Američanům bude v Davis Cupu chybět Bob Bryan

16. 9. 2008, 14:59
Aktuality 0
Americké šance na postup do finále Davis Cupu znovu o něco klesly. Tým, který se v Madridu představí bez Jamese Blakea, nastoupí proti Španělům také bez Boba Bryana. Polovinu nejlepší deblové dvojice světa nahradí Mardy Fish.
Bratři Bryanovi poprvé nenastoupí spolu

Bob Bryan vynechá semifinále týmové soutěže kvůli bolesti v levém rameni, kvůli němuž už na US Open dostával kortizonové injekce. Oznámil to mluvčí amerického týmu Tim Curry.

"Znovu jsem si to obnovil na US Open a jenom se to zhoršovalo. Věděl jsem, že jestli mám mít šanci hrát po zbytek sezony, musím mít teď klid. Nedokážu zahrát jediný úder," prohlásil Bryan.

Je to vůbec poprvé od roku 2003, kdy dvojčata Bryanovi začala reprezentovat USA, co nebudou hrát spolu. Pro Američany, kteří byli už před dnešním oznámením v pozici outsidera semifinálového duelu, je to rána. Bratři Bryanovi mají v Davis Cupu bilanci 14-2, o jejich síle se loni mohli přesvědčit i čeští tenisté, kteří s nimi prohráli klíčovou čtyřhru za stavu 1-1 na zápasy, a se svým týmem pak Bryanové dokráčeli k celkovému vítězství.

Vedle Mikea Bryana a singlistů Andyho Roddicka a Sama Querreyho tak dostane šanci čtvrtfinalista US Open Mardy Fish. Třiadvacátý hráč světa už dnes trénoval na antuce spolu s Mikem Bryanem, vedle něhož by se mohl představit v sobotní čtyřhře.

"Když máte pár jako jsou Bryanové, kteří se znají tak dobře, zápas proti nim je vždycky složitý. Fish se ale dostal do čtvrtfinále Australian Open a US Open a je to dobrý hráč, i když nehraje čtyřhry tak často," nepodceňuje situaci kapitán španělského týmu Emilio Sanchez.

Mardy Fish má v Davis Cupu bilanci 5-5, ve čtyřhře potom 1-1. V týmové soutěži nastoupil naposledy v roce 2004, kdy v Seville uhrál jedno vítězství a jednu porážku.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist