednostňuji Rafael. Bože to sou ale zoufalý hemty..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ze jsou :-)
Reagovat
PetaM
Tak hlavní je, že máš nějakou výmluvu.
Reagovat
PetaM
Jo, já už taky dopředu vím, jaké nicky půjdou zase po nás :D :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já nevim proč vytahuješ takový nesmysly typu že nám prý vadí zkracování Rafaelova jména apod..mně tedy ne, stejně tak tu nečíhám celej žhavej jak se pohádám s některým z federerovců, takže laskavě negeneralizuj, zdejší šavlovačky mi už taky dávno lezou krkem a proto se do nich moc nezapojuju, to že jen hájím Rafu před nekončícími ataky a posměšky pod každým článkem o něm je věc jiná, já si nedokážu představit, že bych Rogera neustále napadal a posmíval se mu. A víš proč? Protože ho respektuju..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty aby ses nepřidal že? :)) Ale neboj, taky na tebe dojde, vlastně už došlo :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Expressky: "Juan Martín Del Potro byl podruhé vyhlášen nejlepším Sportovcem roku ve své zemi. Pětadvacetiletý Argentinec v anketě porazil i hvězdného fotbalistu Lionela Messiho."

Porazit Messiho, tak to uz se pocita :-)
Reagovat
tommr
je vidět, že to s popularitou tenisu není tak zlý když tenista, kterej je až pátej na světě může v anketě porazit momentálně možná nejlepšího fotbalistu světa ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, ale ono to je asi hodne danne take tim, ze Messi je vice oblibeny ve Spanelsku nez v Argentine. Tak ale tam ma samozrejme take velkou podporu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v r.2009 si vyhrát bezpochyby zasloužil a letos asi taky neb Messimu se tenhle rok moc nevydařil..
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/hv_nvDtVZv/#

No tedy. :-O Tohle není nějakej nenápadnej ornament někde na rameni, kterýho by se nemusela bát ani v 50-ti. Ale tohle :-O
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist