Alcaraz a Nadal vytvoří hvězdné duo na olympijském turnaji v Paříži, potvrdil kapitán Španělů Ferrer

12. 6., 14:22
Aktuality 38
Španělé oznámili nominaci na olympijský turnaj tenistů v Paříži. V mužském výběru nechybí ani hvězdní Rafael Nadal (38) a Carlos Alcaraz (21), kteří budou podle kapitána Davida Ferrera bojovat o medaili ve dvouhře i jako jeden ze dvou španělských párů ve čtyřhře mužů.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal (© AFP)

Zatímco aktuálně druhý hráč světa Carlos Alcaraz si v Paříži odbyde olympijskou premiéru, Rafael Nadal si z obou přechozích olympijských startů přivezl zlatou medaili. V Pekingu (2008) triumfoval ve dvouhře a v Riu de Janeiru (2016) slavil v deblu s Marcem Lópezem. V Londýně (2012) a Tokiu (2021) kvůli zdravotním problémům chyběl.

Letos v Paříži budou bývalé světové jedničky Alcaraz a Nadal, který hraje svou zřejmě poslední sezonu, bojovat o cenný kov ve dvouhře a společně vytvoří ostře sledovanou dvojici i pro debl.

"Jako hráč jsem olympijskou medaili nezískal, tak doufám, že se dočkám jako kapitán. Jeden pár pro čtyřhru vytvoří Nadal s Alcarazem, o druhém se teprve rozhodne. Věříme, že letos můžeme získat víc než jednu medaili," oznámil na tiskové konferenci kapitán Ferrer.

Alcaraz v neděli v areálu Rolanda Garrose, kde se letošní olympijský turnaj uskuteční, získal třetí grandslamový titul. Nadal na pařížské antuce slavil rekordních 14 triumfů.

Nadalovi v poslední době komplikují kariéru zdravotní potíže a na French Open poprvé vypadl v prvním kole. Kvůli propadu v žebříčku měl v Paříži velmi těžký los, protože na něj připadl Němec Alexander Zverev, který na antukovém grandslamu nakonec nestačil právě až na Alcaraze ve finále.

Olympijský turnaj se uskuteční na přelomu července a srpna a Nadal už po porážce od Zvereva avizoval, že kvůli přípravě na sportovní vrchol roku zřejmě vynechá travnatou část sezony včetně Wimbledonu. To dnes Ferrer potvrdil.

Pětičlenný španělský tým doplňují Alejandro Davidovich, bronzový medailista z Tokia Pablo Carreňo a deblový specialista Marcel Granollers.

Badosaová se startu vzdala

Ve výběru žen chybí bývalá světová dvojka Paula Badosaová, která se účasti na olympijských hrách vzdala. Podle kapitánky Anabel Medinové je důvodem fakt, že se za turnaj nerozdělují body do žebříčku WTA. Španělky budou reprezentovat jen Sara Sorribesová a Cristina Bucsaová.

Článek původně publikován pro Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
tommr
A co takhle česká nominace? Ta by nebyla?
Reagovat
PTP
Kdo to z našich vzdá jako Badosa?
Reagovat
paddy
Djokovič dnes v Bělehradu absolvoval hodinovou proceduru v hyperbarické komoře (terapie čistým kyslíkem má urychlit zotavení). Kulhal, ale bez berlí. smile

Francouzský doktor říkal, že není jisté zotavení během tří týdnů, závisí, jak bude koleno reagovat.
Reagovat
Nola
najvacsi fanda Novaka ma velku starost o jeho zdravie
Reagovat
Pe3k
Reagovat
paddy
Pravidelně tu dávám zajímavé info, což tady drtivá většina nedělá.
Ty tady chodíš jen napadat lidi, naposledy včera pana Zabloudila smile
Máš potřebu neustále se vymezovat vůči jiným komentářům. A už si tak zaslepená, že o víkendu si tvrdila to stejné jako já a myslela sis, jak si mi to nandala smile
Reagovat
Krisboy
"sem" dávám, nikoli "tu"

Reagovat
Pe3k
no, ale že si jeho největší fanda to trefila
Reagovat
Nola
dufam, ze si ta konecne vsimnu majitelia tychto stranok, povysia ta a budes sypat zaujimave info ako hlavny moderator TP, potom ma mozes zabanovat, mozno by si to rad urobil uz teraz, resp. by si mi rovno mazal komentare, ktore sa ti nepacia.....

zatial si supni nejaky ukludnovak, neviem, ci existuje nejaky bez predpisu, ale verim, ze si zasobeny pre podobne placlivo melancholicke stavy, vies zatial funguje sloboda slova - demokracia, a kedze si taky miestny Djokovicov troll, tak je samozrejme, ze obcas ta posteklim ako jeho verny fanda...
Reagovat
turista
Na trávě to ještě určitě nebude možné aby hrál.
Reagovat
paddy
Jeden fotbalista hrál po 20 dnech, ale v tomto případě by to byla sebevražda
Reagovat
Krisboy
Jenže ten fotbalista byl člověk.
Reagovat
PTP
Reagovat
Mistic
Ja to vidím tak. Do OH by mohlo byť koleno v poriadku, úspech tam - lotéria. US open - rozohranie sa pred Turnajom majstrov. Tam je tiež možné hocičo. A hurá na rok 2025. Myslím, že jeden možno dva GS tam ešte padnú, AO, W.. ? A ďalej...nechajme sa prekvapiť!
Reagovat
Patik
Zaujímavé info ..koleno zotaví ale či a koľko vydrží plnú záťaž ťažko povedať.
Reagovat
PTP
Nejlepší týpek z celýho španělskýho svazu je ten borec s otevřenou hubou sedící spolu s Ferrerem, Medinou - nevíte co je zač?
Reagovat
GaelM
výrobce "vakcín"
Reagovat
PTP
Tak jsem našel, že to je Jordi Cambra - zubař z Barcelony, šéf Real Club de Tenis Barcelona - 1899
Reagovat
misa
Takových jako Badosa bude asi víc...
Reagovat
hanz
Tak šup šup... zatím se nějak neodhlašujou...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jsou už sázky na to, který z nich se zraní dřív?

Jinak asi logická volba.
Reagovat
Krisboy
Logická a správná. Tohle už se nebude opakovat.
Reagovat
australan.tenis
Chudák Carlitos, kvůli manacorskému blbečkovi mu pak můžou sebrat medaili, pakliže si Dopal špatně časově rozvrhnul zobání. Hihi. :))
Reagovat
Patik
to bude Duo Vamos.
Reagovat
Krisboy

Koho bys dal k Sinnerovi, aby jejich vzájemný zápas byl vrcholem tvé tenisové sezóny?
Reagovat
PTP
Já bych k němu dal slovy Australana.penise "transgender slečinku" Musettiho
Reagovat
Krisboy
Ale myslím, že to bude fakt komické.
Reagovat
Patik
Neviem..Sinner možno beretini..Duo Pasta..beretini od kolien dole spageta od kolien hore papardele..keď si predstavím ako si Nadal strčí prst medzi gaštany na zadku a po vyhratom bode si to utrie o Alkacovu vamos ruku..to len zapnúť mixér a strčiť si ho do očí.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
GaelM
Reagovat
com
Reagovat
Amputace
Ještě napiš něco o banánech
Reagovat
Patik
Ňe
Reagovat
Amputace
Ne?
Reagovat
Patik
Áno...Ňe.
Reagovat
PTP
Dóóbrýý den, já tady pumpuju do sta - Páni kluci
Reagovat
Krisboy
Chudák Kája
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist