8. den ve Wimbledonu: Kompletní osmifinále i se třemi Čechy

27. 6. 2011, 08:20
Previews 56
Po tradiční volné neděli čeká tenisty ve Wimbledonu "superpondělí". Během něj se odehrají všechny osmifinálové duely dvouhry mužů i žen. O postup do čtvrtfinále budou dnes na trávě v Londýně bojovat také tři Češi: Tomáš Berdych, Petra Kvitová a Petra Cetkovská.

Jako první se v All England Clubu představí nečekaná osmifinalistka Petra Cetkovská, která ve 13:00 otevře program na kurtu číslo 12 duelem s Němkou Sabine Lisickou.

Šestadvacetiletá Cetkovská se až letos ve Wimbledonu dostala za úvodní kolo, po překvapivých skalpech Barroisové, Radwaňské a Ivanovičové se ale podruhé v kariéře dostala do grandslamového osmifinále. O překonání svého maxima bude usilovat proti o pět let mladší Lisické, jež před Wimbledonem vyhrála turnaj na trávě v Birminghamu a na zaleném pažitu z posledních 14 zápasů jen jednou prohrála.

"Nemá takové jméno jako Agnieszka Radwaňská nebo Ivanovičová, ale je to také strašně dobrá hráčka úplně jiného stylu," řekla Cetkovská. "Nevím, co od ní mám čekat. Rozhodně velké rány," uvedla. Připomněla, že Číňanka Na Li, která prohrála s Lisickou v druhém kole, řekla, že "podání Lisické nemůže ženská vrátit". "Tak to mě moc nepotěšilo. Ale nic se nezmění. Jako dosud budu hrát míček po míčku a dám do toho všechno. Uvidím, co se stane," prohlásila Cetkovská.

Po ní se na stejném dvorci utká loňská semifinalistka a turnajová osmička Petra Kvitová s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.

Jednadvacetiletá rodačka z Bílovce v All England Clubu zatím dominovala, když v každém ze šesti odehraných setů ztratila maximálně tři gamy. S o půl roku starší Wickmayerovou, jež v pátek vyřadila Rusku Kuzněcovovou, má vyrovnanou bilanci 3-3. Oba letošní vzájemné zápasy ale vyhrála ve třech setech česká hráčka.

"Naposledy ve Fed Cupu to byl hezký zápas," řekla Kvitová. "Vždy spolu hrajeme vyrovnaně. Známe se hodně dobře, víme, co na tu druhou platí. Ale na trávě to bude poprvé, takže uvidíme," řekla Kvitová. Podle ní může hrát roli, že belgickou soupeřku letos dvakrát porazila. "Ale myslím si, že je natolik silná, že mi to bude chtít oplatit," řekla Kvitová, která bude hrát osmifinále až v pondělí.

Tomáš Berdych se jako šestý nasazený hráč a obhájce loňského finále představí na kurtu číslo 2, což je třetí největší aréna v areálu. Jeho premiérový zápas s Američanem Mardym Fishem přijde na řadu jako třetí po dvou utkáních ženské dvouhry.

"Je to hodně nepříjemný hráč tím, že opravdu dokáže hru měnit. Nemá vyloženou slabinu, umí všechno," řekl Berdych. Je si ale jist, že určitě najde něco, čím se Fish dá porazit. Nevýhodou ale prý je, že spolu dosud nehráli. "První zápas je vždy nepříjemný. Člověk to nemá osahané a neví úplně, co přijde. Ale teď už nebude žádný lehký soupeř," zdůraznil Berdych, který dosud ve třech zápasech ztratil jen 21 her.

V Londýně má dnešní obloze vládnout sluníčko, které má vzduch vyhřát na tropických 30 stupňů Celsia. Na zítra jsou hlášeny přeháňky, od středy má být znovu slunečno.

Stejně jako Berdych ještě jediný set neztratili Rafael Nadal a Roger Federer. Španěl se utká s Juanem Martínem Del Potrem, s nímž před dvěma lety na US Open prohrál hladce třikrát 2-6. Letos ale světová jednička Argentince porazila ve dvou setech. Švýcara čeká Rus Michajl Južnyj, se kterým v deseti vzájemných soubojích - včetně tří na trávě - ztratil pouhé dvě sady.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
pondělní program (27. 06. 2011)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Murray (4-Brit.) - Gasquet (17-Fr.)
V. Williamsová (23-USA) - Pironkovová (32-Bul.)
Nadal (1-Šp.) - Del Potro (24-Arg.)

Kurt č. 1 (14:00):
Bartoliová (9-Fr.) - S. Williamsová (7-USA)
Llodra (19-Fr.) - Djokovič (2-Srb.)
Južnyj (18-Rus.) - Federer (3-Švýc.)

Kurt č. 2 (13:00):
Shuai Peng (20-Čína) - Šarapovová (5-Rus.)
Wozniacká (1-Dán.) - Cibulková (24-SR)
Fish (10-USA) - Berdych (6-ČR)

Kurt č. 12 (13:00):
Lisická (Něm.) - Cetkovská (ČR)
Kvitová (8-ČR) - Wickmayerová (19-Belg.)

Kompletní pondělní program ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak tohle je parádní GS :-D... By mě nenapadlo, že ještě uvidím hrát Kubota o čtvrtfinále. Škoda, že dává 80% do doublu, jeho hra je prostě kouzelná. Už chybí jen to, aby postoupil Del Potro a budu naprosto spokojenej.
Reagovat
smazaný uživatel
A teda vysílat dva zápasy vedle sebe je od Novy geniální počin. Lidi s menší obrazovkou si musí záběry opravdu vychutnávat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Gasquet bol podľa mňa v prvom sete lepším tenistom, Murray tým rozumnejším..Sharapova zlikvidovala tú malú vietnamku, čudujem sa, že ju tými údermi nezranila..Kvotová zatiaľ o chĺpok horšie, než Mária, ale nie je nútená hrať svoje Best..
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová o chĺpok horšie ako Maria ? Veď Kvitová hrala famózne !
Reagovat
tito
Přesně- absolutní kontrola nad vývojem utkání. Radost pohledět.
Reagovat
petrulinka
Forehand asi špatně vidíš, ne? Kvitová vyhrála 6:0, 6:2, a to je horší výkon než Maria? Se prober a raději se soustřeď na Cibulkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Možno som sa zle vyjadril...Lepší súper ťa donúti hrať lepší tenis...Kvitová hrala super zápas, ale miestami sa mi zdalo, že Wickmayerova je duchom neprítomná..Pengová sa celkom držala najmä v prvom sete, ktorý zniesol veľmi prísne kritéria..neuveriteľné, ako to Sharapova bila z možných i nemožných pozícii..
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet byl lepší, vyhrával snadněji své servisgamy, výborně returnoval slabý Murrayho 2. servis. V tiebreaku byl lepší Murray, šel si pro body, byl aktivní a udělal méně chyb. Škoda, že mu před chvílí při brejkbolu praskl výplet.
Reagovat
smazaný uživatel
..Čo s tým má preboha Cibuľkova?..ja o koze, ty o voze..Ak máš národno-sociálno orientované mindráky, s tým ti ja nepomôžem..žmurk.
Reagovat
smazaný uživatel
ačkoli jsem tě taky nepochopil stou Petou a Marii tak reakce na pertulinku je pěkná a trefná:))
Reagovat
petrulinka
No jo, protože jste chlapi a ti přemýšlejí trošku jinak. Já jsem to myslela tak, že v tu chvíli už hrála Dominika, tak že bys měl sedět u obrazovky a fandit jí a ne tady rozebírat Petru s Maruškou. Jinak Domča super!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..tak potom sorry..Holt, chlapi..
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Marii vcelku pohodová výhra 6:4 a 6:2, řekl bych že v tomto zapase Maria podala nejlepší výkon na tomto wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
1.set Cetkovská-Lisicki 6-7.Určitě je obrovským úspěchem Petry zahrát si osmifinále Wimbledonu,byl jsem na ni zvědavý.Tenis se mi však vůbec nelíbí,mnoho chyb,málo bojovnosti.Bohužel,je to dlouhodobý problém ženského tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhral prvý set nad Malissom 6:1. Winners/Unforced Errors : 12/3.
Reagovat
smazaný uživatel
A Tomic získal aj druhý set v pomere 7:5, zápas zatiaľ trvá len 55 minút. Na svojom podaní zatiaľ nemá žiadny problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten Tomic, to je paráda. Výkon svetový, bez chýb na servise, keď potreboval, brejkol Malissa a totálne ho svojím výkonom znechutil. Hlavne gem za stavu 4:4 v treťom sete bol totálne skvelý - Tomic zahrál myslím 4 dokonalé víťazné údery a čistou hrou ho brejkol. Na rade je Djokovic. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Tomice čeká pěknej skok do první stovky žebříčku. I když silně pochybuju, že na ty výkony dlouhodobě naváže.
Reagovat
smazaný uživatel
No po tom, čo som videl zápas so Soderlingom a teraz s Malissom, plus keď si uvedomíme že otočil zápas s Andrejevom a zvládol celú kvalifikáciu bez problémov ... Prekvapilo keby na to nenandviazal na Amerických betónoch - už môže hrať turnaje ATP, na Masters to zatiaľ nie je ale preboha, má len 18 :) A US Open má isté. Mne sa jeho hra páči asi miliónkrát viac ako napr. Raonicova, je pestrejšia a preto keď dokázal preraziť Raonic, neviem prečo by nemal aj Tomic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Tomicovi hrozně fandím. Jen si právě vem, že je mu 18. Nikdy v životě nehrál na turnaji 2 týdny. Třeba na dalších dvou turnajích projde dál, ale pak se prostě ukáže, že na to nemá fyzičku, protože je ta zátěž daleko větší, než jakou kdy dřív poznal. A odpadne.

To samý se stalo právě Raonicovi a Dolgopolovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v jeho veku je už aj to 70. miesto kde sa nachádza úspech. Bude to mať ťažké, ale ja mu verím. Hru na to podľa mňa rozhodne má a pokiaľ bude stále pracovať, ktovie ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Resp., kde sa bude nachádzať. Momentálne je 158.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě osobně by bylo naprostým zklamáním, kdyby někdy nebyl jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám zlý pocit zo zápasu s Del Potrom..Je okolo toho také ticho, resp. všetci sú viac menej presvedčení, že Rafa vyhrá..A práve to ma znervozňuje, väčšinou to tak býva, že to čo sa všeobecne očakáva sa v konečnom dôsledku nenaplní..
Reagovat
Matti
taky mám z Del Potra respekt. I Rafa určitě. Ale přece jen ještě argentinec není v té formě, jak byl v roce 2009 a Nadal ukázal pevné nervy už v minulém kole a přidává na obrátkách. Věřím mu, ikdyž to lehké mít nebude.
Reagovat
tito
Klid, Rafa se zde prezentuje v podstatně lepší formě než na RG. Spíše si myslím, že má na celkové vítězství jak proti Rogerovi, tak i proti Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Na oficinálním webu byl dobrý rozbor, Del Potro mu může způsobit problémy, může mu vzít set, ale Rafa stejně vyhraje, takže tak maximálně 3-1.
Reagovat
Matti
tak to si myslím taky, ale nejprve tam musí dojít. Takže raději potichu a krok za krokem :-). Ale hraje lépe než na FO to je jasné, tam to rozbalil až v semifinále.
Reagovat
Vojtaakk
Tak Novaka neporazí... neni mu ničim nebezpečnej (předevšim ne tim kopcovitym pseudobekhendem po lajně)... Ale Novak se musí dostat přes Rogera do finále...
Reagovat
tito
Tak s tím bekhendem to byla záležitost letošní sezony do RG. Pokud tenis sleduješ průběžně, tak jsi pravděpodobně viděl finále US Open minulý rok a ten průběh zápasu byl zcela odlišný od letošních vzájemných zápasů, kdy Novak hrál ve své nejlepší formě a Rafa naopak v poklesu. Nyní bych řekl, že se role mění.....Je to jen můj názor a nikomu ho nenutím, nicméně říci, že Rafa nemá čím Novaka ohrozit je přinejmenším krátkozraké.
Reagovat
smazaný uživatel
Prakticky ste napísali všetko za mňa..Delpo je najlepší na betóne, Rafa zvýšil o dva levely svoje vystúpenia v porovnaní s RG..osobne sa mi zdá, že hrá lepšie, dlhšie a tvrdšie údery..Nehovoriac o servise..IMO, herne zatiaľ prevyšuje jak Djokere, tak Federera a preto mi je v podstate jedno, s kým by sa stretol v potenciálnom finále..+ Vojtak, v semi RG som fandil Rogerovi, lebo som ho pokladal za prijateľnejšieho súpera, avšak tentokrát by som Djokovičom nepohrdol. Rafa si totiž evidentne spomenul na tenis z rokov 08, resp. 2010, kedy valcoval súperov...To čo hral Nadal v Madride, či v Ríme bola ryža oproti tenisu, ktorým sa prezentuje v súčasnosti..
Reagovat
Vojtaakk
OK, máte pravdu, že jsem to napsal trochu rezolutně a rozhodně by to nebylo tak jednoznačné, navíc myslím že tráva Djokovi moc nesvědčí. Ale stejně si myslim, že Djokovic si to v hlavě srovnal a zejména z bekhendu Rafu přehrává a naopak využívá toho, že je Rafa levák a myslím že pokud se potkají, bude to tak zase. Každopádně pokud by se potkali ve finále, bude to supr tenis, kde já budu fandit Djokovicovi.
Reagovat
tito
:)
Reagovat
smazaný uživatel
lidi.jak se vam jevi a libi berdychuv herni projev na tomto WIMU?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je lepší hrát ženy, pokud to aspoň trochu jde a občas se něco uhrává. Když někdo hraje juniorky a dostává od holek o 3 roky mladších, tak to s ním do budoucna taky nejspíš nebude vypadat moc dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, je zajímavé, jaké strategie (z hlediska své budoucí kariéry) volí různé hráčky. Třeba Diana Šumová (září 1994) skoro vůbec mezinárodní turnaje mezi juniorkama nehraje (ve své kariéře odehrála tuším jen dva mez. turnaje v Česku) a rovnou zkouší turnaje žen (díky 8 bodům z Přerova, kde porazila v 1. kole sedmou nasazenou Irinu Burjačok (cca 280. na žebř. WTA) se dostala i na žebříček WTA; v Praze na stovce porazila v kvaldě zkušenou Evu Hrdinovou (zhruba 380.) 6:4, 3:6, 6:2.

Naproti tomu téměř o rok starší Klára Fabíková (říjen 1993) hraje téměř výhradně juniorské turnaje, ačkoliv jí brzo bude už 18 let. Mezi ženama to zkusila dvakrát, pokaždé prohrála ve dvou setech. Ale na druhé straně asi není divu, když ji mezi juniorama občas porážejí i holky o tři roky mladší -- např. Katka Siniaková (květen 1996)letos v kvatnu na antuce v Rakousku 7:5, 6:1; Dona Vekič na hardu v JAR 5:7, 6:4, 6:2; Indy De Vroome (to ovšem není překvapivé) 6:1, 6:2 na trávě v Roehamptonu.
Reagovat
smazaný uživatel
nic proti juniorkam.urco sou pekny a hrajou i solidni tenis,ale jen nevim,nebo nechapu co to ma spolecneho s dnesnim SUPERPONDELKEM v anglii..na ten se tesim,jak na patecni kalbu.uz aby to zacalo!
Reagovat
smazaný uživatel
Jiří: proto jsem tasm napsal to "O/T", což znamená "off-topic", což znamená "mimo téma". :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jojo.dik za vysvetlivku
Reagovat
smazaný uživatel
HRAJE SA V UTOROK
Reagovat
smazaný uživatel
ZENY
Reagovat
smazaný uživatel
Koho by to zajímalo, hodil jsem sem odkazy na dva cca 10 min souhrny ze zápasu Petry s Keothavong a Vinci:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-highlights-ze-zapasu-kvitova.html
Reagovat
smazaný uživatel
Supr.na to urco mrknu jak prijdu domu z roboty..muj slabej mobilni internet je dobrej tak na psani komentaru:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší by bylo, aby Nadal vyhrál dnešní zápas ale musel ho dokončit zraněný. Přál bych jednou Tomášovi tak snadnou práci jak měl letos dvakrát Djokovič. Tedy za předpokladu, že porazí Fishe.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy bych nikomu nepřál zranění, pokud se Berdych chce udržet ve špičce, tak ať porazí Rafu nezraněného..
Reagovat
smazaný uživatel
Ono by stačilo, aby měl Raťafák jednou pořádnou smůlu. Nepřál bych mu přímo zranění, spíš bych řekl, že jakákoliv drobnost, která by mluvila v jeho neprospěch by pomohla. Ale tyhle drobnosti někdy nejsou k ničemu. KDyž se tenhle suverén naštve tak nezná bratra a kohokoliv umlátí dvojnásob.
Reagovat
smazaný uživatel
zraneni nadalovi radsi neprat.stacil hodne spatny vykon nebo treba neustale trvajici prujem:-)to druhe by mohlo vyjit.spatny vykon je vysoce nepravdepodobny
Reagovat
smazaný uživatel
To máš asi pravdu. Ve čtvrtfinále ti nejslepší hrají už úplně jinak, idyž jejich výkon v úvodních kolech není nijak přesvědšivý. No a Raťafák neodehrál špatné zápasy, takže pokud na čtvrtfinále zapne svůj mlátimotor, tak vážně nevím. Ten nlátimotor je jeden z důvodů, proč se mi moc nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
jako stat se muze cokoliv.vsichni cetli jak pri nedavnem zapase s stepankem udelal par zkratu,dvojchyb a zabil micky,ktere jinak daval uz kdyz mu bylo 10;-)nakonec ho to stalo set.jenze stejne pak radka prejel ve 3 setu.rafova velka zbran=psychika!u tomase je to spise handikep
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou lehkou práci měl Djokovič, jako kdy? Na RG kde potkal ve 3. kole Del Potra nebo ve 4. výborně hrajícího Gasqueta?
Reagovat
smazaný uživatel
On myslí asi to, jak mu skrečoval ten Fognini ve čtvrtfinále RG; osobně mám ale za to, že ta skoro čtyřdenní přestávka Nolemu neprospěla. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne tak jsem to rozhodně nemyslel. Jen jsem narážel na to, jak mu ve čtvrtfinále RG vzdal soupeř, takže nemusel zápas vůbec hrát. Takto postoupil letos dvakrát. Myslím že poprve na AO. Djokociče sice taky nemusím, ale nechtěl jswm ho urážet.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby kvitová a berdych postopili hráli by čtvrtfinále ve středu?
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim ze urcite..a pripadne semi zrejme v patek..berdych urcite,u zenskych nevim,kdyz hravaji finale v sobotu
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam,ze to berdych da,at jde lopata na parek,kdyz proti nemu ma furt nakej argument a kritiku.
Reagovat
smazaný uživatel
nadal a djouker musi prohrat.nemam rad ani jednoho!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist