9. den v Melbourne: Berdych s Djokovičem o semifinále na centrkurtu

24. 1. 2011, 15:34
Previews 40
Tomáš Berdych bude v úterý dopoledne hrát o třetí grandslamové semifinále za poslední rok. Český tenista se letos v Melbourne poprvé představí na centrálním dvorci a pokusí se postoupit přes vítěze Australian Open z roku 2008 Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Tomáš Berdych - Novak Djokovič

Tomáš Berdych postoupil poprvé v kariéře na Australian Open do čtvrtfinále, ale nová situace to pro něj není. Loni si zahrál semifinále Roland Garros a největšího úspěchu dosáhl na trávě ve Wimbledonu postupem do finále.

S Djokovičem se Berdych utkal v kariéře pětkrát a čtyřikrát prohrál. Vyhrál jen loni ve Wimbledonu, ale pak na Srba nestačil v Davis Cupu ani na Turnaji mistrů. "Na ty poslední dva zápasy musím zapomenout," řekl Berdych po osmifinále. Naopak doufá, že si vzpomene na výkon z Wimbledonu. "Pokud udržím hru na takové úrovni jako dnes (v osmifinále), bude to dobré. Základem je dodržet vlastní herní plán," řekl Berdych.

V dosavadních čtyřech zápasech na Australian Open ztratil Berdych jen set a porazil hráče hůře postavené na žebříčku. "Teď už nebudu lovnou zvěří, ale sám budu lovcem a na tu změnu se docela těším," usmíval se Berdych před čtvrtfinále.

"Pokouším se hrát stále stejně agresivně a přitom minimalizovat chyby. Na tom jsem hodně pracoval a je skvělé, že to funguje i v utkání. Tímhle směrem musím jít," pochvaluje si své výkony český hráč, jenž v posledním kole proti Verdaskovi zaznamenal 32 vítězných úderů a jen osm nevynucených chyb.

Djokovič před třemi lety na Australian Open získal zatím svůj jediný grandslamový titul. Letos ztratil stejně jako Berdych jediný set a v součtu s Hopman Cupem vyhrál všech sedm utkání. Rodák z Bělehradu v předchozích dvou ročnících vypadl vždy ve čtvrtfinále, ale teď si zakolísání nepřipouští. "Mám respekt k Federerovi, Nadalovi i dalším hráčům, ale už jsem je všechny porazil a vím, jak vypadají zápasy v této fázi velkých turnajů," řekl Djokovič.

Souboj v Rod Laver Areně začne v půl osmé večer místního času (9:30 SEČ).

Tenisté už před začátkem zápasu budou vědět, s kým si vítěz zahraje o finále. Jeho soupeřem bude jeden z dua letos neporažených Švýcarů Roger Federer a Stanislas Wawrinka

Devětadvacetiletý Federer v Melbourne obhajuje titul, zatím však jistotou nezáří. "Mohlo by to být lepší, ale postupem času získávám větší jistotu," uklidnil své fanoušky šestnáctinásobný grandslamový vítěz.

Naopak šampion z čennaí Wawrinka hraje v životní formě a na druhém grandslamu v řadě se dostal do čtvrtfinále. Naposledy smetl Roddicka a dosud ještě neztratil set. "Jeden z mých nejlepších zápasů, opravdu. Porazit Roddicka ve třech setech, to je opravdu skvělé. Jsem se svou hrou spokojený, hraju parádně a necítím na sebe žádný tlak," pochvaloval si pětadvacetiletý Wawrinka.

Federer bude hrát s Wawrinkou podesáté. Osm výher má na kontě slavnější rodák z Basileje.

- Program 8. dne na Australian Open -
(úterý 25. ledna )

Rod Laver Arena (od 01:00 hodin):
Petkovicová (30-Něm.) - Li Na (9-Čína)
Wawrinka (19-Švýc.) - Federer (2-Švýc.)
Wozniacká (1-Dán.) - Schiavoneová (6-It.)
od 9:30 hodin:
Berdych (6-ČR) - Djokovič (3-Srb.)

kompletní program 8. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Budu Tomášovi moc fandit u telky, Tak DRŽÍM PALCE A VYHRAJ, TOME!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
budes mit smulu....
Reagovat
smazaný uživatel
taky mu nepřeju. at jde hladit klokany
Reagovat
smazaný uživatel
ještě řekněte že fandíte tomu násilnému srbovi,jemu ta svinskost kouká z očí,to sou zvířata,a on to dokazuje pořád,hoši si nepamatují co se dělo v bývalí jugoslávii...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty jsi dobrej magoor.Zalez do toho praveku nebo kam patriš s tim tvym odpornym nickem
Reagovat
smazaný uživatel
prosím?a ty si co zač?fanoušek srbů?Já když čtu Tvé komentáře,tak můj názor na Tebe nebudu komentovat...a neurážej mě prosím,mohlo by se Ti to nepříjemně vrátit...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud sem budes nanaset jaksi rasizmus, nic jineho si nezaslouzis
Reagovat
smazaný uživatel
pozor to není rasizmus,sem proti rasizmu,to sme se špatně pochopily,ba naopak,sem proti,to s tebou souhlasím,právě že tam se to dělo..ale máš pravdu je to minulost,budem fandit sportu,ale myslel sem že fandit čechovi je v čechách normální,ale musím přiznat že Djokovič hraje výborně...
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektni text od tebe...SORRY !
Reagovat
smazaný uživatel
v pohodě,ale docela pěkný tenis:-)ale zatim je Djokovič lepší..ale dá se na to koukat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze oba hrajou neskutecne...neni to postavene na chybach jednoho....Djokovic ma zas uroven, co tenkrat pri vzestupu a triumfu prave tady
Reagovat
smazaný uživatel
Ptáku ten tvůj názor ohledně srbů jen ukazuje tvoji inteligenci. A tvoje "čeština" ji jen potvrzuje. Takže komentuj tenis a nepiš sem takový srač..
Reagovat
smazaný uživatel
ptaecos to dal do pořadku....
Reagovat
smazaný uživatel
no jo no,napsal sem to hodně špatně,a potvrzuji že má čeština je tragická:-)))si spokojený Pavlíčku?nehodnoť mou inteligenci..díky,hezký den
Reagovat
smazaný uživatel
My, co jsme teď přišli z noční, si na chvíli lehnem a pak se v klidu podíváme na určitě krásný zápas. A na všechny pracující budeme myslet. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nekteri se divaji i v praci, je to prece narodni udalost :):)
Reagovat
smazaný uživatel
haluci, nemáte tam volné místo? U nás v práci se na takové národní události moc nehraje. Můžu sledovat tak maximálně potají livescore.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel ne :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Wawrinka ztroskotal na Fedexovi tak Berdych ztroskota na Nolemu:) GL
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc mě štve, že zkrátka musím do školy a uvidim to až ze záznamu, což nebude mít takovou duševní atmosféru.

Myslím že všem kromě blba lopaty je jasné že Berdych šance má, ikdyž to bude velice těžké. Já mu věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak uvidím po škole až záznam no ale Berdych určitě šance má budu mu držet palce :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je docela škoda no, já musim jít do práce, tak budu muset jít až dohraje Tomáš no, to se nedá nic dělat..
Asi by bylo lepší napsat si omluvenku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Vy to máte lehké, stačí omluvenka. Já byl minulý týden nemocný, tak jsem mohl vidět vše, ale teď už chodím do práce, takže ten zajímavější týden asi moc zápasů neuvidím.

Já teda šanci, leč malou, určitě taky vidím. Ale trochu se bojím toho, co tady napsal v jednom komentáři uživatel Romismak. Něco na tom bude. Ještě mi dost vrtá hlavou, jak dopadne Wawrinka - Federer. Něco mi říká, že vyhraje Wawrinka. To je něco neskutečného, jakou má teď formu. Ale na druhou stranu Rogerovi mohou značně pomoci zkušenosti s takovými zápasy..
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se až tak nebál, Roger si to pohlídá a myslim že nic nepodcení a přistoupí k tomu zodpovědně. Sice to vypadá že zatim nehraje uplně stoprocentně a naopak Wawrinka je ve formě, ale je to grandslam a to se projeví.. Každopádně to bude asi pohlednej zápas
Reagovat
a.magerova
Ale na má slova dojde :-))
Reagovat
smazaný uživatel
V kolik hraje FedEx?
Reagovat
smazaný uživatel
asi ve 2:30
Reagovat
Mercury
SG? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow už se těším!
Reagovat
smazaný uživatel
Pred zapasom by som povedal ze to je 60ku 40 pre Novaka, ale kedze hraju nocny zapas, ked nebude teplo a bude plne hladisko tak sance su pre Novaka 80ku 20 podla mna. Novak vzdy hraje pred plnym hladiskom dobre plus to teplo mu nerobi dobre. V kazdom pripade ak bude Berdych dobre servovat tak sance ma ale Djokovic urcite ostava favoritom a tie kurzy su uplne normalne vzhladom n aich vzajomnu bilanciu a vsetky dalsie aspekty. Snad nikto necakal ze to bude 1.85 ku 1.85?
Reagovat
nando
No moc normální nejsou, já si myslím, že Noleho v kursu 1,3 může hrát jen blázen. Jasně, je favorit, ale žádná tutovka to teda není. A nvm jakej kurs má Fedex, ale toho bych taky nehrál, tyhle 2 zápasy jsou prostě moc nebezpečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa tyka kurzov tak tam vela veci treba zohladnit- 1.3 som nevidel tuto v SR, 1.4 je vsade skoro na DJokera- u vas mozno to je inac aj kvoli faktu ze Berdych je CZ hrac a ocakvaju na neho vyssie vklady ako normalne - kvoli patriotizmu atd.. proste Djokovic na 3 vitazne sety a nebude sa hrat v teple- co je velmi dolezity faktor cize Novak bude vladat kludne aj 5setovku tak je urcite favorit kedze s Berdychom jediny zapas co prehral bol Wimbledon- co bol Berdychov naj turnajov v kariere a naopak Djokovic nehra na Wibledone- resp. na trave nikdy nic a tak daleko ako SF, QF sa dostava len vdaka tomu ze je vzdy 3. nasadeny inak na trave DJoker nikdy nebude extratrieda. Na harde na 3 vitazne proste Djokovic je favorit pre 80% ludi mimo CZ a preto tie kurzy su tak spravene.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si vsadil na Berďu, protože ten kurz 3,2 je prostě úlet! Takže POME BERDYCH!
Reagovat
smazaný uživatel
Já hraju Berďu a Wawrinku tak uvidíme :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já hraju zase Djokovice a Wawrinku. Ale kdyz prohrajou, tak mi to tak ani vadit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/pages/Tenis/187711501258165
Reagovat
a.magerova
Bratia Slováci, to nemyslíte snad vážně?!!!
"Nechceme byť zlí proroci pre dvojku turnaja, ale dnes sa jeho púť zrejme skončí. Stanislas Wawrinka neumožní hrať pre Federera ôsme semifinále na Australian Open v rade."
Reagovat
smazaný uživatel
tak to tenisu moc nerozumíš. protože tento zápas je předem rozhodnut.
Reagovat
a.magerova
Super Roger !!!
Reagovat
smazaný uživatel
wawrinka dobrej dement....1 eso
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist