Argentinci se bojí Nadala, hrát se bude na tvrdém povrchu

22. 9. 2008, 15:51
Aktuality 0
Argentinští tenisté na domácí půdě v Davisově poháru podlehli naposledy před deseti lety, když nestačili na Slovensko. Od té doby na antukových kurtech soupeře třináctkrát za sebou přehráli. V listopadovém finále se Španělskem budou mít výhodu domácího prostředí, tradiční zbraně se ale vzdají. Vzhledem k tomu, že lídrem Španělů je nejlepší antukář současnosti Rafael Nadal, budou hrát v hale na koberci.
David Nalbandian

"David (Nalbandian) hraje na tomto povrchu dobře a ani ostatní na něm nejsou špatní. Argentina už dokázala, že můžeme hrát na kterémkoliv povrchu a vyhrát. Třeba jsme porazili Austrálii na trávě," prohlásil kapitán argentinské reprezentace Alberto Mancini, který chce tímto tahem eliminovat největší výhodu Španělů.

Nadal sice na antuce prohrál jen dva z posledních 117 zápasů, ale díky všestrannosti vystřídal Rogera Federera na tenisovém trůnu a rychlých dvorců se nebojí. "Nezáleží na povrchu, ale na týmu, proti kterému hrajete," poznamenal Nadal.

Argentinci mohou těžit z toho, že jejich současní singlisté zdaleka nejsou antukovými specialisty. Sedmý hráč světa David Nalbandian loni vyhrál v hale turnaj série Masters v Paříži a v úterý dvacetiletý Juan Martin Del Potro získal na tvrdém povrchu dva ze svých čtyř letošních titulů; navíc postoupil do čtvrtfinále US Open.

"Argentina má slušnou šanci vyhrát," komentoval změnu oblíbeného povrchu Jihoameričanů ruský tenista Igor Andrejev, který se se svým týmem musel o víkendu před Argentinou sklonit. "Nalbandian loni na tvrdém povrchu porazil Nadala a Federera, del Potro na tvrdém taky umí. Argentinci by byli blázni, kdyby proti Španělsku hráli na antuce. Ani na hardu to nebude jednoduché, ale aspoň tak budou mít šanci."

Otázkou je, v které hale se finále od 21. do 23. listopadu uskuteční. Argentinci by rádi hráli v Cordobě, ale tamní hala má o dva tisíce menší kapacitu než 12.000 sedadel, které pro finále požaduje mezinárodní federace ITF. Možná však dostanou výjimku. "Existuje tohle pravidlo, ale člověk musí být flexibilní," řekla agentuře SID mluvčí ITF Barbara Traversová.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist