9. den ve Wimbledonu: Ženy čekají už čtvrtfinále

30. 6. 2009, 07:59
Aktuality 3
Muži mají dnes ve Wimbledonu volno. Čtvrtfinálové souboje však čekají na ženy. Mezi nejlepší osmičku se dostaly hned čtyři nejvýše nasazené tenistky. Safinová stále živí naději na první grandslamový titul, sestry Williamsovy by si zase po roce rády zopakovaly finálové střetnutí.

Světová tenisová jednička Ruska Dinara Safinová se dnes může opět přiblížit prvnímu grandslamovému titulu. Ve Wimbledonu se na centrálním dvorci utká o postup do semifinále se Sabine Lisickou. Němka však v Londýně vyřadila již dvě hráčky první světové desítky a Safinovou loni v jediném vzájemném střetnutí v Melbourne porazila.

Po nich se na centrkurtu představí druhá nasazená Američanka Serena Williamsová, kterou čeká Běloruska Viktoria Azarenková.Dvojnásobná wimbledonská vítězka odešla z posledního měření sil jako poražená, když v Miami uhrála pouhé čtyři gamy. Namále měla i na Australian Open, kde ji Azarenková přehrávala a vedla, ve druhém setu však kvůli nevolnostem vzdala.

Obhájkyně titulu Venus Williamsová zahájí program na kurtu číslo jedna. Americká tenistka, která turnaj v All England Clubu vyhrála i v letech 2000, 2001, 2005 a 2007, se utká s nasazenou jedenáctkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska. S o devět let mladší soupeřkou poslední tři vzájemné duely vyhrála.

Ve zbývajícím čtvrtfinále se na kurtu číslo jedna střetnou čtvrtá nasazená Ruska Jelena Dementěvová s Italkou Franceskou Schiavoneovou. Dementěvová je jediné vítězství od zopakování loňského výsledku, Schiavoneová usiluje o první grandslamové semifinále. Z osmi vzájemných zápasů si obě připsaly po čtyřech vítězstvích. Na trávě se potkají poprvé.

Počasí v britské metropoli by mělo být podobné tomu včerejšímu. Pravděpodobnost srážek je pouhých 10%, nad centrálním kurtem však pořadatelé mohou podruhé v historii zatáhnout novou střechu.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
úterní program (30. 06. 2009)

Centrální dvorec (začátek ve 14:00):
Safinová (1-Rus.) - Lisická (Něm.), Azarenková (8-Běl.) - S. Williamsová (2-USA).
Kurt č. 1:
V. Williamsová (3-USA) - A. Radwaňská (11-Pol.), Schiavoneová (It.) - Dementěvová (4-Rus.).

kompletní úterní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sabinko, do toho!!! Zabij tam všechny, máš na to!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara to bude mat dost tazke ta Lisicka vyradila Kuznecovu aj Wozniacku. Williamsky vidim na finale
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by vyhrála Safina a Azarenka:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist